Solgt: 5 010 000 kr

Idrettsveien 7

4 500 000 kr
198 m²
3 soverom
Idrettsveien 7 formidles av Krogsveen.
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Halmstad
Innholdsrik enebolig med moderniseringsbehov og uinnredet kjeller med stort potensial. Beplantet, solrik hage. Garasje
 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Omkostninger
  113 842 kr
 • Totalpris
  5 123 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  198 m²
 • Bruksareal
  318 m²
 • Tomteareal
  1 148 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig med stort potensial og tilbaketrukket plassering midt i Halmstad
 • Innholdsrik, praktisk og spesielt familievennlig romløsning
 • Gjennomgående eldre standard med behov for modernisering og utbedringer
 • Omtekking av yttertak utført i 2015
 • Uinnredet kjeller med god høyde samt innvendig og utvendig adkomst
 • Garasje på ca. 19 kvm. tilbygget boligen
 • Opparbeidet hage med gode solforhold
 • Umiddelbar nærhet til barnehage, skole og aktivitetsområde
 • Et godt utvalg forretninger i nærområdet
 • Vakre turområder rett i nærheten
 • Få hundre meter til togstasjon, ca. 50min. til Oslo
 • Enkel vei ut på E6 - 45min. til hovedstaden

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Idrettsveien 7, 1580 RYGGE
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 102, bruksnummer 36, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 356 kvm.
Totalt bruksareal: 318 kvm.
Totalt primærrom: 198 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
Kjeller: 110 kvm.
1. etasje: 181 kvm.
Loftetasje: 27 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
Kjeller: Gang, vaskerom og toalettrom.
1. etasje: Entré, hall, gang, toalettrom, bad, kjøkken, stue, spisestue, tv-stue og tre soverom.
Loftetasje: Soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
Kjeller: Teknisk rom og fire boder/oppbevaringsrom.
1. etasje: Garasje.
Loftetasje: Uinnredet loft.
Deler av uinnredet loft og soverom/trapperom på loft er ikke måleverdig grunnet skråtak og lav takhøyde.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.05.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Enebolig oppført i 1954. Støpt plate på mark, grunnmur av betong og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betong og trekonstruksjoner. Yttervegger
av bindingsverk utvendig kledd med stående trekledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har profilert entrédør
med sidefelt av glass. Vinduer fra byggeår samt vinduer med to-lags glass fra 1991, 1999 og 2000.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Toalettrom i kjeller: Servant har knust/sprukket. Toalett fungerer ikke. Det er registrert skader/sprekker og svelling i gulvbelegg. Ytterligere undersøkelser anbefales. TG:3.
Vinduer: Kjellervinduer. Vinduer bærer preg av høy slitasjegrad. TG:3.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg grundig inn i dokumentene før bud inngis da disse inneholder mye viktig informasjon.

Standard

Boligen ble oppført i 1954 og er siden tilbygget i både 1967 og 1971. Romløsningen er innholdsrik og omfatter en hovedetasje som samler de fleste hverdagslige bruksrom på én og samme flate, samt kjeller med stort potensial og et romslig loft som har vært benyttet til blant annet lagring.
Mange av boligens overflater er uforandret etter byggeårene og fremstår således som autentisk retro, hvorav mye kan være verdt å bevare og videreforedle om ønskelig. Overflatene og boligens faste utstyr har imidlertid preg av bruksslitasje som til dels er høy, i tillegg er standarden enkel sammenliknet med dagens hvilket innebærer at utbedringer og en generell modernisering bør påregnes.
Dagens romløsning er godt tilrettelagt for en barnefamilies praktiske og plassmessige behov, hovedetasjen spesielt. Her inngår blant annet en stor vinkelstue som har tett på 10 meters lengde i begge retninger og derav fungerer utmerket som et felles samlingsrom. Sentralt i stuen står en plassbygget, åpen gruepeis som er forblendet med Oppdalskifer og i senere år oppgradert med nytt stålrør i opprinnelig pipeløp.
Kjøkkenet har innredning fra Norema som er av ukjent alder, men nyere enn boligen. Kjøkkeninnredningen er stilmessig helhetlig utført og todelt med motstående koke- og vaskesoner samt arbeidsflater på begge sider. Kjøkkenet har for øvrig både plass til et spisebord foran vinduet og eget ildsted i form av en oppmuret peis med innsats. Gulvet er utført med fliser og varme.
Boligens tre soverom er samlet i det som nærmest oppleves som en separat fløy i boligens sydlige del. Nært tilknyttet disse finnes også en TV-stue som oppleves distansert fra hovedstuen og kan fungere utmerket som barnas egen sosiale sone.
Soverommene som er beregnet til barneromsformål er begge av gode størrelser og oppmålt til henholdsvis ca. 7,5 og 8,5 kvm., hvilket gir familiens yngste god plass til lek og opphold også i egne omgivelser. Hovedsoverommet er oppmålt til ca. 13,5 kvm. og tilbaketrukket helt innerst i gangen.
På badet er lite endret etter byggeåret, både de opprinnelige overflatene og det meste av det opprinnelige utstyret er fortsatt i behold. Overflatene er utført med fliser, hvorav veggene i mørk blå og glanset overflate. Blått er også badets utstyr som omfatter både søyleservant, gulvklosett, bidé og badekar med dusjmulighet. Boligsalgsrapport har satt tilstandsgrad 2 ved en rekke forhold på badet, blant annet for manglende membran og fall i gulvet samt skader, slitasje og høy alder generelt.
Et separat gjestetoalett er tilgjengelig både fra hallen og fra gangen utenfor soverommene. Ytterligere et toalettrom finnes i kjelleren, men er i dag ikke i bruk grunnet defekt klosett. Boligsalgsraport har satt tilstandsgrad 2 og 3 for en rekke forhold også ved kjellerens toalettrom, blant anet for svelling under gulvbelegg som anbefales ytterligere undersøkt.
I kjelleren finnes ellers blant annet tre utpreget store boder, et teknisk rom og et vaskerom. Sistnevnte har utstyr fra byggeåret som blant annet inkluderer dobbel vaskekum i betong, og i likhet med kjellerens øvrige rom malte overflater av mur/betong. Boligsalgsrapport har satt tilstandsgrad 2 for en rekke forhold ved vaskerommet, blant annet at rommet ikke har membran og at forhøyede verdier er registrert i vegger ved måling med fuktindikasjons-instrument.
Overflater og innredninger:
Gulv: Parkett, fliser, heldekkende tepper, belegg og betong.
Innervegger: Trepanel, tapeter, malte tapeter og malt mur.
Himlinger: Trepanel, plater og malt mur.
Kjøkken: Norema skapinnredning med profilerte fronter og benkeplater i heltre. Stålbeslag med to kummer og ett-greps blandebatteri. AEG komfyr. Innbygget Miele oppvaskmaskin. Innfelt BOSCH kjøleskap. Røroshetta avtrekksventilator.
Bad: Søyleservant med to-greps blandebatteri. Overskap med profilerte hvite fronter, speil og belysning. Gulvmontert klosett og bidé. Badekar og veggmontert to-greps blandebatteri med hånddusj.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer, elektrisitet og vedfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1954.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
I henhold til mottatte godkjente bygningstegninger fra kommunen er det avvik på dagens planløsning på loft.
Soverommet på loft er opprinnelig byggemeldt som loft og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 3762, tinglyst 08.11.1954, type heftelse: Bestemmelse om gjerde.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er en del av et veletablert boligområde midt i Halmstad. Nabolaget er likevel fredelig og ikke minst barnevennlig siden gaten er sperret for gjennomkjøring med bil. Like ved enden av gaten finnes en nyere tuftepark som har masse boltreplass for barna og utgjør et naturlig møtested i nærmiljøet. Barnehage, barne- og ungdomsskole, idrettshall og kunstgressbane er også å finne i nabolaget.
Et knippe dagligvareforretninger i nærområdet gjør handlerunden enkel i hverdagen. Den lokale handelsstanden inkluderer i tillegg blant annet blomsterbutikk, sykkelsport, apotek og frisør. Større shoppingmuligheter finner du i handelsområdet omkring Varnaveien i mer sentrale strøk av Moss, omlag 10 minutter unna med bil. Her finnes en rekke kjedetilknyttede varehus samt Rygge Storsenter med et bredt utvalg forretninger.
Benytter du toget aktivt i hverdagen, vil den korte gangavstanden fra Holteveien til Rygge stasjon oppleves som et praktisk pluss. Fra stasjonen er reisetiden videre til Oslo S i dag på like over 50 minutter og forventes redusert etter den pågående utbyggingen av jernbanen. Langs Ryggeveien er det for øvrig holdeplass for en rekke bussruter, deriblant ekspressbuss til Oslo, mens flybuss til Gardermoen stopper ved av- og påkjøringen til E6.
Halmstad er for øvrig et godt utgangspunkt for å utforske de omfangsrike natur- og friluftsområdene i det frodige Ryggelandet. Langs kysten finner du sommerperler som Larkollen og Fuglevik samt en rekke fine badesteder.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 148 kvm.

Parkering

Boligen har en tilliggende garasje oppmålt til ca. 19 kvm. Øvrig parkering på tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 11.05.2021 omfattes eiendommen av "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse nåværende. Eiendommen ligger i gul støysone iht. T-1442 og avvikssone for støy "Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav". Plan vedtatt 24.03.2021 med plannr.KP3002.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13 646,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjør kr 5 829,- for inneværende år og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Det er 6 terminer i Moss kommune.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 31.000,- pr. år. / 36.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 9.300,-.
Boligen er tilknyttet parabolantenne. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 097 105,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 949 578,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 5 829,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.613.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hanne Nesteby, Eli Nesteby og Per Anders Nesteby

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0171/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21171

Dato

Sist oppdatert: 07. juni 2021 kl. 16:09

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.