Solgt: 4 500 000 kr

Selvbyggerveien 122

4 500 000 kr
68 m²
2 soverom
Velkommen til Selvbyggerveien 122 - Presentert av Krogsveen ved Emir Resulbegovic
Emir Resulbegovic
Presenteres av
Emir Resulbegovic
TONSENHAGEN
Attraktiv 3-R andelsleilighet - Oppussingsobjekt med masser av potensiale! - Balkong med fjordutsikt - Sentrumsnært!
 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  67 352 kr
 • Omkostninger
  9 126 kr
 • Totalpris
  4 576 478 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1971
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  68 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 175 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/ Emir Resulbegovic har gleden av å presentere Selvbyggerveien 122 - Hyggelig 3-roms beliggende i et attraktivt, rolig og meget barnevennlig boligområde på populære Tonsenhagen med store grøntområder som omkranser borettslaget. Her bor du med både alt marka har å by på, samt buss som går til alle døgnets tider innen gangavstand. Få minutters gange til barnehage hvor beboerne i borettslaget har fortrinnsrett. Sjelden mulighet hvor du kan skape din egen drømmebolig - her er det bare fantasien som etter grenser!
 • Gjennomgående leilighet med skjermet og rolig beliggenhet, men samtidig svært sentralt
 • Boligen disponerer én parkeringsplass ute
 • Arealeffektiv planløsning, fritt utsyn og lite innsyn
 • Felles sykkelbod og bod for barnevogner ved inngangspartiet
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Selvbyggerveien 122, 0591 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 85, bruksnummer 218, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 77, Sandbakken Borettslag , organisasjonsnummer 951 213 853

  Innhold

  Totalt bruttoareal: 86 kvm
  Totalt bruksareal: 78 kvm
  Totalt primærrom: 68 kvm
  Primærrom:
  1. etasje - 68 kvm:
  Sekundærrom: Innglasset balkong på 10 kvm.
  I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 5 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.06.2021 utført av Takstmann Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong.
  Boligblokk med 3 etasjer kjeller og underetasje. Adkomst fra asfaltert inngangsparti til felles trapperom.
  Grunnmur i støpt betong og støpt kjellergulv. Støpte etasjeskillere. Murverk i bærende konstruksjoner og fasader, yttervegger utvendig forblendet med gul spekkmurt teglstein Flatt tak tekket med folie.
  Støpte trapper belagt med terrazzo og malte murvegger mellom etasjer.
  Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på.
  Følgende punkt er vurdert til TG3:
  - Lekkasje fra servant som for tiden ikke er i bruk. Må utbedres.
  Følgende punkt er vurdert til TG2:
  - På baderom er det ukjent hvordan gulv er sikret mot fuktgjennomslag og sluk var ikke tilgjengelig for kontroll ved befaring. Det er imidlertid ikke opplyst eller påvist lekkasjer. Om kabinett fjernes og det skal dusjes rett på gulv anbefales å etablere ny membran.
  - I føge tidligere prospekt ble baderom modernisert i ca 2006. Ukjent hvordan membran er
  montet og nytt sluk er montert.
  - Ukjent alder på varmtvannsbereder, men antatt eldre enn kjøkken fra 2006.
  - Innvendige gulvflater, generell bruksslitasje og kosmetisk oppussing må påregnes.
  - Innvendige veggflater, generell bruksslitasje på overflater. Kosmetisk oppussing må påregnes.
  - Ventilasjon med naturlig avtrekk i leiligheten.
  Resterende punkter er vurdert til TG1.
  I egenerklæringen opplyser selger om at det har vært lekkasje ved sluken i dusjen, som ble utbedret av daværende eier.
  Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Flott 3-roms beliggende i et attraktivt, rolig og meget barnevennlig boligområde på populære Tonsenhagen med store grøntområder som omkranser borettslaget.
  Her bor du med både alt marka har å by på, samt buss som går til alle døgnets tider innen gangavstand. Få minutters gange til barnehage hvor beboerne i borettslaget har fortrinnsrett.
  Sjelden mulighet med solrik, innglasset balkong med flott utsikt mot by og fjord!
  Nærmere innhold:
  Entré:
  Entréen er romslig med god plass for både oppbevaring og oppheng av yttertøy og sko. Fra entréen er det direkte tilgang til leilighetens øvrige rom, dette understøtter leilighetens meget gode planløsning. Malte veggflater og pene fliser på gulv.
  Stue:
  Leiligheten har en stor og god stue som er i åpen løsning med kjøkkenet. Det er rikelig med plass for sittegruppe med tilhørende møblement og tv-seksjon i stuen. Rommet har enorme vindusflater som sørger for at det kommer store mengder naturlig lys inn i boligen. At leiligheten befinner seg i en høy første etasje sørger for lite innsyn/gjenboere samt et flott utsyn mot borettslagets flotte parkdrag samt byen/fjorden. I direkte tilknytning til både kjøkken og stue har man romslig plass til "spisestue" - et naturlig samlingssted for venner og familie. Fra stuen/spisestuen er det direkte utgang til den innglassede balkongen.
  Kjøkken:
  Romslig kjøkken levert av Ikea - her er det svært god benk- og skapplass. Den åpne kjøkkenløsningen oppleves behagelig med god plass mellom stue og kjøkken. Her har du en god kommunikasjon med stuen/spisestuen med den sjarmerende barløsningen. En slik type kjøkkenløsning tilfredsstiller mange behov, for deg som ønsker mye benk- og skapplass og for deg som ønsker en åpen og god kommunikasjon. Innredning med benkeplater i eik, nedfelt rustfri oppvaskkum og ettgreps armatur. Fliser mellom benk og overskap. Hvitevarer er plassert i nisjer med ventilator i stålhette og opplegg for vaskemaskin.
  Innglasset balkong:
  Sydvendt balkong av fin størrelse på hele 11 kvm som i følge solkart byr på morgen- og formiddagssol fra ca. kl. 09.00 til ca. kl. 17.00 sommerstid. Her er det masser av plass til både stor sittegruppe, spisebord med stoler, grill, hyller mm.. Her kan man med andre andre ord invitere venner og familie på grillfest uten å bekymre seg for plassmangel! På årets varme dager fungerer balkongen naturligvis godt som en forlengelse av stuen. Et herlig uterom hvor en kan nyte fine dager vel som flotte kvelder. Grønt og frodig utsyn mot borrettslagets parkdrag og utsikt over deler av Oslo by og fjord. Stikkontakt for terrassevarmer, grill, etc. er montert samt praktisk markise.
  Soverom I:
  Hovedsoverommet har god størrelse og rikelig med plass til dobbeltseng. Praktisk og flott skyvedørsgarderobe er montert. Soverommet vender ut mot stille og rolige fellesarealer, her kan med sove med soveromsvinduet åpent hele året.
  Soverom II:
  Det andre soverommet er også av god størrelse og er i dag innredet som gjesterom. Passer selvsagt også godt som barnerom eller kontor. Romslig garderobeskap. Godt med lysinnslipp fra stort vindu.
  Bad:
  Flislagt bad med varmekabler i gulv og downlights i himling. Badet er utstyrt med dusjkabinett og godt med oppbevaringsplass. Servant med skuffeinnredning, speil med lys over og skap på vegg.
  Toalettrom:
  Praktisk, separat toalettrom med flislagt gulv og downlights i himling.

  Oppvarming

  Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner samt gulvvarme på bad.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 26.01.1973 og på rehabilitering av fasade datert 03.12.1993. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst en servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler bestemmelse om vei.
  Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutt.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten har en meget populær beliggenhet på Tonsenhagen med marka som nabo. Tonsenhagen er et meget etterspurt boområdet i rolige og idylliske omgivelser.
  Rett ved er inngangsporten til idylliske Lillomarka. Her finner du varierte sykkelstier, koselige turstier, grusveier og fantastiske skiløyper om vinteren. Meget godt nett av lysløyper.
  Like ved ligger også Grefsenkleiva alpinanlegg med bakker for både store og små. Hyppig preparering og lite folk i bakken, gir ofte nydelige skiforhold. Til og med mulighet for pudderkjøring på de beste vinterdagene!
  Badeturen kan legges til idylliske omgivelser ved Trollvann eller Isdammen.
  Skoler, barnehager, fotballbaner, badedam, Årvoll og Tonsenhagen senter med populære «Kaffehjørnet» og diverse butikker i umiddelbar nærhet. Også kort avstand til Linderud senter.
  Meget godt og effektivt kollektivtilbud fra Tonsenhagen skole til sentrum. Buss 31 går fra sentrum til Tonsenhagen gjennom hele døgnet. I underkant av ti minutters gange til T-bane på Linderud.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Boligen sogner til Tonsenhagen barneskole.
  Flere barnehager i nærområdet, bl.a:
  Sandbakken barnehage (1-6 år) 0.2 km
  Kolsåsbakken barnehage 0.3 km
  Rødberget naturbarnehage (4-5 år) 0.5 km
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 45.687,7 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet fellesareal med gressplen, prydbusker, hekker, trær, lekeapparater, benker, bord og asfalterte gangveier.

  Parkering

  Boligen disponerer egen parkeringsplass ute. Borettslaget har etablert infrastruktur for felles ladeanlegg for elbiler og hybrider, så boks kan etableres av kjøper om ønskelig. Dette betales da av hver enkelt.
  Borettslaget har 24 parkeringsplasser ekstra, som kan leies gjennom styret hvis det er noe ledig.
  Pris på leie er 1.200,- kr pr/år. Utover dette er det også gjesteparkering i borettslaget.
  EL-bil: Borettslaget har installert infrastruktur for lading av elbil på biloppstillingsplasser og garasjeplasser. Beboer sørger selv for ladeboks dersom det er ønskelig. Kostnad for ladeboks og pris for strømbruk betales av hver enkelt beboer.
  For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-1500 datert 13.11.1968 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Kommunedelplan: KDP-17.
  Saksnummer: 201004818 - Reguleringssak. Trikketrase Tonsenhagen - Detaljregulering.
  I februar 2010 sa bystyret ja til trikk fra Sinsenkrysset, via Årvollveien og Rødbergveien, til Tonsenhagen/Linderud. I 2011 ble konsekvensutredningen for traseen gjennomført. Trikk til Tonsenhagen er en av 13 foreslåtte strekninger iht. rapport "Videreutvikling av trikkenettet i Oslo" utarbeidet av Multiconsult på vegne av Ruter datert 22.05.2020. Tonsenhagen en av strekningene de anbefaler å arbeide videre med trikk som hovedalternativ. Reguleringsplanen er til offentlig høring og politisk behandling.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 3 175,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV/internett (grunnpakke), nedbetaling av andel fellesgjeld, trappevask, vaktmester, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring mm..
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og vil øke med 5% fra 01.08.2021.
  Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
  Megler har ikke fått opplysninger vedr. nåværende eiers årlige strømforbruk. På tilsvarende leiligheter i borettslaget er strømforbruket på ca. 5.500 - 6.500 kwh. pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, og grunnpakken er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 944 076,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 398 673,60.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr. 4.596,- pr. 31.12.2020.
  Andel fellesgjeld er kr. 67.352,- pr. 10.06.2021.
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 13.343.171,- pr. 10.06.2021 og lånevilkårene er:
  * OBBK01-98207543934
  Saldo pr. 10.06.2021: kr. 5.964.635,-
  Andel av saldo: kr. 30.108,-
  Rentebetingelser: 1,75% pr. 10.06.2021
  Kapitalkostnad: kr. 147,-
  Restløpetid: 20 år og 3 mnd
  Avdragsfrihet: Nei
  * OBBK02-98207543942
  Saldo pr. 10.06.2021: kr. 3.620.802,-
  Andel av saldo: kr. 18.276,-
  Rentebetingelser: 1,75% pr. 10.06.2021
  Restløpetid: 10 år og 4 mnd
  Kapitalkostnad: kr. 161,-
  Avdragsfrihet: Nei
  * OBBK03-98207880035
  Saldo pr. 10.06.2021: kr. 3.757.734,-
  Andel av saldo: kr. 18.968,-
  Rentebetingelser: 1,75% pr. 10.06.2021
  Restløpetid: 9 år og 3 mnd
  Kapitalkostnad: kr. 186,-
  Avdragsfrihet: Nei
  Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr 172,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 500,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
  kr. 4.576.478,-. Av dette beløpet utgjør kr 67 352,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Diana Patricia Fynbo

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Sandbakken borettslag.
  Borettslaget består av 195 leiligheter og 1 tjenesteleilighet.
  Forretningsfører er OBOS, tlf. 22 86 59 99
  Dugnad må påregnes.
  Dyrehold er tillatt. Det skal undertegnes en erklæring om betingelser for dyrehold før anskaffelse.
  I følge styreleder informeres det om at det ikke er lov å koble seg på felles ventilasjonsanlegg.
  Foretatte påkostninger de senere år:
  2020/2021:
  Infrastruktur til lading av el-biler.
  Oppgradering av hovedtavler.
  Oppgradering av sikringsskap i leilighetene (gjelder ikke alle leiligheter, kun de som takket ja til oppgradering).
  2018:
  OPAK har levert forprosjekt for infrastruktur for elbil-lading i garasjer og parkeringsplasser, samt oppgradering av hovedtavler inkl. stigeledninger og utskifting av belysning i fellesarealer.
  Gravet og isolert ny overvannsrenne foran garasjerekken på den store parkeringsplassen.
  2017:
  Startet planlegging med etablering av elbil-lading.
  Solgte vaktmesterleiligheten i Rødbergveien 87 for kr 3 600 000,-.
  Gjennomført 1-års reklamasjonsbefaring etter rehabiliteringen og lukket avvikene som ble registrert.
  Etablert elektronisk betalingsløsning for salg av nøkler og ventiler.
  Fasadevask og impregnering (avsluttende arbeider).
  2016:
  Oppgradering av hovedkomponenter i internt kabelnett for TV og internett.
  Det ble i 2016 gjennomført et større vedlikeholdsprosjekt:
  Garasjer: Byttet takbelegg, kledning, porter og sikringsskap og ledninger. Betongrehabilitering og katodisk beskyttelse der hvor det er etasjeskiller i betong. Balkonger: Betongrehabilitering, maling av betong og treverk, og behandling av balkonggulv. Katodisk beskyttelse øverste balkongtak i Rødbergveien 87 - 95. Oppganger: Bytte av postkasser og maling av tak, vegger og rekkverk. Maling av inngangsparti utvendig. Maling av vinduer på inngangssiden. Utskifting av sikringsskap i vaskerier.
  Planlagte påkostninger:
  Det ble tatt opp et lån på ca. 7 millioner til prosjektene med infrastruktur til lading av el-biler, oppgradering av hovedtavler og sikringsskap. Lånet er enda ikke fordelt pr. leilighet. Det vil således bli en økning i fellesgjeld for hver leilighet når dette lånet fordeles.
  Iht. Styret 16/06 vil:
  - Felleskostnadene vil øke med 5% fra 1 august
  - Det neste store prosjektet vil bli rørfornying. Omfanget har de ikke en oversikt over enda, men oppstarten vil antagelig bli om ca. 5 år.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis, bortfaller avtalen og ingen av partene har noe økonomisk ansvar ovenfor den andre.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. Forkjøpsretten er forhåndsutlyst og meldefristen er 15. juni 2021. Kontakt megler for mer informasjon.
  For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS.
  Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Avhendingsloven
  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1.25% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 14.750,-
  Visninger: kr 2.500,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0150/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.21150

  Dato

  Sist oppdatert: 02. november 2021 kl. 12:35

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

  Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

  Andre boliger i området

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.