Solgt: 3 720 000 kr

Kunnskapsveien 14A

3 380 000 kr
66 m²
2 soverom
Velkommen til Kunnskapsveien 14 A
Håkon Espeseth
Presenteres av
Håkon Espeseth
Spikkestad
Pen 3-roms selveierleilighet med god planløsning - Terrasse - Garasje i kjeller - God beliggenhet
 • Prisantydning
  3 380 000 kr
 • Omkostninger
  85 842 kr
 • Totalpris
  3 805 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2009
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 111 kr
 • Energimerke
  Rød C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kunnskapsveien 14A!
Pen leilighet sentralt på Spikkestad med en meget god intern beliggenhet på feltet. God planløsning og er malt opp i moderne farger. Åpen løsning mellom stue og kjøkken. Fra Stue/kjøkken har du utgang til en delvis overbygge terrasse med sol fra tidlig morgen til sen kveld. Leiligheten har totalt 2 soverom med god størrelse. Det er kort vei til tog og buss, butikker, skoler, barnehager og marka med fine naturområder. Garasjeplass i garasjekjeller under bygget.
- 2 soverom
- Flislagt bad med badekar
- Stor terrasse som er delvis overbygget ved balkongdøren
- Garasjeplass i felles garasjekjeller
- Meget solrikt og sentralt
- Endeleilighet
- Overbygget terrasse ved entre
Inneholder:
1. etasje 70 kvm: Entre, bad/vaskerom, stue/kjøkken, bod og 2 soverom

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kunnskapsveien 14A, 3430 SPIKKESTAD
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 206, bruksnummer 82, seksjonsnummer 23, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 78 kvm
Totalt bruksareal: 70 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
Primærrom:
1. etasje 66 kvm: Entre, bad/vaskerom, stue/kjøkken og 2 soverom
Sekundærrom:
1. etasje 4 kvm: Bod
I tillegg disponerer leiligheten 1 bod utendørs på enden av bygget.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av AS Huskonsulenten. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med støpt betongplate på mark. Saltakkonstruksjon i tre tekket med betongtakstein. Yttervegger av bindingsverk i tre med utvendig kledning i tre. Etasjeskiller som elementer i betong og trekonstruksjoner. Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass og sprosser. Ytterdør i tre med isolerglass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
TG2 gir uttrykk for at 2/3 av bygningsdelene normale levetid er oversteget. Det er gitt tilstandsgrad 2 på følgende:
- Badet etter forventet levetid på membraner
- På enkelte partier i parketten da det er non sår
Resten av leiligheten har fått tilstandsgrad 1.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema at det er uenighet om andel og betaling på de ulike boenhetene. Noen mener de minste leilighetene betaler for mye. Motor i ventilasjonsanlegget bør få vedlikehold da den lager lyd.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lys og pen leilighet med parkett på alle gulv. Åpen løsning mellom stue og kjøkken med utgang til delvis overbygget terrasse med levegg. Lyst kjøkken med gode oppbevaringsmuligheter. Kjøkkenet er innredet med overskap, underskap og laminatbenkeplate med nedfelt benkebeslag. Det er kun integrerte hvitevarer som medfølger. Flislagt bad med gulvvarme som er innredet med innmurt badekar med dusj på vegg og glassvegg, servant i innredning, wc, samt opplegg til vaskemaskin. Det er totalt 2 soverom med god størrelse og 1 innvendig bod. Det er gulvvarme i alle rom bortsett fra på soverommene og boden. Kjøkken/stuen er malt opp i moderne farger samt hel sparklet. Dette gir et helhetlig og ordentlig inntrykk .Selger opplyser også at skap og skoskap i gangen medfølger.

Oppvarming

Det er elektrisk gulvvarme i entre, gang, bad og stue/kjøkken. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.02.2014. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. Dagboknr 199607, tinglyst 19.03.2009, type heftelse: Seksjonering
Med en sameiebrøk på 70/3760 , seksjonsnummer 23 og med boligformål. Tillegsdel- Bygning og grunn
Reseksjonering - Bestemmelse om tilleggsdel - Endring av tegninger
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiet styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget sentralt til på Spikkestad, med kort vei til både butikker, skoler, barnehager, buss, tog og naturområder.
Denne leiligheten ligger meget flott til på feltet, endeseksjon med stor og meget solrikt beliggende terrasse.
Tog fra Spikkestad til Asker/Sandvika/Oslo med avgang hvert 30. minutt.
Flere fiskevann i Kjekstadmarka. Aktivt idrettsmiljø i ROS IL. På Spikkestad finner man bl.a kunstgressbane, tennisbane, flott stor idrettshall, lysløype og diverse treningssenter. Få min kjøring til Kjekstad golfbane med 18 - hulls bane.
Røykenbadet åpnet dørene i januar 2017 og har flere basseng, treningssenter og klatrevegg med mer.

Adkomst

Fra Oslo følg E 18 og ta av til Asker, kjør videre mot Heggedal og deretter følg skilting mot Røyken/Spikkestad. Fra Drammen, følg E134 Drøbak og følg skilting mot Spikkestad. I Spikkestad sentrum ta til venstre i lyskryss - skilting Elopak. Følg Teglverksveien over i Industriveien bort til rundkjøringen. Ta rett frem i rundkjøringen og over i Kunnskapsveien. Eiendommen ligger i andre rekke på venstre side av veien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Spikkestad barne- og ungdomsskole. Røyken videregående. Kort vei til flere offentlige og private barnehager.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/barnehager.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 11 833,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Tomten er opparbeidet med asfalterte veier, gressplen, lekeplass og med diverse beplantning.

Parkering

Det er en parkeringsplass i garasjekjeller som seksjonen disponerer og som er seksjonert som tilleggsdel til den enkelte seksjonen. I tillegg er det 40 parkeringsplasser som er fellesareal. Det består av 38 utendørs gjesteparkeringer, der 3 stk er forbeholdt HC parkering samt to parkeringsplasser i garasjekjeller. HC parkeringene tildeles beboere som har behov for dem. De andre beboere som eventuelt får tildelt HC-plass forplikter seg til å måtte avgi denne mot tildeling/bytte til en vanlig parkeringsplass dersom styret i sameiet finner grunn til å tildele HC-plassen til annen beboer med dokumentert behov for HC-plass. Selger opplyser i egenerklæringsskjema at det er opplegg for el-bil lader ligger klart.
En seksjonseier kan med samtykke med styret installere ladepunkt for elbil i tilknytning til parkeringsplassen man disponerer.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til 5 kvm sykkelveg, 6 kvm annen veggrunn/grøntareal og 18 kvm i henhold til reguleringsplan Områderegulering Spikkestad Sentrum vedtatt 16.06.2015. Hele eiendommen er regulert til boliger i henhold til reguleringsplan Spikkestad Nord vedtatt 11.12.2008. Videre er eiendommen regulert til 11.827 kvm framtidig boligbebyggelse og 7 kvm framtidig friområde i henhold til Kommuneplan Røyken 2015-2027 vedtatt 01.10.2015. Det er også reguleringsplaner under arbeid for Spikkestad sentrum.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter var kr 8.839,- for 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon. Eiendommen har vannmåler så kommunale avgifter vill variere etter forbruk
Fellesutgiftene er kr 2.111,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, strøm fellesarealer, snømåking, gressklipping, drift og vedlikehold av bygg, garasjen og carporter mm.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og har ikke blitt justert siden 2018.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.500,- pr. år. / 9500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på kr 698. pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er ikke tilknyttet alarmselskap.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 863.673,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 3.109.223,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 17 772,- pr. 31.12.2020
Total fellesgjeld for sameiet er kr 140.940,- pr. 31.12.2020.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.465.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Eirik Holth Johannessen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Rudskollen sameie, med sameiebrøk 70/3760.
Sameiet består av 40 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, mail. eierskifte@usbl.no.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men det skal ikke være til ulempe for de andre i sameiet.
Foretatt påkostninger de senere år: Det er påbegynt malearbeid på fellesarealene.
Planlagte påkostninger: Alle husene i sameiet skal males i 2020-2021, men dette inngår i fellesutgiftene.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 45.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 16-0030/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røyken
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR16.2130

Dato

Sist oppdatert: 26. november 2021 kl. 13:31

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.