Solgt: 3 300 000 kr

Bragerlia 9C

2 990 000 kr
131 m²
3 soverom
Velkommen til Bragerlia 9 C! En lys og pen leilighet over 2 plan i attraktive omgivelser!
Alexander Hassum
Presenteres av
Alexander Hassum
Tønsberg/Husvik/Klopp
Lys, pen og innholdsrik leilighet over 2 plan med 3 sov, 2 bad og parkering i garasje. Kort vei til skole, sjø og strand
 • Prisantydning
  2 990 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  145 000 kr
 • Omkostninger
  8 826 kr
 • Totalpris
  3 453 826 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1994
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  131 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  6 633 kr
 • Energimerke
  Oransje D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys, pen og innholdsrik leilighet beliggende i 2. og 3. etasje i meget attraktive omgivelser på Husvik. Leiligheten har en god planløsning og inneholder bl.a. 2. etasje med en romslig hall/trapperom med skyvedørsgarderobe og flislagt bad. Videre har leiligheten et pent og moderne kjøkken med god benk- og skapplass - godt utstyrt med integrerte hvitevarer. Stuen er innredet i lyse, tidsriktige farger og har store vindusflater som slipper inn masse lys. Stuen har også en koselig peisovn og utgang til en solrik balkong på 11 kvm. Flott utsikt over omkringliggende jorder fra stuevinduet! Leilighetens 2. etasje har 3 soverom, bad og et innredet rom. Godt med lagringsmuligheter med innvendig bod rett utenfor inngangsdøren (2. etasje) samt felles utvendig bod. Parkering i garasje!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bragerlia 9C, 3124 TØNSBERG
Kommunenummer 3803, gårdsnummer 150, bruksnummer 71
Andelsnummer 6, Bragerlia Borettslag, organisasjonsnummer 968 481 142

Innhold

Totalt bruttoareal: 144 kvm
Totalt bruksareal: 131 kvm
Totalt primærrom: 131 kvm
Primærrom:
2. etasje 68 kvm: Bad, entré/gang med trapp, kjøkken og stue
3. etasje 63 kvm: Bad/vaskerom, gang, 4 soverom og trapperom
I tillegg disponerer leiligheten garasje i rekke på 16,5 kvm, en bod på 5,6 kvm i felles gang og deler en felles bod på 3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.03.2021 utført av Stokke Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i 15 cm bindingsverk på støpt plate og kledd med liggende dobbelfals kledning. Saltak med betongtakstein.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Etasjeskille: Det er stedvis skjevheter som enten er fra byggeår eller pga. setning rett etter byggeår og må være stabilt. Det ble med gulvlaser målt ca 15 mm. forskjell i gangen, ca 19 mm. på soverom mot syd (tidligere bod) og ca 20 mm. på hovedsoverom mot nord. Enkeltvis knirk i 3. etasje. I stue og kjøkken ble det målt ca 14 mm. forskjell.
Bad 2. etasje: Forholdsvis flatt fall til kabinett. Flis med noen småsår på gulv. Sprukket flis nederst i ytterhjørne mot kjøkken pga. det er lagt for trangt og det er småhull etter eldre innredning. Det ble ikke målt fuktighet.
Bad 3. etasje: Noe motfall fra sluk ved badekar. Noen flekker og sprukket sveis i hjørne ved pipe. Det ble ikke målt fuktighet. For øvrig aldersslitasje. Det er ikke mekanisk avtrekk.
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys, pen og innholdsrik leilighet beliggende i 2. og 3. etasje i meget attraktive omgivelser på Husvik. Leiligheten har en god planløsning og inneholder bl.a. 2. etasje med en romslig hall/trapperom med skyvedørsgarderobe og et flislagt bad. Videre har leiligheten et pent og moderne kjøkken fra 2017 med god benk- og skapplass - godt utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, micro, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Stuen er innredet i lyse, tidsriktige farger og har store med vindusflater som slipper inn masse lys. Stuen har også en koselig peisovn og utgang til en solrik balkong på 11 kvm. Flott utsikt over omkringliggende jorder fra stuevinduet! Leilighetens 2. etasje har 3 soverom, bad og et innredet rom. Himling på kjøkken og i stue er gipset i 2020 hvor også nye brede taklister ble lagt. Leiligheten fremstår med en god standard og gir et godt inntrykk!
Vi viser for øvrig til selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport utført av takstmann Pål Henning Strandskog hva angår eiendommens standard og tilstand.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger handelen. Taklampe i stue og spisestue medfølger ikke handelen.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad i 2. etasje og peisovn i stue, ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 14.10.1994
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
Det monteres seriekoblede røykmeldere i alle leiligheter og trappeløp/boder
I hus med serviceleilighet, forventer en at det er behov for assistert rømning. Det må her monteres et enkelt brannalarmanlegg med varsling til serivceleilighet
Opparbeidelse av uteareal må være foretatt ihht godkjent situasjonsplan, pkt. 06, betingelse i byggetillatelsen.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Ett av soverommene i 3. etasje er opprinnelig byggemeldt som endel av et felles loft mellom leiligheten og naboleiligheten (jf. byggetegninger datert 03.09.93). Fellesloftet er tegnet inn med rømningsluke med lås og videre rømningsvei. Innredningen av rommet er ikke godkjent til varig opphold og er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Det foreligger for øvrig ingen dokumentasjon fra borettslaget om innredning av rommet. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om gjerder, bebyggelser og vannledning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i et meget attraktivt boligområde med sjøen, badestrand og Klopp båthavn i umiddelbar nærhet. Gangavstand til skoler, fine turområder, idrettsanlegg som Slagenhallen, Flintbanen med fotball og sandvolley baner. Kort vei til Tolvsrød senteret med det meste av sentrumsfunksjoner som post, bank og butikker. Fine turområder på kyststi/sykkelstier som går langs sjøen sydover i retning Tønsberg og nordover mot Vallø, Ringshaug og Skallevold. Kort skolevei til Husvik barneskole. Forøvrig er det gåavstand til Presterød ungdomsskole. Det er idrettsanlegg i området med fotballbane på Flint og Slagenhallen for innendørs idrett. Med skoler og barnehager, et mangfold av aktivitets- og rekreasjonsmuligheter i nabolaget, er dette et ypperlig boområde for liten og for stor!

Adkomst

Fra Tønsberg følg skiltene mot Åsgårdstrand. I lyskrysset etter Kilden kino ta til høyre mot Husvik. Følg Presterødveien rett frem, denne veien vil så gå over i Narverødveien. Når Narveørdveien deler seg i et ykryss hold til venstre, du befinner deg fortsatt i Narverødveien. Når du kommer til enden av jordene - ta første vei inn til venstre. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Råelåsen barnehage (0-6 år)
Bogen barnehage (1-5 år)
Husvik skole (1-7 kl.)
Presterød ungdomsskole (8-10 kl.)
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 8 798,1 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Parkering i garasje. Borettslaget har i tillegg 15 parkeringsplasser ute.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan "Narverødvn. 72mm" datert 08.06.1993 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 6 633,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale avgifter, utvendig vedlikehold (vinduer, dører, kledning, tak m.m.) byggforsikring, snøbrøyting, plenklipp, forretningsførsel, garasje, Tv/internett Viken fiber.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.000 kwh. pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2020 beregnet til kr 1.062.368,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18.436,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 145.000,- pr. 01.03.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 3.707.631,- pr 31.12.2020 og lånevilkårene er:
Lånenr:HUS601-1140451930, Restsaldo: 1.884.418,- Restløpetid: 3 år 10 md. Flytende rente 0,8%
Lånenr:HUS602-1140451910, Restsaldo: 1.257.034,- Restløpetid: 3 år 11 md. Fast rente 2,76%
Lånenr:OBBK01-98207827940, Restsaldo: 566.179,- Restløpetid: 18 år og 8 d. Flytende rente 2,05%

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 200 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.143.826,- Av dette beløpet utgjør kr 145 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Charlott Arentz Hagen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Bragerlia Borettslag.
Borettslaget består av 28 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold må søkes til styret.
Foretatt påkostninger de senere år:
2019: Alle husene ble malt i nye farger med 3 strøk Drywood Husmaling. Arbeidene ble administrert av OPOS Prosjekt og utført av Engers Malerfirma.
Tønsberg kommune eier 12 andeler og kalles serviceboliger. Leietakere vil være personer som faller inn under midlertidig lov av 10.06.88 nr. 48 eller andre med spesielle bistandsbehov. Disse andelene har ikke garasje.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0038/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2138

Dato

Sist oppdatert: 08. april 2021 kl. 12:16

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.