Komplett salgsoppgave

Bulows vei 11

4 940 000 kr
131 m²
4 soverom
Stilren kjøkkeninnredning fra 2015
Stilren kjøkkeninnredning fra 2015
Kart
Del
Gulskogen
Delikat og innholdsrik halvpart av vertikaldelt 2-mannsbolig. Romslig terrasse, platting og hage. Beliggende i blindvei.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 940 000 kr
 • Omkostninger
  124 500 kr
 • Totalpris
  5 064 500 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1960
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  131 m²
 • Bruksareal
  139 m²
 • Tomteareal
  319,7 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Delikat og innholdsrik halvpart av vertikaldelt 2-mannsbolig med 3 etasjer.
 • Stue/spisestue med peisovn og varmepumpe
 • Stilren kjøkkeninnredning fra 2015 med barløsning
 • Kjøkkenet har delvis integrerte hvitevarer
 • Pent bad fra 2016 i 2. etg med dusjhjørne og varmekabler
 • Lekkert bad fra 2016 i kjeller med badekar og varmekabler
 • Romslig nordøstvendt terrasse på ca. 68 kvm med fin utsikt
 • Hyggelig terrasseplatting og pent hageområde ved inngangspartiet
 • Stille og rolige omgivelser samt beliggende i en blindvei
 • Sentral beliggenhet men samtidig tilbaketrukket
 • Svært kort gangavstand til flotte tur- og rekreasjonsområder
 • Kort vei til Gulskogen kjøpesenter, offentlig kommunikasjon, barnehage og skoler
 • Veletablert og hyggelig nabolag
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Bulows vei 11, 3047 DRAMMEN
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 105, bruksnummer 139, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal (BRA): 139 kvm
  Totalt primærrom (P-rom): 131 kvm
  Totalt sekundærrom (S-rom): 8 kvm
  Primærrom
  Kjelleretasje:
  36 kvm: Gang, bad, vaskerom og soverom.
  1. etasje:
  54 kvm: Spisestue, stue, kjøkken og entré.
  2. etasje:
  41 kvm: Gang, 3 soverom og bad.
  Sekundærrom
  Kjelleretasje:
  5 kvm: Bod.
  2. etasje:
  3 kvm: Bod.
  Rom som avviker fra godkjente byggetegninger ifbm. rom for varig opphold: Soverom, bad og vaskerom i kjelleretasjen. Se mer informasjon under punktet ferdigattest.
  I tillegg har boligen en utvendig bod på ca. 3 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Nils Magnus Graff Fossnes. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner med stående trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med metallplater. Ytterdør fra ukjent årstall. Terrasseskyvedør med tre-lags glass karmer/rammer av tre fra 2017. Vinduer med to-lags glass karmer/rammer av tre fra 1978, 1983, 2011 og 2012. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Overbygget inngangsparti med terrasseplatting, videre trappeadkomst til hyggelig terrasseplatting og hageområde. Sørvendt terrasseplatting på ca. 25 kvm. Hageområde som strekker seg rundt to sider av boligen, slik at man har sol på ulike tider av dagen.
  1. etasje
  Spisestue: Spisestue med god plass til sittemøblement, delvis åpen løsning mot stue. Trappeadkomst til stue. Tregulv, malte vegger og malt himling.
  Stue: Stue med sofaområde og sittegruppe, delvis åpen løsning mot spisestue. Rommet er gjennomgående og har store vindusflater, som gir godt med naturlig lys og fint utsyn. Frittstående peisovn med flislagt gulv og malt murvegg. Tregulv, malte vegger og malt himling. Utgang til nordøstvendt veranda med videre trappeadkomst til romslig nordøstvendt terrasse på ca. 68 kvm. Fin utsikt over Drammen fra terrassen.
  Kjøkken: Stilren kjøkkeninnredning fra 2015 med praktisk barløsning og delvis integrerte hvitevarer. Over- og underskap i hvit høyglans utførelse. Våtromsplater over laminert benkeplate. Lysarmatur under overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, komfyrvakt, integrert platetopp, oppvaskkum, integrert oppvaskmaskin, integrert mikrobølgeovn og integrert stekeovn. Opplegg for frittstående kjøleskap og frittstående fryseskap. Trappegang til kjelleretasjen. Tregulv, malte vegger og malt himling.
  Entré: Plassbygd skapinnredning med sittebenk, underskap, høyskap og overskap. Trappegang til 2. etasje. Tregulv, malte vegger og malt himling.
  2. etasje
  Gang: Frittstående vedovn med flislagt gulv. Trappegang til 1. etasje. Tregulv, malte vegger og malt himling.
  Soverom 1: Romslig innebygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Tregulv, tapet samt malte vegger og malt himling.
  Soverom 2: Garderobeskap i mørk og profilert utførelse. Tregulv, malte vegger og malt himling.
  Soverom 3: Laminat på gulv, panelplater samt malte vegger og plater i himling.
  Bad: Badet er fra 2016 og har en pen utførelse. Heldekkende servant over servantskap i mørk og glatt utførelse. Speilskap med lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass samt regnfallsdusj. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Kjelleretasje
  Gang: Trappegang til 1. etasje. Fliser på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til bod.
  Bad: Badet er fra 2016 og har en lekker utførelse. Heldekkende servant over servantskap i glatt utførelse. Speilskap med lysarmatur over servant. Skapinnredning med opplegg for vaskemaskin under. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og innfliset badekar med veggmontert regnfallsdusj. Opplegg for vaskemaskin. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
  Vaskerom: Vegghengt utslagsvask. Benkeplate med opplegg for vaskemaskin under. Fliser på gulv, malte murvegger og malt panel i himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
  Soverom: Rommet er innredet som kjellerstue/soverom. Fliser på gulv, malte vegger og plater i himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
  Generelt om boligen: Montert Mitsubishi luft-til-luft varmepumpe i spisestue. Ca. 200 liters varmtvannsbereder fra 2006, plassert på vaskerom. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i bod.
  Kommentar til egenerklæringsskjema: Selger opplyser at det i august 2023 oppstod en mindre lekkasje av regnvann fra yttertak til innvendig tak i spisestue. Reparasjon utvendig var delvis bytte av vindtetting, membran og blikk. Reparasjon innvendig var avfukting, sparkling og maling. Arbeidet ble utført som vennetjeneste.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Bad (kjeller): Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, mangelfull tetthet på rørgjennomføring ved servant og ikke mulig å verifisere om slukmansjett samt klemring er benyttet.
  - Bad (2. etg): Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, riss/sprekker i veggfliser (dusjsone), hull etter tidligere festeanordninger ved servantskap og misfarging/svertesopp på elastisk fuge i dusjsone (vegger).
  - Vaskerom: Kan ikke verifisere at det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt (gulv/vegger) og for lite nivåforskjell på gulv.
  - Øvrige rom: Stedvis knirk (gulv) og dørblad til innerdør (ved bad og soverom) har kontakt med terskel/karm.
  - Rom under terreng (kjeller): Registrert forhøyede fuktverdier i utlektet kjellervegg og dørblad til innerdør (ved bad og vaskerom) har kontakt med terskel/karm.
  - Innvendige trapper: Kun rekkverk/håndløper på en side, for små inntrinn og knirk i trapp.
  - Tekniske anlegg, VVS anlegg: Ikke lokalisert stakeluke.
  - Elektrisk anlegg: Kursoversikt samsvarer ikke med antall sikringer og ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeid/anlegg (monter etter 1999).
  - Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Etterslep på vedlikehold, stedvis råteskadet panel, etterslep på vedlikehold av vindskier og panel over vinduer (uten avstand til vannbrett) kan utvikle råteskader.
  - Terrasse: For lav rekkverkshøyde.
  - Platting: Påvist råte.
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  - Rom under terreng (kjeller): Omfattende bomlyd i gulvfliser.
  - Ildsteder/skorsteiner innvendig: Ikke tilstrekkelig størrelse på ubrennbar plate under ildsted (2. etg).
  - Brann: Ukjent om brannskiller er korrekt utført iht. forskrift og det foreligger ingen dokumentasjon.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder platetopp, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og stekeovn.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Varmepumpe i spisestue. Peisovn i stue. Vedovn i gang (2. etg). Varmekabler i gulv på begge bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2017, utført av Drammenregionens brannvesen IKS og alt er funnet i orden.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i deres arkiv. I henhold til matrikkelen for eiendommen, er bygningen først registrert tatt i bruk i år 1959.
  Det er utstedt godkjente byggetegninger for bygningen datert 19.03.1960, for fasadeendring datert 30.08.1962 og tilbygg veranda (innbygging av veranda) datert 02.10.1978.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Soverom i kjelleretasjen er opprinnelig byggemeldt som et ikke utgravet område og bad samt vaskerom i kjelleretasjen er opprinnelig byggemeldt som vaskekjeller jf. Godkjente byggetegninger datert 09.03.1960. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommene ikke godkjennes som varig opphold og at rommene da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
  Det har blitt etablert en utvendig bod på boligens tilbygg (nåværende spisestue), og det har blitt etablert en veranda samt satt inn verandadør (i tilknytning til nåværende terrasse). Det vites ikke når dette ble utført eller om dette er et søknadspliktig tiltak. Megler anfører at det ikke foreligger dokumentasjon på søknad til kommunen vedrørende det utførte tiltaket. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen ligger sentralt på Gulskogen samtidig tilbaketrukket i et barnevennlig boligfelt. Stille og rolige omgivelser med svært kort gangavstand til flotte tur- og rekreasjonsområder. Fine turveier til bl.a. Drammenselva og Vannverksdammen. Eiendommen er beliggende i en blindvei som medfører lite trafikk og ingen gjennomgangstrafikk. Gangavstand (tidsbesparende gangsti i nærheten av eiendommen) til det ledende kjøpesenteret i Drammens regionen, Gulskogen kjøpesenter, med 120 butikker og over 10 spisesteder. Videre er det kort vei til barnehage, barneskole, ungdomsskole, Gulskogen togstasjon, busskommunikasjon mot Mjøndalen og Drammen sentrum, Gulskogen idrettspark og elvepark. Kort kjørevei til Drammen sentrum med bl.a restauranter, kafèer, kjøpesentre, kino, teater etc.
  Strømsgodset IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter for alle aldersgrupper. De innehar eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen, samt naturisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur- og sykkelstier rundt elven. Gangavstand til Marienlyst med kunstis/kunstgress, Marienlyst Stadion, Drammenshallen, Drammensbadet og Turnhallen.
  Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper. Kulturinstitusjoner slik som Union Scene og Drammensbiblioteket med et variert tilbud av konserter og arrangement, kun en praktisk spasertur unna boligen. Det samme gjelder White list restauranten Frukt og Grønt. Sølfastøya er et fritidsområde med ballbane og fiskemuligheter og er tilholdssted for Drammen sportsfiskeforening, se www.drammenssportsfiskere.com. Gulskogen gård er en flott bygning med tilhørende park og gangstier.
  Nærhet til bussholdeplass langs Rødgata og Professor Smiths Allé med god bussforbindelse til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Kort vei til Gulskogen togstasjon, samt praktisk avstand til til Drammen sentrum og togstasjonen i Drammen. Det er ca. 40 min med tog fra Gulskogen togstasjon til Oslo og ca. 33-35 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo, se www.vy.no for oversikt over avganger. Toget fra Gulskogen går også direkte til Oslo lufthavn. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Kjerraten barnehage, Gullstien familiebarnehage, Gulskogen barnehage avd. Rødgata.
  Skoler: Rødskog barneskole og Gulskogen ungdomsskole.
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 319,7 kvm. Skrånende tomt som er inngjerdet og pent opparbeidet med gressplen, prydbusker samt diverse beplantninger. Hageområde som strekker seg rundt to sider av boligen.

  Parkering

  Parkering i gate etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område men er avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Eiendommen omfattes i tillegg av Kommunedelplan for Gulskogen datert 07.05.1997 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 (se kommunens hjemmeside for mer info).
  Naboeiendommen mot nord (gnr. 105/bnr. 7, eies av kommunen), er per dags dato ubebygd og består av grøntareal/skogsareal. Iht. kommuneplanen datert 05.10.2015 er området avsatt til boligbebyggelse. Selger har ikke mottatt nabovarsel eller kjenner til eventuelle utbyggingsplaner for eiendommen.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 12.945,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2021. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
  Renovasjonskostnader: kr 4.873,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Storfamilie renovasjon, 2022.
  I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 10.016 kWh pr. år (2022).
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og har kostet ca. kr 2.000,- pr. mnd avhengig av hastighet på nettet.
  Det må påregnes kostnader til bygningsforsikring og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 906 934,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 3 264 962,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.064.500,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Savis Gohari

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,90% av salgssummen
  Tilrettelegging kr 14.900,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedsføringspakke: kr 19.400,-
  Visninger: kr 3.125,- pr. visning (faktureres kun én gang, evt ekstra fellesvisninger er vederlagsfrie)
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0359/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.22359

  Dato

  Sist oppdatert: 23. februar 2024 kl. 22:04

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.