Solgt: 4 420 000 kr

Skanseveien 6

4 450 000 kr
137 m²
4 soverom
Skanseveien 6 formidles av Krogsveen Moss.
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Bjørnåsen
Praktisk og betydelig oppgradert familiebolig. 4 soverom samt stue og bad i begge etasjer. Garasje. Solrike utearealer.
 • Prisantydning
  4 450 000 kr
 • Omkostninger
  112 282 kr
 • Totalpris
  4 532 282 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1963
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  137 m²
 • Bruksareal
  148 m²
 • Tomteareal
  679,1 m² (festet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Tilbaketrukket og innholdsrik enebolig ved Bjørnåsen:
 • Betydelig oppgradert fra 2007-2019
 • Familievennlig romløsning med 4 soverom og 2 bad
 • Etterisolert inkl. ny kledning i 2017
 • Garasje fra 1990 , taktekking fra 2010 og leddport med motor fra 2019
 • 679 kvm. festet tomt, opparbeidet med bl.a. vakker hage
 • Veletablert nabolag uten gjennomgangstrafikk
 • Nærhet til skoler og barnehager
 • Sykkelavstand til sentrumskjernen
 • Mulighet for rask overtagelse!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skanseveien 6, 1599 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 3, bruksnummer 1457

Innhold

Totalt bruttoareal: 159 kvm.
Totalt bruksareal: 148 kvm.
Totalt primærrom: 137 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
1. etasje: 85 kvm.
2. etasje: 63 kvm.
Innhold:
1. etasje: Entré, bod, bad, soverom, omkledningsrom, gang, kjøkken og stue med utgang til veranda.
2. etasje: Trappegang, bad, 3 soverom, mellomgang og stue.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Entré, bad, soverom, omkledningsrom, gang, kjøkken og stue.
2. etasje: Trappegang, bad, 3 soverom, mellomgang og stue.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.08.2019 utført av Takstmann Ståle Frosterød MNTF. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Bolig antas oppført på stabile komprimerte masser/fjell. Gulv/grunn i krypkjeller med løse masser. Krypkjeller i mur/betong, resterende bolig antas oppført hovedsakelig i trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjoner, med utvendig trepanel. Takkonstruksjon i tre. Undertak av rupanel og sutak. Utvendig taktekking med takstein. Taktekking opplyst byttet ny i 2004 og resterende østside i 2007. Vinduer med rammer og karmer i tre. Vinduer har noe varierende alder 2004 og 2016/17, takvinduer i 2. etasje antas fra 2004. Ytterdør med malte flater og innfelt glass, utsyrt med el-kode lås (ny 2017). Terrassedør mot syd med to felter med brystning og glassfelt (ny 2008).
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Knekott i 2. etge: Belegg er løst fra underlaget, vegger er ikke ferdigstilt og tette eller isolerte. Belegg må legges forskriftsmessig, vegger bygges med tilstrekkelig isolering og fuktsikring. Dagens løsning gir fare for lekkasje ut i resten av bygningen ved en eventuell lekkasje på
rør, feil/lekkasje på bereder, TG:3.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Bygningskroppen ble oppført med utgangspunkt i en eksisterende fritidsbolig i 1963, og er senere vesentlig tilbygget, antatt i flere omganger. Begge etasjer ble tilbygget mot nord i 2004, etterisolering og ny kledning ble påkostet i 2017. I tillegg er det utført betydelige oppgraderinger fra 2007 og helt frem til 2019.
Begge etasjer inneholder en romløsning som oppleves innholdsrik og byr på mye plass til en familie med små barn. I første etasje er mye av arealet i den opprinnelige delen utenom tilbygget viet til en romslig stue og et separat kjøkken.
Stuen ble pusset opp i 2016 med nye overflater, ny varmepumpe og nye vinduer som gir rommet en luftig atmosfære på dagtid. Etter mørkets frembrudd sørger et utstrakt antall downlights for jevn og dekorativ belysning. For øvrig kan du fra stuen gå rett ut på en sydvendt, solrik veranda gjennom en tofløyet dør som ble satt inn i 2008. Verandaen har meget gode solforhold dagen gjennom sommerstid og egner seg meget godt for grilling og solbading på godværsdager.
Kjøkkenet ble i 2014 påkostet med utvidelse av den opprinnelige innredningen samt nye fronter i glatt hvit utførelse. Innredningen er i dag både omfangsrik og praktisk med et generøst antall skap og skuffer som til sammen har gode oppbevaringsmuligheter, mens meterlange benker i hendig U-form byr på masse arbeidsplass. Innredningen er også velutstyrt med innbyggede hvitevarer som inkluderer to stekeovner, platetopp og separat gassbluss.
I den tilbyggede delen av etasjen finner du det naturlige hovedsoverommet samt ett av boligens to bad. Soverommet byr på komforten av mye plass og ble i 2015 utvidet med et separat omkledningsrom som er utstyrt med et rikt antall trådskuffer og hyller. Rommet har for øvrig utgang til en luftebalkong som ble oppført i 2019 på den nordre gavlveggen og byr på utsyn både over hagen og omgivelsene i vest.
Badet i første etasje ble etablert i 2004 og pusset opp i sin helhet i 2014 med nye gulvfliser, flis-imiterende våtromsplater på vegger samt baderomsmøbler med minimalistisk stilpreg som til sammen fremmer et helhetlig interiør. Nytt dusjkabinett ble satt inn i 2018. Dette badet fyller også rollen som et vaskerom og er smart innredet til det kombinerte formålet, med avsatt plass til hvitevarene under servantbenken. I følge tilstandsrapport er det registrert manglende fall på gulvet, med mer.
Badet i andre etasje ble etablert i 2007, inkludert oppløft av yttertaket. Her er det lagt fliser på både gulv og vegger, mens utstyret består av stilrene baderomsmøbler, gulvklosett og et dusjkabinett som var nytt i 2018. I likhet med badet under er det også her registrert manglende fall på gulvet, med mer.
Andre etasje for øvrig inneholder ytterligere tre soverom av ulike størrelser, hvorav soverommet på sydsiden er utpreget stort og har potensial som et alternativt hovedsoverom eller et dedikert rom for tenåringen. Nye vinduer ble montert i dette rommet i 2017. De øvrige to soverommene er noe mindre og velegnet til barneromsformål. Begge er pusset i 2019 med nye overflater, inkludert heldekkende teppe på gulvene.
En romslig stue utgjør det naturlige midtpunktet i andre etasje og har utmerket potensial som barnas egen avdeling, kombinert som en TV-stue. Her er det felt inn store takvinduer mot vest som både byr på utsyn i samme himmelretning og fyller stuen med mye naturlig lys.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser, parkett, laminat og tepper.
Innervegger: Trepanel, panelplater, malte flater, tapeter, fliser og våtromsplater.
Himlinger: Trepanel, takess og smartpanel.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og laminerte grå benkeplater med stålkanter. Hvite metrofliser på vegger over benker. Nedfelt stålservant. Innbygget platetopp, gassbluss, 2 stekeovner, oppvaskmaskin og kjøleskap. Veggmontert ventilator i stål. Spotbelysning under overskap.
Bad: Servantskap med glatte fronter i heltre med helstøpt servant i grå kompositt og ett-greps blandebatteri. Åpne hyller. Veggspeil med overbelysning. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett.
Bad/vaskerom: Benkeinnredning med nedfelt porselensservant og ett-greps blandebatteri. Skuffer og skap med glatte hvite fronter og glasshyller. Veggspeil med overbelysning. Dusjkabinett. Veggmontert klosett. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin.

Oppvarming

Bygningen varmes opp med elektrisitet. Eier har opplyst at det er varmekabler i gulv i entre, kjøkken og i begge baderom.
Varmepumpe montert 2016.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1951.
Ifølge dokumenter fra 1963 ble bygningskroppen da oppført, og er tilbygget i flere omganger siden den gang. Det foreligger dokumentasjon i form av tegninger og årstall.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Moss kommune informerer i dokument datert 21.08.2019 at dette er en hytte godkjent oppført som midlertidig bolig i 1951.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3002/3/1457:
08.12.1951 - Dokumentnr: 3507 - Bestemmelse om gjerde
Gjelder feste
Bestemmelse om bebyggelse
08.12.1951 - Dokumentnr: 3507 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 50
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Med flere bestemmelser
29.06.1972 - Dokumentnr: 4318 - Bestemmelse om vannledn.
Gjelder feste
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
12.01.1976 - Dokumentnr: 199 - Best. om vann/kloakkledn.
Gjelder feste
Rettighetshaver: Knr:3002 Gnr:3 Bnr:1456
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
09.07.2020 - Dokumentnr: 2727076 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Gjelder feste
Rettighetshaver: Krogsveen Moss AS
Org.nr: 992 616 733
22.08.1951 - Dokumentnr: 2355 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3002 Gnr:3 Bnr:2086
01.01.2020 - Dokumentnr: 1406706 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0104 Gnr:3 Bnr:1457

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.02.12 angående løsøre og tilbehør.
På eiendommen var det opprinnelig oppført en fritidsbolig i 1951, hvorpå nåværende bygningskropp ble oppført i 1963 og deretter tilbygget i flere omganger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Skanseveien 6 er en del av et veletablert, lite boligområde ved foten av Bjørnåsen like utenfor sentrumskjernen av Moss. Nabolaget oppleves tilbaketrukket og har et barnevennlig miljø uten gjennomgangstrafikk. For en småbarnsfamilie vil det også være et stort pluss med nærhet til Krapfoss skole og flere barnehager i omegn.
Nærliggende Mossemarka har flotte turområder og er lett tilgjengelig på turløype fra Sydskogen som går rett ut i marka. Ellers i året er turløypene også ypperlige for løpeturer; ta gjerne en runde på Vansjøstien som leder deg gjennom Nesparken og er en fin runde på cirka én mil.
Dagligvarer kan du handle på nærbutikkene SPAR og Bunnpris som begge er få hundre meter unna Skansen. På Mosseporten like nedenfor venter et større antall forretninger innenfor de fleste bransjer. Et bredere shoppingtilbud finner du i sentrum der de fleste fasiliteter er samlet rundt gågaten, inkludert byens store kjøpesenter Amfi Moss med flere titalls forretninger samt bussterminal.
Fra holdeplassen ved Mosseporten kan du ta ekspressbuss som kjører til Oslo på 50 minutter. Velger du toget fra sentrum er reisetiden fra 41 minutter. Med bil tar du deg svært enkelt ut på E6 og får en kjøretid til hovedstaden på cirka 40 minutter utenom rushtid.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 679,1 kvm.
Festeavgiften er kr 568,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert i 2006, og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen.
Neste regulering av festeavgiften blir i 2020 og forventet festeavgift blir kr 751,- pr. år.
Festeavtalen utløper i 2050.
Grunneier, Lauritz William Thorbjørnsrød har ikke forkjøpsrett. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 19.08.2019 omfattes eiendommen av reguleringsplan Thorbjørnsrød - del av gnr.38/1 - begrenset av Thorbjørsrødveien, Våle med formål boliger og kjørevei, vedtatt 20.12.1984 med plannr.169. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan KP0104 med formål bebyggelsnåværende, vedtatt 20.06.2011.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15.624,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjrø kr 6.497,- pr år og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 26.000,- pr. år. / 24.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3.545,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 489,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Internett leveres av Telenor fiber og har en kostnad på kr 589,- pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6.000,- pr. år. Ny eier må tegne eget abonnement.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 975.895,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.513.222,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.562.282,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Rine Vergeman-Johansen og Kai Vegar Johansen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Nettannonsering og sosiale media: kr. 4.750,-
Oppgjørshonorar: kr. 4.000,-
Designprospekter: kr. 3.500,-
Foto/Plantegning/stylingsrådgivning: kr. 5.750,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0524/19
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.19524

Dato

Sist oppdatert: 20. oktober 2020 kl. 09:53

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.