Solgt: 3 930 000 kr

Motzfeldts gate 8

4 050 000 kr
48 m²
1 soverom
Velkommen til Motzfeldtsgate 8! Stuen har store vindusflater og er oppusset i 2018 (digitalt stylet bilde)
Anne Aartun
Presenteres av
Anne Aartun
Grønland
En herlig 2-roms selveier i 5. etasje med balkong og heis ved Kristiania høyskole.
 • Prisantydning
  4 050 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  8 000 kr
 • Omkostninger
  98 842 kr
 • Totalpris
  4 036 842 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  1991
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  48 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 291 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Motzfeldtsgate 8! Her bor du sentralt midt på Grønland med gangavstand til alt det flotte byen har å by på. Med Oslo sentrum vegg i vegg, og Bjørvika en fem minutters spasertur unna, vil du ha det som plommen i egget. Du får både pulserende liv, populære kafeer og flotte parker med store grøntarealer og muligheter for grill og avslapning i din umiddelbare nærhet.
Kort oppsummert:
Stor 2-roms selveier i 5. etg.
Flotte lysforhold
Hyggelig balkong på 5 kvm
Bad oppusset i 2018. Vaskemaskin medfølger
Moderne kjøkken med integrerte hvitevarer
Nymalte overflater
Moderne bygg med heis
Rikelig med oppbevaringsplass både i leiligheten og i disponibel loftsbod
A-konto varmtvann inkl.
Superpopulært boområde i sterk vekst.
Få minutters gange til T-bane, buss, trikk og tog
Flytt rett in

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Motzfeldts gate 8, 0187 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 230, bruksnummer 419, seksjonsnummer 35, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 54 kvm
Totalt bruksareal: 48 kvm
Totalt primærrom: 48 kvm
Primærrom 5. etasje - 48 kvm: Entré, stue med utgang til sørøstvendt balkong på ca. 5 kvm., kjøkken, bad, soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod på ca. 5 kvm. gulvareal (skråtak) merket med nr. 35.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.02.2021 utført av Aleksander Røv.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong. Bærende yttervegger og konstruksjoner er oppført i betong. Utfyllende yttervegger er oppført som isolerte klimavegger. Fasader er forblendet med teglstein. Etasjeskillere er oppført som spennarmerte betongdekker. Saltakskonstruksjon tekket med plater/stein. Trapper og repos i oppgang av betong.
Leiligheten ligger i 5. etasje i et bygg på 7 etasjer pluss kjeller og loftsetasje.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkt med tilstandsgrad 2 (TG2):
- Bad: Badet er opprinnelig fra 1991 foruten varmekabler og gulvfliser som er fra 2018. Over halvparten av anbefalt brukstid på hovedkonstruksjonen er utløpt. I 2018 ble det lagt ny gulvmembran, varmekabler og fliser. Badet synes å oppfylle tiltenkt funksjon, og tilstandsgraden er gitt utfra alder / gjenværende brukstid, ukjent oppbygging og utløpte garantier på veggkonstruksjonen inkl. tettesjikt samt vann- og avløpssystemer.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys og romslig 2-roms eierseksjon med flott beliggenhet i rolig gate i et moderne bygg fra 1991. Leiligheten ligger høyt og fritt i byggets 5. etasje med heisadkomst. Leiligheten har en flott balkong på 5 kvm med utgang fra stuen. Boligen ligger i et område som har hatt stor utvikling, og plasseringen midt i sentrum gjør dette til et område mange satser på, både for å bo og investere!
I denne leiligheten kan man bo romslig alene eller godt som et par. Den er også ypperlig for pendlere, eller de som vil kjøpe for utleie, da den ligger midt i smørøyet med tanke på flytog og kollektivtrafikk. T-banen ligger to minutters gange fra leiligheten. Det tar 30 minutter fra du forlater hjemmet til du er på Gardermoen.
Leiligheten er modernisert i 2018 og består av en innbydende flislagt entré med skyvedørsgarderobe og et romslig soverom med stor skyvedørsgarderobe langs en hel vegg. Pent og tidløst kjøkken delvis separert fra stuen med glassdører. Stor og åpen stue med plass til både sofagruppe, TV møblement og spisestue. Fra stuen er det utgang til en hyggelig sørøstvendt balkong. Pent flislagt bad (2018/2005) med varmekabler og opplegg for vaskemaskin hvorav vaskemaskinen medfølger salget.
Entré/gang: Innbydende og romslig entré med stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Her er det rikelig plass til oppbevaring av klær, sko, hatter, paraplyer mm og det er montert praktisk belysning inne i skapet. Porttelefon med oppkobling via mobiltelefon. Brann- og lydklassifisert entredør.
Stue: Stuen oppleves som meget åpen, lys og luftig med en planløsning som gir mulighet for ulike møbleringsløsninger. Det er god plass til en sofa med bord, samt en stor tv-benk. Det er god plass til spisestuen. Fra stuen har man utgang til den trivelige balkongen som vender ut mot en sidegate. Her kan man nyte sommeren som er i vente. Pen parkett på gulv og vegger malt i dus farge.
Kjøkken: Moderne kjøkkeninnredning fra 2006 med hvite høyglansfronter og håndtak i stål. Benkeplate av laminert spon. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, micro, ovn, platetopp og kjøl-/fryseskap. Ny ventilator av merket Villavent installert i april 2018 med kanal til yttervegg/ventil. Ventilatoren har 3 regimer som sørger for godt med avtrekk fra både kjøkkenet og
baderom. Stålkum og ett-greps blandebatteri. Det er plass til lite spisebord på kjøkkenet. Glassdørene mot stuen gjør at lyset strømmer inn på kjøkkenet og gjør rommet lyst og luftig selv med lukkede dører. Muligheten for åpen løsningen mot stuen gjør at man kan holde samtalen gående mens man steller i stand et bedre måltid til sine middagsgjester. Hvitevarer på kjøkken medfølger salget.
Soverom: Lyst og luftig soverom av god størrelse! Soverommet har god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord. Rikelig med garderobeplass i stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Det er montert praktisk lys inne i garderoben.
Bad: Fra soverommet er det inngang til baderommet av generøs størrelse. Delikat flislagt baderom som er oppusset i 2018 med ny gulvmembran, varmekabler og gulvfliser i 2018. Samtidig ble det satt inn nytt badekar med dusjvegg i glass, nytt toalett, servant med servantskap og speil. Opplegg til vaskemaskin. Baderomsveggene flikk nye fliser i 2005. Opplegg til vaskemaskin, vaskemaskinen medfølger salget.
Balkong: Sørøstvendt balkong på ca. 5 m², med utgang fra stuen. Balkongen er som skapt til lange helgfrokoster, vårsoling og kveldskos med mat og drikke. Konstruksjonen er bygget i betong med stålrekkverk. Løst kompositt tremmegulv på dekket ble lagt våren 2018. I perioden mai til september fungerer balkongen som ekstra rom, enten spisestue eller arbeidsrom.
Gulv: Flislagt entré og bad ellers 3-stavs eik parkett i alle rom.
Vegger: Malte slette veggflater. Nymalte vegger i 2018. Nye veggfliser på bad i 2005.
Tak: Malte betongdekker. Nymalte tak i 2018. Romhøyden i stuen er 2,40 meter
Diverse:
Vinduer og balkongdør fra 1991 utført med 2-lags isolerglass.
Branndør inngangsdør/leilighetsdør. B-30
Sikringsskapet er plassert i oppgangen utenfor leilighetsdøren. Hovedsikringen er på 40 AMP.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med elektrisitet. Varmekabler i gulvstøp på bad.
To løse panelovner medfølger salget.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.03.1995. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 50455, tinglyst 26.09.1991, type heftelse: Pantsettelseserklæring beløp: kr 20.000,- til sameiet.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 1servitutt på sameiets eiendom. Denne omhandler bruksrett til kjørbar atkomstvei på visse vilkår.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har tinglyst rett til Bestemmelse om evigvarende adkomst og bruksrett til rom for varmtvannstilbredere og sykkelbod. Rettigheten er tinglyst på Knr:0301 Gnr:230 Bnr:419 Snr:63, dagboknr. 44811, tinglyst 30.08.1991.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Motzfeldts gate 8 har en god og sentral beliggenhet på Grønland, med kort vei til alle fasiliteter og offentlig kommunikasjonsmuligheter. Det er kort vei til både Grønland- og Tøyen T- banestasjoner hvor alle t-banens linjer trafikkerer. Det er også døgnåpen nærbutikk i umiddelbar nærhet. Grønland postkontor samt flere matbutikker med dagligvarehandel og "post i butikk" innen kort gangavstand fra leiligheten. I nærområdet Bussholdeplass i Tøyengata (37) og trikkestopp i Trondheimsveien/Heimdalsgata (trikk 17) samt buss 30 og 31, og buss 20 fra Munchmuseet. Til Grünerløkka tar du deg på 7-8 minutters gange.
Gatene i området er fylt med et spennende mangfold av småbutikker, med et utbud av varer som skiller seg fra kjedebutikkenes mer standardiserte sortiment. Stort utvalg av kaféer og restauranter i nærområdet, enten det er for en rask lunsj, take-away eller en større middag. En kort spasertur fra leiligheten ligger også et av byens beste vannhull, Gamle Oslo Mekaniske. Her kan du ta med deg hvilken som helst mat fra de nærliggende take-away restaurantene som sushi, indisk eller pizza. Skal du slå på stortromma er det heller ikke langt til Maaemo. Like i nærheten finner du også det gamle postkontoret på Tøyen senter har blitt til utestedet Postkontoret.
I tillegg til å bo i hovedstadens sentrum, ligger Botanisk hage like ved, og har store og flotte grøntområder som egner seg ypperlig for gå- eller løpeturer, tur med hunden, solbading og lek. For øvrig finner du flotte Tøyenparken (Miniøya & Øyafestivalen), Middelalderparken, Ola narr, Sofienbergparken og Kampen park innen kort gangavstand fra leiligheten. Det er også kort vei til hyggelige Akerselva. Langs elva finner du grøntområder og flotte turveier, men også rester av Oslo østs spennende industrihistorie.
Gamle Oslo er en bydel som har vært og fortsatt er i sterk utvikling de seneste årene med Operaen og arbeidet med Fjordbyene/ Bjørvika. Dette gir en synlig merverdi for dette området. En rekke kultur- og næringsbygg er allerede under oppføring. I tillegg satses det stort på friområder og parkanlegg som skal pryde bydelen når alt står ferdig. Nye Sørenga sjøbad er allerede vel etablert og er et populært badested for både store og små.
Høyskolen Kristiania samler alle kreative linjer ved Akerselva og blir nytt sentrum på Grønland. Urtekvartal-prosjektet vil bety flere tusen nye studie- og arbeidsplasser i skjæringspunktet mellom Grønland, Tøyen og Nedre Grünerløkka. Ikke bare er det studielokalene som byr på en helt ny studiefølelse. På taket av bygget blir det en skikkelig takhage. Studiestart høsten 2021.

Adkomst

Enkel adkomst til leiligheten fra Motzfeldts gate via portrom og bakgård. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagte nabolagsprofil.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 842,3 kvm som tilhører sameiet. Hyggelig gårdsrom med ny sykkelbod. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.
Garasjeanlegg i byggets kjeller. Seksjon 63 i sameiet er en garasjeseksjon og befinner seg i bygningens kjelleretasje. Enkelte seksjonseiere har kjøpt eierandel. Styret har intet å gjøre med fordeling, utleie, kjøp/salg av parkeringsplassene da dette gjøres individuelt av eierne. Denne seksjonen eier ikke garasjeplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan S-2836 datert 16.01.1986 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 2.291,- pr. mnd. og inkluderer: A-konto varmtvann, kommunale avgifter, nedbetaling av andel fellesgjeld, vaktmestertjenester, trappevask, forretningsførsel, felles byggforsikring.
Fellesutgiftene består av:
Felleskostnader 2.091,-
Akonto varmt vann 200,-
Fellesutgiftene justeres normalt årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Fellesutgiftene økes med kr 100,- per mnd fom 01.07.2021 og vil da utgjøre kr 2.391,- per mnd for denne seksjonen. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 863 084,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 107 101,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Formuesverdien for denne eiendommen vurderes til å være satt lavt sammenlignet med markedsverdien. Kjøper må derfor påregne at formuesverdien vil øke.
Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 17 470,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr7.000 ,- pr. 21.05.2021.
Total fellesgjeld for sameiet er kr 624.670,- pr. 01.02.21 og lånevilkårene er:
Lånenummer: OBOS03-98207723800
Rentebetingelser: 3,85% flytende rente
Lånets restløpetid: 7 år og 5 måneder
Ingen avdragsfrihet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.152.592,-.
Av dette beløpet utgjør kr 8 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mariia Alekshina

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Boligsameiet Motzfeldtsgate 6-8, med sameiebrøk 48/4939.
Sameiet består av 58 boligseksjoner og 5 næringsseksjoner (inkludert 1 garasjeseksjon med 33 garasjeplasser).
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 82 51.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. Seksjonseier eller beboer som har dyr i sin bruksenhet, plikter å behandle dyrene slik at de ikke er til noe sjenanse for øvrige seksjonseiere/beboere. Dette innebærer å følge pålagt båndtvang for hunder, plukke opp avføring etc. som dyrene eventuelt skulle legge igjen på boligsameiets eiendom.
Kjøpere må ta kontakt med styret slik at de tilsendt skjema for beboerregistrering (med kontaktinfo i akutte tilfeller samt postkasseskilt og programmering av porttelefon). Styret kan også informere om flytting og andre praktiske ting og de kan også bli satt på styrets e-postliste for jevnlige infoutsendelser.
Alle seksjoner i boligsameiet Motzfeldts gate 6-8 fikk høsten 2018 utlevert et stk. skumslukkingsapparat (houseguard 6 liter) og to stk. optiske røykvarslere som er merket med "Motzfeldts gate 6-8". Sameiet dekket kostnadene som en engangskostnad og alle seksjoneiere er ansvarlig for vedlikehold av materiellet. Materiellet tilhører de respektive seksjonene og skal overleveres i operativ stand til nye eiere ved ev. salg.
Foretatt påkostninger de senere år:
2021 - Fasaderehabilitering er nylig avsluttet
2020 - Oppføring av sykkelbod
2020 - Ladestruktur elbil.
2019 - Rehabilitering fasade
2019 - Maling utebod
2018 - Nye varmtvannsberedere
2017 - Nytt elektronisk låssystem
2017 - Kontroll av alle luftekanaler
2016 - Full rens av takstein
2015 - Ventilasjonssystemer tak
2015 - Ventilasjonssystemer leiligheter
2015 - Nytt brannvarslingsanlegg
2015 - Lys innendørs (LED-belysning)
2015 - Oppussing innendørs (maling)
2014 - Elektronisk låssystem
2014 - Asfaltering bakgård
Planlagte påkostninger: Fasaderehabilitering er ferdigstilt i disse dager. Styret har budsjettert med å ta kostnaden med oppsparte midler. Hvis kostnaden blir høyere enn budsjettert, låner de på felleslånet. Sameiet er veldrevet, og går bra i pluss hvert år, sier styreleder.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,00% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0057/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.2157

Dato

Sist oppdatert: 31. mai 2021 kl. 15:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.