Solgt: 5 410 000 kr

Ormeletveien 148

5 500 000 kr
57 m²
3 soverom
Fasade
Tjøme/Ormelet
En koselig og sjønær fritidsbolig med flott sjøutsikt over Røssesundet m/brygge og båtplasser samt parkering rett ved
 • Prisantydning
  5 500 000 kr
 • Omkostninger
  138 842 kr
 • Totalpris
  5 548 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1978
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  57 m²
 • Bruksareal
  60 m²
 • Tomteareal
  372,9 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Fritidseiendommen ligger på en høyde med sol og sjøutsikt, hytta har en trivelig stil med lyse, pene farger. I de senere år har det blitt gjort restaurering og utbedringer av fritidseiendommen, Fine uteplasser på terrasser rundt hytta. Nedenfor hytta er det en platting for utemøblement med en liten gressplen. Eiendommen har tinglyst rett til 1 parkeringsplass, på naboens grunn beliggende rett på nedsiden, ved veien. En brygge med båtplasser tilhører også eiendommen. Det er flott utsikt til det maritime nabolaget og utover Røssesundet - i dette sundet som deler Tjøme og Hvasser, ligger et av Norges mest populære områder for å tilbringe ferie- og fritid i sommerhalvåret. Med kjørevei helt frem til eiendommen og båtplass få meter unna er dette en attraktiv fritidseiendom.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ormeletveien 148, 3145 TJØME
Kommunenummer 3811, gårdsnummer 250, bruksnummer 71

Innhold

Totalt bruttoareal: 70 kvm
Totalt bruksareal: 60 kvm
Totalt primærrom: 57 kvm
Bruksareal:
Fritidsbolig 60 kvm
Primærrom:
Fritidsbolig:
Underetasje: 25 kvm: Trapperom/gang, 2 soverom og bad/wc/vaskerom
1. etasje 32 kvm: Kjøkken, stue og soverom
Sekundærrom:
Fritidsbolig:
Underetasje: 3 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.05.2020 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Fritidsbolig oppført i tre over grunnmur ca 1978. Boligen er oppført i en etasje samt underetasje og krypeloft iht. tilstandsrapport.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder Diverse skjevheter/planavvik i gulv på grunn i støpt betong samt i etasjeskillere. Alders slitasje yttervegg, vinduer, det er råte i deler av vindskier hvor utbedring må påberegnes, Selger informerer om at det i forbindelse med utskiftning av gammelt avløp, så ble det lagt inn nytt avløp i teknisk rom, dette bygger litt mer opp og gjør at det blir feil fall mot sluket på dette rommet.
Selger opplyser at boligen har vært gjenstand for diverse oppgraderinger som f.eks. ny taktekking med ny papp etc i 2010, ny utvendig kledning i 2010, oppgradert/fornyet sikringsskap/elektrisk anlegg i 2017/-18, oppgradert deler av vann-/avløpsledninger i 2008/-17, offentlig vann/kloakk i 2015, drenert bak hytta ca 2005, skiftet flere vinduer samt pusset opp innvendige overflater. Total renovert bad, ferdig i 2017. Vanlig værslitasje i utvendige overflater. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et godt inntrykk.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Selger opplyser at boligen har vært gjenstand for diverse oppgraderinger som f.eks. ny taktekking med ny papp etc i 2010, ny utvendig kledning i 2010, oppgradert/fornyet sikringsskap/elektrisk anlegg i 2017/-18, oppgradert deler av vann-/avløpsledninger i 2008/-17, offentlig vann/kloakk i 2015, drenert bak hytta ca 2005, skiftet flere vinduer samt pusset opp innvendige overflater. Vanlig værslitasje i utvendige overflater. Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater. Boligen gir for øvrig et godt inntrykk.

Standard

Tjøme. Hytta går over 2 plan og har kjøkken, stue med utgang til veranda og soverom på hovedplanet. I underetasjen som har trapp ned fra stuen og egen utgang, er det et pent og moderne, flislagt bad/wc fra 2015 med plass/opplegg til vaskemaskin, 2 soverom og et praktisk bod/teknisk rom med håndvask. Hytta har en trivelig hyttestil med lyse, pene farger. I de senere år har det blitt gjort restaurering og utbedringer av hytta, bla er det lagt nytt tak, skiftet en del vinduer, satt inn ny utgangsdør, det er drenert bak hytta og det er nytt vann- og avløpsnett. El-anlegget er modernisert. Det er fine uteplasser på terrasser og rundt hytta.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Oppvarming

Varmekabler i bad, samt på gulv utenfor badet og i trapperommet i underetasjen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.05.1980 for hytta og 19.09.1978 for terrasse mot. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke rominndeling med soverom, bad og bod i underetasje som ikke er tegnet inn på byggetegningene datert 10.06.1976. Det er ikke avklart om denne innredning er omsøkt og/eller godkjent.
Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3811/250/71:
11.07.1967 - Dokumentnr: 2150 - Erklæring/avtale
KJØPEKONTRAKT TIL AVTALT PRIS M DIV BEST
RETTIGHETSHAVER: SMITH JIMMIE
EN PARSELL
21.07.1969 - Dokumentnr: 2604 - Best. om adkomstrett
Bestemmelse om veger
12.08.2020 - Dokumentnr: 2863663 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
01.12.1965 - Dokumentnr: 4601 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:0723 Gnr:50 Bnr:4
05.04.1968 - Dokumentnr: 1240 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:3811 Gnr:250 Bnr:72
01.01.2018 - Dokumentnr: 139929 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0723 Gnr:50 Bnr:71
01.01.2020 - Dokumentnr: 1820996 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0729 Gnr:250 Bnr:71

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sjønær fritidseiendom med en flott beliggenhet i Røssesundet. Røssesund er sundet mellom Hvasser og Brøtsø i øst og Tjøme i vest. Eiendommen har egen brygge med båtplass og bademuligheter. Røssesundet er et av Norges mest populære lokaliteter for fritidsbebyggelse og er et knutepunkt for Tjømes vakre skjærgård. Fra boligen er det også kun 5 minutters gange ned til badestranden, "Regnbuen" som er en av Tjømes mest populære badestrender. I tillegg er det ca 150 meter, sørover til en annen barnevennlig badestrand. Hyppige bussforbindelser til Sandøsund på Hvasser som både kan friste med "Den Blå Brygge", restauranten "Hvasser Gjestehus", Solsiden, isbaren og dagligvareforretningen "Joker". Det er en rekke fasiliteter for unge i nærområdet bla. idrettshall på Lindhøy og kunstgressbaner i kort avstand fra eiendommen, ridesenter på Verdens Ende, skateboard bane på Haug, golfbane på Rød og ikke minst er det fantastiske turmuligheter rett på utsiden av stuevinduet ditt. En brygge med båtplasser tilhører også eiendommen, så her har man attraksjonene på løpende bånd om man er ombord i båten eller befinner seg på land.

Adkomst

Fra Tønsberg kjører du FV 308 mot Tjøme. Du følger denne veien til du får avkjøring til Hvasser på venstre hånd etter Tjøme sentrum. Følg denne veien videre utover mot Ormelet. Eienommen ligger så på høyre hånd rett etter Ormelet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 372,9 kvm. Eiendommen ligger på en høyde med flott utsikt utover Røssesundet hvor man kan nyte solen fra morgen til kveld på terrassen som omgir hytta på 3 sider. Hytta ligger fint integrert i det skrående terrenget, hvor hagen foran huset er terrassert. Utenfor underetasjen er det en liten trapp ned til en stor platting for utemøblement med en liten gressplen på utsiden. Her er terrenget bygget opp med forstøtningsmur og et hvitmalt gjerde mot parkeringsplass på nedsiden, på naboens grunn. Parkeringen har lettvint tilkomst fra veien. Forøvrig er det en hyggelig beplantning rundt hytta som sørger for le og usjenerte steder å nyte hyttetilværelsen i fulle drag.

Parkering

Eiendommen har tinglyst rett til 1 parkeringsplass, på naboens grunn beliggende rett på nedsiden, ved veien. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Bakenforliggende eiendommer har adkomstrett langs denne eiendommens sydgrense.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 31.1.2018 er avsatt til: Fritidsformål - nåværende. Eiendommen ligger i 100-meters belte fra sjøen, hvor det vises til Kommuneplanens arealdel - Utfyllende bestemmelser og retningslinjer. Utsnitt av planen med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 6 382,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, og sommerrenovasjon. Det er fradrag for renovasjon på kr 277,- pga. redusert volum for fellesbeholder for restavfall. Det er vann- og avløpsgebyr etter måler: vann kr 12,26/m3 og avløp kr 23,60/m3.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger. Ingen ildsted monter på denne eiendom.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5328 kwh pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 1.493,-.
Frivillig velforenings medlemskap, ukjent avgift.
Boligen er tilknyttet parabol fra Canal Digital, med kostnad 540,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 521 596,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.638.842,-.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 14.300,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.500,- .

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kari Wivestad

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt på Tjøme/Hvasser i Færder kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0060/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2060

Dato

Sist oppdatert: 11. februar 2021 kl. 14:26

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 264 KB

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende fritidsboliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.