Solgt: 5 500 000 kr

Stangodden 225

4 500 000 kr
82 m²
3 soverom
Flyfoto med havet rett ut
Stangodden - Bamble
Fritidsbolig med sol fra tidlig morgen til sen kveld, fantastisk utsikt og umiddelbar nærhet til sjøen.
 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Omkostninger
  113 842 kr
 • Totalpris
  5 613 842 kr
 • Byggeår
  1973
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  82 m²
 • Bruksareal
  82 m²
 • Tomteareal
  1 900 m² (festet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Unik beliggenhet med sol hele dagen og til sen kveld.
 • Fantastisk utsikt.
 • Usjenert med store terrasseflater og overbygget sommerstue med glassvegger.
 • Bilvei frem.
 • Båtplass i felles bryggeanlegg i umiddelbar nærhet.
 • Nedenfor hytta finnes felles badeplass - et naturlig "basseng" med stupebrett og badestige.
 • Fine turområder med kyststi og svaberg langs sjøen.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Stangodden 225, 3967 STATHELLE
  Kommunenummer 3813, gårdsnummer 92, bruksnummer 131

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 88 kvm
  Totalt bruksareal: 82 kvm
  Totalt primærrom: 82 kvm
  Primærrom:
  Vindfang, stue med åpen løsning til kjøkkenet, gang, bad, do og 3 soverom.: 82 kvm
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.06.2020 utført av Taksttjenester Grenland AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på ringmur av betong, pilarer av lettklinkerblokker, betongblokker og noe tresøyler. Vegger i bindingsverk med utvendig liggende klednig. Saltak tekket med pappdekke.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at vindu i soveromsvindu er for lite som rømningsvei, Høye søyler under hytta er dårlig sikret mot forskyvninger. Det er registrert sprekker på pilarer under pipe, og skjevheter som bør undersøkes nærmere. Badet er ikke bygget ihht. gjeldende våtromsstandard.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Hytta synes velholdt og fremstår tiltalende. Hyttas opprinnelige del inneholder stue, kjøkken, gang og soverom. Disse rommene har skipsgulvlaminat på gulvet med unntak av soverommet som har tregulv. Vegger og himlinger har panel. Tilbygget har utvendig adkomst via innglasset sommerstue. I denne delen er det gang, 2 soverom, do og bad, samt sportsbod. Gulvene har laminatgulv i oppholdsrom og belegg på bad og do. Vegger og himlinger med panel. Kjøkkenet har en arbeidsvennlig U-formet innredning, men helst lages maten på utekjøkkenet som også har takoverbygg. Badet har servant i seksjon, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin.

  Oppvarming

  Murt peis i stua. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til fritidsboligformål siden 1973.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
  Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  3813/92/131:
  18.07.1973 - Dokumentnr: 703896 - Festekontrakt - vilkår
  Gjelder feste
  Festetid: 90 år
  ÅRLIG AVGIFT NOK 50
  BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
  PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
  BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
  ----------
  Nye vilkår
  22.02.1973 - Dokumentnr: 500668 - Registrering av grunn
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:0814 Gnr:92 Bnr:22
  01.01.2020 - Dokumentnr: 275879 - Omnummerering ved kommuneendring
  Tidligere: Knr:0814 Gnr:92 Bnr:131

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Hytta ligger meget solrikt, helt usjenert og vakkert til med flott utsikt mot havet og horisonten. Området har fine svaberg mot Rognsfjorden og felles småbåthavn i umiddelbar nærhet fra hytta. Nedenfor hytta er det fine fellesområder med stupebrett og badeplasser. Herfra er det korte båtturer til Langesund og Helgeroa, samt sommerøyene Jomfruland og Stråholmen. Skjærgården i området er vakker og variert. Elvikstranda ligger ca. 10 minutters gange fra hytta og er en flott sandstrand med kveldssol. Ivarsand er også en attraktiv badeplass og denne ligger omtrent 3 km. fra hytta. Med bil er det ca. 7 km. til Trosby hvor det er dagligvare, isbar og diverse småbutikker. Det er ca. 10 km. til Stathelle med kjøpesenter og alle sentrumsfasiliteter.

  Adkomst

  Ta av fra E-18 syd for Grenlandsbrua og følg skilt mot Valle på gamle E-18 sydover. Ta av til Valle og følg Valleveien, ca. 3 km. og ta til venstre i svingen når du igjen ser sjøen mot Ivarsand. Følg veien rett frem, først gjennom et lite boligområde og videre forbi et nyere boligfelt som passeres på høyre side. Ta til høyre nesten i enden av veien mot Stangodden, her er det postkassestativ og en elektronisk bom. Ta til venstre i enden av veien i T kryss og følg veien til enden hvor det er småbåthavn. Hytta ligger på på sjøsiden til høyre på en kolle rett før bryggeanlegget. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Beskrivelse av tomt

  Festet tomt på ca. 1.900 kvm.
  Festeavgiften er kr 50,- pr. år.
  Festeavgiften er ikke regulert, men vil i følge grunneier reguleres i 2023. Ved denne reguleringen kan avgiften reguleres i samsvar med det som etter loven defineres som "tvillaust" avtalt, maksimalt kr. 12.842,- pr. dekar, pr. år i 2020, beløpet er gjenstand for årlig regulering iht. KPI. Etter denne reguleringen vil avgiften kunne reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen.
  Festeavtalen utløper 01.07.2053.
  Grunneier, Jørn Elvig, har forkjøpsrett. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget.
  Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.
  Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.842,- i år 2020 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.
  Tomten har består hovedsaklig av naturtomt med fjellknauser, skrinn vegetasjon og svaberg. Delvis overbygget terrasse med utkjøkken og sommehage med glassvegger.

  Parkering

  Parkering for 2 biler ved veien.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
  Eiendommen har vann fra felles borehull med vann til hyttevegg. Det er ført vann inn til bad, men det er ikke søkt om å legge inn vann. Gråvann går ut i grunnen. Det er ført frem offentlig vann- og avløpsledning via etablert vann og avløpslag i området, som muliggjør tilknytning.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til Fritidsbebyggelse og Offentlig friområde i henhold til reguleringsplan for Stangodden datert 12.05.1987 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr 7.538,- for inneværende år. Beløpet fordeles på 12 terminer. I dette inngår gebyr for hytterenovasjon og eiendomsskatt. Ved evt. tilknytning til offentlig vann- og avløpsnett vil det komme gebyrer ihht. kommunens gebyr regulativ.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 2.700,-.
  Veiavgift til veilaget, kr. 1.500,- pr. år. Inkluderer også brøyting.
  Velavgift er kr 200,- pr. år.
  Avgift båtplass i fellesbrygge kr. 1.500,- pr. år.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2018 var kr 196.926,- ifølge skatteetaten.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.613.842,-.
  I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
  Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Ivar Isaksen og Ellen Eide Isaksen

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 3,75 % av salgssummen.
  Minimumsvederlag: kr 45.000,-
  Tilrettelegging: kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 13.750,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0078/20
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.2078

  Dato

  Sist oppdatert: 29. oktober 2020 kl. 10:43

  Dokumenter

  If Hyttepakken
  PDF 253 KB

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre fritidsboliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.