Solgt: 3 975 000 kr

Frøyas vei 61

3 600 000 kr
101 m²
3 soverom
Fasade
Tom Christopher Sand
Presenteres av
Tom Christopher Sand
Bødalen
Pent enderekkehus beliggende i barnevennlige omgivelser - Stor hage og gode solforhold - 3 Soverom - Garasje i felles garasjerekke
 • Prisantydning
  3 600 000 kr
 • Omkostninger
  91 342 kr
 • Totalpris
  4 066 342 kr
 • Byggeår
  1978
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  101 m²
 • Bruksareal
  104 m²
 • Tomteareal
  232,9 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Frøyas vei 61!
Lyst rekkehus beliggende i rolige og barnevennlige omgivelser på Sydskogen i Bødalen. Rekkehuset har fine uteplasser på begge sider av huset hvor man kan følge solen hele dagen. Stor fin hage med flere frukttrær og bærbusker. Leke- og ballplass i nærmiljø. Gangavstand til barneskole, samt en kort kjøretur unna matbutikk og Slemmestad sentrum med nytt kjøpesenter som skal stå ferdig til høsten. Det er også kort vei til marka med flott ski- og turterreng.
- Solrik beliggenhet
- Byttet kledning på to vegger i 2010 og 2014
- Garasje i felles garasjerekke
- Ingen innsyn fra vestsiden
- 3 soverom
- Gjerde rundt store deler av hagen
- Peisovn i stuen
Inneholder:
1. etasje: Entre, stue, kjøkken og wc
2. etasje: Gang, bad/vaskerom, bod og 3 soverom

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Frøyas vei 61, 3472 BØDALEN
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 237, bruksnummer 568, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 114 kvm
Totalt bruksareal: 104 kvm
Totalt primærrom: 101 kvm
Primærrom:
1. etasje 52 kvm: Entre, stue, kjøkken og wc
2. etasje 49 kvm: Gang, bad/vaskerom og 3 soverom
Sekundærrom:
2. etasje 3 kvm: Bod
I tillegg er det en utvendig bod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.09.2021 utført av AS Huskonsulenten. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med peler konstruksjon. Saltakkonstruksjon i tre tekket med takpapp. Ytterveggene består av bindingsverksvegger i tre med utvendig kledning i tre. Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass. Ytterdør i tre med isolerglass.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
TG2 gir uttrykk for middels kraftige symptomer. Det er gitt tilstandsgrad 2 på følgende:
- Drenering grunnet alder og noe motfall på terrenget.
- Yttervegger grunnet alder og utidsmessig ut ifra dagens krav.
- På eldre kledning grunnet alder og behov for vedlikehold. TG1 på nyere kledning.
- Vinduer, saltakkonstruksjon, badet, samt brunnledninger og ledningsnett for sanitærinstallasjoner grunnet alder.
- Takrenner og nedløp grunnet alder og forventet vedlikeholdsintervall.
- Innvendig trapp grunnet alder og enkelte sår og hakk i trinn.
- Pipestokk da det er mindre riss og eldre fuktskjolder.
- Etasjeskiller da det er avvik i planhet.
- Innvendige gulv grunnet stedvis knirk og en del vaskeskjolder.
- VVS-installasjoner grunnet vedlikeholdsintervall
TG3 gir uttrykk for kraftige symptomer. Det er gitt tilstandsgrad 3 på følgende:
- Vinduet i kjøkken som er punktert, samt vindu i stue og soverom som har sprekt glass.
- Defekt hendel på armatur i servant på toalettet.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema at det er fikset skjøterør i taket på kjøkkenet. Dette ble utført av fagperson. Det var et vepebol i veggen utenfor stuen for ca. 5 år siden, dette er fjernet. Det har vært en liten lekkasje fra taket over soverommet våren 2018, som resulterte i at det innvendige taket på soverommet måtte byttes. Det finnes en skaderapport på dette datert 30.04.2018. Det ble limt takpapp på taket våren 2018. Dette ble utført med hjelp av egeninnsats og en nabo som er snekker. Det ble utført kontroll på el-anlegget for 5 år siden. Selger opplyser også at det er sendt ut nabovarsel om fast montering av ishockeyvant på fotballplassen bak huset.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Enderekkehus bygget i 1978 med totalt 3 soverom. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt og holder en normal enkel standard. Lyst kjøkken fra 1998 med fronter i tre. Kjøkkenet er innredet med underskap, overskap og laminatbenkeplate med nedfelt benkebeslag. Det er kun integrerte hvitevarer som medfølger eiendommen. Flislagt bad med gulvvarme i 2.etasje og toalett i 1.etasje. Badet er innredet med servant, badekar med dusj på vegg og opplegg til vaskemaskin. Peisovn i stuen med utgang til veranda. Gode oppbevaringsmuligheter med en innvendig og en utvendig bod. I hagen har du to epletrær, plommetre, samt solbær-, rips-, bringebær- og blåbærbusker.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Kjøleskap, oppvaskmaskin og ekstra fryser vill medfølge eiendommen.

Oppvarming

Det er elektrisk gulvvarme i bad/vaskerom og peisovn i stuen. Ellers elektrisk med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.09.1981. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 407877, tinglyst 23.11.1979, type heftelse: Pliktig medlemskap velforening
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 407877, tinglyst 23.11.1979, type heftelse: Bestemmelser om vedlikehold av div ledninger og veier, med flere bestemmelser.
Dagboknr 403322, tinglyst 13.04.1984, type heftelse: Vilkår for bruksretten på gnr 237, bnr 289. Bruksretten er betinget av at det blir vedlikeholdt og beplantet i rimelig grad for egen kostnad. Øvrige beboere på Sydskogen har rett til nødvendig ferdsel på stien som går langs vollen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har tinglyst bruksrett på gnr 237, bnr 289. Rettigheten er tinglyst på gnr 237, bnr 568, dagboknr 403322, tinglyst 13.04.1984.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Beliggende i meget barnevennlige og rolige omgivelser med bilfrie gangveier. Hyggelig bomiljø. Kort vei til barnehager og nyoppusset barneskole med trygg og bilfri skolevei. Området består primært av rekkehus, eneboliger og delte boliger. Ca 1 km til KIWI butikk. Nærhet til Nye Rortunet kjøpesenter som vil stå ferdig høsten 2021. Midlertidig kjøpesenter med klesbutikk, blomsterbutikk, vinmonopol, meny, optiker med mer. Gang- og sykkelsti helt til Slemmestad. 5 minutters kjøring til fjorden med aktivt bade- og båtliv.
Inne på feltet er det en flott ballplass som brukes som skøytebane om vinteren.
Kort vei til marka med flott ski- og turterreng. Idrettsmiljø i Bødalen IL og Slemmestad IL.
Ekspressforbindelse med buss fra Slemmestad og Bødalen retning Oslo og Drammen. Hurtigbåt fra Slemmestad sentrum til Aker Brygge. Det er få minutter kjøring til Heggedal togstasjon.
Røykenbadet åpnet sine dører i begynnelsen av 2017 og ligger bare en kort kjøretur unna. Foruten ordinær svømmehall med stupetårn og sklie, tilbyr anlegget treningsmuligheter av alle slag og klatrevegg, for å nevne noe.

Adkomst

Fra Asker: Følg Slemmestadveien til Rortunet handlesenter kommer på venstre side. Følg deretter veien i ca 3 kilometer til Bøveien går inn til høyre. Følg denne oppover bakkene til det flater ut og ta Tors vei inn til venstre. Følg helt til det kommer boliger på høyre side av veien og boligen ligger inne på feltet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Sydskogen barneskole i kort avstand fra boligen som er totalrenovert og påbygd stod ferdig april 2019. Ca 3 km til Slemmestad ungdomsskole. Barnehager i umiddelbar nærhet. Ellers få minutters kjøring til diverse offentlige og private barnehager. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/barnehagene.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 232,9 kvm. Eiendommen er pent opparbeidet med gressplen, bær/frukt trær, hekk og gjerde med port. Steinlagt inngangsparti.
Deler av tomten på baksiden er opparbeidet utenfor eiet tomt. Denne eienommen har tinglyst bruksrett og vedlikeholdsrett til dette areal frem til toppen av vollen. Se tinglyste hefteler/rettigheter for flere detaljer rundt dette.

Parkering

Parkering for en bil i garasjeanlegg på velets grunn. Ellers parkering på anviste plasser rundt garasjanlegget.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat velvei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Hele eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Sydskogen vedtatt 18.04.1985. Videre er hele eiendommen regulert til nåværende boligbebyggelse i henhold til Kommuneplan Røyken 2015-2027 vedtatt 01.10.2015.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 13.843,- for 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Eiendommen har vannmåler så kommunale avgifter vil variere etter forbruk.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 11.000,- pr. år. / 19.400 kwh. pr. år. Årlig nettleie på ca. kr 10.725,-.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 12.000,-.
Boligen er tilknyttet Sydskogen velforening og har en velavgift på kr 4.180,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på
kr 499,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er ikke tilknyttet alarmselskap.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 832.728,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2019 kr 2.997.821,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.691.342,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lech Slawomir Tomczak

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 52.500,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.000,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 16-0097/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Røyken
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR16.2197

Dato

Sist oppdatert: 13. oktober 2021 kl. 13:36

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.