Solgt: 6 000 000 kr

Breivikdalen 28

6 200 000 kr
208 m²
3 soverom
Svært velholdt enebolig med fantastisk hage og egen velvære avdeling. Flott sjø-utsikt
Godvik
NYTT BUD MOTTATT! Meget stilren og gjennomført enebolig med nydelig hage i barnevennlige omgivelser. Egen velvære avdeling - sjøutsikt
 • Prisantydning
  6 200 000 kr
 • Omkostninger
  156 342 kr
 • Totalpris
  6 156 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1973
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  208 m²
 • Bruksareal
  224 m²
 • Tomteareal
  1 082 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Breivikdalen 28! En meget innholdsrik bolig i vakre Godvik, med nydelig opparbeidet tomt og flott utsikt over innseilingen til Bergen. Her får du din egen velværeavdeling med badstue, dusj og solarium, samt en flott vinterhage innredet med jacuzzi under et flott glasstak. Nåværende eier har bla. benyttet denne flotte vinterhagen som treningsrom med plass til flere treningsapparater. Fra boligen er det ca. 300 m til sjø/bade-vik og marina. Selv om eiendommen ligger i landlige, flotte omgivelser tar det kun ca. 15 minutter med bil til Bergen sentrum.
- Barnevennlige omgivelser
- Nydelig opparbeidet hage
- Fiskedam, grillhytte og flere oppholdsplasser rundt huset
- Dobbelgarasje
- Kort vei til dagligvarebutikker og kjøpesentre
- Nærhet til flott natur og turmuligheter

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Breivikdalen 28, 5179 GODVIK
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 137, bruksnummer 275, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 242 kvm
Totalt bruksareal: 224 kvm
Totalt primærrom: 208 kvm
Primærrom:
Underetasje: Hall, gang, 2 soverom, badstue, velværerom/
solarium , vaskerom, wc: 92 kvm
1. etasje: Gang m/trapp, stue, spisestue, kjøkken, bad,
soverom: 116 kvm
Sekundærrom:
Underetasje: Bod, kott: 16 kvm
I tillegg er det oppført en garasje på 36 m2, en vinterhage (25 m2) og en grillhytte (22 m2), på eiendommen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Takst Partner Vest AS.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i trekonstruksjon over støpte fundament. Fundamenter på antatt faste masser av sprengstein og grov pukk på fjell. Grunnmur i blokkstein, Leca-stein på tilbygget del. Gulv på grunn er støpt betonggulv. Drenering med inntilfylte masser mot grunnmur, synlig grunnmursplast mot mur i bakkant mot hage. Yttervegger er oppført i isolert stenderverk, utvendig vindsperre og utlekting. Utvendige fasader er kledd med liggende dobbelfalset trekledning. Yttervegg mot syd er oppført i pusset Leca. Innvendige vegger er platet- og malt. Yttervegger er etterisolert i forbindelse med ombyggingsarbeid i 2003. Vinduer med isolerglass og energiglass i trekarmer. Saltak med sperr av tre, undertak av sutaksbord m/papp, sutaksplater på tilbygg. Yttertak er tekket med sort betongtakstein, renner og nedløp i pvc før til avløpsystem på bakkenivå.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG-2 settes på drenering på bakgrunn av alder.
TG-2 settes på takkonstruksjon på bakgrunn av alder og at Isolasjonen er stedvis lagt for lang ut mot sutaket og stenger for ventilering av konstruksjonen.
TG-2 settes på innvendig trapp på bakgrunn av at det mangler håndlist på vegg, samt avstand mellom rekkverksspiler har for stor åpning.
TG-2 på VVS- installasjoner på bakgrunn av alder.
TG-2 settes på bad nr. 1 på bakgrunn av alder.
TG-2 settes på velvære/badstue på bakgrunn av alder.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velkommen til Breivikdalen 28! En flott enebolig i et barnevennlig og rolig nabolag, sentralt i Bergen vest. Eiendommen har en flott opparbeidet tomt med hage, asfaltert innkjørsel, dobbelgarasje, vinterhage og grillhytte. Boligen er meget innholdsrik og holder en gjennomgående god standard. Boligen ble oppført i 1973 men i 2001-2002 ble boligen oppgradert både innvendig og utvendig. Det ble blant annet bygget på slik at spisestue og underetasje ble større.
Kjøkken: Kjøkkenet i boligen er romslig med god benkeplass til matlagingen. Kjøkkeninnredning har profilerte eikefronter og laminert benkeplate m/nedfelt vaskekum. Det er fliser mellom benkeplate og overskap, samt montert lys montert under skapene.
Bad: Flott helfliset bad i moderne grålige toner. Bader er meget romslig og inneholder dusjnisje med dusjvegg, gulvmontert toalett og baderomsinnredning med to servanter. Gulvvarme.
Velvære/badstue: Boligen har innredet til velværeområder i boligen med eget rom hvor det er innredet med dusj, solarium og en badstue. Et perfekt sted å trekke seg tilbake og slappe av etter en lang uke. Det er også innredet til treningsrom med jacuzzi i boligens vinterhage med flott glasstak som slipper inn mye sollys.
Stue: Boligen har to meget romslige stuer hvor begge har varme i gulv og spotter i tak. Rommene er i dag innredet som en stue og en spisestue. Det er også montert ildsted i begge rommene som varmer godt på kalde dager. Fra spisestue er det utgang til uteområde/hage.
WC-rom: i underetasjen er det et separat toalettrom som er fliselagt med veggmontert toalett og servant. Elektrisk avtrekksvifte.
Vaskerom: Stort flislagt vaskerom i underetasjen med god plass til å ta klesvasken.
Soverom: Alle soverommene er av god størrelse meg god plass til både garderobeløsning og dobbeltseng. Fra soverommet som ligger i hovedetasjen er det utgang til nordvendt balkong som er delvis takoverbygget. Ny eikeparkett på hovedsoverom hvor det ble lagt inn gulvvarme i forbindelse med gulvskifte.
Boligen har også flere uteområder å nyte finværet. En stor hage med pen beplanting, velholdt hekk som skjermer tomten for innsyn og en sjarmerende fiskedam. Flislagt uteområde med god plass til sittegruppe og steinbelagt sti bort til grillhytte.
Bod: Meget stor bod i underetasjen som er innredet som verksted/ redskapsbod.
Oppsummering av utbedringer de siste årene: Nytt parkettgulv med varmekabler på hovedsoverom. Ny utgangsdør i vinterhage. Ny luftekanal på hoved-badet. Ny platetopp på kjøkken. Ny pumpe og renseanlegg til fiskedam med resirkulerende vann. Maling av hus på 3 av 4 vegger. Skiftet massasje-dusj i kjeller. Nye lister på fastevinduer mot sør.
Alle frittstående TV/Flatskjermer (4 stk) og ekstra kjøleskap i vinterhage og ekstra fryseskap i vaskerom vil ikke medfølge handelen.

Oppvarming

Gulvvarme bad og begge stuer i første etasje, samt det er nylig montert gulvvarme i forbindelse med oppussing av soverom. I underetasje er det gulvvarme i hall/gang samt velværerom. Boligen har også to ildsteder.
Fra 2021 blir det forbud mot å fyre i ikke-rent brennende ildsteder, som blant annet innebærer åpne peiser, oljefyrte ildsteder samt ved- og koksovner installert før 1998. Kjøper må påregne kostnader forbundet med utbytte der det er påkrevet. Kontakt Bergen Kommune for mer informasjon eller konferer med eiendomsmegler.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 28.03.1973.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Vegger må kles i hobby og disponibelt rom.
2. Bunn må støpes i røkpipe.
3. Utvendig grunnmur må pusses.
4. Det må oppsettes forstøtningsmur mot vest og nord, og masser her må planeres ut eller fjernes.
5. Oppflylling og steinsetting av drensgrøft på syd- og østsiden må utføres samtidig som det blir støpt trapp foran dør til 1. etg.
6. Soil- eller plastrør må tilkoples nedløpsrenner og føres gjennom sandfangskum til kloakk.
7. Skur som står på tomten må fjernes innen 1. mnd. fra d.d.
Selger opplyser at disse tingene er utført.
Det foreligger søknad om byggetillatelse på oppføring av garasje datert; 12.06.1987. Tillatelse til tiltak er gitt 16.09.1998
Det foreligger tiltak om utvidelse av stue og terrasse, stemplet fra Bergen kommune.
Det foreligger ikke tegninger eller godkjenning på vinterhage eller uthus i hage.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Store soverom i underetasje er registrert som hobbyrom, inngang fra øst imot gang er ikke registrert på opprinnelige tegninger. Underetasje vaskerom og verksteds-bod er ikke med på de nye tegninger. Badstue/solarium er registrert som disp. rom på opprinnelig byggetegninger, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.»

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4601/137/275:
30.03.1973 - Dokumentnr: 6684 - Best. om vann/kloakkledn.
Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av
fellesledninger m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
23.02.1970 - Dokumentnr: 400996 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4601 Gnr:137 Bnr:1
01.01.2020 - Dokumentnr: 1517770 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1201 Gnr:137 Bnr:275

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Viktig å bemerke seg fra selgers egenerklæring: Har fått tilsendt varsel om mulig refusjonskrav fra Breiviken Brygge i forbindelse med oppgradering av vei i Breivikdalen. Har sendt inn klage på dette til Breiviken Brygge og med kopi til kommunen. Dette skal avgjøres av kommunen om de mottar dette fra Breiviken Brygge. Har snakket med kommunen og de har foreløpig ikke mottatt noe fra Breiviken Brygge og vet ikke om det kommer heller.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en flott og sentral beliggenhet i vakre Godvik. Nydelig tomt med flott utsikt over Byfjorden mot Askøy og rundtliggende områder. Boligen ligger i barnevennlige omgivelser med kort vei ned til sjøen. Det er kort vei til Alvøen skole, idrettsparken og Alvøen ridesenter. Nærmeste dagligvareforretning er Rema 1000 og Kiwi, bare minutters gange fra boligen.
Ønsker du en aktiv dag på fjellet har du Lyderhornsfjellet en kort kjøretur unna. Turløypen opp fjellet er perfekt for en god treningsøkt eller bare dagstur med familien. Andre populære turmuligheter i området finner du i idylliske Alvøen. Et vakkert sted helt nede ved sjøen, med mange flotte turstier i Alvøskogen, piknik -plasser og gode fiskemuligheter. Her finner man også fotball og idrettsbane samt et ferskvann.
Fra boligen har man flere store kjøpesentere innenfor 10 minutters kjøring. Drotningsvik senter er det lokale senteret og ligger nærmest. Her har du dagligvare, frisør, elektroforretning og mye mer. Ønsker du en tur vestover finner du Sartor Storsenter på Straume. Straume er i de senere år utviklet til å bli en flott kystby på Sotra hvor du finner det du måtte ha behov for. Vestkanten Storsenter som ligger i Loddefjord og byr på flere shoppingmuligheter og aktiviteter for hele familien. Her kan det nevnes bla. bowlingbane, ishall m/ curlingbane og badeland.
Ellers tar det ca. 15 min med bil til sentrum.

Adkomst

Fra Bergen Sentrum: Kjør Hovedveien 555 mot Sotra. Følg denne til Rema 1000 og Kiwi i Godvik. Ta deretter av til venstre inn på Drotningsvikveien og deretter mot Breivikdalen. Hus nr 28 vil da ligge på venstre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kladden barnehage (0-6 år)
Godvik barnehage (0-6 år)
Kanutten barnehage Drotningvik (0-6 år)
Alvøen skole (1-7 kl.)
Kjøkkelvik skole (1-10 kl.)
Sandgotna skole (8-10 kl.)
Olsvikåsen videregående skole
Laksevåg videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomten er parkmessig og pent opparbeidet med grøntarealer og beplantet med bed, busker- og trær, hagemurer i naturstein. Utvendig belysning og fiskedam. Terrasseplatting på bakkenivå samt fliselagt uteplass. Asfaltert innkjørsel og oppstillingsplass, gode parkeringsforhold på egen tomt.

Parkering

Parkering i egen garasje. I tillegg har eiendommen en flott asfaltert innkjørsel hvor det er mulighet til å parkere på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 19.juni 2019 er avsatt til: Øvrig byggesone.
PlanID: 65270000, Arealformål: Bebyggelse og anlegg, Beskrivelse: Øvrig byggesone, Dekningsgrad: 100 %.
Hensynssoner:
Gul støysone: Flystøy dekningsgrad 100 %
Planer i nærheten:
PlanID: 18460000 Plannavn: Laksevåg. gnr 137 bnr 5, 19, 28 Breivik brygge. Hvor det etableres et stort leilighetsprosjekt i bunnen av Brevikdalen ved sjøen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 21 942,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.
Eiendomsskatten er kr 10.137,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 46.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.893,- fra IF Superforsikring.
Boligen er tilknyttet Fiber fra Telenor som leverandør, det dekker både Bredbånd 500 og TV via T-WE, som begge samlet har en avgift på kr 778 pr. mnd. Dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 524 187,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5 487 073,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.356.342,-
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ingrid Egenæs Herland og Nils Herland

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 69-0152/19
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Vest
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR69.19152

Dato

Sist oppdatert: 14. desember 2020 kl. 15:49

Dokumenter

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.