Solgt: 3 500 000 kr

Sannergata 5 B

3 050 000 kr
37 m²
1 soverom
Ingunn Anna Gudjonsdottir har gleden av å presentere Sannergata 5 B- En delikat og moderne 2-roms leilighet, sentralt på Grünerløkka
Grünerløkka
Meget lekker og pen 2-roms vendt mot flott bakgård skjermet for trafikk. Varmtvann og fyring inkludert.
 • Prisantydning
  3 050 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  208 000 kr
 • Omkostninger
  12 075 kr
 • Totalpris
  3 720 075 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1942
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  37 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fellesutgifter
  3 042 kr
 • Energimerke
  Grønn G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sannergata 5 B. En moderne og flott 2-roms med attraktiv beliggenhet i stille omgivelser, på toppen av Grünerløkka. Dette er leiligheten for deg som ønsker å bo
sentralt og urbant til, med nærhet til det meste byen har å tilby. Leiligheten ligger i en høy 1. etasje som vender mot hyggelig og opparbeidet bakgård som er til stor glede for beboerne. Leiligheten er nyoppusset i 2018/2019 og har god planløsning, samt store vindusflater som bidrar til fine lysforhold.
Perfekt for førstegangskjøperen eller pendleren som vil bo sentralt men likevel tilbaketrukket.
Diverse:
- Fyring og varmtvann er inkludert i fellesutgiftene og således lave strømutgifter.
- Sikringsskap plassert i oppgangen og leiligheten er utstyrt med automatsikringer.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sannergata 5 B, 0557 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 228, bruksnummer 289
Aksjenummer 20, AS Sannergaten 5, organisasjonsnummer 933 120 260

Innhold

Totalt bruttoareal: 43 kvm
Totalt bruksareal: 37 kvm
Totalt primærrom: 37 kvm
Primærrom:
Leilighet: 1. etasje 37 kvm: Entré, stue/kjøkken, bad og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod på 3,0 m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.10.2019 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i mur og betong.
Grunnmur og frittbærende dekker utført i armert betong. Bærende ytter og innervegger utført med spekket tegl. Pusset og malt fasade.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på og det er gitt TG 2 på luftbehandlingen i leiligheten. Friskluftstilførsel via veggventiler og spalteventiler i vinduer. Luke for avtrekk i skap soverom. Det er tilførsel av friskluft til badet via spalte under dørblad, samt avtrekksventil i dusjsonen. Det skal være tilstrekkelig med tilgang på friskluft via ventiler i boligen. Naturlig avtrekk har varierende effekt grunnet vær og temperaturavhengighet.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Sannergata 5 B.
En moderne og flott 2-roms med attraktiv beliggenhet i stille omgivelser, på toppen av Grünerløkka.
Dette er leiligheten for deg som ønsker å bo sentralt og urbant til, med nærhet til det meste byen har å tilby. Leiligheten ligger i en høy 1.etasje som vender i sin helhet mot opparbeidet bakgård med prydebusker og trær, og er således skjermet for trafikkstøy. Leiligheten er nyoppusset i 2018/2019 og har god planløsning, samt store vindusflater som bidrar til fine lysforhold.
Bygården har en god vedlikeholdshistorikk og det er satt inn nye vinduer i 2018 og alle baderom ble rehabilitert i 2006/2007.
Perfekt for førstegangskjøperen eller pendleren som vil bo sentralt men likevel tilbaketrukket.
Nærmere innhold:
Entré:
Romslig gang med et innebygd skap og praktisk nisje med oppheng og hyller for klær og sko. På gulvet er det lagt microsement for et moderne uttrykk som samsvarer med resten av leiligheten. I tillegg er den også utstyrt med innfelte downlights i himling. Entréen har direkte adkomst til alle boligens rom.
Kjøkken:
Åpent kjøkken mot stuen. Ikea kjøkkeninnredning fra 2019 med moderne, matte sorte fronter og håndtak i svart stål. Benkeplate med et lag av massiv treverk og flislagt vegg over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer som oppvaskemaskin, kjøl/frys, stekeovn og platetopp med vifte over platetoppen. Det er montert aquastop for oppvaskemaskinen. I tillegg er det satt inn en smart kjøkkenøy med god skap og benkeplass. Dette er rett og slett det perfekte kjøkken for deg som er glad i å kokkelere.
Stue:
En praktisk stue med plass for både sofaseksjon, Tv og spisestue. Ny hvit enstavs eikparkett som går igjen på kjøkken og soverom.
Bad:
Leiligheten byr på et pent flislagt bad med varmekabler i gulvet. Ny heldekkende servant på underskap fra 2019, speil med belysning, vegghengt toalett fra 2019 og dusjhjørne med glassdører. Badet ble oppusset i 2007, i regi av aksjelaget. Det er også opplegg for vaskemaskin.
Soverom:
Lunt soverom med plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. Gode lagringsmuligheter i skyvedørsgarderobe. Malt med fargen Velvet fra Jotun, en lys og dempet gul tone som skaper et uttrykk av en behagelig atmosfære.
Diverse:
- Fyring og varmtvann er inkludert i fellesutgiftene og gir således lave strømutgifter.
- Sikringsskap plassert i oppgangen og leiligheten er utstyrt med automatsikringer.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med sentralvarme via radiatorer (inkl i fellekostnadene). Varmekabler på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1942.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 24.01.1942 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at dagens soverom var kjøkken tidligere. Kjøkkenet har blitt flyttet inn til stuen, og leiligheten har blitt gjort om til 2-roms.
Det foreligger ferdigattest på renovering av bad i boligsselskapet dattert 16.mars 2007.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/228/289:
16.01.1939 - Dokumentnr: 400442 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om septiktank m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
16.01.1939 - Dokumentnr: 400443 - Best. om vann/kloakkledn.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
15.02.1939 - Dokumentnr: 401436 - Erklæring/avtale
vedr. felles vaskeri- og tørreanlegg m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
15.02.1939 - Dokumentnr: 401437 - Erklæring/avtale
vedr. felles varme- og varmtsvannanlegg m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
15.02.1939 - Dokumentnr: 401438 - Erklæring/avtale
Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
10.01.1940 - Dokumentnr: 400177 - Erklæring/avtale
vedr. varme og varmtvann m.v.
10.01.1940 - Dokumentnr: 400178 - Erklæring/avtale
vedr. varme og varmtvann m.v.
09.02.1940 - Dokumentnr: 401106 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
16.12.1938 - Dokumentnr: 407711 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0301 Gnr:228 Bnr:599

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Diverse

Medfølger ikke leiligheten:
- String-hylle på soverom
- String-hyllesystem under TV
- Taklampe over kjøkkenbord

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka, midt mellom Ringnes park og Birkelunden og med nærhet til alt av nødvendige fasiliteter. Her har du kort vei til St. Hanshaugen, Torshov, Sagene, Carl Berner m.m. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer og restauranter, samt et pulserende uteliv. Noen av stedene som er verdt et besøk er for eksempel Südøst, Nighthawk Diner, Delicatessen, Villa Paradiso eller de populære utestedene. Parkteatret, Fru Hagen, Ryes og Blå. I Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre - alt finner du i nærmiljøet.
På andre siden av Akerselva finner du også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer. Langs Akerselva finnes det også flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Her går det turstier hvor man kommer ned til Bjørvika og sentrum i sør og helt til Maridalsvannet i Nord. For de treningsglade som heller ønsker å benytte seg av treningssenter er det også flere alternativer i nabolaget, som for eksempel Myren Sportssenter på Sandaker eller SATS/Elixia på Ringnes Park (rett over gaten). Der finner du også Meny (søndagsåpen), café, frisør, Ringen kino m.m. Det er også søndagsåpen Joker et par minutters gange unna leiligheten, samt Rema 100 og Kiwi rett ved.
Bydelen har flere flotte og idylliske park- og grøntanlegg i nærheten, blant dem kan vi nevne Birkelunden, Sofienbergparken, Olaf Ryes Plass, Torshovparken og Tøyenparken. Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum, Munchmuseet og Botanisk Hage er også i gåavstand fra leiligheten.
God offentlig kommunikasjon med buss og trikk i umiddelbar nærhet (Birkelunden trikkestopp) med trikk linje 11, 12 og 13, til Oslo Sentralstasjon tar det kun 8 min. Fra Sannergata busstopp kan du ta buss 21 og 33. Rett ved finner du også holdeplass for buss 30 som tar deg direkte til BI og Nydalen, samt Sentrum og Bygdøy. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10-15 minutters gange til Oslo sentrum. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2, og samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset.
Velkommen til Sannergata 5 B!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.077 kvm som tilhører aksjelaget. Bakgård med asfalterte internveier, gressplen, prydbusker, trær, sykkelparkering og sittegrupper.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med senere endringer i henhold til S-2937 datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Eiendommen er registrert på byantikvarens liste over bevaringsverdige eiendommer. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen før igangsetting.

Økonomi

Boligens kostnader

Fyring og varmtvann, kabel-tv, trappevask, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles bygg forsikring m.m.

Kommunale utgifter

Husleie er kr 3.042,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring og varmtvann, kabel-tv, trappevask, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles bygg forsikring m.m. .
Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.11.2019.
Husleien fordeles slik:
Felleskostnader: kr 2.334,-
Nedbetaling av felleslån: kr 708,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3593,- pr. år. / 1802 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleutgiftene. Internett er ikke inkludert i fellekostnadene, kjøper må tegne dette selv.
Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 739.381,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.661.771,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 4.886,- pr.31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 208.000,- pr. 01.10.2019
Total fellesgjeld for aksjelaget er 20.283.695,- pr. 17.10.2019 og lånevilkårene er:
Lån 1:
Lånenr: OBOS01-98207570419
Type: Annuitet
Restsaldo: kr 8.609.650,-
Restløpetid: 17 år 2 md.
Term pr. år: 12
Type: Flyt
Rente: 3,25%
IN-ordning på dette lånet.
Lån 2:
Lånenr: OBOS05-98207667757
Type: Annuitet
Restsaldo: kr 3.978.447,-
Restløpetid: 28 år 4 md.
Term pr. år: 12
Type: Flyt
Rente: 3,25%
Lån 3:
Lånenr: OBOS06-98207737755
Type: Annuitet
Restsaldo: kr 7.695.598,-
Restløpetid: 23 år 11 md.
Term pr. år: 12
Type: Flyt
Rente: 3,25%
Det er IN-ordning på lån 1 i boligsselskapet. Her kan man innfri hele eller deler av andel fellesgjeld som er per dato 01.10.2019 kr. 111.611,-. Dette vil gi en reduksjon på kr. 708,- på felleskostnader som vil utgjøre totale felleskostnader på kr.2.334,-. Det er mulig å innfri gjelden 2 ganger i året, ved hovedforfall 30.09 og 30.03. Beløpet må være ihende senest 10 dager før.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 8.625,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 3.450,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.062.075,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.270.075,-
Av dette beløpet utgjør kr 208.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet AS Sannergaten 5.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjelaget består av 59 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold krever styrets godkjennelse iht. husordensregler.
Aksjelaget har egen Facebook gruppe.
Foretatte påkostninger de senere år:
- Installert nytt callinganlegg.
- Gått over til fjernvarme.
- Gravd søpppelbrønner.
2018: Fasaderehab, vinduer og balkonger.
2014: Overgang til fjernvarme gjennom fellesstyret
2013: Modernisert heisanlegg
2012:Rehabilitering av bunnledninger. Utbedring av elektrisk anlegg. Bruks- og brannbalkonger er overflatebehandlet Membrantekking brann- og bruksbalkong og Rehabilitert hovedbunnledninger.
2011: Brannteknisk oppgradering. Membrantekking brannbalkonger. Nye dører i oppgang.
2010: Installert nye avfallsbrønner.
2006-2007: Baderomsrehabilitering.
1999: Portrom pusset opp.
Planlagte påkostninger:
Det er ikke planlagt noen store påkostninger iht. siste årsmøte og protokoll.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten.
Selskapet har inngått avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til selskapet hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuelle manglende innbetaling av felleskostnadene.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 15.250,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 42-0145/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grünerløkka
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR42.19145

Dato

Sist oppdatert: 14. september 2020 kl. 10:57

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.