Solgt: 3 250 000 kr

Finn Blackstads vei 95

3 290 000 kr
79 m²
2 soverom
Velkommen til Finn Blackstads vei 95!
Alexander Abelseth
Presenteres av
Alexander Abelseth
Underlia
Pent rekkehus i tilbaketrukket, rolig og attraktivt boligområde. Marka i umiddelbar nærhet. Sentrumsnært. Garasje
 • Prisantydning
  3 290 000 kr
 • Omkostninger
  83 592 kr
 • Totalpris
  3 333 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1969
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  79 m²
 • Bruksareal
  84 m²
 • Tomteareal
  247 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pent rekkehus som strekker seg over 2 plan, beliggende i et tilbaketrukket, rolig og attraktivt boligområde. Stue med sofaområde og spiseplass, frittstående peisovn. U-kjøkkeninnredning fra 2010 med integrerte hvitevarer, spiseplass ved vindu. Flislagt bad med dusjkabinett, lagt flis på flis i 2010. Stor delvis takoverbygd sydvendt terrasse med tilgang til det ene soverommet og sydvendt veranda med tilgang til stue, fantastisk utsikt og gode solforhold. Parkering i felles garasjerekke.
- 2 soverom
- Peisovn i stue
- U-kjøkkeninnredning
- Integrerte hvitevarer
- Flislagt bad med dusj
- Terrasse og veranda
- Garasjeplass
- Fantastisk utsikt
- Gode solforhold
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Finn Blackstads vei 95, 3021 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 115, bruksnummer 75

Innhold

Totalt bruttoareal (BTA): 93 kvm
Totalt bruksareal (BRA): 84 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 79 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 5 kvm
Primærrom
Underetasje:
34 kvm: Gang, bad og 2 soverom.
1. etasje:
45 kvm: Entré, stue og kjøkken.
Sekundærrom
Underetasje:
5 kvm: Bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Erik Brynildsen. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på betong fundament med antatt støpt gulv på sprengsteinfylling/pukk. Grunnmur av betong som er utvendig pusset og malt. Yttervegger av bindingsverk med liggende trepanel, ved veranda er utvendig panel skiftet i 2010. Sal-takkonstruksjon med undertak av plank, tekket med shingel fra ca. 2000. Etasjeskiller av trebjelkelag. 2-lags isolerglass fra 2010, ytterdør antatt fra 2010 og verandadør fra 2010. Innvendige dører fra 2010.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Takstmann skriver bl.a. i sin konklusjon "Boligen er betydelig oppusset i 2010. Bad, kjøkken, innvendige overflater er oppusset/skiftet, el-anlegg".
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Taktekking: Noe slitasje.
- Bad: Manglende flis rundt rørgjennomføring i gulv samt ved toalett, ikke tettet rundt avrenning fra vvb og manglende membran i sluk.
Utvendig kledning har blitt tildelt TG2 pga. alder.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Takkonstruksjon: Råteskade i undertak ved lufterør for kloakk.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Oppsummering av selgers egenerklæring: Lagt flis på flis, bad i 2010. Tidligere vært tilbakeslag i 2 av rekkehusenes boliger, aldri vært tilbakeslag i gjeldende bolig. Utført arbeid på taktekking/takrenner/beslag på garasje. Skiftet store deler av el-anlegg.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

1. etasje
Entré: Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malte vegger og malt himling.
Stue: Stue med sofaområde og spiseplass. Frittstående peisovn. Trappegang til underetasjen. Downlights i tak. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til sydvendt veranda på ca. 17 kvm med flott utsikt og gode solforhold.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra 2010 med integrerte hvitevarer, over- og underskap i hvit og profilert utførelse. Flislagt felt over benkeplate av granitt. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, oppvaskmaskin, ventilator, platetopp med induksjon, stekeovn og kjøle- og fryseskap. Sitteplass ved vindu. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Underetasje
Gang: Trappegang til 1. etasje. Tilgang til bod. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Bad: Servant i benk over servantskap i slett treverk utførelse, tilsvarende utførelse på vegghengt skap. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Elektrisk avtrekksvifte. Downlights i tak. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling. Lagt flis på flis i 2010.
Soverom 1: Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til stor delvis takoverbygd sydvendt terrasse på ca. 27 kvm.
Soverom 2: Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Generelt om boligen: 200 liters varmtvannsbereder fra 2010, plassert i bod. Vannrør av kobber samt plast og avløpsrør av plast, utvendig vannledning til boligen var ny i ca. 2016. Sikringsskap med automatsikringer, jordfeilbryter til hver kurs.
Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, ventilator, platetopp, stekeovn og kjøle- og fryseskap. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Peisovn i stue. Varmekabler i gulv på badet og i entré. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2018, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Mottatt tilfredsstillende tilbakemelding vedrørende oppfølging av avvik ved tilsynsrapporten.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Drammen kommune opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i deres arkiv. Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggåret.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Pr. 1. Juli 2015 inntrådte det en forandring i PBL §21-10 femte ledd hvoretter det ikke skal utstedes ferdigattest for tiltak som er omsøkt før reglene om ansvar og kontroll trådte i kraft 1. Januar 1998. Dette innebærer at kommunen ikke kan kreve ferdigattest for disse tiltakene, og at kommunen skal avvise eventuelle søknader om dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3005/115/75:
12.04.1994 - Dokumentnr: 5089 - Erklæring/avtale
Best. om oppføring av bygning nærmere enn 5 m fra veg, med
best. om at Drammen kommune, ingeniørvesenet er fritattt for
erstatningsplikt som måtte oppstå p.g.a. vegvedlikehold.
Gjelder denne registerenheten med flere
12.02.2014 - Dokumentnr: 122565 - Skjønn
Rettighetshaver: Glitre Energi Nett AS
Org.nr: 981 915 550
Avtale om erstatning for erverv av grunn og rettigheter for bygging, drift, vedlikehold og fornyelse av kraftledning.
Ekspropriasjonsskjønn saksnr. 13-145719SKJ-DRAM
Dokumentnr: 903429 - Opprettelse av matrikkelenheten
01.01.2020 - Dokumentnr: 178638 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0602 Gnr:115 Bnr:75

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Det er ikke målt for radon i denne boligen.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Umiddelbar nærhet til fine turveier i marka, inkludert Åspaviljongen og Spiralen. Suverent skiløypenett, lysløype like ved eiendommen. Kort vei til Landfalltjern med fine bademuligheter.
Fra egen eiendom har man fin utsikt nedover mot sentrum. Gode solforhold på egen uteplass.
Det er også flotte turområder med gangstier langs Elveparken og Drammenselva. DBK, Sturla og Åssiden IF er aktive idrettsforeninger i nærmiljøet. DBK har eget treningsanlegg med kunstgressbane, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Åssiden IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter, se www.aif.no. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Kort vei til Sats, Moov og Akropolis treningssenter. Kort vei til Drammen Skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling. Aron Skiklubb er en aktiv klubb med blant annet skileik, organisert trening m.m. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud.
Drammen sentrum med Bragernes torg, Strømsø torg, kino, Drammen Teater, restauranter og uteliv finnes innen praktisk avstand. For øvrig alle butikker og servicetilbud i sentrum.
Det går busser til og fra Drammen sentrum i Underlia. Bussholdeplass like ved eiendommen, se www.brakar.no for rutetider. Togstasjon i sentrum med hyppige avganger retning Asker, Sandvika og Oslo - såvel som retning Kongsberg (www.vy.no for avganger). Busskommunikasjon i sentrum mot bl.a andre bydeler, Oslo, Kongsberg, og Kristiansand. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er god barnehagedekning i Drammen kommune, med et sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. For fullstendig oversikt over barnehager i området og Drammen for øvrig, se www.drammen.kommune.no.
Barnehager: Ekornheia barnehage, Øren andelsbarnehage, Drammen montessoribarnehage.
Skoler: Øren barneskole, Børresen ungdomskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 247 kvm.

Parkering

En garasjeplass i felles garasjerekke. Det er også parkeringsmulighet på egen eiendom på oversiden av rekkehuset.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan "Regulering av Underlia til boligområde" datert 18.08.1964. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 8.161,- pr. år (2 terminer), fakturert på eiendommen i 2019. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: ca. kr 3.500,- pr. år (2 terminer).
Eiendommen har snøbrøyting, dette har kostet kr 1.800,- pr. år.
Nåværende eier har ikke bebodd eiendommen siste årene, og har derfor ikke oversikt på strømforbruket.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av TV, og det er en fellesavtale på kr. 425,- pr. måned for en grunnpakke. Internett kommer i tillegg, og prisen avhenger av hastigheten man velger..
Boligen har en årlig forsikringspremie kr 5.600,- pr. år.
Ovenstående er basert på husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 714 451,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 2 572 022,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.373.592,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0163/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.20163

Dato

Sist oppdatert: 25. august 2020 kl. 13:14

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.