Komplett salgsoppgave

Vækerø Terrasse 1

6 800 000 kr
75 m²
2 soverom
Velkommen til en innbydende og fin 3-roms beliggende i Vækerø terrasse 1.
Velkommen til en innbydende og fin 3-roms beliggende i Vækerø terrasse 1.
BESTUM / SKØYEN
Moderne, lys og innbydende 3-roms med solrik markterrasse | Garasjeplass | Heis | Felles takterrasse |2 boder|
 • Prisantydning
  6 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  2 681 kr
 • Omkostninger
  171 409 kr
 • Totalpris
  6 974 090 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  75 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 750 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Vækerø Terrasse 1 - en meget innbydende og delikat 3-roms selveierleilighet på attraktive Bestum / Skøyen. Leiligheten passer perfekt for deg som ønsker å bo sentralt med kort vei til alt av servicetilbud, men samtidig noe tilbaketrukket fra det hektiske storbylivet. Leiligheten har en god planløsning bestående av en romslig stue med god plass for sofa- og spisegruppe, sosialt og hyggelig delvis åpen kjøkkenløsning, 2 gode soverom og et pent baderom. Utvendig har du en nydelig, usjenert og solrik markterrasse med adkomst fra stuen og et av soverommene.
Det kan nevnes:
- Felles takterrasse med fantastisk utsikt og svært gode solforhold
- Garasjeplass forberedt for elbillader
- Rikelig med lagringsplass i romslige 2 boder
- Felles varmtvann

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vækerø Terrasse 1, 0282 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 7, bruksnummer 43, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 82 kvm
Totalt bruksareal: 75 kvm
Totalt primærrom: 75 kvm
Bruksareal:
Leilighet 75 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 75 kvm: Stue, kjøkken, 2 soverom og bad/vaskerom.
+ Utgang fra stue og soverom 1 til sydvendt platting/markterrasse på ca. 27 kvm.
I tillegg eier boligen én bod med adkomst fra egen platting/markterrasse på ca. 10 kvm og disponerer én bod i 1.etasje med adkomst via felles trappegang på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.09.2021 utført av Anticimex Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong.
Bygningen generelt:
- Boligbygg over 3.etasjer samt kjeller.
- Gulv på grunn av betong.
- Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i malt murpuss.
- Tilnærmet flat takkonstruksjon med takterrasse utvendig tekket med papp(ikke besiktiget).
- Adkomst via felles trapperom med heis.
VVS:
Vannrør av typen rør-i-rør system. Fordelerskap med stoppekran for rør-i-rør system plassert i vegg på bad/vaskerom. Synlige avløpsrør av plast. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann for bygningen.
Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer plassert i stue/kjøkken. Leiligheten har åpent/skjult elektrisk anlegg.
Brann:
Leiligheten har røykvarsler og håndholdt brannslukkingsapparat.
Vinduer/ytterdører:
Leiligheten har glatt entrédør av tre, brannklasse B30 og lydklasse 40db. Terrassedører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2018.
Terrasser / platting på terreng:
Utgang fra stue og soverom 1 til sydvendt platting/markterrasse på ca 27 kvm. Utebelysning og stikkontakt på vegg.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Bad: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Det er observert riss/sprekk i gulvflis ved dør. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. Dette er
vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
- Kjøkken: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
- Innvendig overflater: Parkettgulv bærer preg av slitasje.
Sammendrag av selger egenerklæring:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Byttet servantskap og monterte dusjvegg på badekar i 2018 , arbeid utført av faglært.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? I forbindelse med kraftig nedbør var det fuktinnsig i utebod og videre ned i parkeringskjeller når vi flyttet inn i 2015. Dette ble utbedret samtidig som vinduer og dører ble byttet i 2018.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Bytte av vinduer, dører, maling av fasade og utbedring av fuktinnsig ned i parkeringskjeller. Utført av faglært i 2018.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Branntetting av gjennomføringer i etasjeskiller rundt om i blokka. Bl.a. i taket på badet i leiligheten. Utførtav faglært i 2018.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget? Montasje av belysning i leilighet, Oslo Vest Elektro AS.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner? Regelmessige kontroller av heis, ventilasjon, gassanlegg(andre leiligheter har gasspeis) og garasjeport i regi av sameiet.
- Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Det bygges nye boliger i Vækerøåsen 4 og Vækerøveien 18-22.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? I forkant av utskiftning av vinduer og dører i 2018 ble tilstandsrapport utarbeidet av takstmann.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget innbydende og delikat 3-roms med en god planløsning bestående av en romslig stue med god plass for sofa- og spisegruppe, sosialt og hyggelig delvis åpen kjøkkenløsning, 2 gode soverom og et pent baderom. Utvendig har du en nydelig, usjenert og solrik markterrasse med adkomst fra stuen og et av soverommene, samt tilgang på felles takterrasse med fantastisk utsikt og svært gode solforhold. Leiligheten er oppgradert i nyere tid med blant annet kjøkkenfliser og malte fronter i 2017/2018, hovedsoverommet og stuen ble malt i 2017 og soverom 2 ble malt i 2020.
Kjøkken:
Stort og hyggelig HTH kjøkken med mye skapplass og stor arbeidsflate. Kjøkkenet er innredet med glatte fronter på over- og underskap, heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum og veggfliser under overskap. Kjøkken er utstyrt med integrert keramisk platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Ventilator med avtrekkskanal montert over platetopp.
Baderom:
Lyst og delikat flislagt baderom med gulvarme. Himlingsflater utført i malte glatte flater med downlights. Badet er innredet med veggehengt toalett, vegghengt servantskap med heldekkende servant, speil med belysning over servant, badekar med dusjarmatur og opplegg for vaskemaskin. Nytt servantskap og dusjvegg på badekaret i 2018.
Innvendige overflater:
- Gulvflater belagt med tre-stavs parkett.
- Vegger utført i malte glatte flater.
- Himlingsflater utført i malt betong

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende løsøre/tilbehør medfølger ikke:
- Lampe over spisebord
- Pyntehylle på kjøkkenet
- Frittstående hvitevarer følger ikke boligen

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann for bygningen.
Det er i følge selger lagt frem gass til alle leilighetene i bygget.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 04.04.2006. Det foreligger ferdigattest på vei/parkering datert 08.02.2006.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om veg, gjerde, vann/kloakkledning, kjellerrom og tilleggsareal til seksjonen (markterrasse)
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en god intern beliggenhet, godt skjermet for støy, i et hyggelig og meget populært boligområde på Bestum. Her bor man sentralt, med kort vei til bymessige fasiliteter og sentrale deler av byen. Coop Prix ligger kun noen minutters gange unna, rett ved trikkestoppet på Furulund. Fra leiligheten er det kort vei til kjøpesenteret CC vest handlesenter med de fleste fasiliteter samt Hoff/Skøyen og Sjølyst.
Område byr på flotte rekreasjonsmuligheter langs naturskjønne Mærradalen og Frognerkilen. Det er sykkelsti til byen langs Bestumkilen og Frognerkilen. Badeplasser på blant annet Sollerudstranden og Hydrostranden, samt på Lysaker Brygge og Bygdøy.
Området har kort vei til barnehager, skoler, og offentlig kommunikasjon via trikk, buss og T-bane. Nærmeste trikkeholdeplass (Furulund) har du få minutters gange unna boligen. Nærmeste T-bane er Åsjordet, som er ca. en 10 minutters gåtur unna. Du har for øvrig også tilgang på tog fra Skøyen og Lysaker stasjon. Ullern Idrettsforening tilbyr allsidig idrett for barn i alle aldre, og i nærområdet finner vi ellers Ullern Tennisklubb, idrettshall og treningssenter. I tillegg er det gangavstand til restauranter og forretninger, samt en rekke butikker og servicetilbud på populære CC Vest og Karenslyst Allé.
Lysakerelven byr på turveier helt opp til marka og boligen ligger rett ved Mærradalens flotte og dramatisk natur. Mærradalsbekken går gjennom bunnen av dalen og bidrar til et rikt dyre- og fugleliv. Vækerø park og Sollerudstranda er maritime turmål i nærmiljøet hvor man kan nyte late dager i grønne, frodige omgivelser med benker, brygger og flott utsyn over Oslofjorden.
På Bestum bor man midt i smørøyet, med korte avstander til hovedstadens fasiliteter. Fra boligen er det kort avstand til Lilleaker med små nisjebutikker og hyggelige kafeer. CC Vest ligger i også i nærområdet og det samme gjør Skøyen og Karenslyst allé med populære kaféer, interiørforretninger, trendy klesbutikker og kulinariske opplevelser bl.a hos Maschmanns Matmarked.
Fra boligen er det kort vei til Bestum barneskole og Øraker ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Skogbrynet Kanvas barnehage
- Ingvilds barnehage Holgerlystveien
- Knerten barnehage
- Sollerud barnehage
- Vækerø Gård barnehage
Barneskole:
- Bestum barneskole
Ungdomsskole:
- Øraker ungdomsskole
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 625,4 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen og diverse beplantning.

Parkering

Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass i felles parkeringskjeller, merket med nr 8. Forberedt for montering av El-billader. MER ( tidligere Grønt Punkt) står for driften av dette og foretar avregning basert på bruk til hver enkelt beboer.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Byggeplaner i nærområdet:
- På eiendommen Vækerøveien 18 - 22 (naboeiendommen nord for Vækerø Terrasse 1) er det planlagt rivning av boliger, og bygging av tomannsbolig (rammetillatelse er gitt) og rekkehus med 6 boenheter (igangsettingstillatelse er gitt) med tilhørende parkeringsanlegg under bakken. Se saksnr. 202001993, 202001994 og 202001998 på nettsidene til Oslo kommune.
- På eiendommen Vækerøåsen 4 (vest for Vækerø Terrasse 1) er det planlagt oppføring av en firemannsbolig med garasjeanlegg under bakken (igangsettingstillatelse er gitt). Se saksnr. 201812763 på nettsidene til Oslo kommune.
- Vækerøåsen 10 - Oppføring av nybygg, søkt om rammetillatelse, saksnr. 202100053.
- Ny vannforsyning i Oslo, sak 201708944 - Reguleringssak, se link for videre informasjon: https://storymaps.arcgis.com/stories/a4984db7cc414cd59a5c42496ffbc434

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 750,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale avgifter, bygningsforsikring, tv/internett, drift og vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. I flg. styreleder er det ikke planer om å øke disse pt.
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2021 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca. kr. 1 171,- for 2021 dersom boligen benyttes som primærbolig. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8479,- pr. år. / 7064 kwh. pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 567 944,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 644 598,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 8 534,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 2 681,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6 974 090,-
Av dette beløpet utgjør kr 2 681,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ørjan Ringstad Kristiansen og Ida Karin Auråen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Vækerø terrasse 1 med sameiebrøk 75/832 .
Sameiet består av 10 boligseksjoner.
Forretningsfører er Alle Tall AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
-Skifte av vinduer og dører i sameiet 2018
-Skiftet motor på ventilasjon i garasje anlegg.
-Montert varmekabel i rist ved oppkjørsel.
-Utbedring av vannlekkasje fra sirkulasjonsrør.
-Branntetting av gjennomføringer i etasjeskiller i regi av sameiet, 2018
Planlagte påkostninger:
Utbedring av pussen på buen på fasaden stipulert til kr. 43.000,-, arbeidet vil bli utført høsten 2021.
Takmembranen skal forebyggende kontrolleres til våren 2022.
Utover dette er det ikke foreløpig planlagt noen store vedlikeholdsprosjekter utover normalt vedlikehold, ifl. tlf. styreleder 08.10.21.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet, ref. tlf. styreleder 08.10.21.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 48-0043/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røa
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR48.2143

Dato

Sist oppdatert: 21. oktober 2021 kl. 18:24

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.