Søreide

Hammarslandgrenda 8

Prisantydning

7 990 000 kr

Omkostninger: 200 972 krTotalpris: 8 190 972 kr
Etasje
2
Byggeår
1981
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
265 m² / 275 m²
Tomteareal
934 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Stor og stilfull enebolig med svært gode sol- og utsiktsforhold fra flere terrasser, innglasset sommerhage og hybeldel.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Vi i Krogsveen har gleden av å kunne presentere en stor og attraktiv bolig med tilhørende garasje i et populært boligområde med fine sol- og utsiktsforhold.Tomten er skrånende med dobbel garasje ved oppkjørsel og trapp videre opp til inngangsparti. Eiendommen har store terrasser rundt boligen i tillegg til delvis innglasset sommerhage. Planløsning over to plan som passer perfekt for dere som er på utkikk etter en stor familiebolig. Boligen er smakfullt innredet i moderne farger og rommer det meste av hva en familie trenger. Underetasjen har hybeldel i tillegg til stor hall, soverom, kontor, bod og det mest populære rommet av de alle, et stort aktivitetsrom for liten og stor. I 1. etg. er det stue, spisestue, kjøkken, hovedsoverom, bad/wc, vaskerom og soverom.

Eiendommen

Hammarslandgrenda 8, 5252 SØREIDGREND 
Gårdsnummer 33, bruksnummer 121, seksjonsnummer 0, kommunenummer 4601

Områdebeskrivelse

Området er solrikt og barnevennlig med egen krøllgresbane og nærhet til friluftsområder i skog og mark eller ved sjøen. Bussholdeplass finnes ved utkjøring til Grimstadvegen. Kort kjøreavstand til butikker og skole og arbeidsplasser på Sandsli, Kokstad og Bergen Lufthavn. Dagligvarebutikker i området er Rema 1000 Søreide, Kiwi Søreide og Coop Extra Søreide.

Fra området er det ca. 13 minutters kjøretur til Lagunen Storsenter. 

Veibeskrivelse

Fra Søreide kjører man mot Grimstad og følger Grimstadveien forbi gårdshus på venstre side og tar opp Hammarslandsgrenda til venstre etter bussholdeplass. Eiendommen har 3. avkjørsel til venstre med bakke opp til garasje. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler i nærheten:
Søreide skole (1-7 kl.) 
Aurdalslia skole (1-7 kl.)
Ytrebygda skole (8-10 kl.)
Skranevatnet skole (1-10 kl.)
Ungdomsskole på Søreide er under planlegging.


Barnehager i nærheten:
Søreidtunet barnehage
Akasia Søreide menighetsbhg. (3-6 år)
Eldshovden barnehage (0-6 år)

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 300 kvm
Totalt bruksareal: 275 kvm
Totalt primærrom: 265 kvm

Bruksareal:
Enebolig 275 kvm
Garasje 33 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
1. etasje 119 kvm: Vindfang, gang m/trapp, 2 soverom, kjellerstue, soverom/oppholdsrom (hybel), kjøkken (hybel), bad/wc (hybel).
2. etasje 146 kvm: Gang m/ trapp, mellomgang, hovedsoverom, omkledningsrom/garderobe, bad/wc, vaskerom, kjøkken, stue, spisestue, soverom.

Sekundærrom:
Utvendig bod: 
1. etasje 11 kvm: 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.08.2019 utført av Arthur Sundt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 934 kvm. Eiendommen er pent opparbeidet med oppkjørsel til dobbel garasje og trapp videre opp til inngangsparti. Gangvei rundt bolig til flere terrasser og plen i tillegg til innglasset sommerhage. Sol på tomten i følge selger fra morgen til ca. 21:30 og flott utsikt over Grimstadfjorden og områdene rundt. 

Parkering

Eiendommen har dobbel garasje i tillegg til biloppstilling i oppkjørsel. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Det betales årlig avgift til velforening.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre/mur/betong.

Betongfundamenter er på antatt faste masser. Støpt gulv på lastebærende isolasjon mot grunn. Gulv er dels platet, antatt med spon. Stedvis noe knirk. Vegger i underetasje er Leca som er utvendig pusset og malt. Innvendig er de foret og platet. Yttervegger er isolert og antatt 2x4" bindingsverk. Utvendig er det asfaltplater, utlekting kledd med liggende enkeltfalset trekledning. Innvendig platet. Taket er Valmet sperrekonstruksjon med sutaksplater tekket med betongpanner. Takutstikk på ca. 80 cm rundt bolig. Innvendig er det luke/nedtrekkbar stige til kaldt loft. (Luke mangler pakning).

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder drenering som er utført i henhold til praksis på byggetid og som har fått TG2. Videre er det anmerket TG2 på vinduer fra byggeår pga. alder. Taktekking er fra byggeår og tildelt TG2 for alder. Gulv på bad/wc i 1. etg. har fått TG2 for manglende fall på gulv. Vaskerom mangler fall mot sluk i tillegg til at belegg ikke er klemt i sluk TG2. 

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.02.1983 vedr. oppføring av bolighus. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Ferdigattesten omfatter ikke ombygging av underetasje slik den fremstår i dag. Godkjente tegninger viser garasje og bolig, hvor 1. etasje viser vf, hall, 2 stk. hobbyrom, bad/wc og bod. I 2. etg. er det endret planløsning med flytting av bad, kjøkken og soverom. Det er ikke søkt om bruksendring av underetasje til varig opphold. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens 1. etasje som er innredet som en utleiedel er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen. 

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Vi i Krogsveen har gleden av å kunne presentere en stor og attraktiv bolig med tilhørende garasje i et populært boligområde med fine sol- og utsiktsforhold. Planløsningen er over to plan og passer perfekt for dere som er på utkikk etter en stor familiebolig. Boligen er smakfullt innredet i moderne farger og rommer det meste av hva en familie trenger. Det mest populære rommet er det store aktivitetsromet for spill, film og fotballkamper. 


Fra dobbel garasje er det trapp opp til overbygget inngangsparti med entrèdør til vindfang i underetasje.

Entrè har dør til hall i front, soverom og hybeldel. Otta skifer på gulv, malt strie på vegger og malt paneltak. Garderobeplass og spotteskinne i tak. 

Hybeldel inkluderer oppholdsrom, gang, bad/wc og kjøkken med utgang til terrasse. Denne delen er merket hobbyrom på tegninger. 

Oppholdsrom har furugulv, malt strie på vegger og malt tak. 

Gang har furugulv på gulv, malt strie på vegger og malt tak. 

Bad/wc er helfliset i tillegg til varmekabler på gulv og malt tak med spotter. Baderomsinnredning med komposittbenk og servant og diverse skap og skuffer. Buet dusjhjørne med svingdører i glass.

Kjøkken har furugulv, malte strievegger og plater i tak med spotter. Ny kjøkkeninnredning med lyse slette fronter, integrerte hvitevarer som keramisk platetopp, stekeovn, kjøleskap og vegghengt kjøkkenvifte med kullfilter. Utgang til terrasse. 

Soverom 1 har inngang fra entrè og er på opprinnelig tegninger merket bod. Rommet har malt gulv, malte vegger og malt tak med spotter. 

I front for entrè er det inngang til hall med trapp til 2. etg. og inngang til høyre mot aktivitetsrom/kjellerstue. Hall har skyvedørsgarderobe, Otta skifer på gulv, malte vegger og malt tak. 

Kjellerstue er boligens samlingspunkt med teppe på gulv, malte vegger og malt tak med spotter. Inngang til kontor og bod. 

Kontor har teppe på gulv, malte vegger og malt tak. 

1. etasje:

Trapp fra hall i u. etasje fører opp til gang. Her er det 1-stavs eikeparkett på gulv, malte vegger og malt paneltak med spotter og luke til koffertloft. Inngang til hovedsoverom, bad/wc, kjøkken og stue og via mellomgang til vaskerom og soverom.

Hovedsoverom har skyvedørsgarderobe og utgang til overbygget altan. På gulv er det 1-stavs eikeparkett, malte vegger og malt tak. Inngang til walk in closet. 

Walk in closet har takhøye garderobeskap med hjørneløsning. På gulv er det 1-stavs eikeparkett, malte vegger og malt tak med spotter. 

Bad/wc har fliser og varmekabler på gulv, fliser på vegger og malt tak. Steamdusj i hjørne, vegghengt toalett og stor baderomsinnredning med side- og underskap og heldekkende vask. 

Kjøkken er lyst og åpent medutsikt og plass til spisebord og utgang til overbygget altan. På gulv er det 1-stavs eikeparkett, malte vegger og plater i tak med spotter langs innredning. Kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer, høyglans fronter og takhøye overskap. Kjøkkenbenk av hvit kompositt med underlimt stålvask med kum. Integrerte hvitevarer som Miele keramisk induksjonstopp på 80 cm, stekeovn, kaffemaskin, oppvaskemaskin og AEG kjøleskap. Ventilator i stålhette. 

Via mellomgang med 1-stavs eikeparkett på gulv, malte vegger og plater i tak er det inngang til vaskerom og soverom.

Vaskerom har vinylbelegg på gulv, malte vegger og plater i tak. Opplegg for vaskemaskin, utslagsvask og utgang til hage. 

Soverom har 1-stavs eikeparkett på gulv, malte vegger og plater i tak. 

Stue består av stue og spisestue og har store vindusflater med utsikt over Grimstadfjorden og Knappenfjellet. Stue har 1-stavs eikeparkett på gulv malte vegger og malt panel i høy himling. Gasspeis.

Spisestue har 1-stavs eikeparkett på gulv, panelplater på vegger og malt panel i tak. Utgang til terrasse via skyvedør. 

Hjertelig velkommen til en hyggelig visning i en stor og smakfull bolig!

Oppvarming

I stue er det montert gasspeis og eksisterende pipe er ikke lenger i bruk. Termostatstyrte varmekabler på begge bad, samt vindfang og gang i underetasje. 

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

20.05.1980 - Dokumentnr: 12024 - Erklæring/avtale
Pliktig medlemskap i velforeningen m.v. 


09.06.1980 - Dokumentnr: 13780 - Best. om vann/kloakkledn.
BESTEMMELSER OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V. 
Kan ikke slettes uten samtykke fra ANNLEGSSEKSJONEN 
Gjelder denne registerenheten med flere 


03.09.2019 - Dokumentnr: 1020226 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS 
Org.nr: 950 007 613 
Elektronisk innsendt 


20.05.1980 - Dokumentnr: 12022 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra: 
Knr:1201 Gnr:33 Bnr:1 


Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Ytrebygda. Gnr. 33 Bnr. 1. 3 mfl., Hammersland ikrafttrådt 23.11.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Selger opplyser at lamper i stue/spisestue ikke medfølger i handelen.

Projektor i kjellerstue vil derimot medfølge. 

Selger eier egen båtplass i Grimstadfjorden og denne kan avhendes etter nærmere avtale med selger. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. 
Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret. 

Oppdragets KR-kode

KR79.19167

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 17 420,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 14 199,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 50 000 kwh. pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie i Tide på kr 6 572,-.
Velavgift er kr 2 000,- pr. år.
Fiber fra Telenor som leverandør av nett haren avgift på kr 559,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Sektor alarmselskap som koster kr 6 288,- pr. år. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 2.019.314,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 7.269.530,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8 190 972,-. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,63% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Jan-Erik Larsen
Eiendomsmegler

Jan-Erik Larsen

Telefon
Mobil 98220600

Lurer du på noe

Jan-Erik svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.