Solgt: 4 650 000 kr

Seljeholtet 15

4 800 000 kr
182 m²
4 soverom
Seljeholtet 15 formidles av Krogsveen.
Knut Dahl
Presenteres av
Knut Dahl
Larkollen
Enebolig i tilbaketrukkede omgivelser med 4 soverom og 2 bad. Oppgradert i senere år. Lettstelt hage med gode solforhold
 • Prisantydning
  4 800 000 kr
 • Omkostninger
  121 342 kr
 • Totalpris
  4 771 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1982
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  182 m²
 • Bruksareal
  185 m²
 • Tomteareal
  1 016 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Oppgradert enebolig i tilbaketrukkede omgivelser, midt i Larkollen
 • Familievennlig og praktisk romløsning over halvannen etasje
 • 4 soverom, 2 bad samt badstue og separat vaskerom
 • Nyere kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer
 • Stor terrasse og veranda, inkludert utekjøkken
 • Hele boligens fasade ble malt i 2018
 • 1.016 kvm. eiet tomt opparbeidet med hage og beplantning
 • Kort vei til barnehage, skole og nærbutikk
 • Nærhet til sjøen, en rekke badestrender og fine turområder

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Seljeholtet 15, 1560 LARKOLLEN
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 133, bruksnummer 230

Innhold

Totalt bruttoareal: 197 kvm.
Totalt bruksareal: 185 kvm.
Totalt primærrom: 182 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
1. etasje: 122 kvm.
2. etasje: 63 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Vindfang, hall m/trapp, bad, vaskerom, stue, kjøkken, 2 soverom.
2. etasje: Trapperom, stue, bad, badstue, 2 soverom.
Følgende rom inngor som sekundærrom:
1. etasje: Bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.05.2020 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Grunnmur på antatt sålefundamentering på stabil grunn. Yttervegger over grunnmur oppført i isolert bindingsverk. Fasader med liggende trekledning. Saltak med sperrer på drager. Tak tekket med takstein.
Tak avsluttet ved bakfot uten takrenne/rennebeslag, med utstikkende takstein, som arkitektonisk element. Vinduer med ramme og karm i tre med 2-lags isolerglass, produsert i -80 og -85.
Takvindu fra 2005.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Råte i del av vindski, ved trerenne uten nedløp, TG:3.
Sprekk i ildfast stein i brennkammer i peisovn. TG:2.
Vaskerom: Ingen ventilering etablert. TG:3.
Noe heng fra pipe, TG:2.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
8. Kjenner du til om det er/har vært sopp, råteskader eller skadedyr i boligen (f.eks. skjeggkre, rotter, mus, maur eller lignende)?
Svar: Ja - Bemerket sølvkre ved noen anledninger på vaskerom.
19. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Svar: Ja - Tinglyst bruksrett på vei til naboeiendom.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen ble oppført i 1982 og er siden oppgradert i flere omganger, både av foregående eiere og de nåværende som overtok i 2013. Romløsningen omfatter halvannen etasje og har en praktisk utforming samt rom som gjennomgående er av gode størrelser til sine respektive formål.
Hovedetasjen har stor plass til familiens felles opphold i en delvis åpen sosial sone bestående av stuen og kjøkkenet. Både her og i de fleste av etasjens øvrige rom er gulvene av dekorativ skipsgulvlaminat, veggene og himlingene av hvitmalt trepanel. Stuen har både vedovn og rom for et par møbelgrupper, foran kjøkkenet er det i tillegg mulighet for å plassere et større spisebord.
Kjøkkenet er skiftet ut i nyere tid og består av et generøst antall skuffer og skap med stilmessig helhetlig fremtoning. Benkeplatene er av heltre og langstrakte med brede arbeidsflater. Samtlige av kjøkkenets hvitevarer er helintegrert og medfølger.
Fra både stuen og kjøkkenet er det utgang til en omfangsrik terrasse som strekker seg rundt stuen og boligens sydlige del. Her kan du følge solens gang dagen gjennom, i tillegg er terrassen vel tilrettelagt for aktiv bruk i sommermånedene. En medfølgende utepeis er plassert på terrassens østre og dels overbyggede del, på kjøkkenets side er terrassen utstyrt med utekjøkken montert så nylig som i 2017. Sistnevnte del har ettermiddags- og kveldssol, og er for øvrig utstyrt med både stor markise og terrassevarmer.
I hovedetasjen inngår blant annet også to av boligens soverom som begge er velegnet til barneromsformål og samlet innerst i gangen, tilbaketrukket fra den sosiale sonen. Her finner du også etasjens bad som i likhet med kjøkkenet er oppgradert i nyere tid. Badet har fliser på gulv og vegger, og er ellers utstyrt med badekar som har både massasjedyser og dusjmulighet.
Et separat vaskerom er tilgjengelig rett fra entreen og praktisk innredet med blant annet skap, arbeidsbenk og grovservant. Tilstandsrapport opplyser at vaskerommet har manglende ventilering, et forhold som er gitt tilstandsgrad. Gulvet i både vaskerommet og entreen er flislagt.
I andre etasje finner du ytterligere to soverom, deriblant hovedsoverommet som er utpreget stort, utstyrt med et rikt antall skap og tilknyttet eget bad med integrert badstue. Dette badet antas å være modernisert omkring 2012 og har blant annet fliser på gulvet og i dusjsonen, sistnevnte er utstyrt med både regndusj og hånddusj.
En romslig stue utenfor soverommene benyttes i dag som en mer tilbaketrukket TV-stue og kan i tillegg fungere utmerket som barnas egen avdeling. Herfra er det utgang til en romslig veranda som i 2020 er oppgradert med nye terrassebord og nytt rekkverk. Verandaen har gode solforhold store deler av dagen sommerstid.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser og laminat.
Innervegger: Fliser, panel og malt strie.
Himlinger: Panel.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter. Benkeplater i heltre. Fliser på vegger over benker. Nedfelt dobbel stålservant med 1-greps armatur. Integrert platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Avtrekksventilator i hette.
Bad 1. etasje: Skapinnredning med glatte hvite fronter, benkeplate og nedfelt servant med 1-greps armatur. Veggspeil med overbelysning. Badekar med massasjedyser, hånddusj og svingbar skjermvegg i glass. Gulvmontert klosett.
Bad 2. etasje: Skapinnredning med profilerte hvite fronter, benkeplate og nedfelt servant med 1-greps armatur. Veggspeil med overmontert belysning. Dusjhjørne med hånddusj, regndusj og skjermvegger i klart glass. Tilknyttet badstue. Gulvmontert klosett.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet. Montert panelovner og varmepumpe luft-luft, gulvvarme i bad og entre.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
I følge brev mottatt fra Mosseregionen interkommunale brann og redning fremkommer følgende:
Ved siste tilsyn med fyringsanlegget 31.01.2008 ble det avdekket hull i skorsteinen. Det ble gitt en tilbakemelding om at dette avviket ble rettet. Feierseksjonen har ikke utført tilsyn etter dette.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 29.09.1982.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3002/133/230:
13.11.1981 - Dokumentnr: 8859 - Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
13.11.1981 - Dokumentnr: 8859 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:3002 Gnr:133 Bnr:142
Bestemmelse om garasje/parkering
15.05.1981 - Dokumentnr: 3763 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3002 Gnr:133 Bnr:142
01.01.2020 - Dokumentnr: 1065071 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0136 Gnr:33 Bnr:230

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Liten Weber gassgrill Q2000 på utekjøkken, taklamper i spisestue, lampe på barnerom, vaskemaskin/tørketrommel medfølger ikke.
Nedfelt grill i utekjøkken og utepeis medfølger.
For øvrig informerer selger om at det er noe svak kurs på kjøkkenet, ett soveromsvindu er ute av hengsel og kan ikke åpnes.
Er det noen forpliktelser/oppgaver som eier må utføre for fellesskapet? (Trappevask/snømåking/gressklipping).
Svar: Ja - Felles snømåking på vei der nabo har bruksrett.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

I Seljeholtet vil du oppleve å bo tilbaketrukket, men likevel midt i Larkollen. Nabolaget er veletablert og består av spredt boligbebyggelse av ulik alder, omgitt av til dels store hager. Herfra er det kort vei både til Støtvigenga Barnehage og Larkollen skole med idrettshall, samt til nærbutikken Joker som ligger langs Larkollveien og er enkel å svinge innom i hverdagen.
Larkollen er for mange forbundet med sommer, sol og sjø. Her ligger blant annet renommerte Støtvig Hotel, som også utgjør et tilbud for fastboende. Vis á vis hotellet finner du kafeen Losen som etter eget utsagn er Larkollens triveligste møtested og har kulturelle innslag i sommermånedene. Verdt å oppleve er for øvrig også den tradisjonsrike Larkolluka i uke 29, et fast innslag siden 1988 med mange aktiviteter for liten og stor.
En hel rekke familievennlige badestrender av ulike størrelser er innenfor sykkelavstand fra Seljeholtet. Får du båtplass i en av de nærliggende småbåthavnene, er også utflukter på fjorden å anbefale. Ta gjerne med teltet og opplev den unike følelsen av å sove i naturen med havet på alle kanter. Populære utfartsmål som Engelsviken, Son og Tønsberg er alle utmerkede for dagsturer med båt.
I det frodige Ryggelandet finner du en rekke turmuligheter og kulturelle severdigheter samt attraksjoner og turmål med historisk verdi. Spiller du golf, er det verdt å notere nærheten til Evje Golfpark som har vakkert banelandskap helt ned til vannkanten. Tennis kan du spille på banene like ovenfor sentrum av Larkollen.
Fra E6 og avkjøring Moss syd tar det under kvarteret å kjøre ned til Larkollen. Like ved ligger handelsområdet City Syd som har et bredt tilbud av forretninger, varehus og helserelaterte tilbud. Nærmeste togstasjon finner du i Halmstad, reisetiden videre til Oslo S er i dag på like over 50 minutter. Hyppigere avganger er det fra Moss stasjon, som etter den pågående utbyggingen av jernbanen forventes å være kun 30 minutter unna hovedstaden.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 016 kvm.

Parkering

Parkering på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei og videre inn på privat vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 04.05.2020 omfattes eiendommen av kommuneplan med formål boligbebyggelse nåværende. Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 28 186,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjør kr 7 649,- pr år og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 35.000,- pr. år. / 35.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.876,-.
Boligen er tilknyttet parabolantenne. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Internett leveres av Telenor og har en avgift på kr 500,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 203 019,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4 330 868,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 7 649,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.921.342,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 13.500,-
Markedsføringspakke: kr 18.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Offentlige opplysninger: kr 3.500,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 5.750,-
Visningshonorar: kr 1.850,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0154/20
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.20154

Dato

Sist oppdatert: 14. september 2020 kl. 10:43

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.