Solgt: 850 000 kr

Konggata 53B

850 000 kr
23 m²
1 soverom
Velkommen til Konggata 53B!
Bragernes
Lys og velholdt 2-roms sentrumsleilighet i nærhet til "alt" - Heis - Ingen forkjøpsrett.
 • Prisantydning
  850 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  396 000 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  1 247 132 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1935
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  23 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis
 • Fellesutgifter
  4 443 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Konggata 53B!
Leiligheten ligger svært sentralt på Bragernes med kort gangavstand til sentrum med alt av servicetilbud, butikker og offentlig kommunikasjon. Kort gangavstand også til flotte friarealer i marka, med blant annet Åspaviljongen og Spiralen. Flott turterreng og rekreasjonsområde i Elveparken på begge sider av Drammenselva med gangbroen Ypsilon en kort rusletur unna. Umiddelbar nærhet til Sykehuset og Byparken.
Bygningen ble renovert i 2005/2006.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Konggata 53B, 3019 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 114, bruksnummer 656
Andelsnummer 6, Frikvarteret borettslag, organisasjonsnummer 989323989

Innhold

Totalt bruttoareal: 25 kvm
Totalt bruksareal: 23 kvm
Totalt primærrom: 23 kvm
Primærrom:
Entré, bad, stue/kjøkken, soverom: 23 kvm
I tillegg disponerer boligen en utebod i felles rekke på ca. 1,6 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.09.2020 utført av Holm Takst og Eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong over grunnmur av betong. Etasjeskiller i betong/element. Takkonstruksjon av betong tekket med Sarnafilduk eller liknende taktetting. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på og det er fastsatt ulike tilstandsgrader (TG) for å angi eventuelle byggetekniske avvik. TG2 betyr at det er avdekket vesentlige avvik fra dagens byggetekniske krav, mens TG3 betyr at det er avdekket store eller alvorlige avvik. For denne eiendommen er det ikke angitt TG3 på noen av bygningsdelene. Det er avdekket TG2 på noen av bygningsdelene. Herunder Bad har ikke tilfredsstillende fall til sluk. Kjøkkeninnredning har bruksslitasje på benkeplaten og flere fronter har skader. Vedlikeholdstiltak og utskiftning av enkelte fronter må påregnes.
Takstmann skriver bla i sin konklusjon: "Boligen fremstår i god teknisk stand og er jevnt over godt vedlikeholdt. Det ble generelt ikke oppdaget større tilstandssvekkelser ved boligen utover den forventede slitasjen på grunnlag av alder. Noen punkter fremgår i rapporten."
Selger opplyser i egenerklæring at det har blitt montert ventilasjon i stuen for å motvirke høy luftfuktighet.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Bygningen ble renovert i 2005/2006.

Standard

Praktisk arealeffektiv 2-roms i første etasje. Bygningen ble renovert i 2005/2006. Kombinert stue/kjøkken, separat soverom og god størrelse på badet.
Kjøkken: Parkett på gulv, malt strietapet på vegger og malte flater i tak med downlights. Laminert kjøkkeninnredning med laminert benkeplate. Innredningen er utstyrt med stålvask, fliser mellom benkeplate og overskap, ventilator med kullfilter og opplegg for oppvaskmaskin og komfyr. Skjult el-anlegg. Sikringsskap med automatsikringer. Ringeklokke. Dørtelefon m/åpnerfunksjon ved hoveddør til blokken.
Stue: Parkett på gulv, malt strietapet på vegger og malte flater i tak med downlights. montert ventilasjon i stuen.
Soverom: Parkett på gulv, malt strietapet på vegger og malte flater i tak med downlights.
Bad: Bad oppusset i 2005 ifølge tilstandsrapport. Fliser på gulv og vegger. Malte flater i tak med downlights. Innredning av servantskap, vegghengt speil og dusj med foldedører i glass. Anbefales montering av dusjkabinett grunnet lite fall til sluk.
Tv i stue og på soverom samt kommode på soverom medfølger ikke i handelen. Resterende møblement slik som seng og sofa kan overtas til ny kjøper hvis ønskelig.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på badet. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for opprinnelig bygning i deres arkiv.
Det har blitt utstedt ferdigattest for rehabilitering av bygningen (fasadeendringer, ombygging/endring av innvendig planløsning) datert 04.01.2007. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet anleggelse av ledninger m.m. Denne er ikke av direkte betydning for bruken av denne leiligheten.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger svært sentralt på Bragernes med kort gangavstand til sentrum med alt av servicetilbud, butikker og offentlig kommunikasjon. Kort gangavstand også til flotte friarealer i marka, med blant annet Åspaviljongen og Spiralen. Flott turterreng og rekreasjonsområde i Elveparken på begge sider av Drammenselva med gangbroen Ypsilon er også en kort rusletur unna. Umiddelbar nærhet til Sykehuset og Byparken.
Leiligheten ligger en kort spasertur fra Bragernes torg med en rekke kjøpesentere. Magasinet, i tillegg til CC Vest og Torget Vest kjøpesenter. Gågatene i byen kan friste med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, dagligvareforretninger, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det bowling, kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater innen kort avstand. Kort vei til strandpromenaden langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, lekeplasser, volleyballbane og badeplass. På Union brygge finner man restauranter, høyskole og populære Union scene med en rekke konsert, stand-up og quiztilbud.
Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger på Strømsø. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Drammens Ballklubb nærmeste idrettsforening på Bragernes-siden. Drammen Turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud.
Busskommunikasjon langs Rosenkrantzgata med hyppige avganger se www.brakar.no for rutetider. Gangavstand til Drammen stasjon med ca. 36 min med tog til Oslo, ca. 15 min med tog til Asker og ca. 40 min med tog til Kongsberg se www.vy.no for avganger. Flytog fra Drammen Jernbanestasjon til Oslo Lufthavn se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Dampsentralen barnehage, Lilleløkka barnehage, Sørbyløkka barnehage.
Skoler: Øren barneskole, Bragernes barneskole, Heltberg barne- og ungdomsskole, Børresen ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3 058,6 kvm som tilhører borettslaget. Eiendommen opparbeidet med asfalterte adkomstveier og parkeringsplasser, gårdsplass og noe grøntområder.

Parkering

Parkering på oppmerkede plasser på borettslagets tomt (ca. 30 plasser), dette er kostnadsfritt for beboere. Parkeringskort må søkes om og tildeles av styret. Det er ikke faste plasser til hver leilighet. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger delvis i et uregulert område hvorav et mindre område er regulert til bl.a. unyansert formål i henhold til reguleringsplan for "Kryss Konggata - Spiralen" datert 23.04.1979. Videre er eiendommen avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015, og kommunedelplan sentrum datert 30.05.2006 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, strøm i fellesarealer, drift av heis, snøbrøyting, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonkostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
Felleskostnader kr 1.544,-
Renter og avdrag på andel lån kr 2.565
Tv/bredbånd kr 334,-
Nåværende eier har et strømforbruk som utgjør ca. kr 2.500,- pr. år som tilsvarer ca 2.000 kWh.
Boligen er tilknyttet GET som leverandør av kabel-tv og nett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke, men ny dekoder kan hentes hos Get.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv..

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 855 158,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 3 078 568,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 5 656,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 396 000,- pr. 01.09.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 50.079.214,- pr. 04.09.2020 og lånevilkårene er:
Husbanken lån 1
Lånenummer: HUS101-11499413
Annuitetslån
Restsaldo: kr 32.175.844,-
Løpetid: 30 år
Restløpetid: 15 år og 6 mnd
Terminer pr. år: 12
Type rente: Fast
Rente pr. 31.12.2019: 2,86%
Fast rente frem til 01.11.2021
Husbanken lån 2
Lånenummer: HUS102-11499414
Annuitetslån
Restsaldo: kr 17.904.370,-
Løpetid: 30 år
Restløpetid: 15 år og 11 mnd
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 0,92%
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 1.247.132,- Av dette beløpet utgjør kr 396 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hans Einar Apelland

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Frikvarteret borettslag.
Borettslaget består av 90 leiligheter, fordelt på 1 bygning.
Forretningsfører er OBOS.
Borettslagets årsregnskap for 2019 viser et overskudd på kr 2.662.057,-.
Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2019 kr 669.459,-.
Dugnader tilknyttet borettslaget må påregnes.
Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
Borettslagets hjemmeside: www.frikvarteretborettslag.no
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i dette borettslaget.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatte arbeid/påkostninger de senere år: Installert "smarte" individuelle strømmålere og nye el-tavler. Oppfølging av skadedyrbekjempelse. Kjøpt inn overvåkningskamera. Parkeringsplassene ble oppmerket i 2020.
Planlagte arbeid/påkostninger: Videre installering av individuelle strømmålere og nye el-tavler, finansieres ved økning av felleskostnader (kostnaden ble økt 01.01.2020). Montere overvåkningskamera.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 – tolv– måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Tryg Forsikring, polisenr.: 6650833.
Dokumenter vedrørende borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 35.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0374/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.20374

Dato

Sist oppdatert: 15. desember 2020 kl. 13:41

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.