Komplett salgsoppgave

Sagadammen 26

11 900 000 kr
125 m²
2 soverom
Velkommen til Sagadammen 26, en spennende toppleilighet over 2 plan med to store terrasser og 2 p-plasser
Velkommen til Sagadammen 26, en spennende toppleilighet over 2 plan med to store terrasser og 2 p-plasser
Tommy Løvli
Presenteres av
Tommy Løvli
Sagadammen
Romslig leilighet over 2 plan med solrike terrasser, 2 garasjeplasser og heis - Marka og Akerselva som nærmeste nabo!
 • Prisantydning
  11 900 000 kr
 • Omkostninger
  298 842 kr
 • Totalpris
  12 198 842 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1971
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  125 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 383 kr
 • Energimerke
  Grønn E

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor eierleilighet over to plan med barnevennlig og tilbaketrukket beliggenhet på Stilla/Brekke. Leiligheten har en god planløsning i 4. etasje med to gode soverom, stor og åpen stue/kjøkkenløsning og flislagt bad, samt ekstra stue med utgang til to terrasser på totalt ca. 80 kvm i 5. etasje. Terrassene vender mot vest og øst med sol hele dagen.
Det medfølger to garasjeplasser i lukket anlegg under blokken, med heisadkomst fra garasjeplan til leilighetsplan.
Sagadammen har en unik beliggenhet med marka og Maridalen, samt Akerselva som nærmeste nabo. Blokken ligger innerst i en blindvei og er svært barnevennlig med lekeplass og store grøntområder utenfor døren.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sagadammen 26, 0884 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 59, bruksnummer 395, seksjonsnummer 83, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 142 kvm
Totalt bruksareal: 127 kvm
Totalt primærrom: 125 kvm
Primærrom:
4. etasje 98 kvm: Bad, entré/gang, kjøkken/stue, 2 soverom
5. etasje 27 kvm: Stue m/trapp
Sekundærrom:
4. etasje 2 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen en bod på bakkeplan innerst til venstre ved hovedinngangen, ca. 3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført 23.09.2021 av Jo Henrik Stigen.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur. Grunnmur i betong med drenering fra antatt byggeår. Yttervegger over grunnmur som er utvendig forblendet med panel og bindingsverk i mellomliggende fasadefelter. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp. Taket er ikke besiktiget av takstmann.
Vinduer og terrassedør med 2-lags isolerglass fra 1997.
Ytterdør med brannklassifisering (B-30) med ekstra sikkerhetslås og kikkehull.
Elektrisk anlegg med automatsikringer plassert i innvendig bod.
Vannbåren gulvvarme fra felles jordvarmeanlegg.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at det er gitt TG 2 på vinduer og terrassedør på bakgrunn av alder. Badet har også fått TG 2 på bakgrunn av alder og forventet restlevetid.
Gasspeis i stuen er ikke funksjonstestet av takstmann.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys og meget romslig 3-roms eierleilighet i et meget attraktivt og rolig boligområde. Sagadammen har en helt unik beliggenhet innerst i blindvei, med markagrensen og Akerselva som nærmeste nabo og store grønne områder uten biltrafikk rundt bebyggelsen.
Leiligheten ligger vestvendt i byggets 4. og 5. etasje og har en flott intern beliggenhet med fritt utsyn mot syd og vest. Leiligheten er gjennomgående, med det sosiale sonene stue/kjøkken vendt mot vest og soverommene vendt mot det rolige atriet. God planløsning med åpen stue/kjøkkenløsning, romslig flislagt bad, to soverom og innvendig bod i 4. etasje, samt en ekstra stue med utgang til to terrasser i 5. etasje. Det medfølger to garasjeplasser i felles garasjeanlegg med heisadkomst til leilighetens etasjeplan. Sameiet har klargjort for lading i garasje, boks bekostes av den enkelte beboer.
Bygget ble opprinnelig oppført som kontorbygg i 1971, men ble i 1998 bruksendret og ombygget til leiligheter.
Inneholder:
Meget romslig vestvendt stue med god plass til både sittegruppe og stor spisestue. Den gode takhøyden og de store, vestvendte vinduene gir leiligheten det lille "ekstra". Det åpen kjøkkenløsning med moderne, hvit innredning med håndtaksløse fronter og integrerte hvitevarer. Benkeplate i stein fra ca. 2015 med koketopp. Godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet.
Meget romslig flislagt bad/wc med gulvvarme, pusset opp ca. 2009. Grå fliser på gulv og hvite fliser på vegg. Badet er innredet med dusjhjørne med svingbare glassdører, servantskap med servant og speil med overlys. Godt med lagring i veggskap og servantskap. Gulvstående toalett. Downlights i tak og opplegg vaskemaskin/vaskesøyle.
To soverom av god størrelse med parkett på gulv og malte flater ellers. God plass til dobbeltseng og garderobe på begge soverom. På hovedsoverommet er det plassbygde garderobeskap med nisje til seng.
Entré/gang med inngang til en meget praktisk innvendig bod på ca 2 kvm. Sikringsskap og skap for gulvvarme er plassert i dette rommet. Det er også sentralstøvsuger i leiligheten.
Fra gangen går det trapp opp til 5. etasje. Her er det en ekstra stue, perfekt som bonusareal, TV-stue eller for barna. Det er også mulig å etablere lettvegg med dør slik at du kan få et soverom nr. 3/hjemmekontor.
Fra stuen er det utgang til en østvendt terrasse på ca. 36 kvm med morgensol og en vestvendt terrasse på ca. 45 kvm med ettermiddag- og kveldssol. Begge terrassene har god plass til både sittegruppe og solstoler, på den vestvendte terrassen er det uttak for gassgrill og utekran med varmt og kaldt vann.
Det medfølger også en bod i samme etasje som inngangspartiet og to garasjeplasser i felles oppvarmet garasjeanlegg med heisadkomst.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Store krukker på terrassen medfølger boligen ved salg.
Sittegruppe med 4 stoler og 2 stk solstoler som står på østre terrasse medfølger. Hyller i boder medfølger også.

Oppvarming

Vannbåren varme i alle rom og gasspeis i stue i 4. etasje, panelovn i stuen i 5. etasje. Gasspeisen er ikke funksjonstestet og det er uvisst om denne fungerer eller den må byttes helt ut. Det ble utført ettersyn på peisen i mai 2021.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 28.01.1983, og på bruksendring fra næringsbygg til bolig datert 14.11.2006. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 1537, tinglyst 13.01.1998, type heftelse: Pantsettelseserklæring til sameiet for NOK 20.000,-
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31.
Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blandt annet bestemmelser, rettigheter og forpliktelser til Oslo kommune angående vei, vann og kloakk. Samt Oslo lysverk sine rettigheter til vedlikehold og drift av trafostasjonen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.
Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst sikringsobligasjon eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sagadammen 26 ligger idyllisk til i enden av en blindvei. Bygget ligger i umiddelbar nærhet til grønne friarealer, med naturen rett utenfor døren. Sammenhengende gang- og sykkelstier langs Akerselva fører deg direkte ned til sentrum gjennom Nydalen med alle sine butikker, kafeér og restauranter.
Idylliske Brekkedammen (Stilla) er en av Oslos flotteste badeplasser og ligger kun 2 minutter unna. I tillegg er det flere andre badeplasser langs Akerselva.
Gangavstand til Stillatorget (3 minutter) med det meste man trenger av nærbutikker og servicetilbud som f.eks Rema 1000, legesenter, frisør, apotek, interiørbutikk m.m. Kort vei til Storo Storsenter.
Turstien starter utenfor døren. Her har man direkte tilgang til Nordmarka og Lillomarka med flere lysløyper og badevann. De naturskjønne omgivelsene er for mange ensbetydende med trivsel og høyere livskvalitet.
Bydelen byr på et utvalg av Oslos beste skoler, og sammen med Kjelsås idrettslag tilbyr området svært gode oppvekstsvilkår for barn og unge. Skoleveien til Kjelsås barneskole er meget trygg, og barna behøver ikke krysse trafikkerte bilveier for å komme til skolen. Kjelsås Idrettslag har et bredt tilbud til alle aldersgrupper. Engebråten ungdomsskole og Nydalen videregående ligger i området, 5-10 minutter unna på sykkel.
Kort vei til busstopp "stillatorget" for buss 54 og 25 som går i Kjelsåsveien/Brekkeveien. Flere busser fra Maridalsveien og Frysjaveien. Tog fra Kjelsås stasjon og trikk fra Grefsenveien.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sokner til Kjelsås skole (1. til 7. klasse) og Engebråten ungdomsskole (8. til 10. klasse). Det er flere barnehager i området, både kommunale og private.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 13.215,1 kvm som tilhører sameiet. Tomten er pent opparbeidet med steinbelagte gangveier, lekeplass for de minste, gressplener og variert vegetasjon.

Parkering

Det medfølger to garasjeplasser (nr. 92 og nr. 93) i felles anlegg under blokken. Det er heisadkomst fra garasjeplan til leilighetsplan. Sameiet har i tillegg stor, utvendig parkeringsplass for gjester.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-3564 datert 04.12.1996 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Frysja industriområde står foran en transformasjon fra bilbasert industri og lagervirksomhet til et tett byområde med stor andel boliger, skole og nærmiljøkvaliteter som parker, gater, forbindelser, torg og møteplasser. Det er et utviklingspotensial på mellom 1000 og 2000 nye boliger innenfor området og OBOS er allerede godt i gang med byggingen og de første beboerne har allerede flyttet inn.
Frysja skal utvikles til et attraktivt boligområde ved marka og Akerselva med gode offentlige byrom, store grøntområder og en bymessig bebyggelse. (saksnr. 201213588). Det er i den sammenheng planer om å utvide Frysjaveien for å få gang-og sykkelvei på begge sider.
Den planlagte utviklingen for Frysja vil føre til et positivt løft for hele området de neste årene. Dette vil gjøre at området vil bli et enda mer ettertraktet sted å flytte til.
Vann- og avløpsetaten jobber med å etablere rentvannsbasseng for vannforsyning til hovedstaden ved anlegget på Oset. I anleggsperioden brukes anleggsveien inntil markagrensen til nødvendig anleggstrafikk.
Det foreligger planer for utbygging av Kjelsåsveien 161 (tidl. Tandberg Radiofabrikk med omregulering fra næring til boliger. Planene er i en tidlig fase, men det antas å påvirke Sagadammen i liten eller ingen grad.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 5 383,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, oppvarming, kommunale avgifter, felles forsikring, snørydding/gressklipping fellesarealer, vaktmestertjenester, grunnpakke internett, forretningsførsel og avsetning til vedlikeholdsfond.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.07, med innføringen av vedlikeholdsfond.
Fellesutgiftene er fordelt som følger:
A-konto gass kr 150,-
Oppvarming kr 120,-
Felleskostnader brøk kr 3.505,-
Felleskostnader flat kr 1.098,-
Vedlikeholdsfond kr 261,-
Fibernett kr 249,-
Eiendomsskatten er kr 5 821,- for 2021.
Leiligheten er del av et dødsbo og arvingene har ikke oversikt over for eksempel strømutgifter.
Boligen er tilknyttet HomeNet som leverandør av fibernett og grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 2 121 566,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 7 637 637,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 5 821,- for inneværende år.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 13 482,- pr. 31.12.2020
Sameiet har ikke felles lån og seksjonen har ikke fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 12.198.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Øistein Limseth og Ståle Limseth

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Sagadammen, med sameiebrøk 124/13006.
Sameiet består av 100 seksjoner, hvorav 25 er rekkehus og de resterende 75 er leiligheter i Sagadammen 26.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99
Sameiet har egen hjemmeside: www.sagadammen.no
Dugnad må påregnes.
HomeNet er sameiets leverandør av bredbåndstjenester
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til ulempe for øvrige beboere
Det er i hht. vedtektene ikke tillatt med gassbeholder på terrassene
Foretatt påkostninger de senere år:
2021: Utbedring av lekkasjer til garasje fra atrium
2020: Spyling av rør i 1. etasje og garasje
2020: Kontroll av gassanlegget, inkludert av peisene
2020: Utskiftning av varmepumper og oppgradering av bergvarmeanlegget
2019: Montering av infrastruktur for ladestasjoner i garasjeanlegget
2019: Skiftet styringspanel for kloakkpumper
2018: Byttet hovedkran for vann inn i hovedhuset (Sagadammen 26)
2018: Feiing av taket på hovedhuset
2018: Feiing og vask av garasjeanlegget
2017: Spyling av avløpsrør ble utført
Planlagte påkostninger; Styreleder opplyser om at det må påregnes litt nødvendig vedlikehold i årene fremover. Blant annet skal det vurderes maling av bygget.
Styret vil i løpet av 2021 gjennomføre en kontroll av alle bad i sameiet for å kartlegge tilstand. Bad med dårlig membran vil kunne pålegges installasjon av "vannvakt".
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.
Hovedhuset ble bygget av Gustav A. Ring i 1971 som et industribygg. I de senere år har bygget vært kjent som Olivetti-bygget og hadde da adressen Brekkeveien 22. De nye beboerne syntes at stedet fortjente et eget navn og fikk da navnet Sagadammen. Det henger sammen med at Brekke sag lå her. Første gang Brekke sag er nevnt skriftlig er så vidt man vet i 1619. Den siste tømmerstokken ble skåret her i 1962 og i dag gjør et av byggene som tilhørte sagbruket fra 1890 tjeneste som lokaler for ungdomsklubben Frysja 33.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12 500,-
Oppgjør: kr 5 550,-
Markedspakke: kr 15 500,-
Visninger: kr 2 500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1 250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0107/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.21107

Dato

Sist oppdatert: 20. oktober 2021 kl. 15:15

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.