Solgt: 3 575 000 kr

Knud Graahs gate 7

3 300 000 kr
40 m²
1 soverom
Velkommen til Knud graahs gate 7!
Eirik Finne
Presenteres av
Eirik Finne
Torshov
Søylegården - Praktisk og sjarmerende 2-roms i klassisk Torshovgård. God takhøyde og store vinduer - Peis
 • Prisantydning
  3 300 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  39 873 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  3 623 330 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1927
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  40 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  2 104 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen 2-roms beliggende til byggets første etasje. Leiligheten ligger i et populært og veletablert borettslag på Sandaker/Øvre Torshov. I Søylegården bor man i idylliske omgivelser, men samtidig meget sentralt og urbant. Her har man klassiske detaljer som god takhøyde og store flotte vinduer. Dette gir leiligheten både en god romfølelse og hyggelig trivsel.
Fra leiligheten er det kort gangavstand til matbutikk, kafeer, restauranter og kjøpesenter som Storo Storsenter og Sandaker Senter. Like ved leiligheten finner man populære Åpent Bakeri, kjent for sine bakervarer og kaffe, kjent for sine bakervarer og kaffe, samt for kanskje byens beste pizza på kveldstid.
Offentlige kommunikasjonsmuligheter som T-bane på Sinsen, Bussholderplass på Nordpolen Skole og Trikk i Grefsenveien.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Knud Graahs gate 7, 0481 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 224, bruksnummer 234, ideell andel 1/1
Andelsnummer 69, Boretslag Søndre Åsen kvartal II B, organisasjonsnummer 850 200 122

Innhold

Totalt bruttoareal: 45 kvm
Totalt bruksareal: 40 kvm
Totalt primærrom: 40 kvm
Primærrom:
Bad, separat wc, stue/kjøkken og soverom: 40 kvm
I tillegg disponerer boligen bod på ca. 6 m² i kjelleren.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.09.2020 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur med etasjeskillere antatt i armert betong. Trapper og repo i oppgang av betong.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Taksmann har gitt TG2 på følgende forhold:
- Peisen er kledd med fiberstrie. Dette gjør at sprekkdannelser blir vanskeligere å oppdage.
- Fallet på badet har et søkk på 4 mm som gjør at vann ikke renner fritt i sluket.
- Gummimansjett er synlig ved sluket, men ikke festet. Dette kan føre til lekkasjer mellom sluk og mansjett/membran.
- Wc har ikke ventilasjon
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

sjarmerende 2-roms leilighet beliggende flott til i 1. etasje i klassisk bygård i Søylegården. Leiligheten har en meget god intern beliggenhet i bygningen og har fin planløsning. Klassiske detaljer som god takhøyde og storevinduer.
Entré:
Hyggelig førsteinntrykk. Lys og praktisk entré med god plass til å sette opp skoskap/kommode.
Stue/Kjøkken:
Romslig stue med åpen kjøkkenløsning med takhøyde på 2,81 meter. Stuen kan møbleres på flere måter og har peis. Kjøkkeninnredningen er fra 2016 og har integrert oppvaskmaskin, ovn og induksjons platetopp, kjøl/frys og ventilator over platetoppen.
Soverom:
Stort soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og diverse garderobeløsninger. Soverommet vender mot rolig bakgård og har inngang til leilighetens bad.
Bad:
Flislagt baderom med gulvvarme. Badet inneholder dusjhjørne med glassdører, servant med underskuffer og speil med lys. Det er også opplegg for vaskemaskin på badet, denne medfølger.
Separat wc-rom:
Vegghengt toalett og servant og stråleovn.
DIVERSE/UTSTYR:
-Pipeløp i stuen
-God takhøyde
-kjellerbod til leiligheten
-Sykkel- og barnevognparkering i bakgård
-Klassisk bygård
-Ingen dokumentavgift
-Gode offentlige kommunikasjonsmuligheter
-Gjennomgående leilighet
-Fantastisk privat bakgård for beboere
-Veldrevet borettslag

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1927.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 02.februar.1924, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 5 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet erklæring/avtale om bestemmelser for brannvegg/-dør, vann-/kloakkledning og festekontrakt.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært og veletablert borettslag på Sandaker/Øvre Torshov. Borettslaget har fin beligghenhet med store grønne fellesområder. Her bor man i idylliske omgivelser, men samtidig meget sentralt og urbant.
Sandaker ligger i bydel Sagene som regnes som Oslos kulturbydel. Området grenser til Nydalen, Storo og Torshov med kort gangavstand til alle områdene.
Fra leiligheten er det kort gangavstand til matbutikk, kafeer, restauranter og kjøpesenter som Storo Storsenter og Sandaker Senter.
Kulturtilbudet i nærområdet er godt, med blant annet Ringen Kino og Soria Moria med Torshovteatret, samt et omfattende utvalg av barer og restauranter. Like ved leiligheten finner du populære Åpent Bakeri, kjent for sine eminente bakervarer og kaffe, samt for kanskje byens beste pizza på kveldstid.
Det er kort vei til populære Grünerløkka med et stort utvalg av kafeer og spisesteder, samt et yrende uteliv.
Det er svært gode offentlige kommunikasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet, som t-bane fra Sinsen og trikk fra Sandakerveien. Bussholdeplass med bussrute 30 til Nydalen/Bygdøy via sentrum er 3 minutters gange fra leiligheten. Sandaker Senter trikkeholdeplass ligger 6 min gange fra leiligheten. Trikken tar deg til sentrum på under 15 min, til Grünerløkka på 5 min, eller opp til Kjelsås på 10 min. Trikkene går cirka hvert 5 minutt. Det tar 5 min å gå fra leiligheten til Sinsen T-bane.
For den som er glad i friluftsliv og aktivitet, byr området på rike muligheter for rekreasjon. Det er mange vakre grøntområder i umiddelbar nærhet, f.eks. Torshovparken med flotte grøntområder og sandvolleyballbane som ligger kun et par min gange fra leiligheten. Også Torshovdalen, Akerselva, Sageneparken, Bjølsenparken og Voldsløkka ligger i kort gangavstand. Fra Akerselva kan du gå ned til sentrum, eller helt opp til Maridalen (5 km) og videre til Nordmarka. Fra Grefsen stasjon, kommer man seg ca. 7 min gange fra leiligheten, kommer du deg på 10 min til Nordmarka, et område kjent for sine fantastiske turmuligheter. Et annet alternativ er idylliske Lillomarka som kan nåes med buss 31 på ca. 15 min.
Det er flere treningssentre i området; Sats Storo og Myrens Sportsenter på Torshov som tilbyr aktiviteter som squash, klatring og golf.
Det er også lett å komme seg til Gardermoen (OSL) med Flybussen som har stoppested på Grefsen stasjon.

Adkomst

Søylegården er en klassisk bygård fra 1924 som har sitt navn fra de majestetiske søylene som er godt synlige ut mot gatebildet. Dette er et deilig sted å bo, med en rolig og tilnærmet utraffikert vei mellom søylebuene.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 7257 kvm.
Festeavgiften er kr 178.186,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert i år 2011, og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen
Festeavtalen utløper 01.11.2021
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.
Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.231,- i år 2018 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon..

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligområde i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.7.77 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2937 datert 1.10.87. Reguleringsbestemmelsene er erstattet med kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030, som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2.104,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, bredbånd, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, festeavgift, drift og vedlikehold m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6.000,-
Borettslaget har avtale om levering av bredbånd fra Proximo (Nextgentel).
Beboere som ønsker kabel-tv tjenester bestiller dette selv via Proximo.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2019 beregnet til kr 847 564,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3 051 230,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 20 495,- pr. 03.09.2020
Andel fellesgjeld er kr 50 529,- pr. 03.09.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 7 470 089,- pr. 03.09.2020 og lånevilkårene er:
Lån 1: 94927016359, Handelsbanken
Rentebetingelser: 2% pa
Lånets løpetid: Siste termin 21.09.2041
Lån 2: 94927016367, Handelsbanken
Rentebetingelser: 2% pa
Lånets løpetid: siste termin 21.11.2035

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 100 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.348.330,- Av dette beløpet utgjør kr 39 873,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jon Henrik Amundsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Nordre Åsen Kvartal II B.
Borettslaget består av 123 leiligheter.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS, tlf. 22 12 23 40
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt med styrets godkjennelse
Foretatt påkostninger de senere år:
- Fasade i 2006
- Fjerning og branntetting av gamle baderomsvinduer i oppganger i 2016
- El-kontroll av hele borettslaget (alle leiligheter og fellesanlegg) i 2017
- Nye pipetopper – 2000
- Filming av piper og igangsetting av rehabilitering – 2011
- Piper rehabilitert med stålrør – 2012
- Skiftet låser utvendig i 2010
- Loftdører forbedret 2009/2016 (brannklasse B60)
- Kjellerdører 2009/2016 (brannklasse B60)
Planlagte påkostninger:
Styret skal gjennomføre nødvendig vedlikehold slik at eiendommen og bygningene på den holder en akseptabel standard. Styret har engasjert Opak for å gjennomføre tilstandsvurderinger ogvedlikeholdsplan. Følgene ligger til grunn for vedlikeholdsarbeidet: Grunn - og fundamenter, fasader, brannsikkerhet, vinduer, piper, gulv, tak, rør og sanitæropplegg, soilrør, elektrisk anlegg
På ordinær generalforsamling den 11. mars 2019 ble det vedtatt at styret kan ta opp et lån på inntil kr 1,8 millioner for å utføre
vedlikeholdsarbeider på tak. Lån er pr 14.08.19 ikke tatt opp. Med bakgrunn av opplåning, så må det forventes en økning på felleskostnader og andel fellesgjeld for beboerne i borettslaget, megler har ikke fått informasjon på hva økningen vil bli, da den ikke er satt enda fra forretningsfører.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst internt i borettslaget. Ta kontakt med megler for å høre om meldefrist.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 53-0036/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Torshov
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR53.2036

Dato

Sist oppdatert: 01. desember 2020 kl. 14:56

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.