Solgt: 8 100 000 kr

Magnefaret 4

7 500 000 kr
94 m²
3 soverom
Magnefaret 4 - En påkostet halvpart av tomannsbolig med flotte uteområder.
Dominik Zych
Presenteres av
Dominik Zych
Høyenhall
Flott halvpart av tomannsbolig - Vestvendt balkong - 3 soverom - Garasjeplass med lader - Populært boområde
 • Prisantydning
  7 500 000 kr
 • Omkostninger
  188 842 kr
 • Totalpris
  8 288 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1952
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  94 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje B

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Magnefaret 4 er en halvpart av horisontaldelt tomannsbolig med høy standard beliggende i et veletablert og rolig boligstrøk på Høyenhall i Oslo. Det har i nyere tid blitt gjort store oppgraderinger på huset, både innvendig og utvendig. Boligen har 3 soverom, delvis åpen kjøkkenløsning, stue, spisestue, et større bad og innredet loft. Området byr på flotte turmuligheter, kollektiv transport, skoler, barnehager og diverse forretninger rett i nærheten.
Verdt å merke seg:
- Garasjeplass med lader til elbil
- Huset etterisolert og drenert 2015. Omlagt tak i 2012
- Nytt bad i 2016
- Energiklasse B
- Balansert ventilasjonsanlegg
- Innredet loft med gulvflate på ca. 27 kvm
- Vestvendt balkong på ca. 15 kvm med flotte solforhold
- Originale tregulv
- Varmtvannsbereder og varmepumpe fra 2018

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Magnefaret 4, 0678 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 148, bruksnummer 221, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 105 kvm
Totalt bruksareal: 94 kvm
Totalt primærrom: 94 kvm
Primærrom:
1. etg: Vindfang med/trapp.
2. etg: Bad, kjøkken, stue, trapperom, 3 soverom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.02.2021 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Loftet er innredet. Dette er ikke søkt om eller godkjent. Godkjent påbygg over tilbygg fra 2012.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre. Antatt fundamentert på drenert og stabil grunn. Drenering fra 2015. Bindingsverksvegger med utvendig malt panel med synlig musesperre bak panel. Hele huset er etterisolert i 2015. Etasjeskiller i trebjelkelag. Vinduer fra 2010, 2011 og 2015. Dobbel balkongdør med glassfelt fra 1981. Brann (B 30) og lydklassifisert (35 db) inngangsdør inn til selve leiligheten, ytterdør med glassfelt inn til trappeoppgangen. Skråtak i trekonstruksjoner. Takkonstruksjonen er etterisolert i forbindelse med oppgraderingen av vegger utvendig i 2015. Taket er lagt om i 2012 og er tekket med takstein i betong. Takrenner og beslag utført i standard beslagsplate i stål. Heltekket pipe. Nedtrekkbar loftstige opp til innredet loft. Vestvendt balkong i trekonstruksjon på ca. 15 kvm. Vedovn i stuen fra Nordpeis med glassdør og peisplate i fliser.
Dobbelgarasje med støpt plate og ringmur i leca. Bindingsverkvegger med malt panel. Takstein i betong. Ny garasjeport og lader til elbil installert i 2020.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- Tilstandsgrad 2 på etasjeskillere grunnet noe skjevheter og knirk. Dette må påregnes i eldre bygg.
- Tilstandsgrad 2 på balkongdør grunnet alder.
Fra selgers egenerklæringsskjema fremkommer det blant annet at badet er totalrenovert i 2016 med ny membran, varmekabler, støping av dusj med nedsenk i dusjsone og rør-i-rør system. Arbeidet er fagmessig utført og dokumentasjon foreligger. Det ble observert maur sommer 2020 på kjøkkenet, men forsvant rask etter at maurmidler ble lagt ut. Balansert ventilasjon installert i 2016. Hafslund utførte el-tilsyn juni 2019. Lader til elbil installert 2020 i garasjen. Innredet loft som ikke møter dagens høydekrav. Innredning av loft er ikke søkt bruksendret i kommunen og vil heller ikke godkjennes som varig oppholdsrom.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Det er foretatt flere store påkostninger i senere år:
- Nye vinduer 2010.
- Påbygg 18kvm + nytt tak 2012
- Renovert bad 2016 dvs ny membran, varmekabler og ferdig opplegg for dusj under badekar + rør i rør system. Forsterket vegg mellom bad og kjøkken.
- Gjorde boligen om fra energiklasse F til B med balansert ventilasjon. Ser egen rapport fra Enova 2018.
- Innredet loft + bygget ut balkongen 2018
- Ny varmtvannsbereder på 200L 2018
- Ny varmepumpe (Toshiba) 2018
- Fibernett 2018
- Utvendig solskjerming på vinduene i stua og hovedsoverommet 2019
- Ny elektrisk garasjeport 2020
- Lader til elbil 2020

Standard

Halvpart horisontaldelt tomannsbolig med store påkostninger de siste årene. 3 soverom, nytt bad i 2016, garasjeplass med lader og vestvendt balkong er noen av fasilitetene. Boligen ligger flott til på Høyenhall med nærhet til "alt" du trenger i hverdagen. Flatene og himlingen i stuen, spisestuen, gangen og på kjøkkenet er nylig malt.
Vindfang:
Separat vindfang med vindu og trapp opp til selve leiligheten.
Gang:
Romslig avlang gang med malt panel på vegger og originale tregulv. Adkomst til soverom 1, soverom 2, bad og stue fra gangen.
Bad:
Lekkert flislagt bad totalrehabilitert i 2016 med blant annet badekar med dusj, downlights, et stort speil og opplegg for vaskemaskin. Rør-i-rør system. Under badekaret er det klargjort for dusjnisje med nedsenket del av gulvet.
Kjøkken:
Delvis åpent kjøkkenløsning fra IKEA med profilerte fronter, rustfrie håndtak og laminat benkeplate. Koketopp fra 2015 og originale tregulv. På kjøkkenet er det innebygget stekeovn og nisje til oppvaskmaskin. Kjøleskap og Asko oppvaskmaskin fra 2020 følger eiendommen ved salg.
Soverom:
3 soverom på ca. 13 kvm, 10.5 kvm og 6.5 kvm. Skyvedørsgarderobe på hovedsoverommet.
Loft:
Innredet loft med gulvareal på ca. 27 kvm. Varmtvannsberederen er plassert på loftet og er fuktsikret med lekkasjestopper.
Balkong/utearealer:
Vestvendt balkong på hele 15 kvm med sol nesten hele dagen på sommeren. Tomten er fordelt slik det fremkommer av seksjoneringen. Eier opplyser om gode muligheter for dyrking av grønnsaker i hagen. I bedet langs huset er det blant annet rabarbra, peppermynte, ramsløk og diverse blomster. Plomme- og pæretre i hagen.

Oppvarming

Elektrisk gulvvarme på baderomsgulvet. Vedovn fra Nordpeis og Luft til luft varmepumpe i stuen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1955.
Det foreligger ingen ferdigattest i kommunens arkiv, men en tilsynsrapport datert 1.7.1966 hvor det fremkommer at eiendommen kan ferdigattesteres.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid utover påbygg over tilbygg som er ferdigattestert 22.08.2013.
I kommunens arkiv fremkommer det at garasje fikk ferdigattest 01.03.2005, men dokumentet foreligger ikke i arkivet.
Arkivet er offentlig tilgjengelig og det er ikke uvanlig at dokumenter er bortkommet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Kommunen kan pålegge eier og har rett til vedlikehold av ledninger, anlegg, trafostasjon mm som følge av utbygging og regulering av området.
301/148/221/2:
15.10.1980 - Dokumentnr: 24045 - Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:0301 Gnr:148 Bnr:221
Gjelder denne registerenheten med flere
08.11.2006 - Dokumentnr: 543731 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 76/233
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Det er ikke foretatt radonmåling av denne eiendommen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Magnefaret 4 ligger flott til i et veletablert boligområde på Høyenhall i Oslo. Området er godt dekket med barnehager, skoler, flotte turområder og mer. Det tar ca. 12 minutter ned til Oslo sentrum med t-banens linje 4 fra Manglerud stasjon, og i underkant av 15 min med 70-bussen fra Manglerudveien.
Nærmeste barnehage er Manglerud barnehage og ligger i Magnefaret. Husmannsplassen barnehage ligger for øvrig noen hundre meter unna. Magnefaret 4 sokner til Høyenhall skole (1.- til 10. trinn).
Området byr på hyggelige turområder. Høyenhallparken ligger like ved. Østensjøvannet ligger i underkant av 2 km fra inngangsporten, og byr på fantastiske turområder sommer som vinter. Retning sentrum ligger Svartdalsparken ca. 1 km unna. For den treningsglade er både Østensjøvannet og veiene i nabolaget gode alternativer. Nærmeste treningssenter er Sats og Fresh fitness på Ryen med Evo på Bryn som et godt alternativ.
Nærmeste nærbutikk er Manglerud mat i krysset Manglerudveien/Svartdalsveien. For øvrig ligger Manglerud senter med et bredt utvalgt forretningssteder 3 minutter unna med bil.

Adkomst

Fra Svartdalsveien, ta inn Steinborgveien eller Manglerudveien. Ta deretter inn Mangefaret. Det vil for øvrig bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 857 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal hvor seksjonene, 1. og 2. har bruksrett iht vedtekter.

Parkering

Boligen disponerer én plass i dobbelt-garasje. Plassen har el-billader montert. Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan datert 09.02.2021 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006.
Plansaker i nærområdet:
- Sak nr. 202017553. Oppføring av boliger - Steinborgveien 45-49. Det er planer om å bygge boligblokker på denne eiendommen. Dette er ikke vedtatt og utfallet er usikkert.
Byggesaker i nærområdet:
- Sak nr. 201906063 - Riving av eksisterende bebyggelse og oppføring av tomannsbolig med garasje - Steinborgveien 26 A.
- Sak nr. 201803208 - Tilbygg på hageside og påbygg på vestside - Lundveien 9 A.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 224,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Beløpet for hele eiendommen er kr 20 448,- og deles på to etter sameiets vedtektsbestemmelser (pkt. 7). Snømåking er felles ansvar for eier av snr. 1 og snr. 2.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12 000,- pr. år. / 14 000 kwh. pr. år. Strømutgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 3 304,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 509,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på kr 659,- pr. mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 228 862,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 423 903,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Formuesverdien for denne eiendommen vurderes til å være satt lavt sammenlignet med markedsverdien. Kjøper må derfor påregne at formuesverdien vil øke.
Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 0,- pr år.
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2020 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens markedsverdi og kommende ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt i de kommende år. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7 688 842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-/ kr 11.100 for enebolig/tomannsbolig med snr.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Håkon Andresen

Informasjon om forkjøpsrett

Sameiet består av snr. 1 og snr. 2. Det foreligger vedtekter for sameiet. Eiendommen har ikke vært reseksjonert etter påbygg i 2. etasje, og nåværende eierbrøk er ikke i samsvar med brøk oppgitt på seksjoneringsdokumentene. Gjeldende og benyttet brøk er 157/251 for snr. 1 og 94/251 for snr. 2.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 17.000,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 45-0142/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Oppsal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR45.20142

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2021 kl. 10:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.