logo
NOME - LUNDE

Idrettsvegen 15

Prisantydning

1 790 000 kr

Omkostninger: 46 092 krTotalpris: 1 836 092 kr
Byggeår
1953
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
113 m² / 142 m²
Tomteareal
3000 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Trivelig enebolig på stor og usjenert tomt (ca 3.000 kvm) med rolig og tilbaketrukket beliggenhet innerst i blindvei.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Morten Saubrekka

Skien
mobil 90203147
telefon 35904552

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Enebolig på halvannen etasje samt full kjeller. Romslig garasje og carport, og god parkering i gruset gårdsplass.  Tomten er stor og usjenert, og pent opparbeidet. Fine terrasser på begge sider av boligen, og her kan man flytte seg etter solen. 

Boligen er oppusset de senere år, bl.a. nyere kjøkkeninnredning og en lys og smakfullt oppusset vinkelstue med god plass. Det er innredet 3 soverom i boligens 2. etasje, og det er full kjeller. 

Rolig og tilbaketrukket beliggenhet. Svært barnevennlig innerst i blindvei i veletablert boligstrøk med gode oppvekstvilkår for barnefamilier med skole i nærheten, og Lunde idrettspark ligger i umiddelbar nærhet. Det er også gangavstand til sentrum med butikker og tjenester. Fine turområder og kort avstand ned til Telemarkskanalen og Lunde sluse.

Eiendommen

Idrettsvegen 15, 3825 LUNDE 
Gårdsnummer 102, bruksnummer 49, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3816

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en unik beliggenhet nær Lunde sentrum i et etablert boligområde. Det er kort gangavstand til skole, barnehage og butikk, mens idrettsanlegget til Skade IF ligger i umiddelbar nærhet. Ved eiendommen er det kort vei til idylliske Norsjø og en av deres sluser tilhørende Telemarkskanalen. Rolig og svært barnevennlig innerst i blindvei.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 165 kvm
Totalt bruksareal: 142 kvm
Totalt primærrom: 113 kvm

Primærrom:
Hovedplan 54 kvm:
Entré og trapperom, kjøkken og 2-delt stue.

2. etasje 39 kvm:
Gang og 3 soverom.

Kjeller 20 kvm:
Bad/vaskerom, kontor, gang og toalettrom.

Sekundærrom:
Kjeller: 2 boder på 29 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.06.2020 utført av Jan Tore Eriksrød. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på ca. 3.000 kvm. Tomten er stor og for det meste opparbeidet med gressplen, trær og diverse beplantning. Tomten går over 2 nivåer og det er gode parkeringsmuligheter. Tomten er ikke oppmålt og kjøper må selv sørge for - og bekoste - oppmåling hvis ønskelig.

Parkering

Det er bygget garasje og carport på eiendommen. Dette er ikke byggemeldt og godkjent hos kommunen, og kjøper overtar ansvaret for dette.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei, og eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i 1953 og noe modernisert de senere år. Boligen er etablert på løsmasser/leire og silt. Grunnmur i betong med sparestein. Yttervegger i reisverk tekket utvendig med stående trepanel. Boligens vinduer består av to lags isolerglassvinduer. Etasjeskiller i tradisjonelt tre bjelkelag. Sadlet plassbygget takverk tekket med flat betongtakstein. Takrenner i sink fra byggeår. Pipe i teglstein med peisovn i stue.
Kobber røranlegg til vann nett. Delvis oppgradert el-anlegg. Ventilasjon består av ventiler i yttervegg. Mekanisk avtrekk fra kjøkken og våtrom.

Boligen er oppgradert siden byggeår;
* Skiftet vann og avløpsrør til kommunalt nett 1995.
* Boligen vinduer skiftet 1999.
* Kjøkkeninnredning skiftet 2010.
* Malt utvendig fasader 2014.
* Etablert ny drenering 2008.
* Etablert ny terrasse 2013.
* Opparbeidet nytt rom i kjeller inkl. nytt gulv. 2008.
* Generelt godt oppgradert på innvendige overflater.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder eldre tak, bemerkning på kledning og bad samt loft bør isoleres som energibesparende tiltak.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår, og kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen og dette er heller ikke uvanlig for boliger fra denne perioden.

Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Rommene i kjeller er opprinnelig byggemeldt som boder og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Vedovn i stuen, og det er montert varmepumpe. Ellers panelovner og varmekabler. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen; 
Dagboknr 103, tinglyst 1955; Bestemmelse om vannledning som gjelder Vassås Vannverk, og som ga dem rett til å ha vannledning over denne eiendommen. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsbestemmelser knyttet til reguleringsplan for Kåsaområdet datert 01.09.1992. Vi gjør oppmerksom på at deler av eiendommen er regulert til park/friområde og kan ikke bebygges uten dispensasjon eller omregulering, se vedlagt reguleringskart 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fast pris kr. 45.000,-
Tilrettelegging kr 2.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.000,-
Visninger: kr 2.250,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR26.2079

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 19.728,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt, vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 314.037,-  ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen  (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 1.130.533,20. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.836.092,-

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fast pris kr. 45.000,-
Tilrettelegging kr 2.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.000,-
Visninger: kr 2.250,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Takst
Morten Saubrekka
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

Morten Saubrekka

Telefon
Mobil 90203147
Send epost

Lurer du på noe

Morten svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies