Solgt: 2 940 000 kr

Oppsaltoppen 19A

2 800 000 kr
37 m²
1 soverom
Velkommen til Oppsaltoppen 19A - Presentert av Kristian B. Paulsen v/ Krogsveen.
Oppsal
Pen og arealeffektiv andelsleilighet med solrik balkong | Praktisk alkove - Separat kjøkken - V.v og fyring ink - Rolig
 • Prisantydning
  2 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  44 796 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  2 993 253 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1961
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  37 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 338 kr
 • Energimerke
  Grønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Oppsaltoppen 19A!
Dette er en flott borettslagsleilighet beliggende i høy 1. etasje med stor solrik balkong på 6,4 kvm. Funksjonell planløsning med separat kjøkken og en praktisk lukket sovealkove. Godt vedlikeholdt leilighet med blant annet nyere gulv og bad pusset opp i regi av borettslaget (2009). Her bor man rolig og skjermet med gangavstand til Østmarka, handel og kollektivforbindelser (buss og t-bane).
Leiligheten inneholder:
Stue, kjøkken, bad, entré og sovealkove
Verdt å merke seg:
- Lave omskostninger
- Flytt rett inn!
- Lave felleskostnader
- Varmtvann og fyring ink
- Høy 1. etasje
- Solrik vestvendt balkong
- Opplegg til vaskemaskin på kjøkken
- Rolige omgivelser
- Kort vei til kollektiv, butikker og marka
Perfekt førstegangskjøp - vi sees til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Oppsaltoppen 19A, 0687 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 144, bruksnummer 1081
Andelsnummer 133, Fuglemyra Borettslag, organisasjonsnummer 952358154

Innhold

Totalt bruttoareal: 41 kvm
Totalt bruksareal: 37 kvm
Totalt primærrom: 37 kvm
Leiligheten inneholder:
Stue, kjøkken, bad, entré og lukket alkove
I tillegg disponerer boligen 2 antall boder. En kjellerbod på 4 kvm og en loftsbod på 9 kvm gulvareal (Skråtak)
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.07.2020 utført av takstmann Aleksander Olsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong. Byggemåte: Boligblokk med saltak tekket med takstein. Yttervegger i betong med utvendige fasader i korrugerte blikkplater. Etasjeskillere i betong. Blokken er fundamentert til antatt faste masser.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder
- Baderom har fått tg2 grunnet alder og gjenværende forventet levetid. Ellers har alt ved boligen fått tilstandsgrad 1.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré | Velkommen inn
Innbydende flislagt entré med stor skyvedørsgarderobe m/ speil. Her er det god plass til oppbevaring av sko, yttertøy og bekledning.
Stue | Utgang til balkong
Stuen er romslig med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Det er god plass til å innrede slik du ønsker med sofaseksjon, mediamøblement og ønsket interiør. Fra stuen er det utgang til solrik balkong.
Kjøkken | Separat m/ plass til spisestuebord
Pent separat kjøkken med innredning bestående av hvite profilerte fronter, laminert benkeplate med heldekkende benkebeslag og fliser over benk med ett-greps blandebatteri. Hvitevarer slik som kombinert stekeovn med platetopp og kjøl/frys medfølger boligen. Kjøkkenet har rikelig med oppbevaringsplass i over- og underskap, samt gode arbeidsflater. Det er også god plass til et lite spisestuebord. Det er opplegg til vaskemaskin eller oppvaskmaskin. Eier har i dag valgt å ha vaskemaskin, men dette kan om ønskelig byttes med oppvaskmaskin.
Baderom | Pusset opp i regi av borettslaget.
Delikat baderom med fliser på gulv og vegger. Badet er pusset opp i regi av borettslaget i 2009 og det foreligger ferdigattest for arbeidet. Innredning bestående av servant på underskap, speilskap, klosett og dusj. Baderommet har varmekabler i gulv og det er fellesvaskeri i borettslaget.
Sovealkove | Praktisk
Boligen har en lukket sovealkove med god plass til en stor seng og garderobeskap. Rommet er malt i behagelige og lune farger. Her sover du godt!
Balkong | Solrikt
Adkomst til balkong fra stuen. Balkongen er romslig på 6,4 kvm med god plass til utemøblement, grill og beplanting. Balkongen er vestvendt og har således gode solforhold fra ettermiddag til kveld. Eier opplyser å ha sol fra cirka kl 14:00 til kl 20:00 sommerstid.
Bod | Ekstra oppbevaring
Leiligheten disponerer to boder, en kjellerbod på 4 kvm og en loftsbod på 9 kvm gulvareal (Skråtak)
Overflater gulv: Parkett og fliser på bad og i entré.
Overflater vegger: Malte flater og fliser på bad.
Overflater himling: Malte flater

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med sentralvarme via radiatorer og med elektriske varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.05.1961. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger ferdigattest på rehabilitering av bad i borettslaget datert 21.01.2010.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 1144, tinglyst 22.01.1970, type heftelse: Fellesobl for bor.innsk - Tinglyst i borettslagets eiendom.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vann/kloakkledrning og bestemmelse om anlegg og vedlikehold av lufeledning/kabel.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Alle hvitevarer på kjøkken med unntak av vaskemaskin medfølger boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fin beliggenhet i et etablert og trivelig boligområde på Oppsal. Bestående av primært bygårdsbebyggelse med store grøntarealer rundt. Her er det kort vei til Oppsal Senter, Tveita Senter og kollektivtilbud (Buss og T-bane). Flere dagligvarehandler blant annet Rema 1000, Coop Prix og Extra.
Tur og rekreasjonsmuligheter i nærheten med Østensjøvannet gir et rikt dyre og fugleliv. Umiddelbar nærhet til Østmarka med turterreng, lysløyper og badevann gir flotte turmuligheter sommer som vinter, samt Østmarksetra og og Rustadsaga som er et naturlig samlingspunkt. Nøklevann med mulighet for leie av kanoer og kajakker for ro- og padleklubbens medlemmer på sommerstid.
Idrettsanlegg på Trasop med bl.a. idrettshall og kunstgressbaner. Bydelen byr også på et godt aktivitetstilbud med flere aktivitets, kultur og fritidsklubber. SATS-Elixia på Hellerud og Mudo Gym, samt flere treningstilbud på Oppsal Arena.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Fuglemyra barnehage (0-6 år)
Østmarka Idrettsbarnehage (1-6 år)
Vetlandsveien barnehage (2-6 år)
Skoler:
Oppsal skole (1-10 kl.)
Trasop skole (1-7 kl.)
Godlia skole (1-7 kl.)
Østmarka skole (1-10 kl.)
Skøyenåsen skole (8-10 kl.)
Ulsrud videregående skole
Hellerud videregående skole
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 19 665 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med store grøntarealer, lekeplasser og parkeringsfasiliteter.

Parkering

Borettslaget disponerer litt over 300 p-plasser som leies ut etter venteliste. Noen av p-plassene har ladepunkt for el-bil. Konferer med megler for ytterligere informasjon vedr. ledighet og priser for leie.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig med tilknytning til anlegg i henhold til reguleringsplan S-474 datert 20.03.1953 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2.338,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-Tv, Fyring, varmtvann, kommunale avgifter, renter og avdrag på felles lån, forretningsførsel, styrehonorar, revisjon, drift og generelt vedlikehold.
Felleskostnadene justeres normalt i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Felleskostnadene ble sist justert 01.01.2020.
Det er ikke eiendomsskatt på boligen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 2800 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Kabel-TV er inkludert i felleskostnadene og det betales kr 248,- pr mnd for bredbånd.
TV-dekoder/tuner medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 601.586,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2.165.711,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 1.542,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 45 000,- pr. 01.06.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 42.550.624,- pr. 01.06.2020 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 2HANDE-83987187436
Saldo: 42 550 624,-
Rente: 1,65%
Type rente: Flytende
Type lån: Annuitetslån
Restløpetid: 9 år og 5 måneder
Andel av saldo: 44 796,-
I forbindelse med utskiftning av vinduer og balkongdører tok borettslaget opp en felles lån på cirka 45 millioner kroner. Prosjektet er ferdigstilt.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Gebyr for behandling av forkjøpsrett kr 7.325,- (OBOS).
I tillegg kommer innmeldingsgebyr til boligbyggelaget OBOS.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2 853 457,- Av dette beløpet utgjør kr 45 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelspdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gina Søderstrøm

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Fuglemyra Borettslag.
Borettslaget består av 657 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS og revisjon utføres av PWC AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. Dyrehold må registreres av styret og dyreeier er pliktig til å overholdet borettslagets regler vedrørende dyrehold. For mer informasjon se styrets husordensregler § 11.
Borettslaget har egen hjemmeside: https://fuglemyra.no/
Foretatt påkostninger de senere år:
2007: Rehabilitering av bad.
Planlagte påkostninger:
2019-2020: Utskifting av vinduer og balkongdører.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Forkjøpsrett:
Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Meldefrist for forkjøpsretten er 13.07.2020
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgaver: kr 2 400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0083/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.2083

Dato

Sist oppdatert: 13. januar 2021 kl. 15:03

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.