Komplett salgsoppgave

Kastanjeveien 126

2 800 000 kr
93 m²
3 soverom
Rune Sirnes
Presenteres av
Rune Sirnes
Åssiden
Stor og pen 4-roms leilighet med flott utsikt og gode solforhold. Garasjeplass. Innglasset veranda.
 • Prisantydning
  2 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  648 627 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 449 759 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  93 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 196 kr
 • Energimerke
  Rød E

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen på visning i Kastanjeveien 126.
Av kvaliteter kan nevnes:
- Stor leilighet på hele 92 kvm. primærrom
- Inneholder bla. annet tre soverom
- Kjøkkenet ble pusset opp i 2017
- Baderom ble pusset opp av borettslaget for få år siden
- Separat vaskerom
- Innglasset veranda med skyvevinduer
- Flott utsikt fra veranda og stuevinduer
- Gode solforhold med ettermiddags- og kveldsol.
- Garasjeplass i fellesanlegg medfølger

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kastanjeveien 126, 3026 DRAMMEN
Gårdsnummer 116, bruksnummer 351, kommunenummer 3005
Andelsnummer 80, Kastanjeveien Borettslag, organisasjonsnummer 952 998 641

Innhold

Totalt bruttoareal: 117 kvm
Totalt bruksareal: 110 kvm
Totalt primærrom: 93 kvm
Totalt primærrom: 93 kvm
P-rom: Entre, 3 soverom, baderom, kjøkken, stue.
I tillegg medfølger en gangbod like ved inngangsdøren på ca. 1,5 kvm., samt ekstern bod på tunet på ca. 3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.03.21 utført av takstmann Jahn Otto Benjaminsen.
Leiligheten ligger i 3 etasje og inneholder:
Entre: Fliser på gulv, malt MDF-panel på vegger, malt tak. Skyvedørsgarderobe med speildør. Dørtelefon.
Bod: Laminat, malt tapetstrie på vegger, malt tak.
Soveromsgang: Laminat på gulv, malt MDF-panel på vegger, malt tak.
Soverom 1: Laminat på gulv, malt MDF-panel på vegger, malt tak. Skyvedørsgarderobe med speildør.
Soverom 2: Laminat på gulv, malt MDF-panel på vegger, malt tak. Skyvedørsgarderobe med speildør.
Soverom 3: Laminat på gulv, malt MDF-panel på vegger, malt tak.
Baderom: Fliser på gulv og vegger, malt tak. Varmekabler i gulv. Downlights i tak. Vegghengt toalett. Dusjhjørne med stråledusj. Servant i seksjon med underskap, sideskap og speilskap. Romslig og pent baderom, som ble pusset opp i regi av borettslaget noen år tilbake.
Vaskerom: Vinylbelegg på gulv, fliser på vegger, malt tak. Opplegg for vaskemaskin. Utslagsvask/skyllekum.
Kjøkken: Laminat på gulv, malt MDF-panel på vegger, malt tak. Stort kjøkken som ble pusset opp av dagens eier i 2017 med ny IKEA-innredning, ny benkeplate og nye hvitevarer som medfølger (komfyrtopp, stekeovn, oppvaskmaskin). Avtrekksvifte. God spiseplass.
Stue: Laminat på gulv, malt MDF-panel på vegger, malt tak. Utgang til fin, innglasset og solrik veranda med flott utsikt.

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer oppført i betong.
Megler har fått utarbeidet en tilstandsrapport for leiligheten som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten konkluderer takstmann med at leiligheten har et baderom som ble pusset opp i 2017 i regi av borettslaget, at det er enkel standard med normal alders- og brukslitasje. Takstmann kommenterer at det ikke er oppbrett på belegg på vaskerom. Vaskerommet har av denne grunn fått TG2 av takstmann. Det samme har vinduer (pga. alder 2006), røropplegg (pga. alder) og innervegger (fordi det mangler noe MDF-plater rundt dør inn til baderom). Øvrige punkter har av takstmann fått TG1.
Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Moderne og pen 3-roms leilighet over to plan, leiligheten holder en normal god standard med bla. nytt baderom og nyere kjøkken.

Oppvarming

Varmekabler i baderomsgulv. Forøvrig basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt av Drammen kommune 17.12.76. Det manglet den gang pumpe på søppelromsdører og diverse småarbeider for at ferdigattest ikke ble gitt. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G.
Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets felleseiendom. Dette er de gamle skjøtene. Ingen av disse vurderes å ha noen praktisk betydning for denne andelen. Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Verditakst: kr. 2.800.000,-.
Lånetakst: kr. 2.450.000,-.
Kopi av tilstandsrapport med takst fås som en del av salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til selv å sette seg nøye inn i dokumentet før bud inngis.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger, øvrige hvitevarer medfølger ikke. Heller ikke TV-prosjektor og lerret i stuen medfølger.
Leiligheten selges som et tvangssalg og i henhold til Lov om tvangsfullbyrdelse og ikke etter avhendingslova. Dette innebærer vesentlig avvik fra et normalt salg ved at kjøper har en større risiko for boligens tekniske tilstand, og kjøper må være innforstått med at det kan være svært vanskelig å nå fram med en mangelsklage etter kjøp av tvangssalgsbolig. Samtidig avviker tidsfrister for bud og rutiner for oppgjør fra et normalt salg.
Det gjøres oppmerksom på at det ikke er mulig å bestille eierskifteforsikring/boligkjøperforsikring i forbindelse med tvangssalg.
Det vises for øvrig til "Orientering til kjøpere om tvangssalg ved medhjelper" som er vedlagt salgsoppgaven. Ta kontakt med megler dersom noe er uklart.
Kjøper må påregne kostnader til bytte av låssylinder i ytterdør og postkasse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en fin beliggenhet med gode solforhold og flott utsikt. Borettslaget ligger i et attraktivt og veletablert boligområde på Åssiden, nært til marka med flott turterreng med lysløyper og populært skisenter med 4-seters ekspressheis, som kjører året rundt. Gangavstand til dagligvarebutikk. God bussforbindelse fra Kastanjeveien til l sentrum og alle servicetilbud. Cirka fem minutters kjøring til jernbanestasjon på Gulskogen.
De fleste fritidstilbud på Åssiden. Åssiden IF. med mange aktiviteter, se www.aif.no. Kort vei til Akropolis treningssenter med treningsstudio, sandvolleyball og squash. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m. Lysløype inn mot Solbergelva og Drammensmarka.

Adkomst

Følg Rosenkrantzgata. Ta inn Åslyveien opp til toppen. Kjør Knut Bjørhuusvei til venstre. Ta inn Kristian Brennersvei til høyre. Ta så 1. vei til høyre som er Steinbakken. Følg denne oppover og rundt svingen over i Kastanjeveien. Borettslaget ligger da på venstre side av veien, med egen stikkvei. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune. Et sammensatt tilbud av både private og kommunale barnehager på Åssiden. For komplett liste se www.drammen.kommune.no.
Aronsløkka og Åssiden barneskole samt Kjøsterud ungdomskole.
Åssiden videregående skole og øvrige videregående skoler i Drammen sentrum.

Beskrivelse av tomt

Felles selveiertomt på 15.920 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med asfalterte gangveier og flotte fellesarealer.
Leiligheten har en flott veranda med utgang fra stuen, verandaen er overbygget og har skyvevinduer og terrassevarmer.

Parkering

En plass i felles garasjeanlegg pr. leilighet. Forøvrig gjesteparkering på felles gjesteparkeringsplass for borettslaget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslagets eiendom.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Bråtan Vest datert 08.03.1974. Kommuneplanen gjelder tilsvarende for område, denne er datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens felleskostnader

Felleskostnadene er kr. 6.196,- pr. måned og inkluderer bla. kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader,
snøbrøyting/plenklipping, renholdstjenester, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m..
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Grunnleie kr. 5.618,-
TV og internett: kr. 503,-
Dugnad kr. 75,-
En mer detaljert oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Det vil i tillegg påløpe et miljøgebyr på kr. 50,- pr. måned hvis en velger å få papirfaktura fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 7.100,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia (GET) som leverandør av kabel-tv/nett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. TV-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 816 837,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 940 612.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue var kr. 17.940,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld var kr. 641.797,- pr. 19.03.2021.
Total fellesgjeld for borettslaget var kr. 59.305.793,- pr. 19.03.2021.
Borettslaget har et lån i Handelsbanken. Lånet er et annuitetslån med flytende rente og rentesats pr. 19.03.21 på 1,5 % pa. Lånet planlegges nedbetalt i 2047.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 550,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr. 3.449.759,-. Av dette beløpet utgjør kr 648 627,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.494,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Drammen Tingrett

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Kastanjeveien Borettslag, som består av 101 boliger fordelt på 4 bygninger.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
Styreleder er Per Morten Ellewsen.
Borettslaget har bygningsforsikring i IF Skadeforsikring.
Dugnad må påregnes.
Husdyrhold er ikke tillatt i borettslaget.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen. Foretatte arbeid/påkostninger de senere år: Utført betydelige rehabiliterings- og vedlikeholdsarbeider de siste årene, blant annet: Montert infrastruktur for el-billading i garasjeanleggene, montert brannvarsling i leilighetene og fellesrom, rehabilitering av røropplegg (nye bad i alle leiligheter), ferdigstilt lekeplass og oppgradering av fellesrom.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Forkjøpsrett kan ved tvangssalg først utlyses når det foreligger en rettskraftig kjennelse på aksept av bud fra Drammen Tingrett.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Kopi av innkalling til årsmøte, vedtekter, husordensregler m.v. kan fås v/henv. megler.

Overtakelse

Etter gjeldende regelverk vedr. tvangssalg, konf. megler eller les info. på budskjemaet. Normalt vil eiendommen bli levert ryddet, tømt og rengjort, men dersom dette ikke blir gjort av dagens eier må kjøper selv gjøre dette.

Budgivning

Det gjelder egne budregler for tvangssalg, og disse er beskrevet i «Orientering til kjøpere av tvangssalg». Budgivere må sette seg inn i orienteringen før man inngir bud.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. På grunn av de spesielle reglene for tvangssalg er det dessverre ikke mulig å inngi bud via Krogsveens budapp eller inngi bud elektronisk via Krogsveen.no. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr sms eller på e-post.
Kjøper vil som vanlig få tilsendt budjournal etter at eiendommen er solgt. Budgiver kan også få utlevert en kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av oppdragsgiver og er avhengig av kjøpesummens størrelse, og beregnes i henhold til satser i Forskrift om tvangssalg ved medhjelper, kap. 3. I tillegg mottar megler oppgjørshonorar kr 5.860,- samt dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0069/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.2169

Dato

Sist oppdatert: 30. mars 2021 kl. 15:43

Dokumenter

Takst
PDF 231 KB
Salgsoppgave
PDF 4 MB
If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.