Solgt: 2 730 000 kr

Ture Nermans vei 5

2 550 000 kr
74 m²
2 soverom
- Velkommen til Ture Nermans vei 5 presentert av Iselin Knudsen ved Eiendomsmegler Krogsveen -
Iselin Knudsen
Presenteres av
Iselin Knudsen
Fyllingsdalen
Strøken 3-roms leilighet med solrik altan | "Alt" inkludert i fellesutgiftene | Like ved butikk, buss og turområder
 • Prisantydning
  2 550 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  507 082 kr
 • Omkostninger
  1 632 kr
 • Totalpris
  3 238 714 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1963
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  74 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  6 006 kr
 • Energimerke
  Grønn F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Krogsveen v/Iselin Knudsen har gleden av å presentere Ture Nermans vei 5. Er du på utkikk etter en innflytningsklar leilighet med gode kvaliteter? Da kan dette være leiligheten for deg! Her bor man fint til i flotte Fyllingsdalen, men bylivet i Bergen sentrum er bare en 10 minutters kjøretur unna.
Høydepunkter:
- Totaloppusset leilighet med gode kvaliteter
- Nytt, lekkert kjøkken og bad
- Mulighet for et ekstra soverom
- Søndagsåpen Bunnpris og buss i umiddelbar nærhet
- Nærhet til skoler, barnehager, idrettsanlegg, buss og butikker
- Ortuvannet, Kanadaskogen og Løvstakken er flotte turområder i nærheten
Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ture Nermans vei 5, 5143 FYLLINGSDALEN
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 22, bruksnummer 193, ideell andel 1/1
Andelsnummer 46, Smiberget Borettslag, organisasjonsnummer 948946645

Innhold

Totalt bruttoareal: 81 kvm
Totalt bruksareal: 74 kvm
Totalt primærrom: 74 kvm
Primærrom:
3. etasje 74 kvm: 74 m². Entre/ gang, bad/vaskerom, kjøkken, stue og 2stk soverom. Utgang til altan på 10 m2 fra stue.
I tillegg disponerer boligen 2 boder i kjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.09.2021 utført av Takstingeniør/ Byggmester Knut Farestvedt.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i mur/betong.
Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov plukk på fjell. Grunnmur av og fundamenter av betong. Yttervegger er oppført av isolert bindingsverk i tre. Fasader er kledd med fasadeplater. Flat takkonstruksjon av betong.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det ingenting som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Alt har fått tilstandsgrad 1.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Selger har pusset opp hele leiligheten. Nye overflater, gjennomgående gulv i hele leiligheten og nye dører og flere vinduer er skiftet. Nye skillevegger i leiligheten er satt opp på nytt og som er isolert for lyd. I tillegg har borettslaget nylig gjennomgått en rehabilitering av bad der det også ble montert balansert ventilasjonsanlegg i leiligheten med avtrekk på kjøkken tilluft mot soverom og stue. Terrassebordene er også skiftet. Det elektriske er tatt, og det er installert nye spotter i hele leiligheten. Kjøkken fra 2018.

Standard

Velkommen til en flott leilighet i Smiberget borettslag! Her kan du flytte rett inn uten å måtte gjøre noen oppgraderinger. Selger har pusset opp hele leiligheten med nye overflater, gjennomgående gulv og nye dører og flere vinduer er skiftet. I tillegg har borettslaget nylig gjennomgått en rehabilitering av bad. Det elektriske er tatt, og det er installert nye spotter i hele leiligheten.
Det første som møter deg er en gang med god plass til å henge fra seg yttertøy og plassere sko. Et flott garderobeskap medfølger handelen.
Kjøkkenet er fra 2018 og har en flott innredning. God skap- og benkeplass. Her får man også en fin utsikt mot Ortuvannet mens man kokkelerer.
Badet ble totalrehabilitert i 2018 i regi av borettslaget. Her har selger tatt lekre valg med baderomsinnredningen. Svarte detaljer som gjør badet veldig innbydende.
Stuen er av den generøse størrelsen. Lekker mørk farge på veggen. Her har man plass til store møbler og flere soner.
Altanen har utgang fra stuen. Her får man mye sol! Den dukker opp i 12-tiden og varer til ca. 21. God plass til sittegrupper.
Leiligheten har to flotte soverom som begge er av god størrelse. Trenger man et ekstra soverom så er det en mulighet for å gjøre stuen mindre. Dette har flere i borettslaget gjort.
Leiligheten disponerer også to boder i kjeller.
Alt i alt er dette en svært så flott leilighet med gode kvaliteter. Her vil man trives!

Oppvarming

Elektrisk og sentralvarme. Radiator ovn i stue (nyere). Varmekabler på bad/ vaskerom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.04.1972 og det foreligger ferdigattest på balkongene, denne ferdigattesten er fra 1999. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
Dagboknr 300657, tinglyst 24.01.1969, type heftelse: Bestemmelse om veg.
Dagboknr 305355, tinglyst 05.07.1969, type heftelse: Erklæring/avtale.
Disse servituttene omhandler veirett og avtale om felles varmesentral.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Denne leiligheten har en sentral beliggenhet i populære Fyllingsdalen. Her får man også en god intern beliggenhet i borettslaget, der man har Bunnpris som er søndagsåpen i umiddelbar nærhet og bussen like ved. Fra leiligheten er det utsikt mot Ortuvannet, og det vil derfor være naturlig at trimturen blir tatt her. Her er ikke dørstokkmilen lang! Ved Ortuvannet er det også fotballbane, lekeplass og park som er svært populær på sommertid. Skulle man ønske å trimme innendørs så er det flere gode alternativer i nærheten: Nr1 Fitness, Sissels trening & trivsel og SKY Fitness.
Det er gangavstand til Oasen handlesenter som tilbyr et godt og bredt servicetilbud. Herunder blant annet flere dagligvarebutikker, bank, vinmonopol, spisesteder og treningssenter. Bybanen er under oppføring og vil få holdeplass på Oasen.
Det er gode bussforbindelser til Bergen sentrum, Kokstad, Sandsli og Flesland. Ca. 10 minutters kjøretur til Bergen sentrum.
For den turglade kan en tur opp Løvstakken eller skogsturer i Kanadaskogen anbefales.

Adkomst

Fra Bergen sentrum kjør retning Fyllingsdalen via Løvstakktunellen. Kjør forbi Oasen senter og ta til høyre i første rundkjøring. Ta så til venstre i neste rundkjøring og så første vei til venstre igjen som er Torgny Segerstedtsvei. Følg veien langs Ortuvannet og ta så inn til høyre ved Ture Nermansvei. Leiligheten ligger like ved Bunnpris.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Lyshovden oppveksttun barnehage
Kidsa Ospeli (0-5 år) 23 min
Brinken barnehage (0-6 år)
Skoler
Montessoriskolen i Bergen (1-10 kl.)
Sælen skole (1-7 kl.)
Lyshovden skole (1-7 kl.)
Ortun skole (8-10 kl.)
Fyllingsdalen videregående skole
Årstad videregående skole
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 94361 kvm. Smiberget borettslag har festerett. Tomten er pent opparbeidet med interne adkomstveier, gressplen, diverse beplantning, lekeplass og gruset parkeringsareal. Årlig festeavgift betales av borettslaget via felleskostnadene. Grunneiere er Hans Engelsen, Helga, Ola, Ragnhild og Ivar Bolstad. Det er 14 år igjen av festetiden.

Parkering

Borettslaget har 324 stk nummererte parkeringsplasser som beboere betaler kr. 50,- pr mnd for å disponere. I tillegg har borettslaget 117 stk garasjeplasser som leies ut for kr. 300,- pr mnd. Tildeling av parkering-/garasjeplass gis ved å kontakte styrekontor og fordeles etter venteliste.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan "Fyllingsdalen. Boligfelt V" 08.06.1964 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Bybanen er under arbeid og vil stå klar i Fyllingsdalen med bybanetrase ved Oasen i 2022.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 6006,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, kommunale avgifter, festeavgift, løpende vedlikehold, drift av laget, kabeltv og internett, renhold, renter og avdrag på lån, varmtvann og radiatorovn.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Brensel 807,-
Renteutgifter kr 721,-
Avdrag kr 1081,-
Kabel tv kr 210,-
Renhold/boss kr 120,-
Driftsutgifter kr 3067,-
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør for kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.000,- per år inkludert nettleie.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 657.455,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2.366.838,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24 122,- pr. 31.08.2021
Andel fellesgjeld er kr 507 082,- pr. 31.08.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 272 885 263,- pr. 31.08.2021 og lånevilkårene er:
Handelsbanken
Annuitetslån
Rentesats per 31.08.2021: 1.95% pa.
Saldo per 31.08.2021: kr. 272.885.264,-
Andel av saldo: kr. 507.082,-
Lånet beregnes nedbetalt 31.12.2020
Fast rente til 30.12.27

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.058.714,- Av dette beløpet utgjør kr 507.082,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.188.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Preben Andre Tvedt og Andrine Dafni Sourlas Tvedt

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Smiberget borettslag.
Forretningsfører er Bergen og Omegn Boligbyggelag.
Dugnad er frivillig.
Dyrehold må søkes styret.
Foretatt påkostninger de senere år: Rehablitering rør, bad, ventilasjonsanlegg 2018 i regi av brl.
Planlagte påkostninger: Ingen kjente
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten blir lyst ut i etterkant.
Borettslaget er tilknyttet Boligbyggelagenes finasieringsforetak AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris kr 35.000,-
Tilrettelegging: kr 13.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Fotopakke: kr. 4.500,-
Alle visninger inkludert.
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen kr 3.000,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 79-0114/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Sentrum
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR79.21114

Dato

Sist oppdatert: 15. september 2021 kl. 12:47

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.