Varden

Porsveien 45

Prisantydning

3 500 000 kr

Fellesgjeld: 260 297 krOmkostninger: 8 720 krTotalpris: 3 769 017 kr
Etasje
2
Byggeår
1968
Soverom
3
Areal (P-ROM)
91 m²
Tomteareal
53383 m²
Type / Eierform
Rekkehus / Andel
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
6 058 kr

Flott rekkehus i et attraktivt og barnevennlig boligområde - Kort vei til skole og barnehage.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Porsveien 45! 

Flott rekkehus i et populært boligområde i Fyllingsdalen ved Myrholtet. Barnevennlig område med kort vei til barne- og ungdomskole, barnehage, Fyllingsdalen VGS, idrettsanlegg, natur- og grøntområder. Varden og Framohallen ligger like ved boligen. Oasen kjøpesenter med et godt utvalg av butikker, servicetilbud og kollektivterminal er bare en liten biltur unna. Flotte turmuligheter like ved i Kanadaskogen og byfjellet Løvstakken.  

- Sentral og attraktiv beliggenhet
- Velholdte fellesarealer med en stor lekeplass
- Barnevennlig 
- 3 soverom
- Altan med gode solforhold
- Uinnredet loftetasje - Her har flere naboer valgt å innrede og bygd på ark 
- De fleste overflater malt i 2019

Eiendommen

Porsveien 45, 5142 FYLLINGSDALEN 
Gårdsnummer 22, bruksnummer 201, seksjonsnummer 0, kommunenummer 4601

Områdebeskrivelse

Rekkehuset har en sentral beliggenhet i Fyllingsdalen ved Varden. Rekkehuset ligger i enden av feltet med velholdte fellesarealer med en stor lekeplass. Kort vei til skoler og barnehager. Fra feltet er det også en snarvei man kan ta til skolen. Fine friluftsområder i Kanadaskogen. Fine turmuligheter også på Varden og Løvstakken. I nærområdet er også Oasen kjøpesenter. Her finner du de fleste fasiliteter. Ellers er Varden og Framohallen like i nærheten. 
Det er gode kollektivforbindelser i området, med hyppige bussavganger mot sentrum. Du kjører til sentrum på 10-15 minutter.

Veibeskrivelse

Fra sentrum kjører man mot Fyllingsdalen og tar så til høyre i rundkjøringen ved Oasen. Ta så av til høyre igjen ved neste rundkjøring og fortsett rett frem opp bakken. På bakketoppen tar du første vei til venstre inn på Myrholtet. Ta så andre avkjørsel til høyre og inn på Porsveien. Parkering på borettslagets eiendom. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager:
Myrholtet barnehage (0-5 år)
Kidsa Allestadhaugen (1-6 år)
Brinken barnehage (0-6 år)

Skoler:
Varden skole (1-7 kl.)
Sælen skole (1-7 kl.)
Montessoriskolen i Bergen (1-10 kl.)
Ortun skole (8-10 kl.)
Lynghaug skole (8-10 kl.) 
Fyllingsdalen videregående skole 
Laksevåg videregående skole 

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 178 kvm
Totalt bruksareal: 163 kvm
Totalt primærrom: 91 kvm

Primærrom:
1.etg: Vindfang, hall, bad og 2 soverom: 28 kvm

2.etg: Stue, kjøkken, vaskerom, wc og soverom: 63 kvm

Sekundærrom:
Bodareal: 30 kvm

Uinnredet loftsrom: 42 kvm

I tillegg disponerer boligen 3 stk boder. 2 stk Boder i 1.etg på henholdsvis ca 16 kvm og 14,5 kvm. Den ene boden er uinnredet. Man har også en utebod på baksiden på ca 2,6 kvm. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.12.2019 utført av Jarleif Amundsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 53.383 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Borettslaget har flere garasjeplasser som kan leies til 320kr mnd. Styreleder opplyser at det ikke er lang ventetid pr. dags dato. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre.

Grunn og fundamenter er antatt ligger på faste masser. I bakre bodareal er det dels synlig fjell på gulvet/grunnen. Det er ikke kjent hvordan drenering er utført. Trolig er det selvdrenerende masser fra byggeår. Yttervegger i bindingsverk med utvendig malt enkelfalset og stående kledning. Sperretak med sutaksbord med takpanner.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

TG2:
Drenering grunnet at det ikke er kjent hvordan drenering er utført og at det er synlig fjell på gulvet/grunnen i bakre bodareal.
Taktekking er gitt grunnet alder.
VVS-installasjoner generelt: Vannforsyningsrør av hovedsakelig kobber. Avløpsledninger av støpejern, dels plast. Rørirør-opplegg på kjøkken og bad. Varmtvannsbereder fra 2016. De andre VVS-installasjoner er gitt TG2 grunnet alder. 
Bad er gitt tilsandsgrad 2 grunner det er motfall til sluk. Nye eiere bør være klar over feil fall på badegulv, og at eventuell fjerning av badekar kun bør erstattes av dusjkabinett om ikke badet skal pusses opp.

Selger opplyser at loftsvindu er punktert. 

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.02.1969  Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Innholdsrik rekkehus over to plan med en flott beliggenhet i et svært ettertraktet område i Fyllingsdalen. Rekkehuset ligger i enden av feltet uten gjennomgangstrafikk. 

I boligens første etasje møter man en lys entré med plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Her har man også to av husets soverom. De passer ypperlig som barnerom. Gulvene er av tre og veggene er nylig malt i flotte og tidsriktige farger. 

Badet er helfliset og har støpt gulv med gulvvarme. Vegghengt WC. Spotter i tak. Baderommet er utstyrt med badekar.

Husets andre etasje inneholder en stor og lys stue. Her har man god plass til å innrede med både sofakrok og spisestue etter eget ønske. Stuen har godt med vinduer som gir godt med naturlig lysinnslipp. I stuen er det også vedovn som skaper en fin og koselig atmosfære. Fra stuen er det en terrasse med gode solforhold og utsikt over nærområdet. Mellom spisestuen og kjøkken har man også utgang til en flott og skjermet bakhage.

Kjøkkenet er innredet med lyse profilerte fronter og heltre benkeplater. Her er det rikelig med arbeidsplass med god skap- og benkeplass. Videre fra kjøkkenet har du inngang til en innvendig bod. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Hovedsoverommet i huset er av god størrelse. Soverommet er nylig malt i en delikat farge. WC-rom er tilknyttet soverommet.

Uinnredet loftsetasje er på 42 kvm. Flere naboer har valgt å innrede denne etasjen og bruke det som oppholdsrom.

Oppvarming

Varme i gulv på bad, Vedovn plassert i stuen ellers elektrisk oppvarming. 
Fra 2021 blir det forbud mot å fyre i ikke-rent brennende ildsteder, som blant annet innebærer åpne peiser, oljefyrte ildsteder samt ved- og koksovner installert før 1998. Kjøper må påregne kostnader forbundet med utbytte der det er påkrevet. Kontakt Bergen Kommune for mer informasjon eller konferer med eiendomsmegler. 

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Informasjon om borettslaget

Rekkehuset er tilknyttet Sælen borettslag .
Borettslaget består av 101 Rekkehus.
Forretningsfører er Bergen og Omegn Boligbyggelag.
Dugnad bør påregnes.
Dyrehold er tillatt.

Felleskostnadene vil øke med ca 500 kr per måned fra 30.03.2020.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Ingen har valgt å benytte seg av forkjøpsretten ved dette salget.
 
Borettslaget er dekket av Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (BBL Finans). Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras boligen fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Borettslaget er dekket av Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS (BBL Finans). Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, etter gjeldende vilkår. Avtalen om sikring er gyldig til den sies opp av en av partene.

Boligselskapet har inngått avtale om forskutterte felleskostnader med Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. 

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:

Dagboknr 306708, tinglyst 18.10.1967, type heftelse: Best. om vann/kloakkledn. - Brannveggene mellom husene skal til alle tider være felles for de tilstøtende hus. De skal også være solidarisk ansvarlig med de øvrige bruksberettigede for tilsyn og vedlikehold av fellesledningene. 

Dagboknr 309128, tinglyst 29.12.1967, type heftelse: Erklæring/avtale - Tidligere regulering rundt festetomt.

Dagboknr 965293, tinglyst 20.10.2016, type heftelse: Bestemmelse om veg - Porsveien 2 og 4 samt Brinken 2, 4, 6, 8 ,10 og 12 har veirett fra offentlig vei. 

Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan Fyllingsdalen. Gnr 22, Boligfeltene 2 og 3 datert 25.02.1963 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 25.02.1963.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Taklamper i boligens hovedplan vil ikke medfølge handelen. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR70.1976

Økonomiske forhold

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 764 796,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr.  2 753 265,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 7 718,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 260 297,- pr. 19.11.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er 26.290.049,- pr. 19.11.2019 og lånevilkårene er:

Handelsbanken
Rentesats per 19.11.2019: 3,1% pa.
Saldo per 19.11.2019: 7.785.215,-
Andel av saldo: 77.081,-
Lånet beregnes nedbetalt 31.12.2031

Nordea Bank Norge Asa
Rentesats per 19.11.2019: 3,15% pa. 
Saldo per 19.11.2019: 18. 504.834,-
Andel av saldo: 183.216,-
Neste avdrag: 30.03.2020 ( Lånet beregnes nedbetalt 30.06.2048)
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.03.2020 utgjøre ca kr 500,- per måned for denne boligen. (Ref. punkt om felleskostnader)

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.188,- (BOB)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500.- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.769.017,- Av dette beløpet utgjør kr 260 297,-  andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris 34.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 10.750,-
Visninger: kr 2.500,- 
Fotopakke inkl. rådgivning stylist: 8.400,-
Dronefoto: 1.250,-
Hjemmel, oppsl. EDR, komm oppl Bergen: 6.000,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Tommy Sirnes
Eiendomsmeglerfullmektig

Tommy Sirnes

Telefon
Mobil 45103676

Lurer du på noe

Tommy svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.