Komplett salgsoppgave

Alshusveien 12B

9 500 000 kr
228 m²
3 soverom
Alshusveien 12B presenteres av Amir Pedersen-Paydar i Krogsveen.
Alshusveien 12B presenteres av Amir Pedersen-Paydar i Krogsveen.
Alshus, Kråkerøy
Særdeles flott arkitekttegnet enebolig 100 meter fra sjøen. Fredelige og barnevennlige omgivelser- Bør oppleves-SE FILM
 • Prisantydning
  9 500 000 kr
 • Omkostninger
  238 842 kr
 • Totalpris
  9 738 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2013
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  228 m²
 • Bruksareal
  242 m²
 • Tomteareal
  1 163,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Unikt hus med mange vinduer og store rom. Uteplasser stort sett rundt hele huset. Huset ligger skjermet og idyllisk til. Barnevennlig, stille og rolig. Det er delvis utsikt til innseilinga til Fredrikstad. Kort vei til sjøen. Flotte og varierte turmuligheter.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velholdt enebolig fra 2013 i rolige og familievennlige omgivelser på Alshus, Kråkerøy
 • Utsikt til sjøen som er kun 100 meter unna tomtegrensen
 • Innholdsrik og familievennlig to-plans romløsning
 • Stort, sosialt og bruksvennlig kjøkken
 • Tre soverom av utpreget gode størrelser samlet på én flate
 • Velutstyrt bad på samme plan som soverommene
 • Praktisk innredet vaskerom med egen utgang til gårdsplassen
 • Østvendt balkong, syd-/vestvendt markterrasse med gode solforhold sommerstid
 • Dobbel Salto ladeboks til EL-bil, med Homeclue
 • Gårdsplass helhetlig utført med belegningsstein
 • Nærhet til turområder(Kyststien) i umiddelbar nærhet
 • Gang- og sykkelveier helt frem til barne- og ungdomsskoler
 • Fem min

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Alshusveien 12B, 1675 KRÅKERØY
Kommunenummer 3004, gårdsnummer 437, bruksnummer 15, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 263 kvm
Totalt bruksareal: 241 kvm
Totalt primærrom: 228 kvm
Bruksareal:
1.etasje 123 kvm
2.etasje 118 kvm
Garasje 17 kvm.
Primærrom:
1. etasje 117 kvm: Entre/Hall m/trapp, vaskerom, bad, stue, kjøkken/spisestue
2. etasje 111 kvm: Stue, gang, bad, 3 soverom
Sekundærrom:
1. etasje 6 kvm: Bod 1 og bod 2
1. etasje 7 kvm: Bod/garderobe
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.10.2021 utført av A1 Fredrikstad Eiendomstakstering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bebyggelsen består av frittliggende enebolig over 2 etasjer. Oppført med ringmur/støpt plate på mark. Yttervegger oppført i trekonstruksjon. Saltak i tre-konstruksjon, tekket med betongtakstein.
Fundamentert på faste stedlige/oppfylte faste masser.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder
TG2:
Dører- Balkongdør subber noe Lokal TG2 kan justeres
Vaskerom - Membranfunksjon fra byggeår. Ukjent om det er oppbrett på membran mot vegg. (gulvlister) Det foreligger ikke dokumentasjon på utførelse/oppbygning av membrantetting i våtsoner. Resten av våtrom er gitt TG1
Baderomspanel bad - Det foreligger ikke dokumentasjon på utførelse/oppbygning av membrantetting i våtsoner. Ikke reg fukt i vegger ved overflatesøk.
TG3:
Pipe: Elementpipe fra byggeår. Pipen er ikke ført over tak, avsluttet i etg skillet. Pipen er ikke i bruk.
Noen punkter i fra selgers egenerklæring:
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja- Installert Zalto dobbel lader for El-bil med Homeclue. Lagt opp og koblet til Jacuzzi fra Sundance, modell Aspen som er topputgaven. Skiftet diverse dimmere ,Utført av Elktrosmia
Firmanavn Elektrosmia
Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Ja - Fikk rystelser i huset grunnet sprengning. Takstmann har laget rapport. Kun noen kosmetiske skader som er utbedret.
Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare,
tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja - Nabo har bruksrett på innkjørsel
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Pen arkitekttegnet bolig oppført i 2013 som er gjennomgående er velholdt og kun preget av naturlig bruksslitasje.
Bruksarealet på hele 240 kvm. er familievennlig disponert over to innholdsrike etasjer, hvorav mye av arealet i første etasje er avsatt til to sosiale soner som i praksis utgjør hver sin fløy. Stuen fyller den vestre siden av første etasje og oppleves på dagtid som svært luftig, grunnet en hel rekke vinduer som fyller rommet med naturlig lys. Stuen har i likhet med en rekke andre rom også spotter innfelt i himlingen som besørger jevn og dekorativ belysning etter behov, og som kan dimmes til ønsket styrke. Flere dimmere ble skiftet ut i 2018.
Kjøkkenet er kanskje det rommet der familien vil tilbringe mest tid sammen i det daglige, spesielt siden rommet er stort nok til også å inkludere en hjørnesofa. I likhet med stuen har også dette rommet svært gode lysforhold fremmet av vinduer i alle tre yttervegger. Kjøkkenet har i tillegg egen utgang til terrassen som deles med stuen, hvilket gjør det enkelt å ta med måltidene ut i friluft på godværsdager sommerstid.
Selve kjøkkeninnredningen har en stilmessig helhetlig fremtoning og bruksvennlig utforming som inkluderer langstrakte arbeidsflater på benkeplater samt lett tilgjengelig oppbevaringsplass i en hel rekke skuffer. Platetopp av ekstra bredde, oppvaskmaskin, kjøleskap og stekeovn er alle integrert, hvorav sistnevnte er hendig plassert i benkehøyde. Et frittstående, dobbelt kjøle- og fryseskap med dispenser og stort display står ved innredningens ende.
I første etasje inngår også både et toalettrom og et vaskerom, som begge er tilgjengelig fra hallen og derav oppleves som distansert fra de sosiale sonene. Hallen i seg selv er voluminøs og praktisk for en barnefamilie. I toalettrommet er gulvet utført med dekorative sorte mosaikkfliser og veggene med våtromsplater i hvit og grå høyglans. Utstyret inkluderer moderne baderomsmøbler i tillegg til klosett.
Vaskerommet er praktisk innredet til sitt formål med blant annet skap, arbeidsbenk og skyllekum samt en omfangsrik skyvedørsgarderobe. Vaskerommet har også en sekundær inngang fra gårdsplassen, hvilket er hendig blant annet for å ta inn skitne ytterklær.
Boligens tre soverom er samlet på én flate i andre etasje, som har tilnærmet like stort bruksareal som etasjen under. Soverommene er gjennomgående av utpreget gode størrelser som gir barna rikelig med plass til lek og opphold i egne omgivelser. Ett er tilknyttet boligens balkong og benyttes i dag til hovedsoverom. Ute på balkongen er det både morgen-/formiddagssol og utsikt til sjøen.
Oppholdsmulighet er det også i stuen som utgjør det naturlige midtpunktet av andre etasje med fin utsikt over vannet. Tatt i betraktning nærheten til soverommene, fungerer denne stuen utmerket som barnas egen, gjerne kombinert som en dedikert TV-stue.
Badet er både stort og velutstyrt med et moderne, helstøpt og frittstående badekar samt dusjkabinett som til sammen gir valgfrihet. To servanter legger i tillegg til rette for at badet kan benyttes av to eller flere samtidig. Lett tilgjengelig oppbevaringsplass for blant annet håndklær og personlige effekter finnes i servantskapets skuffer og skap. Fronter i grå høyglans matcher veggplatenes tilsvarende finish og tilfører badet et visuelt stilrent uttrykk.
I gangen rett utenfor badet finnes en langstrakt skyvedørsgarderobe som fordelaktig kan benyttes til oppbevaring av klær og tilbehør, lett tilgjengelig fra både badet og det største soverommet.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat og fliser.
Innervegger: Våtromsplater, MDF-plater, tapet, malt tapet og malte glatte flater.
Himlinger: MDF-panel og malte glatte flater. Downlights i flere rom.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter. Benkeplater av laminat .Underlimt oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Veggmontert avtrekksventilator i stål. Dobbelt kjøle- og fryseskap med dispenser.
Bad: Servantskap med glatte fronter i grå høyglans, laminert grå benkeplate med stålkant og to overmonterte porselensservanter med ett-greps blandebatterier. Vegghengt speil og veggmontert belysning. Helstøpt, frittstående badekar med hånddusj. Dusjkabinett. Klosett montert på innbygget sisterne.
Toalettrom: Servantskap med fronter i grå høyglans og heldekkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Vegghengt speil. Klosett montert på innbygget sisterne.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Frittstående kjøleskap følger ikke med

Oppvarming

Det er montert 2 varmepumper, en i hver etasje. Det er varmekabler i hele 1 etasje. Varmekablene i den ene stuen oppleves som mindre varmende enn i resterende rom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.06.2013. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 3004/437/15:
13.09.2012 - Dokumentnr: 751816 - Bestemmelse om veg
Nabo bnr 13 har veirett over denne eiendommen

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det forligger et generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Alshus er et tilbaketrukket og familievennlig boligområde inntil sjøen på Kråkerøys østside. Her er det ingen gjennomgangstrafikk av noen sort, og smågatene internt i nabolaget er svært fredelige med gode muligheter for lek og utfoldelse. Denne eiendommen er blant de som ligger nærmest sjøen, cirka 100 meter unna vannkanten, og attpåtil i gatens indre del.
For en familie med barn i skolealder vil det være et praktisk pluss med nærhet til både barneskole og ungdomsskole. Gang- og sykkelveier er anlagt fra avkjøringen til Alshus og helt frem til begge skoler, noe som gjør skoleveien trygg selv for de minste - uten behov for å krysse noen trafikkert vei. Det eksisterer i tillegg en hel rekke barnehager på Kråkerøy, blant annet barneskolen der det også finnes nærbutikk.
Til sentrumskjernen med alle byens tilbud og fasiliteter tar det kun gode fem minutter med bil eller ni minutter med buss fra Alshus. Sentrum av Fredrikstad har gjennom de seneste årene opplevd stor fornyelse inkludert vitalisering av den gode gamle gågaten. Med byutviklingen følger også et stadig bredere tilbud av kultur og ulike samlingssteder. Er du først i sentrum, kan du velge blant et bredt tilbud av spisesteder og forretninger med et rikt shoppingtilbud.
Det er for øvrig verdt å fremheve byfergene som er relevant når du skal bosette deg på Kråkerøy, og gratis å benytte. Fergene har hyppige avganger fra Smertu på Kråkerøy, hvilket gjør det enkelt å ta seg over til by-siden og blant annet togstasjonen.
Alshus er et godt utgangspunkt for å benytte turområdene på Kråkerøy. Spesielt på øyas vestside finnes mange fine turveier langs sjøen og svaberget, i tillegg til Kyststien som passerer gjennom nettopp Alshus. Rundt på øya finnes også flere badesteder , hvorav Løytnantbukta er den nærmeste - få hundre meter unna.
Setter du deg i bilen, er det kort vei ut til Hvalers vakre skjærgård, eller opp til Fredrikstadmarka med bjørneløype, turveier, skiarena med kunstsnø og milevis med preparerte skispor så snart forholdene tillater.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Buskogen barnehage (0-6 år) - 60 barn- 1.8 km
Lunde barnehage (0-6 år) 32 barn - 2.5 km
Blomsterøya barnehage (0-5 år) 52 barn, 3 avdelinger -3.1 km
Skoler:
Lunde skole (1-7 kl.) 179 elever, 8 klasser -2.9 km
Rød skole (1-7 kl.) 184 elever, 8 klasser - 4.8 km
Rødsmyra skole (1-7 kl.) 276 elever, 14 klasser -5.8 km
Kråkerøy ungdomsskole (8-10 kl.) 265 elever, 10 klasser - 4.4 km
Kvernhuset ungdomsskole (8-10 kl.) 493 elever, 9 klasser - 8.8 km
WANG Toppidrett Fredrikstad 180 elever, 6 klasser - 5.4 km
Fredrik II videregående skole- 1277 elever - 7,5 kvm
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 163,7 kvm. Tomten er flat, delvis oppfylt og avrettet. Pent opparbeidet med stor gårdsplass med betong beleggnings-sten, og plenareale, busker og beplantning. Tomten har gode sol- og lysforhold.

Parkering

Parkering på egen grunn og en eldre garasje med vesentlig vedlikeholdsbehov- tilstandsgrad 3

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Fredrikstad kommune 2020-2032 datert 18.6.2020X er avsatt til: bebyggelse og anlegg (planid 1001) , flomfare/flom( planid 320)
Bygningen ligger innenfor 100 meters belte i strandsonen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14.536,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 9.032,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 32.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.332,-.
Boligen er tilknyttet Telenor fibernett som leverandør av internett kabel-tv og har avgift på
kr 879,- pr. mnd. TV abo kommer i tillegg
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 5.016 pr. år. Denne avtalen kan videreføres til ny eier om det er ønskelig.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1.727.000,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 6.217.199,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 9.032,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.738.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ann Kristin Paulsen og Karl Richard Paulsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0061/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nedre Glomma
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.2161

Dato

Sist oppdatert: 18. november 2021 kl. 19:13

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.