Solgt: 20 000 000 kr

Rasmus Winderens vei 45

20 600 000 kr
267 m²
4 soverom
Representativ eiendom med utebelysning og grusede gangarealer
Anne Aartun
Presenteres av
Anne Aartun
Vinderen
Stilfull og innholdsrik enebolig i rolig blindvei. Særdeles ettertraktet område. Meget høy standard. 2 garasjeplasser.
 • Prisantydning
  20 600 000 kr
 • Omkostninger
  516 342 kr
 • Totalpris
  20 516 342 kr
 • Byggeår
  1929
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  267 m²
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Rasmus Winderens vei 45! En frittliggende enebolig med gjennomgående høy standard beliggende solrikt, stille og tilbaketrukket til i blindvei på Vinderen. Området er attraktivt og barnevennlig med kort avstand til både barnehager, Vinderen skole, Vinderen sentrum med rikt utvalg av butikker, flere idrettsanlegg, Nordmarka og offentlig kommunikasjon. Boligens standard, utforming og svært attraktive beliggenhet på populære Vinderen, er noen av grunnene til at denne boligen er verdt å se.
- Innholdsrik enebolig renovert i 2015-2019.
- Nytt Kjøkken fra Kvänum, 2015.
- 4 soverom.
- 4 bad og 5 toaletter.
- Kjellerstue og loftstue.
- Vannbåren gulvvarme.
- 2 garasjeplasser
- Gangavstand til barnehage og skole.
- Kort vei til Vinderen sentrum.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rasmus Winderens vei 45, 0373 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 39, bruksnummer 195, seksjonsnummer 1

Innhold

Totalt bruttoareal: 320 kvm
Totalt bruksareal: 280 kvm
Totalt primærrom: 267 kvm
Bruksareal:
Enebolig 280 kvm.
Primærrom:
1. etasje 82 kvm: Hall med trapp, stue, spisestue, kjøkken og separat wc.
2. etasje 82 kvm: Gang, 3 soverom, 2 bad og omkledningsrom.
Loftetasje: 36 kvm: Loftstue, soverom og bad.
Kjeller: 67 kvm: Tv stue, gang, bad/vaskerom og kontor.
Gang, kontor, bad/vaskerom, tv-stue i kjeller er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger og er ikke godkjent for rom til varig opphold.
Sekundærrom:
Kjeller: 10 kvm: Teknisk rom.
Loftetasje: 3 kvm: Bod.
Boligen disponerer 2 garasjeplasser samt sportsbod på ca. 5 m2 i kjelleren i nabobygget. Lekehus i hagen medfølger også.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.03.2020 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig over 4 plan fra 1929 som i 2014/2015 ble betydelig oppgradert og modernisert. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre. Antatt fundamentert på komprimerte, faste masser. Grunnmur av naturstein og murverk. Dreneringsssytemet rundt bygget er fra 2014/2015. Reisverksvegger med liggende trekledning. Noe av kledningen er av eldre alder, og noe er av nyere alder. Veggene ble etterisolert med 5 cm på innsiden i 2014/2015. Vinduer og terrassedører fra 2014/2015 utført med 2-lags isolerglass. Saltakskonstruksjon i tre, tekket med takstein. Taket ble skiftet i 2014/2015.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder forhold som har fått TG 2.
TG 2:
Yttervegger:
Det er registrert malingsflass enkelte steder, spesielt på vannbrettet ned mot grunnmuren. Det er også påvist råte i vannbrettet mot grunnmuren. Til høyre for inngangsdøren er vannbrettet skiftet ut i nyere tid, dog er ikke dette festet tilstrekkelig og bør festes bedre.
Rekkverk på balkong i 2. etasje: Det er noe råte i toppbordet på rekkverket på balkongen.
Overgang gulv og vegg på bad i loftsetasjen: Bjelkelaget/baderomsstøpen har sunket ca. 5 mm som har ført til at mykfugen mellom vegg og gulv i dusjsonen har løsnet. Det er ukjent hvordan membranen i overgang gulv og vegg har taklet at gulvet har sunket og tilstandsgraden er satt grunnet usikkerhet og manglende mulighet for kontroll. Det var ingen tegn til fuktproblem på befaringsdagen, dog bør det holdes øye med sprekken for å se at den ikke blir større. For å få kontrollert om membranen er intakt, kan veggen åpnes opp mot gulv på soveromssiden.
Gulv på bad ved hovedsoverommet i 2. etasje: Det er bom (manglende heft mellom flis og underlag) og løs fugemasse mellom flisene ved baderomsdøren.
Øvrige kontrollpunkter har fått TG 1.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Med sin attraktive beliggenhet på Vinderen kan du her glede deg over å bo i noe av den flotteste småhusbebyggelsen Oslo kan tilby! Boligen er betydelig påkostet hva gjelder standard og gir et svært godt inntrykk. Passer perfekt for barnefamilier med gode oppvekstvillkår i landlige omgivelser med kun 10 minutter til Majorstuen.
Meget smakfull og innholdsrik bolig med gjennomgående høy standard, beliggende tilbaketrukket i rolig blindvei på Vinderen. Representativ eiendom med smijerns gjerder og port, utebelysning, grusede gangarealer og skiferbelagt terrasse. Hagen er parkmessig opparbeidet over flere nivåer og det idylliske lekehuset medfølger.
Av oppgraderinger i 2014/2015 kan det nevnes blant annet etterisolering av yttervegger, ny drenering rundt bygget, ny inngangsdør og vinduer spesiallaget etter kopi av de originale, nytt yttertak, nytt rør-opplegg, nytt elektrisk anlegg, nytt kjøkken, nye bad og overflater generelt. Under alle gulv i boligen er det lagt 25 mm trinnlydsplater for å hindre støy mellom etasjene og dempe trinnlyd. I tillegg til dette er det lagt 16mm gulvvarmerør for vannbåren gulvvarme.
Eneboligen har familievennlig planløsning over 4 plan. Huset er oppført i 1929 og betydelig oppgradert og modernisert fra 2015 og frem til i dag. Boligen fremstår som meget pen og gjennomført med høy standard på overflater, innredninger og utstyr. Det er god planløsning i boligen, med masse lagringsplass i form av plassbygde/tilpassede skap og garderober. Gjennomgående store vindusflater og store åpne oppholdsrom gir sosiale og innbydende soner. Det er gjennomgående lagt vekt på lyse og klassiske fargekombinasjoner sammen med solide en-stavs eikegulv for å understreke et stilrent uttrykk. Huset fremstår som en helhet, hvor rommene henger sammen på en gjennomtenkt måte. Eksklusive og smakfulle baderom med delikate og store fliser samt påkostede armaturer. Skinn håndtak på innredninger og skap er fra Bergersen.
Eiendommen disponerer parkeringsplasser + sportsbod i underjordisk garasjeanlegg under nabohuset. Deilig sol fra morgenen på forsiden (ved lekehuset) og til solen går ned i ca. 20-tiden på sommeren (på baksiden av huset).
INNEHOLDER 1. etg.:
GANG/HALL: Flislagt hall og inngangsparti med snekkerbygde garderobeløsninger og sittebenk. Gulvvarme. Tapet fra Ralph Lauren.
GJESTETOALETT: Pent toalettrom med veggehengt wc og servant, praktisk plassert ved inngangen. Tapet fra Ralph Lauren og fliser fra Fires Earth. Toalettbørste, toalettrullrullholder og fastmontert såpedispenser, alt fra Vipp.
KJØKKEN: Nydelig kjøkken som er selve hjertet i huset. Kjøkkenet er særdeles lyst og romslig med åpen gruepeis, store vindusflater mot to himmelretninger og plass til langbord og mange rundt middagsbordet. Påkostet Kvänum kjøkkeninnredning fra 2015 med hvite trefronter og håndtak i stål. Lakkert heltre benkeplate. Marmorfliser fra Fired Earth over kjøkkenbenken. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, ovner, induksjon platetopp og kjøl/fryseskap. Påkostede hvitevarer fra Miele & Gaggenau. Ventilator over platetoppen. Stålkum og ett-greps blandebatteri. Doble fløydører med glassfelt sørger for lysinngang og fin kontakt mellom kjøkken og stue. Utgang fra spisestuen til skiferlagt terrasse vendt mot sør.
STUE: Hyggelig hjørnestue inndelt i flere soner. Her er god plass til både Tv møblement og flere sittegrupper. Store vindusflater mot bakhagen. Speilveggen gir rommet ekstra dybde. Eksklusiv tapet fra Green Apple. Romhøyde i stue er 2,56 meter.
2. etg.:
SOVEROM: Husets andre etasje byr på 3 store soverom hvorav hovedsoverom med eget omkledningsrom og direkte inngang til eget eksklusivt baderom. Sørvendt balkong utenfor hovedsoverommet. Lekker tapet på på hovedsoverommet.
GARDEROBEROM: Spesialinnredet omkledningsrom med hyller, skap og speil. Utgang til balkongen herifra.
HOVEDBAD: Stilfullt og romslig hovedbad med både innmurt badekar, dusjhjørne med glassdører, toalett og servant med servantskap. Stort speil. Diverse fastmontert utstyr fra Vipp og Frost.
DUSJBAD: Delikat flislagt baderom innredet med varmekabler, vegghengt toalett, dusjnisje og servant med servantskap. fastmontert toalettrullholder og toalettbørste fra Vipp. Håndkleholdere fra Frost.
Loftsetasje:
LOFTSTUE: Innholdsrik loftsetasje med stor stue med god takhøyde. Rommet fungerer også supert som kontor og TV stue. Romhøyde i loftstuen er 2,43 meter.
SOVEROM: Lyst og luftig soverom med garderobeplass i knevegg og adkomst til eget delikat dusjbad med toalett.
DUSJBAD: Lekkert bad med veggmonterte klosetter fra Villeroy & Boch med dempesete. Dusjnisje med foldbar glassdør. Hvit baderomsinnredninger med heldekkende servant og skuffer med stålhåndtak.
Underetasje:
KJELLERSTUE: Hyggelig kjellerstue med plassbygde hyller og skap. Romhøyde i tv-stuen er 2,30 meter. Flott matskap fra Neptune og praktisk matbod under trappen.
BAD/VASKEROM: Meget stort og deilig baderom innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne med glassdører og innmurt badekar fra Duravit. Downlights i tak og stemningsfull "stjernehimmel" over badekaret. Toalettrullholder og hylle i dusjen fra Vipp. Håndkleholdere fra Frost.
Den ene delen av baderommet er innredet som vaskerom med rikelig oppbevaringsplass i hvit innredning med nedfelt vaskekum og oppbygget nisje for vaskemaskin og tørketrommel. Vannbåren gulvvarme.
KONTOR: Praktisk kontor med diverse hyller og skap. Rommet er opprinnelig bod.
KJELLERROM/GANG: Gang med rikelig oppbevaringsplass i spesialtilpassede skap. Lekkert matskap fra Neptune. Rommet kan også benyttes som f.eks. lekerom eller trimrom.
GULV: Gulvet i boligen er dekket med eksklusiv en-stavs eikeparkett fra Kährs. Fliser og gulvvarme i hall og på alle bad samt toalett. Malt innvendig tretrapp mellom etasjene.
VEGGER: Tapet og malte slette flater. Fliser på bad. Bevisst bruk av speil i flere rom for økt romfølelse.
TAK: Malte himlinger. Utstrakt bruk av dimmbar downlightsbelysning.
ELEKTRISK: Skjult belysning. Det elektriske anlegget er fra 2015 og det er fremvist samsvarserklæring på arbeidet. Sikringsskapet til boligen er plassert i teknisk rom i kjelleren. Hovedsikring på 63 AMP.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med vannbåren gulvvarme via el-kjelen (plassert i teknisk rom). Fra el-kjelen er rørsløyfene i gulvene fordelt via fordelerskap plassert i kjelleren, 2. etasje og i loftsetasjen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1929.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Der foreligger et uattestert expedisjonsdokument som var datidens rammetilatelse.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Det foreligger ferdigattest på riving av terrasse i 1. etasje fra 2015.
Gang, kontor, bad/vaskerom, tv-stue i kjeller er opprinnelig byggemeldt som boder jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Badet i 2 etg er utvidet og kjøkken i 1. etasje er flyttet til mottsatt side av boligen enn der det var opprinnelig. Det er også revet vegg mellom dagens kjøkken og stue samt vegg i stue. Originale bygningstegninger følger vedlagt.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
301/39/195/1:
08.03.1929 - Dokumentnr: 901185 - Rettigheter iflg. skjøte
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: Knr:0301 Gnr:39 Bnr:195
Gjelder denne registerenheten med flere
02.08.1929 - Dokumentnr: 901186 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: Knr:0301 Gnr:39 Bnr:195
Gjelder denne registerenheten med flere
12.07.1958 - Dokumentnr: 7956 - Erklæring/avtale
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann-og kloakkvesen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:39 Bnr:195
Gjelder denne registerenheten med flere
02.02.2015 - Dokumentnr: 90963 - Bestemmelse om veg
Midlertidig dispensasjon fra plan- og bygningsloven
Aasmund Vinjes vei godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde
Plikt til framtidig vederlagsfri avståelse av veggrunn til Oslo kommune
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:0301 Gnr:39 Bnr:195
Gjelder denne registerenheten med flere
25.01.2016 - Dokumentnr: 67237 - Elektriske kraftlinjer
Rettighetshaver: Elvia AS
Org.nr: 980 489 698
Bestemmelse om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av kabelanlegg
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
30.07.2015 - Dokumentnr: 691216 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 280/620

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Alle integrerte hvitevarer følger med salget, men ikke sengegavel, lamper og gardiner.
Sameiet består av tre seksjoner; en enebolig og en vertikaldelt tomannsbolig, iht. seksjoneringsbegjæring tinglyst 30.07.2015.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt, sentralt og rolig boligområde på Vinderen i Oslo. Her har du umiddelbar nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud på Vinderen sentrum. Kort gangavstand til tursti som tar deg innover i Nordmarka, med milevis av tur- og skiløyper og flere idylliske badevann. For mer urbane søndagsturer anbefales Frognerparken som byr på piknikmuligheter, Frognerbadet samt den verdenskjente Vigelandsparken - alt dette i kort gangavstand fra eiendommen. Fra boligen er det ca. 14 minutters gange til Majorstuen og Bogstadveien, velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rikelige utvalg av butikker, servicetilbud, kafeer, restauranter og utesteder.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000 og Coop Mega på Vinderen. Vinderen sentrum har også bl.a. apotek, parfymeri, klær, interiør, bakeri, sushi restauranter, vinmonopol, Vinderen sport, Jernia, bokhandel, lege og tannlege etc.
Kort vei til offentlig kommunikasjon med få minutters gange både til T-banen fra Vinderen og Blindern. Bussens linje 46 går fra Vinderen, og Flybussen stopper på Gaustad (på Ring 3). Med bil tar det 36 min fra Vinderen til Oslo Lufthavn.
Det finnes både SATS treningssenter og Mudo gym på Vinderen. En skal heller ikke glemme Vinderen dansestudio som er blitt et meget populært tilbud blant de unge. Det flotte idrettsanlegget på Hemingbanen ligger på Slemdal og Frigg sin hjemmebane er på Tørteberg ved Frøen.
Flere barnehager i nærområde med Hvitveisen familiebarnehage (1-6 år) som nærmeste, innen kort gangavstand fra eiendommen. Kun 1 minutts trygg gange til velrennomerte Vinderen barneskole og 6 minutter til Ris ungdomsskole. I tillegg er det kort vei til universitetet på Blindern, Politihøyskolen og Norges Musikkhøgskole.
Beliggenheten med nærheten til både marka og sentrum gjør denne delen av Vinderen særdeles ettertraktet.

Adkomst

Enkel adkomst fra Rasmus Winderens vei via stikkvei. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Vindern barneskole og Ris ungdomsskole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.552 kvm som tilhører sameiet. Felles eiet tomt med Rasmus Winderens vei 47 og 49 (tomannsbolig).
Tomten eies av 3 eierseksjoner og er pent opparbeidet med gruslagt internveier, gressplen og prydvekster. Hver av seksjonene har eksklusiv bruksrett til hver sin egen hagedel og således hver sin del av felles tomteareal. Delen denne seksjonen disponerer rundt huset er inngjerdet. Det er plantet hekk både mot naboer i sør og nord. Det flotte tuntreet i bjørk og lekehuset er lyssatt. Videre er det plantet epletrær og ulike prydbusker og syriner på tomten.
Lekehuset er spesialinnredet med måltilpassede møbler og har grunnmur i gammel teglstein. Det er også lagt inn strøm i lekehuset.

Parkering

Det medfølger 2 stk. parkeringsplasser i felles garasjeanlegg med de to øvrige sameierne (snr 2 og snr 3). I garasjeanlegget medfølger også stor sportsbod.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat stikkvei fra kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Varmtvannsbereder fra 2009 på ca. 200 liter er plassert i teknisk rom i kjelleren.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4022 datert 17.12.03 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren i tillegg til kommunen eller fylket før igangsetting.
Planer i nærområdet:
Saksnummer 201917290 - Reguleringssak: Forskningsveien 1B m.fl. (SINTEF) - Bestilling av oppstartsmøte - Tilbygg og oppføring av bygg: Stiftelsen SINTEF foreslår å regulere for påbygg på eksisterende bygningsmasse, og et punkthus på opptil 42 meter i nordvest. Plan- og bygningsetaten anbefaler økt utnyttelse, men fraråder byggehøyder over 28 meter. https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201917290
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 19.852,98 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 20.270,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 40.000,- pr. år. / 37 000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10.003,- i Eika.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og har avgift på 752,- per mnd for TV og Bredbånd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster ca kr 600,- pr. år.
Det betales for felles strøm til garasjeanlegget samt for felles brøyting av gårdsplassen. I 2019 utgjorde andelen for felles måking ca. kr 2.000,- per år og for og andel strøm kr 1.500,-. Lading av selegrs El- bil er inkludert i den oppgitte strømkostnaden (med ca. 70%).
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 3.841.780,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 13.830.408,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 21.116.342,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8 av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-/
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0068/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.2068

Dato

Sist oppdatert: 12. august 2020 kl. 14:41

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.