Solgt: 2 800 000 kr

Skåreråsen 12

2 500 000 kr
73 m²
2 soverom
Velkommen til Skåreråsen 12 - presentert av Krogsveen ved Jan Robert Ottesen
Jan Robert Ottesen
Presenteres av
Jan Robert Ottesen
LØRENSKOG/SKÅRERÅSEN
Lys og pen 3-roms med vestvendt balkong & flott utsikt. Sentralt nær skoler & off.kommunikasjon. Vv/fyring inkl. Garasje
 • Prisantydning
  2 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  461 450 kr
 • Omkostninger
  9 276 kr
 • Totalpris
  3 270 726 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1972
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  73 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 323 kr
 • Energimerke
  Grønn E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og pen 3-roms andelsleilighet med heis til svalgang på etasjeplan. Leiligheten har en vestvendt balkong på ca. 13 kvm med utsikt mot fellesområder. Leiligheten består av entré, 2 soverom, stue med utgang til balkong, kjøkken og nytt bad fra 2019. Leiligheten disponerer en garasjeplass, og varmtvann/fyring er inkludert i husleien.
 • Nytt bad i 2019 i regi av borettslaget.
 • TV og internett inkludert i fellesutgiftene.
 • Varmtvann og fyring inkludert i fellesutgiftene.
 • Balkong på hele 13 kvm med flott utsikt.
 • Solrikt, sol til ca. kl. 21 sommerstid.
 • Kort vei til offentlig kommunikasjon.
 • Lave omkostninger ved kjøp.
 • Sentrumsnært.
 • Garasjeplass.
 • Heis.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Skåreråsen 12, 1473 LØRENSKOG
  Kommunenummer 3029, gårdsnummer 101, bruksnummer 42
  Andelsnummer 35, Borettslaget Skårertoppen II, organisasjonsnummer 950 581 239

  Innhold

  Totalt bruksareal: 73 kvm
  Totalt primærrom: 73 kvm
  Primærrom:
  4. etasje 73 kvm: Entre, gang, bad/wc, 2 soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong på ca. 13 kvm.
  I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 1,8 kvm, og en bod i 4. etasje på ca. 3,2 kvm.
  De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.11.2021 utført av Pål Morten Pedersen.

  Byggemåte

  Boligblokk over 12 etasjer samt kjeller, oppført i 1972. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av
  betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av fasadeplater.
  Vinduer og balkongdør med 2-lags glass produsert i 1995. Hvitmalt entrédør som er godt vedlikeholdt.
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
  - Tilstandsgrad 2 er satt på balkong. Det er noe malingsavflassing på betonggulvet, naturlig vedlikehold må påregnes. Overflatebehandling må påregnes.
  - Tilstandsgrad 2 er satt på vinduer. Vinduer og dører har nådd over halvparten av forventet funksjonstid. Det vil være større risiko for punktering av glass og større behov for vedlikehold i tiden som kommer. Det er ødelagt tetningslister noen steder. Utskiftinger må påregnes på sikt. Det må påregnes å skifte tetningslister noen steder.
  - Tilstandsgrad 2 er satt på radiatorer og tilhørende rør. Tilstandsgraden er satt pga. alder. Det må påregnes å bytte radiatorene på sikt.
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Velkommen til Skåreråsen 12! En lys og pen 3-roms andelsleilighet beliggende i byggets 4. etasje med heis til svalgang på etasjeplan. Leiligheten har en vestvendt balkong på ca. 13 kvm med utsikt mot fellesområder.
  Leiligheten består av entré, 2 soverom, stue med utgang til balkong, kjøkken og nytt bad fra 2019. Leiligheten disponerer en garasjeplass, og varmtvann/fyring er inkludert i husleien.
  Lave kjøpsomkostninger - ingen dokumentavgift!
  Entré:
  Praktisk entré med plass til å henge fra seg yttertøy og sko.
  Boligen disponerer kjellerbod på ca. 1,8 kvm og en bod i 4. etasje på ca. 3,2 kvm.
  Stue:
  Lys og romslig stue med god og naturlig plass til både sofagruppe og spisebord.
  Fra stuen er det adkomst til solrik balkong. Usjenert beliggenhet uten gjenboere.
  Kjøkken:
  Hvit mattlakket kjøkkeninnredning med glatte fronter. Frittstående kjøleskap med fryser, komfyr med induksjonstopp og integrert oppvaskmaskin.
  Kjøkkeninnredningen er normalt godt vedlikeholdt. Det er montert lekkasjestoppere i kjøkkenbenken. Kjøkkeninnredningen er fra 2010 ifølge tidligere eier.
  Baderom:
  Pent oppusset baderom fra 2019. Badet ble pusset opp i regi av borettslaget og holder god standard.
  Tidløst flisvalg, opplegg for vaskemaskin og gulvvarme. Fliser på vegger og gulv.
  Soverom I:
  Boligen har to soverom, begge av god størrelse.
  Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord og kontorpult.
  Soverom II:
  Perfekt gjesterom, barnerom, kontor.
  Balkong:
  Solrik balkong i betong på hele 13 kvm. Rekkverk i betongkonstruksjon.
  Her har du god plass til både sittegruppe og grill. Fantastisk utsikt og gode solforhold. Sol fra ca. kl. 14-21 sommerstid.

  Oppvarming

  Oppvarming med vannbåren varme via radiatorer. Varmekabler på badet.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men brukstillatelse ble gitt 20.12.1972.
  Det foreligger ferdigattest på reparasjon av heiser datert 29.12.2009.
  Det foreligger brukstillatelse på parkeringshus datert 20.12.1972.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om kloakkledning og bestemmelse om adkomstrett.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde på Skåreråsen i Lørenskog kommune. Fra leiligheten er det kort gangavstand til barnehager, skoler, kollektivtransport, Metro storsenter, kultursenter, langvannet, Rådhusparken som gir gode tur-/bademuligheter samt et rikt tilbud av fritidsaktiviteter for barn både innendørs og utendørs.
  U T D A N N I N G
  Leiligheten har gangavstand til Åsen skole og kort vei til Løkenåsen ungdomsskole. Kommunen har ikke skolekretser, men det er definert "veiledende inntaksområder" for hver barneskole. Det finnes også flere videregående skoler i nærheten med blant annet Lørenskog- og Mailand vgs., samt et godt utvalg av barnehager. For videre utdanning har Høyskolen i Oslo og Akershus beliggenhet på Kjeller samt kort vei med kollektivtransport til Oslo for dem som tar utdanning der.
  H A N D E L O G K U L T U R
  Dagligvarehandel kan gjøres på Bunnpris eller Rema 100 på Skårer, som er bare 6 min gangavstand unna. I nærheten av leiligheten har man Metro- og Triaden storsenter. På Triaden skjer det mye spennende for tiden. Senteret er under utbygging, og det er planlagt en utvidelse på hele 12 500 kvm. Her skal det bygges mange nye boliger, trampoline- og aktivitetssenter, idrettshall og parkeringshus med park. I tillegg finner man også Strømmen Storsenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter ca. 5-6 min unna med bil.
  R E K R E A S J O N S M U L I G H E T E R
  I Lørenskog har man et bredt utvalg ulike idretter, det finnes flere idrettsplasser og haller med kort avstand fra leiligheten. Både innen breddeidrett og toppidrett finnes det mange ulike alternativer i nærheten. Leiligheten gir nærhet til flotte tur- og friluftsområder i Østmarka med lysløyper, skiterreng, bade- og fiskevann. Fantastiske Losby Gods og golfbane ligger en liten kjøretur unna og er et meget populært tur- og rekreasjonsområde. Golfanlegget har bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde. Ønsker du innendørstrening finnes det flere treningssentre i området, blant annet SATS, Condis eller Fresh Fitness. Nord-vest for Lørenskog Stasjonsby, har Selvaag Gruppen etablert en skihallen SNØ. Med en størrelse på totalt 50 000 kvadratmeter, er Skihallen en av verdens største innendørsarenaer med perfekte forhold for langrenn, snowboard, freeski og alpint. Anlegget er åpent året rundt og er tilrettelagt for både barn og voksne. For nærmere informasjon, se snooslo.no.
  O F F E N T L I G K O M M U N I K A S J O N
  Fra leiligheten er det gode mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Skåreråsen som ligger bare 3 minutters gange fra leiligheten. Lørenskog sentrum har bussterminal som heller ikke ligger langt fra leiligheten, og fremstår som et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Lørenskog togstasjon (oslo sone) med pendlerparkering ligger bare 7 minutter unna med bil, derifra har man en ikke altfor lang togreise til Oslo S eller til Lillestrøm togstasjon. Med bil fra leiligheten tar det ca. 10 min til Lillestrøm, ca. 16 min til Oslo Sentrum og ca. 28 til Gardermoen.

  Barnehager, skoler og fritid

  Skårungen barnehage 0.6km
  Skårersletta barnehage 0.6km
  Åsen barneskole 0.9km
  Benterud barneskole 1.2km
  Solheim barneskole 1.2km
  Løkenåsen ungdomsskole 0.8km
  Kjenn ungdomsskole 1.7km
  Mailand videregående skole 1.6km
  Lørenskog videregående skole 3.4km
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 25.474 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning og prydbusker. Asfalterte internveier og felles sittegrupper.

  Parkering

  Alle leilighetene har en parkeringsplass som følger i felles garasjeanlegg.
  Ellers muligheter for parkering i gate og tilliggende gater, med beboerbevis.
  Borettslaget har parkeringsplasser og garasjeanlegg som består av 208 parkeringsplasser inne, 27 gjesteplasser, 40 utleieplasser ute og fire parkeringsplasser reservert funksjonshemmede.
  Det er tilrettelagt for el-billading i nedre plan i garasjeanlegget, hvor ladeplass kan kjøpes.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan 33-4-06 datert 14.07.1967 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 14.07.1967.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 6.323,- pr. mnd. og inkluderer: fyring, varmtvann, betjening av fellesgjeld, søppelcontainer, grunnpakke kabel-tv, garasjeplass, forretningsførsel, bygningsforsikring, kommunale avgifter.
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Felleskostnader: kr 3.913,-
  Stipulerte kapitalkostnader: kr 1.054,-
  Stipulerte kapitalkostnader: kr 907,-
  Søppelcontainer: kr 100,-
  Garasje og vedlikehold: kr 300,-
  Miljøgebyr for papirfaktura: kr 49,-
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.600,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, dette er inkludert i fellesutgiftene. Dekoder medfølger ikke.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 868 295,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 3 125 862,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 49.468,- pr. 31.12.2020.
  Andel fellesgjeld er kr 461.450,- pr. 09.11.2021.
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 96.558.302,- pr. 09.11.2021 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: 60308101684, Nordea Bank ABP
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 09.11.2021: 1.85% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 107
  Siste termin: 30.06.2048
  Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,-
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 650,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.970.726,-. Av dette beløpet utgjør kr 461.450,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Minoo Honarkar Safahani

  Informasjon om borettslaget

  Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Skårertoppen II.
  Borettslaget består av 208 leiligheter.
  Forretningsfører er BORI BBL, tlf: 63 89 02 00.
  Dugnad samt trappevask må påregnes.
  Dyrehold er etter søknad til styret tillatt i borettslaget etter husordensregler. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  - Rehabilitering av våtrom (2019/2020).
  - Nytt låsesystem.
  - Byttet avtrekksvifte i blokk 12.
  - Foretatt betonganalyse av begge blokkene.
  - Borettslaget har opprettet web-basert internkontrollsystem.
  - Ny avtale med Telia.
  - Borettslaget har iverksatt måling av inngående vanntrykk.
  - Laget stakekum ut fra 16.
  - Støttemur ved 16.
  - Strømpetrukket bunnledningen.
  - Malt opp utleieplassene på parkeringsplassen.
  Planlagte påkostninger:
  Styret har ingen ekstraordinære vedlikeholdsplaner for 2021. Det vil bli foretatt en tilstandsrapport over bygningsmassen på bakgrunn av behovet for prosjektering av fasadevedlikehold.
  I følge styreleder pågår det en stor undersøkelse/analyse av fasaden/betongen i borettslaget. Det har blitt tatt over 200 prøver pr. blokk. De har ikke fått svar på denne undersøkelsen enda, og vet derfor p.t. ikke om det er nødvendig å gjøre noe med fasaden i nærmeste fremtid.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst og meldefristen er 23. november 2021 kl. 14.00. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 2% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 9.990,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.750,-
  Visninger: kr 3.125,- pr. time
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 39-0174/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Årvoll
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR39.21174

  Dato

  Sist oppdatert: 24. november 2021 kl. 13:19

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.