Solgt: 3 540 000 kr

Arbos gate 1 A

3 390 000 kr
36 m²
1 soverom
Velkommen til Arbos gate 1 A - En bolig presentert av Krogsveen v/ Jonas Ekse Hovland
Majorstuen
Lekker og gjennomgående 2-roms toppleilighet med sentral beliggenhet - Prosjektert balkong - Perfekt førstegangskjøp!
 • Prisantydning
  3 390 000 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 541 132 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  1897
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  36 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  1 793 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi har gleden av å presentere denne lekre 2-roms leiligheten med sentral og god beliggenhet på Majorstua. Boligen har en god og gjennomgående planløsning, med adkomst til alle rom fra entréen. Det skal etableres balkong med adkomst fra soverommet, vendt inn mot borettslagets indre gårdsrom. Leilighetens stue og kjøkken er i åpen løsning. Rommet har en generøs takhøyde på ca. 2,71 meter samt har flott stukkatur. Det er opplegg til både oppvaskmaskin og vaskemaskin på kjøkkenet. Videre er leilighetens gulvflater belagt med flott 1-stavs eikeparkett, og rommene har malte, slette flater. Badet er pent og flislagt med gulvvarme.
Nærhet til gode service- og kollektivtilbud, spennende forretninger og spisesteder samt store, flotte parker.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Arbos gate 1 A, 0368 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 215, bruksnummer 1
Andelsnummer 13, Arbosgate 1 Borettslaget, organisasjonsnummer 997391756

Innhold

Totalt bruttoareal: 40 kvm
Totalt bruksareal: 36 kvm
Totalt primærrom: 36 kvm
Primærrom:
Entré, bad, stue/kjøkken og soverom.
I tillegg disponerer boligen en loftsbod med gulvareal på ca. 3 kvm (skråtak). Boden er merket med 501.
Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.04.2020 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Yttervegger i hulmurskonstruksjon i tegl - pusset og malt utvendig. Etasjeskiller i tre.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Vinduene er vurdert til TG2 grunnet alder. Utover dette er alle øvrige punkter vurdert til TG1.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Vi har gleden av å presentere denne lekre 2-roms leiligheten med sentral og god beliggenhet på Majorstua. Boligen har en god og gjennomgående planløsning, med adkomst til alle rom fra entréen. Det skal etableres balkong med adkomst fra soverommet, vendt inn mot borettslagets indre gårdsrom. Leilighetens stue og kjøkken er i åpen løsning. Rommet har en generøs takhøyde på ca. 2,71 meter samt har flott stukkatur. Det er opplegg til både oppvaskmaskin og vaskemaskin på kjøkkenet. Videre er leilighetens gulvflater belagt med flott 1-stavs eikeparkett, og rommene har malte, slette flater. Badet er pent og flislagt med gulvvarme.
Nærmere innhold:
Entré:
Innbydende entré med plass til klesavheng. Det er 1-stavs eikeparkett på gulvet. Fra entréen er det videre adkomst til boligens øvrige rom, noe som er med på å underbygge leilighetens gode planløsning.
Stue:
Lys og pen stue med klassiske detaljer som store vindusflater, generøs takhøyde på ca. 2,71 meter og flott stukkatur. Stuen er i åpen løsning med kjøkkenet. Her er det plass til både stuemøblement og et spisebord. Det er 1-stavs eikeparkett på gulvflaten.
Kjøkken:
Tidløst kjøkken i åpen løsning med stuen. Kjøkkeninnredningen har hvite fronter og håndtak i stål. Benkeplaten er av laminert spon. Integrert i innredningen er det plass til integrert oppvaskmaskin, vaskemaskin, ovn, platetopp og kjøleskap/fryser. Opplegg også til vaskemaskin.
Bad:
Flott, flislagt bad med varmekabler i gulvet. Innredningen består blant annet av et vegghengt toalett, en dusjnisje med oppheng for dusjforheng og en servant med underskap.
Soverom:
Leilighetens soverom er av fin størrelse og vender inn mot indre gårdsrom. Også her er det store vindusflater og 1-stavs eikeparkett på gulvet. Fra soverommet skal det etableres en hyggelig, liten balkong med estimert formiddagssol til ca. 10:00 - 11:00. For mer informasjon om balkongprosjektet, se punkt om fellesgjeld samt om borettslagets planer.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming. Det er varmekabler i baderomsgulvet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden slutten av 1800-tallet. Det foreligger ekspedisjonsdokument attestert 14.04.1998, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. All utleie eller bruksoverlating skal meldes til forretningsfører på post@enqvist.no med kontaktinformasjon på leietakere. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en svært attraktiv og sentral beliggenhet på populære Majorstuen.
Gangavstand til to av hovedstadens mest ettertraktede handlegater, Bogstadveien og Hegdehaugsveien, med et rikt utvalg av forretninger og servicetilbud. Her finner du alt fra de store motehusene til de mindre nisjeforretningene. Bogstadveien har dessuten fått et nytt estetisk løft og fremstår som en moderne og attraktiv handlegate.
På Majorstuen finner du også hyggelige fortauskaféer og velkjente restauranter som Cru, Delicatessen og Villa Paradiso. Bydelen er dessuten preget av flere kulturelle virksomheter som f.eks. Litteraturhuset og Kunstnernes hus. Det er for øvrig også god kollektiv tilknytning til sentrum med Karl Johans gate og eksklusive kjøpesentre som Eger, Paleet og Steen & Strøm. 23. april i år åpnet også et nytt og spennende kjøpersenter i Bogstadveien - Valkyrien kjøpesenter med flere butikker, Kaffebrenneriet og Vinmonopolet.
Majorstuen har gode velvære- og treningstilbud innendørs med Elixia ved Colosseum Park, Sats på Bislet, Fresh Fitness i Bogstadveien og for å ikke glemme eksklusive Artesia som ligger i samme bygg. Frognerparken ligger få meter fra boligen, og for den turglade er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann og Frognerseteren med milevis av turløyper sommer som vinter. Gangavstand til barnehage, skole, høyskoler og Universitetet samt til sentrum og byens fasiliteter.
Gode kollektivmuligheter med buss nr. 20, 22, 25, 28 og F1 (Flybuss) fra Kirkeveien med rute Majorstuen-Lørenskog, Galgeberg-Skøyen og Fornebu-Helsfyr. Kort vei til blåtrikken med linje nr. 11 og 19. Det er to minutters gange til Majorstukrysset med alle t-banens linjer. Med andre ord - her har du nær sagt alt innen rekkevidde.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 798 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn).
Eiendommen er oppført på gul liste. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
På Majorstuen foreligger det en pågående plansak hos Plan- og bygningsetaten, med saksnummer 201407126. Hensikten med planen er å forsterke kollektivknutepunktet Majorstuen ved å regulere planområdet til et flerfunksjonelt byområde med en variert arealbruk. Det er en forutsetning for gjennomføring av planforslaget at ny Majorstuen t-banestasjon etableres under bakken. Det er foreslått ca. 460 nye boliger fordelt på 3-5 utbyggingsfelt. Det er også foreslått fire høyhus der to er opptil 17 etasjer (byggehøyde ca 70 m) og to opptil 14 etasjer. Eksisterende bebyggelse foreslås i hovedsak regulert til bevaring. Videre saksgang er at oppdatert planforslag skal være klart senest 01.09.2020 og sendt Byrådsavdelingen innen 05.01.2021.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer blant annet kabel-tv, bredbånd, generelle driftskostnader, felles bygningsforsikring og forretningsførsel.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Det er estimert en økning i felleskostnadene for denne andelen på ca. kr 1.000,-. Økningen er i hovedsak grunnet fasade- og balkongprosjektet til borettslaget. For mer informasjon, se punkt om fellesgjeld samt informasjon om borettslaget.
Felleskostnadene fordeles slik:
Bredbånd: kr 147,-
Kabel-tv: kr 220,-
Andel felleskostnader etter eierbrøk: kr 1.426,-
Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.500,- pr. år. / 8.400 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 909.583,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.274.498,80,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 4.998,- pr. 31.12.2019.
Ingen andel fellesgjeld pr. 22.04.2020. Det er dog vedtatt å ta opp lån i borettslaget på opp til kr 10.000.000,- for å rehabilitere fasaden og bygge balkonger. Det er lagt inn margin for uforutsette kostnader, så det kan hende det blir noe lavere. Hva som blir andel fellesgjeld på den aktuelle leiligheten for salg er estimert til rundt kr 200.000,-, men dette er ikke fastsatt ennå. Iht. informasjon fra forretningsfører blir det mest sannsynlig mulighet for individuell innfrielse (IN-ordning).

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.391.132,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr 2.800,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Andreas Gjerstad

Informasjon om forkjøpsrett

- Leiligheten er tilknyttet Arbosgate 1 Borettslaget.
- Borettslaget består av 56 andeler.
- Forretningsfører er Enqvist Eiendomsdrift AS.
- Forsikringsselskap: Gjensidige Forsikring ASA, polisenr: 83701684.
- Borettslagets revisor er BDO AS.
- Dugnad må påregnes.
- Det er anledning å holde dyr. Det forutsettes at dyreeier sørger for at dyreholdet er til minst mulig sjenanse for øvrige beboere.
- Man kan maksimalt eie én andel i borettslaget.
- Styrets mailadresse er styretarbosgate1@gmail.com.
Ordinær generalforsamling 2019 vedtok å gi styret fullmakt til å selge to loftseksjoner til beboere som bor under disse loftene. De aktuelle leilighetene er i oppgang B og C. Arealet er ikke solgt pr. 30.04.2020.
Planlagte påkostninger:
- Det er vedtatt å ta opp lån på opp til kr 10.000.000,- for å rehabilitere fasaden og bygge balkonger. Det vil i den anledning etableres andel fellesgjeld, og felleskostnadene vil øke. Den aktuelle leiligheten for salg skal få satt inn en liten, vanlig balkong vendt ut mot indre gårdsrom. Når arbeidene med fasade- og balkongprosjektet igangsettes er fortsatt uklart, da det blant annet avhenger av behandlingstid på endringssøknaden som ligger inne hos Plan- og bygningsetaten.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Borettslaget har ikke forkjøpsrett.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning (to stk. inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 38-0064/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Frogner
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR38.2064

Dato

Sist oppdatert: 26. oktober 2020 kl. 15:49

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.