Solgt: 2 450 000 kr

Vestsivegen 1626

2 300 000 kr
126 m²
3 soverom
Vestsivegen 1626
Herman Sørli
Presenteres av
Herman Sørli
Elverum
Svært sjarmerende eiendom med småbrukspreg og idyllisk og usjenert beliggenhet nær vakre Glomma. Stor tomt.
 • Prisantydning
  2 300 000 kr
 • Omkostninger
  58 842 kr
 • Totalpris
  2 508 842 kr
 • Byggeår
  1840
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  126 m²
 • Bruksareal
  138 m²
 • Tomteareal
  4 296,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Vestsivegen 1626 og eiendommen Solstad.
Eldre og svært sjarmerende enebolig beliggende i landlige omgivelser langs vestsiden av Glomma, ca 15 km sør for Elverum sentrum.
Eiendommen har en romslig tomt med småbrukspreg og inneholder i tillegg til boligen en eldre låve, bryggerhus og uthus med hønsehus. I boligen er flere rom tilbakeført til sin gamle stil som passer bygningshistorie, alder og type.
Nåværende eier har malt store deler av huset med linoljemaling etter fargeprøver av de opprinnelige fargene, og de har erstattet tapt listverk med tidsriktige lister i tak, langs gulv og rundt flere dører og vinduer.
Boligen har luftige rom med raus takhøyde, og i tillegg til en praktisk planløsning i hovedplanet har boligen et uinnredet loft med gulvareal på 74m2.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vestsivegen 1626, 2406 ELVERUM
Kommunenummer 3420, gårdsnummer 1, bruksnummer 160, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 150 kvm
Totalt bruksareal: 138 kvm
Totalt primærrom: 126 kvm
Bruksareal:
Enebolig 138 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 126 kvm: Vindfang, trapperom, gang, bad, tre soverom og to stuer.
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 12 kvm: Bod.
I tillegg har boligen et uinnredet kaldloft med gulvareal på ca. 74 m2. Det er ca. 23 m² med bod og hobbyrom i uthus. Hønsehus og bod på ca. 25 m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.10.2021 utført av Erik Haave. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur og ringmur av gråsteinsmur med innslag av mørtel. Grunnmur i kjeller under kjøkken er pusset og malt. Kjellerrom har betonggulv. Yttervegger med laftetømmer med påforing innvendig-og utvendig. Utvendig overflater med stående panel. Saltak bygget i trekonstruksjoner tekket med sementstein av ukjent årstall. Undertak er av typen stikketekking. Det er ikke montert takrenner eller nedløp. Adkomst til kaldloft via trapp fra hovedplan. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Malt heltre ytterdør med sidefelt i isolerglass. Vinduer og terrassedør med to og tre lags glass og karmer/rammer av tre fra byggeår, 1980-tallet og 2021.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder må forventninger settes til en bolig som er nær 180 år. En må forvente skjevheter, vridninger og behov for reparasjoner og fornyelser i årene som kommer.
Det er satt TG2 på stort sett hele boligen, bortsett fra følgende som har fått TG0 og 1: Etasjeskiller, diverse VVS-tekniske anlegg, elektrisk anlegg, brannslokningsutstyr mm., og terrasse fra 2021. Ingen bygningsdeler har fått TG3.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema at beslag på pipe mot sør er midlertidig utbedret men bør byttes. Der har det to ganger kommet inn vann når det regner og blåser kraftig fra sør. Det samme gjelder loftsvinduet på sørsiden.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Svært sjarmerende eiendom med småbrukspreg beliggende i idyllisk naturlandskap. Nåværende eier er genuint interessert i å finne tilbake til boligens opprinnelige stil og historie. Store deler av huset er malt med linoljemaling etter fargeprøver av de opprinnelige fargene. Tapt listverk er erstattet med tidsriktige lister i tak, langs gulv og rundt flere dører og vinduer (fra Stiltre AS/Hornmoen Bruk). Det er satt inn to nye vinduer på baksiden av huset som er kopier av de opprinnelige vinduene, i tillegg til at det er satt inn terrassedør og to sidefelt i samme stil. Det er installert nye ildsteder og varmepumpe. Delvis ny kjøkkeninnredning med integrert oppvaskmaskin.
Det er nytt opplegg til vaskemaskin/oppvaskmaskin, samt ny dusj, servant og toalett på bad. Det er også gjort oppgraderinger med ny hovedvannledning og hovedstoppekran. Det er blitt innlagt fiber, samt nytt hovedinntak for strøm i tillegg til bakkekabel. Nytt sikringsskap (inkl. nye jordspyd) og i stor del nytt el-anlegg. I tillegg satt opp lader for elbil.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Integrert oppvaskmaskin.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovn på bad og luft til luft varmepumpe (2020) plassert i dagligstuen. I tillegg er det vedfyring i stuen, på kjøkken og soverom.
Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har antatt vært brukt til boligformål siden 1840.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 1422, tinglyst 23.04.1968, type heftelse: Bestemmelse om felles vannverk/ledning.
Dagboknr 2182, tinglyst 12.06.1968, type heftelse: Elektriske kraftlinjer
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Lysekroner og lampe i yttergangen følger ikke med. Benken som står på kjøkkenet foran vinduet vil ikke medfølge. Diverse ting på loftet og i uthus medfølger i salget.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger idyllisk og usjenert i landlige omgivelser sør for Elverum sentrum. Her kan du nyte stillhet og ro med store skogområder rett utenfor døra kun 15 minutter fra byen. Flotte turmuligheter i variert skogsterreng i nærområdet.

Adkomst

Følg Vestsivegen sørover fra Elverum sentrum (vestsiden av Glomma). Eiendommen ligger på venstre hånd etter ca 16km.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Lillemoen skole (1-7 kl.) 10.7 km
Hagen barnehage (1-5 år) 8.5 km
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 296,4 kvm. Tomten består av gruset innkjøring med koselig tun og gressplen. Eiendommen ligger usjenert til og har meget gode solforhold. Fantastisk utsikt mot Glomma!

Parkering

Parkering på egen tomt med ladepunkt for elbil.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet privat brønn som deles med en nabo, og det er lagt ny hovedvannledning til huset.
Eiendommen har privat septiktank.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er i Kommuneplanens arealdel datert 22.06.2011 avsatt til LNF-område.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 6 075,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon, slamtømming, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 6 466,- for 2021.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca 13.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Eidsiva bredbånd som leverandør av internett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 595 411,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 143 479,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.358.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Thomas Selvaag Moss og Maren Hynne Moss

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 65-0211/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hamar
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR65.21211

Dato

Sist oppdatert: 10. november 2021 kl. 12:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.