Solgt: 5 700 000 kr

Toftes gate 51A

5 700 000 kr
60 m²
2 soverom
Velkommen til Toftes gate 51A - Presentert av Krogsveen v/ Tom Martinsen
Tom Martinsen
Presenteres av
Tom Martinsen
Parkside på Beste Grünerløkka
Lekker og påkostet 3-r eierleilighet. Klassiske detaljer og solrik balkong - Peisovn og herlig utsikt. Ingen gjenboere
 • Prisantydning
  5 700 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  176 000 kr
 • Omkostninger
  148 242 kr
 • Totalpris
  6 024 242 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1888
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  60 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 301 kr
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vi har gleden av å presentere denne lyse og lekre 3-roms eierleiligheten med sentral beliggenhet på spennende Grünerløkka. Leiligheten har et hyggelig utsyn mot naturskjønne omgivelser i Sofienbergparken samt gangavstand til gode servicetilbud, hyggelige spisesteder, parker for øvrig og offentlig kommunikasjon.
Hele leiligheten ble smakfullt oppgradert i 2016 og holder et gjennomført og tidløst uttrykk. Her har man også en herlig balkong oppført i 2021 mot bakgård.
Kort fortalt:
- Meget god internbeliggenhet i 3. etasje
- Høy himling med vakre detaljer som stukkatur og rosett
- Store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys
- Gjennomgående og god planløsning
- Flott enstavs parkett og malt tregulv
- Lekker peisovn fra Nordpeis i stuen
- Begge soverom mot bakgård
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Toftes gate 51A, 0552 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 228, bruksnummer 547, seksjonsnummer 12, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 67 kvm
Totalt bruksareal: 60 kvm
Totalt primærrom: 60 kvm
Primærrom, 3. etasje:
Entré, bad, toalettrom, stue/kjøkken og to soverom.
Balkongen måler ca. 3,5 kvm.
I tillegg disponerer boligen to boder; en kjellerbod på ca. 9 kvm og en loftsbod med ca. 3 kvm gulvareal (skråtak). Hver kjellerbod har iht. infoskriv fra sameiet en liten ventil mot yttervegg og det følger en plate til denne ventilen. Platen tas av på våren og settes på til høsten. Det er sameiers ansvar å sørge for at dette blir gjort.
Vedlagt plantegning er ikke målbar. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.08.2021 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Yttervegger er oppført som en hulmurskonstruksjon, pusset og malt utvendig. Etasjeskillere er oppført som trebjelkelag. Valmtakskonstruksjon tekket med plater/stein.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.
TG2 (tilstandsgrad):
- Vinduer: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt vil eldre vinduer miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.
- Ventilasjon: Leiligheten har begrenset ventilasjonsmuligheter foruten å lufte med åpne vinduer. Da leiligheten ble oppført var det ingen krav til den type ventilasjon slik som i nyere tid. Ved en utskifting av vinduer anbefales det å montere vinduer med tilluftsspalter.
- Toalettrom: WC-rommet er et "ordinært" rom uten sluk i gulvet. Ved innebygde toalettsisterner slik som er i dette rommet, skal en evt. lekkasje enkelt oppdages for føre til automatisk stans. Det bør derfor ettermonteres en automatisk stoppekran med fuktføler slik at byggtekniske forskrifter er ivaretatt. Servanten i rommet er ikke i hht. byggtekniske forskrifter da den mangler overløp. Dette kan også løses ved å kombinere den automatiske stoppekranen med vanntilførselen til servanten, og ha en fuktføler under servanten i tillegg til toalettsisternen.
Øvrige kontrollpunkter er vurdert til TG1. For beskrivelser av tilstandsgradene i sin helhet og kommentarer ellers henvises til rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Vi har gleden av å presentere denne lyse og lekre 3-roms eierleiligheten med sentral beliggenhet på spennende Grünerløkka. Leiligheten har et hyggelig utsyn mot naturskjønne omgivelser i Sofienbergparken samt gangavstand til gode servicetilbud, hyggelige spisesteder, parker for øvrig og offentlig kommunikasjon.
Hele leiligheten ble smakfullt oppgradert i 2016 og holder et gjennomført og tidløst uttrykk. Her har man også en herlig balkong oppført i 2021 mot bakgård.
Kort fortalt:
- Meget god internbeliggenhet i 3. etasje
- Høy himling med vakre detaljer som stukkatur og rosett
- Store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys
- Gjennomgående og god planløsning
- Flott enstavs parkett og malt tregulv
- Lekker peisovn fra Nordpeis i stuen
- Begge soverom mot bakgård
Nærmere innhold:
Entré:
Innbydende entré med plass til klesavheng og skotøy. Malt tregulv og malte flater for øvrig. Videre adkomst til stue/kjøkken, det ene av leilighetens to soverom, bad og toalettrom.
Stue:
Lekker stue i åpen løsning mot kjøkkenet. Rommet har flott enstavs parkett på gulv, lysmalte flater og store, klassiske vinduer. Høy himling på ca. 2,75 meter samt flott stukkatur og rosett. I den ene hjørnet av rommet har man også en stilig peisovn fra Nordpeis. Her er det god plass til stuemøblement som en sofa med tilhørende salongbord og tv-seksjon. I fin tilknytning til både stue og kjøkken er det plass til et større spisebord.
Kjøkken:
Moderne kjøkkeninnredning fra 2016 med hvite fronter, integrerte håndtak og en flott benkeplate av stein/steinkompositt. Medfølgende, integrerte hvitevarer bestående av oppvaskmaskin, kaffemaskin, ovn, induksjon platetopp og kjøleskap/fryser. Lysmalte flater med unntak av en tidløs fondvegg.
Hovedsoverom:
Lunt og godt soverom med veggflater malt i en behagelig fargenyanse som står fint til øvrige flater. Enstavs parkett på gulv. Rommet har store vindusflater vendt ut mot bakgård. Skyvedørsgarderobe er montert. Adkomst fra stuen.
Soverom:
Leilighetens andre soverom er også av fin størrelse og er naturligvis fleksibelt i bruk. Også her er det montert garderobeskap. Malte flater og flott, enstavs parkett på gulv. Adkomst fra entréen og videre adkomst til balkongen vendt ut mot bakgård.
Balkong:
Herlig balkong fra 2021 vendt ut mot hyggelig bakgård. Balkongen måler ca. 3,5 kvm og har følgelig plass til utemøblement. Et herlig uterom på årets varme dager.
Bad og toalettrom:
Lekkert, flislagt bad med gulvvarme. Badet ble pusset opp i 2016. Innredningen består blant annet av en stiling servant på benkeplate med underskuffer og speil over, dusjnisje og opplegg til vaskemaskin. Separat toalettrom som i likhet med badet har adkomst fra entréen, med vegghengt toalett og en servant. Toalettrommet har flislagt gulvflate og malte veggflater.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til vedlagt liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Hvitevarer på kjøkken medfølger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming i tillegg til ildsted. Varmekabler i gulvstøp på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger en bygningsanmeldelse fra 1887 på eiendommen. Megler har undersøkt, men ikke funnet byggetegninger i den forbindelse i kommunens digitale arkiv. Det foreligger dog et ekspedisjonsdokument fra 1983 og tilsynsomslag på ferdigbesiktigelse avholdt 13.05.1985 i forbindelse med rehabilitering etter Oslo kommunes 30-års standard med innlegging av bad/wc i alle leiligheter. Iht. tegninger og reseksjonering var denne leilighetens kjøkken på dagens soverom II og det var hovedsoverom der dagens kjøkken er. Åpnet opp mot stue. For øvrig ble balkongen oppført i 2021. Tillatelse til tiltaket ble gitt 26.02.2021 iht. saksinnsyn hos Plan- og bygningsetaten. Det foreligger ikke ferdigattest på saken per 13.08.2021.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av andel fellesgjeld og:
Dagboknummer 10680-9, tinglyst 21.02.1985, type heftelse: Panterett uten opptrinnsrett til sameiet for kr 15.000,-.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Styrets forhåndsgodkjennelse må foreligge iht. sameiets vedtekter. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en fabelaktig beliggenhet i hjertet av Grünerløkka med grønne omgivelser.
Her finner du Grünerløkkas urbane bydelsliv rett ut hoveddøren med alt denne spennende bydelen kan by på av shopping, gastronomi, uteliv og all slags hygge. Alle "Løkkas" mest attraktive spise- og utesteder som Kaffebrenneriet, Villa Paradiso, Bon Lio, Ben Reddik, The Nighthawk Diner, Delikatessen, Aku Aku, og Parkteateret, for å nevne noen - ligger kun få minutter unna. Innen få minutters gange ligger også en av områdets mest populære kaféer, Liebling. Et hyggelig og høyt verdsatt møtested blant Grünerløkkas beboere. Kreative småretter finner du også innen kort gangavstand hos Bass. Kun få minutter fra leiligheten finner du også populære Tim Wendelboe som serverer kaffe i verdensklasse. I samme gaten finner du også den ettertraktede frisøren Gevir hvor skjønnhet og velvære står i fokus! Winther Blomst er løkkas koseligste blomsterbutikk og er absolutt verdt et besøk.
Populære Ringen kino, Norges første heldigitale kino er etablert i Ringnes Park senter hvor du også finner treningssenteret SATS.
Beveger du deg vestover finner du også det spennende området Vulkan med Mathallen og spise- og utelivssteder som Døgnvill, Bar Vulkan og Smelteverket.
God tilgang til matforretninger som Rema 1000, stor og flott Meny-forretning i Ringnes Park, søndagsåpen Joker og Bunnpris. Rikelig med kafeer og butikker ligger i gaten og kvartalene rundt leiligheten.
Området er preget av mange parker og grønne lunger som gir enkel tilgang på utendørs hygge og trening. Sofienbergparken ligger i umiddelbar nærhet, og vakre Olaf Ryes plass finner du rett rundt hjørnet. Rusler du litt lenger opp på Grünerløkka finner du nok en park, nydelige Birkelunden. Her arrangeres det hyggelige søndagsmarkeder. Akerselva er nært ved og har flotte turstier som leder til Maridalen i nord til Sørenga i sør.
Området tilbyr gode forbindelser til resten av Oslo gjennom offentlig kommunikasjon som buss og trikk. Det er få stopp ned til sentrumskjernen og t-banestasjoner, som man for øvrig også kan spasere til. Dersom du liker å sykle så er det etablert nye sykkelstier til Torshov og ned mot sentrum.
I tillegg til de nevnte servicetilbud kan man velge å bevege seg vestover mot St. Hanshaugen som byr på flere spennende forretninger og hyggelig parkliv. Eller for den saks skyld nordover til Torshov og Sagene med sitt særpreg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Grünerløkka skole. Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 414,3 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 900,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 450,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.77 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn). Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.
Utdrag av saker iht. planinnsyn på Plan- og bygningsetatens hjemmeside:
- Saksnummer 202100061: Toftes gate 51 A - Oppføring av to balkonger.
- Saksnummer 201712940: Toftes gate 45 D-F - Påbygg og bruksendring av bakbygning til tre boliger. Igangsettingstillatelse ble gitt 12.07.2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er oppførrt på Gul Liste av Byantikvaren. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 301,- pr. mnd. og inkluderer blant annet nedbetaling av andel fellesgjeld, generelle driftskostnader, felles bygningsforsikring, regnskapsførsel m.m.
Fordeling:
Felleskostnader: kr 2.211,-
Lån/Renter: kr 1.090,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Sameiet har planer som vil påvirke seksjonene økonomisk. Se avsnitt om sameiet for mer informasjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.860,- pr. år + årlig nettleie.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 057 090,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 805 524,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 6 304,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 176 000,- pr. 01.07.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr 2.248.934,- pr. 23.07.2021 og lånevilkårene per den dato er:
Lånenummer: OBOS02-98207606758
Restsaldo: kr 236.206,-
Andel av restsaldo: kr 16.368,-
Rentebetingelser: Flyt 3,55%
Lånets løpetid: 21 år 2 md.
Kapitalkostnader: kr 91,-
Avdragsfrihet: Nei
Lånenummer: 2OB980-98207623792
Restsaldo: kr 2.012.728,-
Andel av restsaldo: kr 159.062,-
Rentebetingelser: Flyt 3,55%
Lånets løpetid: 20 år 5 md.
Kapitalkostnader: kr 919,-
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.024.242,-. Av dette beløpet utgjør kr 176.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Magnus Gjerde

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Toftes gate 51, med sameiebrøk 60/876.
- Sameiet består av 13 seksjoner.
- Sameiets regnskapsfører er Obos.
- Forretningsførsel utføres av styret.
- Dugnad må påregnes og avholdes hver vår/høst. Hver seksjon får tildelt ansvar. Passer ikke dugnadsdatoen har man et par uker til å ferdigstille sin del.
- Dyrehold er tillatt, men må ikke være til bråk/sjenanse for naboer. Bakgården er ikke tillatt for lufting.
Planlagte påkostninger:
- Oppussing av bakgård. Styret opplyser om estimert budsjett på kr 150.000,- og økt banklån for å finansiere dette, samt et behov for å øke likviditeten generelt. Det må forventes en betydelig økning i fellesutgiftene. Oppussingen starter etter at sameiet har godkjent budsjett og plan, og ferdigstilles forhåpentligvis denne høsten.
Årsmøtet 2021 avholdes ultimo august.
Det er sameiers ansvar at postkasseskilt og navneskilt på inngangsdør er på plass og oppdatert. Sameier dekker selv kostnadene.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler. Vedtekter og husordensregler med nyttig info følger vedlagt.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0176/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.21176

Dato

Sist oppdatert: 12. oktober 2021 kl. 13:14

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.