Solgt: 3 210 000 kr

Betzy Kjelsbergs vei 242A

2 650 000 kr
69 m²
2 soverom
Velkommen til Betzy Kjelsbergs vei 242A!
Satvinder Jhooti
Presenteres av
Satvinder Jhooti
Åssiden
Innbydende 3-roms ende- og hjørneleilighet med en attraktiv og sentral beliggenhet. Overbygd sydvendt balkong.
 • Prisantydning
  2 650 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  112 978 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 324 110 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1968
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  69 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 115 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innbydende 3-roms ende- og hjørneleilighet beliggende i 3. etasje.
 • Leiligheten er gjennomgående
 • Arealeffektiv og praktisk planløsning
 • IKEA kjøkken fra 2016 med helintegrerte hvitevarer
 • Flislagt bad med dusjhjørne
 • 2 soverom med skyvedørsgarderobe
 • Lagringsplass i 2 boder og 1 matskap
 • Overbygget sydvendt balkong på ca. 14 kvm
 • Mulighet for å leie parkeringsplass etter søknad til styret
 • Planlagt nytt garasjeanlegg med plass til hver leilighet samt lading av el-bil
 • Flotte opparbeidede fellesarealer med lekeplasser, sittebenker og gode uteplasser
 • Umiddelbar nærhet til dagligvarebutikk og bussholdeplasser
 • Veletablert og sentralt nærmiljø med det meste av fritids- og servicetilbud
 • Meget attraktivt og barnevennlig boligområde

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Betzy Kjelsbergs vei 242A, 3028 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 117, bruksnummer 63, ideell andel 1/1
Andelsnummer 36, Østre Kjøsterud Borettslag, organisasjonsnummer 850842752

Innhold

Bruttoareal (BTA): 76 kvm
Bruksareal (BRA): 69 kvm
Primærrom (P-rom): 69 kvm
Primærrom
3. etasje:
69 kvm: Entré/gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.
I tillegg disponerer boligen 2 boder på ca. 3 kvm hver og 1 matskap i kjelleretasjen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Håvard Dahl Andersen. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på gulv mot grunn av betong og grunnmur av betong-/murkonstruksjon. Yttervegger av bindingsverk, utvendig kledd med teglstein og fasadeplater. Tilnærmet flat-takkonstruksjon tekket med papp/membran. Etasjeskiller av betong. Vinduer og skyvedør av tolags glass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Bad: Tildelt TG2 ut i fra en helhetsvurdering.
- Kjøkken: Manglende automatisk lekkasjestopper.
- Skorstein: Ukjent servicehistorikk.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Oppsummering av selgers egenerklæringsskjema: Blokk 2 ble drenert i 2013, utført i regi av borettslaget. Planleggelse av nytt garasjeanlegg, satt på vent pga. Covid-19.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Felles overbygget inngangsparti med videre trappeadkomst til leilighetens etasjeplan.
Entré/gang: Dørcalling med åpner funksjon. Innebygget skyvedørsgarderobe med speilfronter. Laminat på gulv, malt strie på vegger og malt himling.
Stue: Stue med sofaområde. Frittstående peisovn med plate på gulv og malt mur på vegg. Laminat på gulv, malt strie på vegger og malt panel i himling. Utgang til overbygget sydvendt balkong på ca. 14 kvm. Sol fra ca. kl. 08.00 til 19.00 (midtsommerstid).
Kjøkken: IKEA kjøkkeninnredning fra 2016 med helintegrerte hvitevarer. Over- og underskap i hvit høyglans utførelse. Kjøkkenplater over benkeplate av laminat. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, oppvaskmaskin, kjøleskap, komfyrvakt, vegghengt ventilator, platetopp, stekeovn og mikrobølgeovn. Mulighet for spiseplass. Downlights i tak. Laminat på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling.
Bad: Badet er fra 2002. Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speilskap med integrert lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjhjørne med foldedører av glass. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og plater i himling.
Soverom 1: Romslig plassbygget skyvedørgarderobe med to speilfronter. Laminat på gulv, malt strie på vegger og malt panel i himling.
Soverom 2: Plassbygget skyvedørsgarderobe med én speilfront. Laminat på gulv, malt strie på vegger og malt himling.
Generelt om boligen: 76 liters varmtvannsbereder fra 2002, plassert på kjøkken i benkeskap. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i felles trappegang.

Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, kjøleskap, platetopp, stekeovn og mikrobølgeovn. Hyller, våpenskap i garderobeskap, innvendige persienner og rullgardiner medfølger ikke. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Peisovn i stue. Varmekabler i gulv på bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.10.1969, som omfatter boligblokk nr. 2. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av borettslagets tinglyste panterett:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet bestemmelser om diverse ledninger, bebyggelse m.m. Denne er ikke av direkte betydning for bruken av denne leiligheten.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Veletablert og sentralt nærmiljø med det meste av fritids- og servicetilbud tilgjengelig innen kort avstand. Meget attraktivt og barnevennlig boligområde. Gangavstand til bussholdeplass, barnehager, skoler, Skimore Drammen og Kiwi XL Ligosenteret. Marka og elveparken med tur- og friluftsmuligheter i nærområdet, både sommer og vinter. Flotte grøntarealer mellom blokkene.
Åssiden har meget gode fritids- og sportstilbud, med blant annet Skimore Drammen som kan tilby alpinanlegg (vinterstid) med 4-seters ekspressheis, terrengsykling, klatrepark og zipline på sommerstid. Åssiden IF med mange aktiviteter, se www.aif.no. Flere treningssentre i nærmiljøet. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m. Lysløype inn mot Solbergelva og Drammensmarka. Berskaug hallen med mulighet for ballspill m.m. og Berskaug idrettsplass med fotballbaner, skøytebane og tennisanlegg.
Gode bussforbindelser med nærliggende holdeplass, hyppige avganger til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Det er ca. 10 minutters kjøring fra eiendommen til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Tønsberg fra Drammen sentrum.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. Kort gangavstand til Solhagen Rudolf Steiner barnehage, Kjøsterud ungdomsskole og Åssiden videregående skole.
Barnehager: Brøttet barnehage, Aronsløkka barnehage, Solhagen Rudolf Steiner barnehage, Åsløkka barnehage, Dalegårdsveien barnehage.
Skoler: Aronsløkka barneskole, Kjøsterud ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Andel av fellesarealer på 15.353 kvm som er pent opparbeidet med gressplener, prydbusker og beplantning. Meget barnevennlig med lekeapparater på fellesarealer. Flotte felles arealer for grilling og andre aktiviteter.

Parkering

Borettslaget har totalt 78 parkeringsplasser, det er mulighet for å leie garasjeplass eller utvendig parkeringsplass. Plassene tildeles andelseiere etter ansiennitetsprinsippet samt søknad til styret, kostnader vedrørende leie av parkering må påregnes.
Det er besluttet rive eksisterende garasjerekke og bygge et nytt garasjeanlegg med 125 garasjeplasser, slik at hver leilighet får egen plass med muligheter for lading av el-bil (planlagt oppstart i årsskifte 2021/2022).

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bl.a. boligformål, i henhold til reguleringsplan for Østre Kjøsterud datert 16.08.1967. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse og adkomstvei ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015. For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022 2040 og ny kommunedelplan for FV 283 Rosenkrantzgata (se kommunens hjemmeside for mer info).

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, feier, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv/internett grunnpakke, fremtidig garasjebygg, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting/plenklipping, strøm i fellesarealer, vaktmestertjenester, renholdstjenester, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonkostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
Grunnleie kr 4.015,-
Garasjebygg kr 100,-
Det gjøres oppmerksom på et garasjeprosjekt som vil bli iverksatt av borettslaget, vil medføre en økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at økningen av kostnadene er estimert til ca. kr 1.300-1.400,- pr. mnd for hver andelseier.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 8.600 kWh, dette utgjør ca. kr 6.300,- pr. år og nettleie på ca. kr 5.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet GET/Telia som leverandør av kabel-tv og internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Det må påregnes kostnader til strøm og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 678 457,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 2 442 446,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 68 477,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 112 978,- pr. 21.10.2021.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 13.960.158,- pr. 21.10.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12131267086, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 21.10.2021: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 48
Første termin/første avdrag: 30.12.2015 (siste termin 30.06.2045)
Flytende rente
Lån ifbm. rehabilitering av rør
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.764.110,-.
Av dette beløpet utgjør kr 112 978,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.495,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mathea Jokstad

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Østre Kjøsterud Borettslag.
Borettslaget består av 126 leiligheter, fordelt på 4 bygninger.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
Borettslagets årsregnskap for 2020 viser et overskudd på kr 1.682.626,-.
Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2020 kr 8.473.614,-.
Dugnader samt trappevask tilknyttet borettslaget må påregnes.
Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt, men styret kan samtykke dersom gode grunner taler for det samt dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatt påkostninger de senere år: Skiftet lamper i alle trappeoppganger. Skiftet rørstrømper i samtlige soilrør i alle boligblokkene (2015). Montert brikkeleser ved sykkelstall i BKV 232.
Planlagte påkostninger: Innhente pris på vedlikehold/skifte av takpapp. Beplanting rundt sittegrupper i fellesareal. Fortsettelse av arbeidet med garasjeanlegget og vedlikehold av tak/takpapp.
Generalforsamlingen vedtok 20.09.18 å rive eksisterende garasjerekke og bygge et nytt garasjeanlegg med 125 garasjeplasser inkl. 7 HC-plasser. Prosjektet skal finansieres med eget låneopptak på inntil 33 mill kr som fordeles likt med kr 264.000,- på samtlige andeler når lånet blir effektuert. Andel felleskostnader inneholder ikke dette tillegget foreløpig, da forprosjektet har tatt mye lengre tid enn beregnet. Rammetillatelse har blitt mottatt oktober 2020 og kontrakt blir signert i starten av November 2021, trolig oppstart av prosjektet i årsskifte 2021/2022. Andelseier vil bli gitt full råderett over sin fremtidige garasjeplass, slik at denne kan leies ut til andre andelseiere i borettslaget og følger leiligheten ved salg.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 86236297.
Dokumenter vedrørende borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Informasjon om forkjøpsrett

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager (5 dager ved forhåndsutlysning) å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0444/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.21444

Dato

Sist oppdatert: 09. november 2021 kl. 13:24

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.