Solgt: 2 925 000 kr

Kristian Brenners vei 66C

2 450 000 kr
56 m²
1 soverom
Krogsveen v/Ola Skarra Arnesen ønsker velkommen til Kristian Brenners vei 66C!
Ola Skarra Arnesen
Presenteres av
Ola Skarra Arnesen
Åssiden
Delikat og moderne utført 2-roms toppleilighet med fantastisk utsikt. Innglasset balkong. Parkering.
 • Prisantydning
  2 450 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  187 080 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 113 212 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1966
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  56 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 151 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Delikat og moderne utført 2-roms leilighet, beliggende i øverste etasje (4. etasje).
 • Leiligheten er gjennomgående
 • Overflateoppusset alle vegger og gulv i nyere tid
 • Stue med frittstående peisovn
 • Kjøkkeninnredning fra 2016 med helintegrerte hvitevarer
 • Bad fra 2016 med dusjnisje som har regnfallsdusj
 • Soverom med skyvedørsgarderobe
 • Godt med lagringsplass i boder
 • Innglasset balkong på ca 10 kvm med fantastisk utsikt
 • Sol fra ca. kl. 08.00 til 21.00 (midtsommerstid)
 • Parkering på borettslagets parkeringsområde
 • Umiddelbar nærhet til bussholdeplass
 • Eiendommen grenser til friområder
 • Kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder
 • Kort vei til sentrum og dagligvarebutikker
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kristian Brenners vei 66C, 3026 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 116, bruksnummer 402, ideell andel 1/1
Andelsnummer 22, Kristian Brennersvei Borettslag, organisasjonsnummer 952585444

Innhold

Bruttoareal (BTA): 73 kvm
Bruksareal (BRA): 69 kvm
Primærrom (P-rom): 56 kvm
Sekundærrom (S-rom): 13 kvm
Primærrom
4. etasje:
56 kvm: Entré/gang, stue, kjøkken, bad og soverom.
Sekundærrom
4. etasje:
13 kvm: Bod og innglasset balkong.
I tillegg disponerer boligen 1 bod på 3,5 kvm og 1 matbod i felles kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Jahn Otto Benjaminsen. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt betong fundament med grunnmur av betong. Yttervegger av rammekonstruksjon i stål og betong, utvendig kledd med fasadeplater. Flat-takkonstruksjon tekket med papp/folietekking. Etasjeskiller av støpt betong. Vinduer samt balkongdør med isolerglass og energiglass (fra 2012 og 1988).
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Takstmann skriver bl.a. i sin konklusjon "Boligen fremstod som normalt vedlikeholdt og i god stand befaringsdagen og har blitt pusset opp 2016 i følge eier".
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Vinduer: Pga. alder.
- Bad: Noe dårlig fall til sluk, noe misfarging i silikonfuger og manglende dokumentasjon på utført arbeid.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Oppsummering av selgers egenerklæringsskjema: Oppusset/oppgradert hele badet inkl. vann og avløp i 2016, utført som egeninnsats (eier har svennebrev og ingeniørutdannelse innen rør og VVS-teknikk). Ny membran, utført av firma. Tidligere perioder med dårlig trekk i pipe, usikkert om problemet er tilstede per dags dato. Oppgradert el-anlegg til automatsikringer, utført av firma. Flis, lettvegger og andre overflatearbeider, utført som egeninnsats.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Felles inngangsparti med videre trappeadkomst til leilighetens etasjeplan.
Entré/gang: Dørcalling med åpnerfunksjon. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
Stue: Stue med sofaområde og spiseplass. Frittstående peisovn med murt vegg og glassplate på gulv. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til innglasset balkong fra 2019 på ca. 10 kvm med skyvbare glassfelt og innvendig solskjerming. Tilgang til bod på balkong. Sol fra ca. kl. 08.00 til 21.00 (midtsommerstid).
Kjøkken: Pen kjøkkeninnredning fra 2016 med helintegrerte hvitevarer. Overskap i mørk og glatt utførelse samt underskap i hvit og glatt utførelse. Fliser på og over benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, oppvaskmaskin, vegghengt ventilator med kullfilter, platetopp, mikrobølgeovn, stekeovn og kjøleskap. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
Bad: Badet er fra 2016. Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjnisje med glassdør samt regnfallsdusj. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Soverom: Plassbygget skyvedørsgarderobe med én speilfront. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling.
Generelt om boligen: Overflateoppusset alle vegger og gulv i nyere tid. Sikringsskap med automatsikringer. Rør-i-rør anlegg, rør av kobber og plast. Varmtvannsbereder i kjøkkenbenk fra ca. 2016.

Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, platetopp, mikrobølgeovn, stekeovn og kjøleskap. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Peisovn i stue. Varmekabler i gulv på bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.08.1968 og ferdigattest for utvidelse samt innglassing av balkonger datert 15.07.2009.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av borettslagets tinglyste panterett:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelse, diverse ledninger, vann- og kloakkledning m.m. Denne er ikke av direkte betydning for bruken av denne boligen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende med flott utsikt over Drammensdalen og gode solforhold. Beliggende i attraktivt og veletablert boligområde. Umiddelbar nærhet til marka områder med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Dagligvarebutikk i nærheten, kort vei til sentrum med et godt utvalg av servicetilbud og god offentlig kommunikasjon.
Åssiden har meget gode fritids- og sportstilbud, med blant annet Drammen skisenter som kan tilby alpinanlegg (vinterstid), terrengsykling, klatrepark og zipline på sommerstid se www.drammen-skisenter.no. Åssiden IF er et aktivt idrettslag med bl.a. allidrett, håndball og fotball, se foreningens hjemmeside på www.aif.no. Berskaug hallen med mulighet for ballspill m.m. og Berskaug idrettsplass med fotballbaner, skøytebane og tennisanlegg. Flere treningssentre i nærmiljøet.
Umiddelbar nærhet til bussholdeplass langs Kristian Brenners vei med hyppige avganger til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Vy Ekspressbuss til Oslo og Notodden i tillegg er det lokalbuss mot Mjøndalen og Solbergelva langs Rosenkrantzgata. Drammen togstasjon og Gulskogen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35-40 minutter se www.vy.no for ekspressbuss- og togavganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Tønsberg fra Drammen sentrum.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Åsløkka barnehage, Aronsløkka barnehage.
Skoler: Aronsløkka barneskole og Kjøsterud ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 20 192 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er beliggende i et skrånende terreng som er pent opparbeidet med plen og diverse beplantninger. Asfalterte gangveier, innkjørsel og gårdsplasser.

Parkering

Parkering på borettslagets parkeringsområde (ingen faste plasser).
Garasjene eies av borettslaget og det er mulighet for å leie en garasjeplass etter søknad til styret (med forbehold at det er ledig plass). Plassene leies ut etter ansiennitet og koster kr 250,- pr. mnd.
Det opplyses om at det er forbudt med el-bil lading og motorvarmere pga. dårlig ledningsnett samt risiko for brann.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bl.a. boligformål, i henhold til reguleringsplan for et område ved Kristian Brenners Vei datert 24.11.1970. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
En liten del av eiendommen er avsatt til LNF (Landbruks-, natur- og friluftsformål). I LNF-områder er det ikke tillatt med annen bygge- og anleggsvirksomhet enn den som har direkte tilknytning til landbruk eller næring.
Det foreligger en igangsatt planlegging av regulering på et område som inkluderer/berører eiendommen, dette gjelder kommunedelplanen for FV 283 Rosenkrantzgata og kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2040 (se kommunens hjemmeside for mer info).

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting/plenklipping, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
Grunnleie kr 4.051,-
Dugnad kr 100,-
I henhold til borettslagets vedtekter, blir innbetalt dugnadspenger tilbakebetalt ved deltakelse på dugnad.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5.520 kWh, dette utgjør ca. kr 4.570,- pr. år. Det må påregnes kostnader til nettleie, dette vil variere avhengig av nettselskap.
Boligen er tilknyttet GET/Telia som leverandør av kabel-tv/nett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Det må påregnes kostnader til strøm og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 602 128,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 2 167 662.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 35 504,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 187 080,- pr. 08.10.2021.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 25.824.381,- pr. 08.10.2021 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 94937026069, Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 08.10.2021: 1.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 37.6
Første termin/første avdrag: 30.12.2015 (siste termin 30.03.2040)
Flytende rente
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.638.212,-.
Av dette beløpet utgjør kr 187 080,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.495,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Espen Tufto

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Kristian Brennersvei Borettslag.
Borettslaget består av 112 leiligheter, fordelt på 4 bygninger.
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
Borettslagets årsregnskap for 2020 viser et overskudd på kr 839.821,-.
Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2020 kr 5.141.891,-.
Dugnader samt vaktmesterturnus tilknyttet borettslaget må påregnes.
Dyrehold er i utgangspunktet ikke tillatt, men styret kan samtykke etter søknad dersom gode grunner taler for det samt dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Borettslagets hjemmeside: www.kbrennerbrl.no.
I henhold til husordensreglene for borettslaget er hamring, banking og oppussingstøy ikke tillatt etter kl. 19.00 fra og med mandag og til og med fredag. Lørdager skal overnevnte aktiviteter tidligst påbegynnes kl. 09.00 og være avsluttet senest kl. 17.00.
Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
Foretatte arbeid/påkostninger de senere år: Nytt datastyrt låsesystem med brikker. Montert musesperre samt nye lokk til ventiler i kjeller pga. mus på sydveggene av blokkene. Bygget uteplass mellom 66 og 70.
Planlagte arbeid/påkostninger (flere av oppgavene er ikke tidsbestemt): Undersøke pris for sikrings av fasadeplater i alle blokker mot syd. Undersøke pris på felling av tørre trær ved 74. Sykkelparkering ved 78. Mer lys i kjelleren og skifte lamper i oppganger.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 86236269.
Dokumenter vedrørende borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Informasjon om forkjøpsrett

Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager (5 dager ved forhåndsutlysning) å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: XXX av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr
Ukens bolig: kr
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0430/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.21430

Dato

Sist oppdatert: 21. oktober 2021 kl. 12:28

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.