Solgt: 5 300 000 kr

Enoks vei 11

5 200 000 kr
66 m²
2 soverom
Velkommen til denne fantastiske muligheten på Lille Ekeberg!
Ekeberg/Lille Ekeberg
Meget flott og gjennomført 3-roms. Vestvendt, solrik balkong med herlig utsikt og ingen gjenboere. Idylliske omgivelser!
 • Prisantydning
  5 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  111 000 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  5 420 126 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1950
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 602 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Meget flott 3-roms leilighet meg god intern beliggenhet i et attraktivt og veletablert boligområde på Ekeberg. Stille og rolig med store grøntarealer utenfor. Umiddelbar nærhet til Ekeberg, offentlig kommunikasjon, matbutikker og et rikt fritidstilbud!Leiligheten har moderne og tidsriktig innredning og fargevalg, som i samspill med orginale detaljer som innerdører, gulv og synlig teglstein, noe som gir et nydelig inntrykk! Leiligheten ligger i en høy 2. etasje, og har en gjennomgående og god planløsning. Store vindusflater og gjennomlys, gir boligen en god atmosfære. Vestvendt balkong med herlig utsikt, ingen gjenboere og gode solforhold kommer på toppen av det hele. Velkommen til en hyggelig førjulsvisning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Enoks vei 11, 1181 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 134, bruksnummer 14, ideell andel 1/1
Andelsnummer 76, Lille Ekeberg Borettslag, organisasjonsnummer 954 571 343

Innhold

Totalt bruksareal: 67 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
Bruksareal:
Leilighet 67 kvm
Primærrom:
2. etasje 66 kvm: Entré, bad, to soverom, stue, kjøkken,
Sekundærrom:
2. etasje 1 kvm: Bod.
I tillegg disponerer leiligheten tre boder. En loftsbod med skråtak med gulvflate på ca. 9 m2 (målbart areal vesentlig mindre grunnet skråtak). To boder i kjeller, hver på ca. 7 m2.
Vedlagte plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.12.2021 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller og loft. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av mur/betong. Utvendige fasader forblendet med teglstein. Tak i trekonstruksjon utvendig tekket med takstein/ takplater (Ikke besiktiget). Leiligheten har slett hvit entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Vinduer fra 2018 (og 1982 på bad) med tre-lags glass og karmer/rammer av tre. Balkongdør fra 2018 med tre-lags glass og karmer/rammer av tre. Varmtvannsbereder på ca. 120 liter fra 2017 plassert i kjøkkenbenk. Oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme på bad. Naturlig ventilasjon i leiligheten.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
Tilstandsgrad 2
Bad
Vannrør: Ca. 30 cm av vannrør som kommer inn på badet vurderes til å være fra byggeår, denne delen av vannrøret er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i en gulvflis, noe som indikerer manglende vedheft/hulrom mellom flis og underlag.
Kjøkken
- Sprekk i koketopp.
Overflater
- Litt avflassing av maling/sparkel i himling i entré.
Vinduer:
- Gjelder vindu på bad som er av eldre dato.
Informasjon fra borettslagets informasjonsside:
Pelsbille (majorstuebille), skjeggkre, sølvkre er observert og registrert enkelte plasser og er/blir bekjempet. Ta kontakt med styreleder ved spørsmål.
Rotter er utbredt i Oslo og er observert ved enkelte adresser. Borettslaget har avtale med eksternt firma for bekjempelse og forebyggende aktivitet både inne og ute. Ta kontakt med styreleder ved spørsmål.
Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget flott 3-roms leilighet beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde på Ekeberg. Stille, rolig og barnevennlig boområde med store grøntarealer og lekeplasser rundt eiendommen. Leiligheten har en sentral beliggenhet med umiddelbar nærhet til Ekeberg skole, barnehager, offentlig kommunikasjon, matbutikker og et rikt fritidstilbud.
Dette er en særdeles pen og definitivt innflytningsklar leilighet. Leiligheten har moderne og tidsriktig innredning og fargevalg, som i samspill med orginale detaljer som innerdører, gulv og synlig teglstein, gir et nydelig inntrykk! Leiligheten ligger i en høy 2. etasje med flott utsikt og uten gjenboere. Videre en gjennomgående og god planløsning, samt store vindusflater som sørger for at leiligheten bades i lys.
Leiligheten ble vesentlig pusset opp vår/sommer 2017. Videre er vinduer og balkongdør skiftet av borettslaget i 2018. Her er det bare å flytte rett inn!
Fra felles oppgang og inn i boligen blir man møtt av en innbydende og romslig entré hvor det er god plass yttertøy. Og i tillegg et praktisk kott som gir god lagringsplass. Fra entréen er adkomst til et delikat, flislagt baderom som ble pusset av i 2017. Oppussing ble gjort av fagfolk og det foreligger dokumentasjon på arbeidet. Badet er utrustet med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur og veggmontert speil. Badekar med veggmontert dusjholder og glassdør. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmekablene i gulvet sikrer varme tær for kjølige morgener. Badet er lyst og effektivt utnyttet.
Videre fra entréen kommer man inn i en lys kombinert stue og spisestue – som er nettopp det: her er det nok av plass til begge deler. I stuen er det godt med plass til sofagruppe med tilhørende møblement. I spisestuedelen er det god plass til stort spisebord. Her er det også gode muligheter for å dekke til langbord ved større begivenheter. Fargevalg, de store vindusflatene og den særdeles gode takhøyden på 2.61m understreker det luftige og åpne i dette rommet, og skaper et rom med høy trivselsfaktor. Her har man naturlige samlingssted for måltider og sosiale timer med familie og venner – uansett hvilken stuedel man er i.
Videre fra stuen/spisestuen er det utgang gjennom stor skyvedør i glass som går nesten til taket ut til overbygget veranda. Med de store glassflatene fungerer verandaen som en flott og skjermet utvidelse av stuen i sommerhalvåret. Ny balkongskyvedør til uterommet fra 2018 gir en ekstra god flyt som innbyr til å la familieliv og sosiale sammenkomster sveve mellom inne og ute.
I praktisk tilknytning til stuen og spisestuen ligger kjøkkenet som ble pusset opp i 2017. Et lekkert kjøkken fra IKEA, som er veldig plasseffektivt innredet. Her er det laget en koselig plass til barstolrer ved vinduet for å nyte frokosten eller raske måltider om man ikke orker å gå hele veien ut til spisestuen. God skap- og benkeplass gir et kjøkken som har nok av tumleplass for de mest aktive hobbykokker, og fremstår som meget funksjonelt. Integrerte hvitevarer som inkluderer koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det store kjøkkenvinduet bidrar til gjennomlys i leiligheten. Kjøkkenet er spesielt tiltenkt den bortskjemte samboer eller gjest, som kan se de herligste måltider bli til fra liggende positur i kjøkkenbenken!
Det er to gode og romslige soverom i leiligheten: ett med inngang fra entréen og ett fra stuen. Hovedsoverommet ligger innefor stuen og har god plass til både garderobeløsninger, dobbeltseng med nattbord og evt. kontorpult etc.. Soverom nr. 2 er noe mindre, men også av bra størrelse. Hovedsoverommet vender mot øst, mens soverom 2 vender mot vest.
I tillegg disponerer leiligheten hele tre boder, en loftsbod med skråtak med gulvflate på ca. 9 kvm, samt to kjellerboder, hver på ca. 7 kvm.
Dette er en vakker leilighet i et veletablert og meget attraktivt boligområde hvor man har alle forutsetninger for å kunne trives særs godt. Velkommen på visning!

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1946, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. Det foreligger ferdigattest for fasadeendringer datert 03.02.1998.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om trafostasjon/kiosk, samt adkomstrett.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Rettigheter: Bestemmelse om vann og kloakkledning. Anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Rettigheten er tinglyst på Gnr. 134, bnr. 79, dagboknr 339279, tinglyst 14.07.2006.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Solkart vedlagt i salgsoppgaven er kun ment som en illustrasjon over solforholdene midtsommers (21.6). Teknologien som brukes kan slå feil pga. kalibrering e.l. Solforhold må derfor også kontrolleres selv ved hjelp av kompass, kart eller egen app hvis dette er av betydning. Bygg, vegetasjon o.l. kan skygge for solen. Konferer med megler ved spørsmål eller hvis du har behov for veiledning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enoks vei 11er en del av borettslaget Lille Ekeberg. På toppen av Ekeberg – hele Oslos hage og lekeplass – ligger borettslaget luftig plassert i grønne omgivelser omgitt av skogsområder og villa- og småhusbebyggelse. Navnet stammer fra Lille Ekeberg gård – og barnehagen ligger i våningshuset fra den gamle gården. Man bygger rett og slett ikke slike borettslag lenger: her er det masser av luft og plass mellom bygningene, og store friområder for lek og spill og sosialt samvær. Eller muligheten for å bare ta med seg et pledd og slange seg på gresset helt uforstyrret. I absolutte umiddelbare nærhet har man bl.a. Ekebergsletta, Brannfjell, Ekebergparken med skulpturparken og Ekebergrestauranten, og flotte skogsområder. Og samtidig er du bare 12 minutter unna med bussen fra sentrum.
Eiendommen ligger tilbaketrukket fra veien, og med særs begrenset gjennomgangstrafikk er beliggenheten spesielt barne- og familievennlig. Umiddelbar nærhet til friområdet på Brannfjell/ Ekebergsletta som er et eldorado for barn i alle aldre: her er det unike muligheter for tur- og friluftsaktiviteter uansett alder og årstid. Herfra er du i sykkelavstand fra både Østmarka og Østensjøvannet, samt Bunnefjorden, med flere hyggelige badeplasser. Ønsker du variasjon fra skogsområdene på Brannfjell og Ekeberg, er det muligheter for spennende naturopplevelser i Svartdalsskogen som du kan trille ned til på bare noen få minutter: her er det flotte turstier langs Alnaelva helt opp til Lillomarka og muligheten til å oppleve tett urskog og brusende elv midt i Oslo. Mange liker også å rusle rundt og oppleve den eldste delen av Oslo nedover i Ekebergskrenten, Baglerbyen og Gamlebyen med bl.a. gamle, koselige småhus, Oslo Hospital, Oslo Ladegård, Middelalderparken og de gamle kirkeruinene for å nevne noe. Kort og trygg skolevei til Ekeberg skole, og et godt barnehagetilbud i nærområdet.
Få minutter til nærbutikk (Spar) i Vårveien, Rema 1000, samt søndagsåpne Joker og Bunnpris på Ryen. Nærmeste kjøpesenter er Manglerud senter med et totaltilbud av varer og tjenester (ca. 60 butikker). Her finner man blant annet apotek, post i butikk, matbutikk, frisør, legesenter, klesforretninger og Vinmonopol. Bryn senter ligger også i nærområdet, og tilbyr hele 42 butikker, 12 helseaktører, og en av Norges største dagligvarebutikker, Meny. En kort kjøretur unna finner man Holtet med populære Jacobs, Åpent Bakeri og Best Helse helsesenter. Kort vei også til Lambertseter Senter, med bl.a. Symra kino, Deichmans bibliotek, Vinmonopolet og over 80 butikker og spisesteder.
Nærhet til offentlig kommunikasjon med bl.a. buss i Vårveien. Se gjerne www.ruter.no for tidstabeller og rutetilbud.
For treningsglade sjeler finnes det et vell av tilbud og muligheter! De naturlige omgivelsene gir masse muligheter for fysisk utfoldelse, tur, mosjon og lek. For de som foretrekker treningssentre er det mange muligheter i alle himmelretninger. Og ikke minst er det et enormt tilbud i de lokale idrettslagene og -foreningene i nærområdet med bla. fotball, håndball, ishockey, innebandy, friidrett, turn, korps, basketball, hestesport, frisbee, aerobic, dans og yoga.
Du har altså et stort tilbud i absolutte nærhet som inkluderer byens største grønt- og lekeområder, turstier, lysløyper, idrettsanlegg, ishall, offentlige bad og badeplasser både i marka og i fjorden, minigolfbane, ridesenter, skatepark, husdyrpark, store friområder, elveløp og fossefall, skulpturpark, Middelalderbyen, Gamlebyen, Nordre Skøyen Hovedgård og Ekebergrestauranten, m.m. Et eldorado for barn, samt at det gir unike tur- og friluftsmuligheter for alle aldersklasser, sommer som vinter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler
Ekeberg skole (1-7 kl.) 0.5 km
Ryenberget skole (1-10 kl.) 1.8 km
Høyenhall skole (1-10 kl.) 2.6 km
Bekkelaget skole (1-7 kl.) 2.6 km
Brannfjell skole (8-10 kl.) 1.5 km
Holtet videregående skole 1.8 km
Barnehager
Lille Ekeberg barnehage (0-6 år) 0.2 km
Vårveien barnehage (1-6 år) 0.4 km
Hakkebakkeskogen f.bhg. - Stamhusv.
Se nabolagsprofil. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 901 kvm som tilhører borettslaget. Felles eiet tomt for borettslaget opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, grøntarealer, busker, trær og diverse beplantning.

Parkering

Borettslaget har 122 parkeringsplasser hvorav 51 er ladeplasser og én er for MC. Pris for leie av parkeringsplass er kr 150,- pr. måned. Parkeringsplassene leies ut etter ventelister. Dersom du ønsker plass, ta skriftlig kontakt med styret.
Ellers er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-2864 datert 14.05.86 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 602,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv/Internett, generell drift og vedlikehold, kommunale avgifter, bygningsforsikring og forretningsførsel.
Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Styret har besluttet å øke felleskostnadene med 2,5% fra 01.01.22 til kr 3.692,-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.700 pr. år/ 11.200 kwh. pr. år. / Årlig nettleie kr 7.140,-
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 999 097,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig). Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 596 749,20,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 32 026,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 111 000,- pr. 01.11.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 24.057.958,- pr. 01.11.2021 og lånevilkårene er:
* OBBK01
Andel av saldo: kr 110.325,-
Rentebetingelser: Flyt 1,90% (01.11)
Lånets løpetid: 6 år 8 mnd.
Avdragsfrihet: Nei
IN-lån: Nei
Kapitalkostnader: kr 646,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.320.126-. Av dette beløpet utgjør kr 111.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Emilie Otilde Lotsberg og Lars August Lotsberg

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Lille Ekeberg Borettslag.
Borettslaget består av 216 leiligheter.
Forretningsfører er Obos, tlf. 22 86 59 99.
Borettslagets eiendom er forsikret hos Tryg Forsikring - polisenummer 6600710.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold (hund og utekatt) tillates kun hvis dette ikke er til ulempe for andre andelseiere. Ulemper kan for eksempel være støy, lukt, avføring i sandkasser, astma-/allergiplager, psykiske ulemper som frykt for hund m.m. Før anskaffelse av husdyr må søknad sendes til Styret. Borettslagets dyreholdserklæring må undertegnes og vedlegges søknaden.
Oppussing og ombygging: Før større forandringer, fks. endring av vegger, rehabilitering av bad, utskifting av entrédør eller installasjon av ildsted, skal søknad sendes til Styret.
Foretatt påkostninger de senere år:
2021:
- Oppgradering av infrastruktur for TV og internett.
- Bytte av røykvarslere i alle leiligheter
2018:
- Byttet vinduer og dører, samt nye låser med brikke på alle fellesdører og calling-anlegg.
Planlagte påkostninger:
Styret informere om at det pr. september 2021 ikke er noen umiddelbare planer som vil øke andel fellesgjeld. Borettslaget er på vei inn en plan- og budsjettperiode hvor man må vurdere aktivitetsnivået for kommende periode.
- Utearealer – grøntprosjekt igangsatt i samarbeid med OBOS Prosjekt
- Ny Vedlikeholdsnøkkel utarbeidet i samarbeid med OBOS Prosjekt
- Rør og våtrom/bad er noe styret har kartlagt i noe tid. Foreløpig konklusjon i rapport fra OPAK er at avløpsrørene (som er behandlet med rør-i-rør) og vannrørene vil kunne benyttes i minst 10 år til. Borettslaget bør derfor planlegge rør- og våtromsrehabilitering fra ca. 2027.
- Ny belysning i alle oppganger.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.500,-
Visninger: kr 2.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0151/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.21151

Dato

Sist oppdatert: 13. desember 2021 kl. 13:59

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.