Solgt: 5 550 000 kr

Fossilveien 28

5 000 000 kr
183 m²
4 soverom
Velkommen til Fossilveien 28!
Arild Knudsen
Presenteres av
Arild Knudsen
Galterud
Innholdsrik enebolig med en attraktiv og barnevennlig beliggenhet - 1 mål tomt - Skjermet uteplasser - Dobbelgarasje
 • Prisantydning
  5 000 000 kr
 • Omkostninger
  126 342 kr
 • Totalpris
  5 676 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1971
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  183 m²
 • Bruksareal
  205 m²
 • Tomteareal
  1 022 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innholdsrik enebolig som strekker seg over 2 etasjer.
 • Enkelte rom og bygningsdeler har et tidsmessig oppgraderingsbehov
 • Boligen har 3 utvendige adkomstpartier
 • Sigdal-kjøkkeninnredning fra 2000
 • Bad 1 med baderomsinnredning fra 2001
 • Bad 2 med baderomsinnredning fra 2002
 • Praktisk wc-rom og vaskerom med innredning
 • 4 romslige soverom (3 i 1. etg og 1 i u. etg)
 • Varmepumpe fra 2019 og 2008
 • Godt med lagringsplass i u. etg
 • Fra sov 3 er det utgang til balkong på ca. 3 kvm
 • Delvis overbygget terrasse på ca. 32 kvm
 • Hellelagt uteplass på ca. 16 kvm bak garasje
 • Tomt på 1 mål som er pent opparbeidet
 • Flotte skjermede uteplasser på eiendommen
 • Dobbelgarasje og stor gårdsplass
 • Veletablert, stille og rolig boligstrøk

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fossilveien 28, 3034 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 20, bruksnummer 405

Innhold

Totalt bruttoareal (BTA): 224 kvm
Totalt bruksareal (BRA): 205 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 183 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 22 kvm
Primærrom
Underetasje:
72 kvm: Entré, gang/hall, kjellerstue, wc-rom, vaskerom, bad, mellomgang og soverom.
1. etasje:
111 kvm: Gang/hall, stue, kjøkken, bad, 3 soverom og omkledningsrom.
Sekundærrom
Underetasje:
22 kvm: Kjølerom og 3 boder.
Dobbelgarasje med to boder fra 2004
Bruttoareal (BTA): 46 kvm
Bruksareal (BRA): 44 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare.
De oppgitte arealene er innhentet fra tilstandsrapport, utført av Espen Grelland. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-rom eller S-rom. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt såle med grunnmur av Leca-blokker. Synlig fuktsikring av ringmur og drensledninger for takrenne nedløp. Grunnmursplast med topplist rundt deler av boligen. Yttervegger av antatt isolert bindingsverk, utvendig kledd med stående tømmermannspanel og liggende panel i gavel (beiset i 2013). Sal-takkonstruksjon med prefabrikkerte W-takstoler, tekket med betongtakstein fra 2014. Etasjeskiller av trebjelkelag. Terrassedør fra 2005 med isolerglass fra 1991, ett soveromsvindu fra 2005, vindu i omkledningsrom fra 1987, vinduer på små soverom fra 1971 og stuevinduer fra 1971.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, som er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten kan det fremkomme forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, og det er fastsatt ulike tilstandsgrader som uttrykker tilstanden til objektet, med utgangspunkt i hva som er forventet ut i fra alder og normal bruk.
Takstmann skriver bl.a. i sin konklusjon "Det er en innholdsrik bolig. Det er en praktisk planløsning og god arealutnyttelse. Normal standard over innredninger, overflater og utstyr".
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet:
TG2 gir uttrykk for en tilstand som vesentlig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Vegger mot grunn: Innredet areal under terreng er generelt en risikokonstruksjon mtp. fukt.
- Utvendige overflater: Noe mindre sprekker i nedre del av panel, liggende panel er noe tørr samt litt vridd og registrert noe svartsopp.
- Terrasse: Noe skjeve overflater.
- Bad (u.etg) og vaskerom: Manglende dokumentasjon på membran, riss i plateskjøt (tak) og lite ventilering.
- Bad (1. etg): Litt lite fall på gulv, manglende dokumentasjon på membran, lite ventilering og feil på lysarmatur over servant.
- Kjøkken: En del sår i underskap, skuffefronter og benkeplate.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
TG3 gir uttrykk for en tilstand som i større grad eller kraftig avviker fra dagens byggetekniske krav.
- Utvendige overflater: Registrert råte på gesims og enkelte panelbord.
- Innvendig himling (1.etg): Sig på takplater i stue og gang/hall.
Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon vedrørende boligens tilstand.
Selger har opplyst om diverse utbedringer/utført arbeid /mangler/feil i egenerklæringsskjemaet, dette gjelder bl.a. varmtvannsbereder, baderomsinnredning, sanitærinstallasjoner, avløpsrør, parafinbrenner, utbedret taklekkasje, registrert noe maur, el-arbeid, pipe, bruksendret tidligere integrert garasje, defekt varmekabler i avrenningssluk ved garasje, feil på el-anlegg i omkledningsrom og defekt lysarmatur på bad. Se vedlegg i salgsoppgaven for utdypende informasjon.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Fra gårdsplassen er det trappeadkomst til hageområde og skjermet uteplasser. Hellelagt uteplass på ca. 16 kvm, bak garasjen. Overbygget uteplass i tilknytning til utvendig adkomst i 1. etasje. Overbygget inngangsparti til underetasjen og til soverom 4 fra gårdsplassen.
1. etasje
Gang/hall: Sofaområde. Trappegang til underetasjen, tretrapp med lakkert håndløper og teppe på trinn. Parkettfliser på gulv, malt tapet på vegger og malte plater i himling. Rommet har også utvendig adkomst.
Stue: Romslig vinkelstue med sofaområde og spiseplass. Store vindusflater som gir godt med naturlig lys og fin utsikt. Eldre parafinovn, murvegg bak. Praktisk skap- og skuffløsning med vitrineskap i hvit og profilert utførelse. Parkett på gulv, panelplater samt malt tapet på vegger og malte plater i himling. Utgang til delvis overbygget terrasse på ca. 32 kvm med markise, videre tilgang til hellelagt uteplass og stort hageområde.
Kjøkken: Sigdal-kjøkkeninnredning fra 2000, seksjoner med over- og underskap i hvit og profilert utførelse. Flislagt felt over folierte benkeplater. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum og ventilator. Opplegg for frittstående hvitevarer (oppvaskmaskin, komfyr og benkekjøleskap). Mulighet for spiseplass ved vindu. Parkettfliser på gulv, malt brystningspanel samt tapet på vegger og malte plater i himling.
Bad 1: Baderomsinnredningen er fra 2001. Servant på heltre benkeplate over servantskap i lys treverk utførelse. Tilsvarende utførelse på skapinnredning med benkeplate. Speil og lysarmatur over servant (selger opplyser om at det er noe feil med lysarmaturene). Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett (2001) og badekar med dusjarmatur samt forheng. Belegg på gulv, malt tapet på vegger og malte plater i himling.
Soverom 1: Garderobeskap i hvit og glatt utførelse. Parkett på gulv, malt brystningspanel samt malt tapet på vegger og malte plater i himling.
Soverom 2: Plassbygd garderobeskap i glatt treverk utførelse. Vegg-til-vegg teppe på gulv, malt tapet på vegger og malte plater i himling.
Soverom 3: Parkett på gulv, malt tapet på vegger og malt plater i himling. Tilgang til omkledningsrom med garderobeløsning. Utgang til balkong på ca. 3 kvm.
Omkledningsrom: Rommet er innredet som omkledningsrom. Garderobeløsning med skinner og hyller. Parkett på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling. Rommet er et påbygg som ikke er søkt om til kommunen.
Underetasje
Entré: Vegg-til-vegg teppe på gulv, panel på vegger og malte plater i himling. Tilgang til wc-rom og vaskerom.
Gang/hall: Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Trappegang til 1. etasje, tretrapp med lakkert håndløper og teppe på trinn. Innebygd safe under trapp, medfølger handelen. Vegg-til-vegg teppe på gulv, panel på vegger og malte plater i himling. Tilgang til kjølerom. Selger opplyser om at kjølerommet er defekt.
Kjellerstue: Rommet er innredet som kjellerstue. Sofaområde og kontorplass. Murt kombinert ved- og parafininnsats med murt vednisje (noe problemer med innsig av parafin og dårlig veke), peisinnsatsen ble montert i 2004. Vegg-til-vegg teppe på gulv, panel på vegger og malte plater i himling. Rommet er ikke godkjent for varig opphold.
Wc-rom: Servant og toalett (2009).
Vaskerom: Romslig arbeidsbenk med oppbevaringsplass under og utslagsvask. Opplegg for vaskemaskin. Malt betong på gulv, malt mur samt plater på vegger og malte plater i himling.
Bad 2: Baderomsinnredningen er fra 2002. Servant over servantskap i hvit og profilert utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjhjørne med forheng. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser samt malt tapet på vegger og malt himling.
Mellomgang: Vegg-til-vegg teppe på gulv, malt tapet på vegger og malt himling.
Soverom 4: Vegg-til-vegg teppe på gulv, panel samt malt tapet på vegger og malt himling. Tilgang til eget bad via mellomgang. Rommet har også utvendig adkomst. Soverommet med mellomgang og bad har tidligere vært en hybel.
Generelt om boligen: Montert Mitsubishi varmepumpe fra 2019 i stue og Panasonic varmepumpe fra 2008 i kjellerstue. Høiax varmtvannsbereder fra 2005, plassert på vaskerom. Avløpsrør av plast og vannrør av kobber. Sikringsskap med automatsikringer fra 2003, utført diverse el-arbeider i 2008 og 2011.
Hvitevarer og diverse løsøre kan medfølge etter nærmere avtale. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Parafinovn i stue og kombinert ved- og parafininnsats i kjellerstue. Varmepumpe i stue og i kjellerstue. Varmekabler i gulv på bad (u.etg). Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2017, utført av Drammenregionens brannvesen IKS og alt er funnet i orden.
Eiendommen har en glassfibertank som er nedgravd i hagen. Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 07.07.1972, som omfatter oppføring av enebolig med garasje. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det har blitt utstedt godkjente byggetegninger for opprinnelig bygning datert 12.10.1970. Det har blitt søkt om bruksendring av integrert garasje (i underetasjen) til soverom og bad, tiltaket har blitt godkjent av kommunen datert 09.11.1989. I tillegg har det blitt søkt om oppføring av dobbelgarasje med to boder, tiltaket ble godkjent av kommunen i 2003.
Omkledningsrommet i 1. etasje har blitt bygd på etter at godkjente tegninger ble utstedt (12.10.1970), og kjellerstuen i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom. Påbygget og innredning av hobbyrom til varig opphold, er ikke søkt om/bruksendret/omsøkt eller godkjent av kommunen. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Dagboknummer: 1958
Tinglysningsdato: 28.04.1970
Bestemmelse/rettighet om: Vann- og kloakkledning
Servitutten omhandler: Anleggelse og vedlikehold av diverse ledninger. Vedlikehold av tomt mot offentlig vei. Hugging av trær.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet i et veletablert, stille og rolig boligstrøk. Utsikt over Drammen by, Drammensfjorden og Lier dalene. Gangavstand til Drafnhuset med fotballbane og barnehage. Nærhet til Blektjern med bademuligheter og DNT Blektjernstua, videre turvei til flotte Haukåstoppen.
Drafn og Skiold er aktive idrettslag med et bredt utvalg av fritidstilbud. Nærhet til en rekke idrettsanlegg. Fotballbane ved Drafnhuset i Drafnkollen. Marienlyst med kunstis/kunstgress, Drammensbadet, Drammenshallen, friidrettsbane og turnhallen. Nærhet til marka med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter.
Gangavstand til bussholdeplass langs Drafnkollen og Høgda med gode forbindelser til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Ca. 10 minutters kjøring til Drammen togstasjon med gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Sandefjord, tidsmessig tar det ca. 30 minutter til Oslo, se www.vy.no. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Drafnkollen barnehage, Skattekisten barnehage, Fjellhagen barnehage.
Skoler: Fjell barneskole, Galterud ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 022 kvm. Svakt skrånende tomt som er pent opparbeidet med gressplen, prydbusker, frukttrær, hekk, diverse beplantninger og støttemurer. Gårdsplass belagt med belegningsstein.
Pioner ved "inngangspartiet" til 1. etasje (ved kjøkken) medfølger ikke handelen.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og godt med biloppstillingsplasser på gårdsplass med varmekabler.
Selger opplyser om at det er noe feil med varmekabel i avrenningssluk foran garasjeportene, forsøkt utbedret men ikke fungert optimalt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er hovedsakelig i et uregulert område, men 28 kvm (mot nordvest) av eiendommen er regulert til felles grøntareal, i henhold til reguleringsplan for Norasel datert 12.07.1974. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 1.864,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2020. Kostnaden tilsvarer et lavt forbruk, det må påregnes en høyere kostnad ved bruk av boligen. Det er installert vannmåler (i 2012) slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 3.645,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standard renovasjon, 2021.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 23.500 kWh pr. år. Det må påregnes kostnader til nettleie, dette vil variere avhengig av nettselskap.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 8.329,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av kabel-tv/nett og har kostet ca. kr 1.129,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Nåværende eier har installert alarm tilknyttet Verisure alarmsentral og koster kr 9.060,- pr. år. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 242 515,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2018 kr 4 473 052,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.126.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Per-Olaf Queseth

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,00% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0072/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.2172

Dato

Sist oppdatert: 04. mai 2021 kl. 14:46

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.