Solgt: 3 300 000 kr

Vesthellinga 13D

3 100 000 kr
69 m²
2 soverom
Vesthellinga 13D formidles av Krogsveen.
Knut Dahl
Presenteres av
Knut Dahl
Vesthellinga/Ekholt
Gjennomgående topp- og endeleilighet med fjordutsikt, 2 balkonger og sol dagen gjennom. Velholdt standard.
 • Prisantydning
  3 100 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  82 674 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 383 806 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1964
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  69 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  3 200 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

3-roms andelsleilighet med attraktiv plassering på vestsiden av øverste etasje
 • To balkonger med utsikt mot fjorden
 • Gode solforhold dagen gjennom, inkludert sen kveldssol sommerstid
 • Gjennomgående romløsning med gode lys- og utsiktsforhold
 • Flere rom malt siden 2017
 • Velholdt kjøkken fra 2004 med hvitevarer som følger
 • Utpreget stort hovedsoverom med åpen garderobe-del
 • Alle vinduer og balkongdører skiftet ut i 2017
 • Familievennlige og veletablerte omgivelser
 • Få minutters gange til barnehage og skoler
 • Nærhet til sjøen og turmuligheter i Ryggelandet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vesthellinga 13D, 1526 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 193, bruksnummer 290, ideell andel 1/1
Andelsnummer 64, Vesthellinga Borettslag Al, organisasjonsnummer 817283322

Innhold

Totalt bruttoareal: 76 kvm.
Totalt bruksareal: 69 kvm.
Totalt primærrom: 69 kvm.
Følgende rom inngår i promærromsdelen:
3. etasje: Entré, baderom, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 2 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer og innhold er hentet fra rapport datert 27.10.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Boligbygg over 3.etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Fasade med metall plater. Flat
takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse
35dB. Vinduer med to-lags glass fra 2017. Balkongdører med tre-lags glass fra 2017.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten ble pusset opp tidlig på 2000-tallet i regi av foregående eier, og er av nåværende eier ytterligere modernisert siden 2015 med blant annet oppgradering av sikringsskapet og maling av flere rom. I tillegg ble samtlige av leilighetens vinduer skiftet ut og ny skyve-/hevedør montert i regi av borettslaget i 2017.
Standarden er gjennomgående tidsaktuell og inkluderer blant annet gulv av tre-stavs eikeparkett i de fleste rom, blant annet i stuen som sammen med kjøkkenet utgjør en åpen sosial sone i leilighetens sydside. Her er leilighetens attraktive plassering etasjens vestre ende spesielt merkbar, i form av et ekstra vindu i endeveggen som både gir utsikt mot Oslofjorden og slipper kveldssolen inn til stuen sommerstid.
Kjøkkenets innredning er fra 2004 og har en stilmessig helhetlig fremtoning med stål og tre-imiterende flater. Innredningen oppleves bruksvennlig med mange oppbevaringsmuligheter, brede arbeidsflater og stekeovn som er hendig plassert i benkehøyde. Praktisk er det også med en flyttbar øy med barløsning og sitteplass for tre-fire personer. For øvrig medfølger alle hvitevarer som står på kjøkkenet i dag.
Leilighetens bad og to soverom er alle tilgjengelig fra entreen og oppleves derav som distansert fra den sosiale sonen. Entreen og badet har begge flislagt gulv, badet også fliser på vegger samt himling med innfelt belysning. Nytt dusjkabinett ble installert på badet i 2014 og servantens blandebatteri er byttet ut etter 2017. Det tilgjengelige arealet på badet er velutnyttet, inkludert avsatt plass til frontmatet vaskemaskin.
Soverommene er samlet vegg mot vegg og orientert motsatt vei av den sosiale sonen, mot den siden av bygget som ikke er direkte eksponert for solens gang gjennom dagen. Begge er malt i senere år og har innfelt belysning i himlingen. Hovedsoverommet er utpreget stort, siden leilighetens opprinnelige bod er inkludert i rommet og tatt i bruk til garderobeformål. Sistnevnte har både flislagt gulv og varmekabler, samt garderobeinnredning som gjør det enkelt å oppbevare klær og tilbehør oversiktlig.
Overflater og innredninger:
Gulv: Tre-stavs eikeparkett og fliser.
Innervegger: Fliser, malte MDF-plater og malte tapeter.
Himlinger: Malt panel. Innfelt belysning i flere rom.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte lyse fronter og frostet glass. Laminerte grå benkeplater. Nedfelt dobbel oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp og stekeovn. Innbygget oppvaskmaskin. Veggmontert ventilator i stål og glass.
Bad: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende servant i kompositt med ett-greps blandebatteri. Innfelt veggspeil. Duskabinett. Gulvmontert klosett. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarer med unntak av vaskemaskin medfølger.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet samt gulvvarme på baderom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 29.10.1964. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et veletablert og ettertraktet boligområde ved Kallum i tidligere Rygge kommune. Her bor du med nærhet både til de fleste hverdagslige fasiliteter og til det vakre Ryggelandet med en rekke turmuligheter. Kort vei er det også til sjøen og blant annet Festestranda med stor gressbakke og fin utsikt over fjorden.
For en familie med barn i barnehage eller skole-alder vil det være et stort praktisk pluss med kort vei til både barnehager og skoler på alle grunntrinn. I nærmiljøet finnes også en rekke lekeplasser.
Hverdagslige innkjøp kan du enkelt gjennomføre ved nærbutikken som er innenfor gangavstand. Flere og bredere shoppingmuligheter finner du ved handelsområdet rundt Varnaveien som blant annet har en rekke kjedetilknyttede varehus samt Rygge Storsenter.
Skal du til byen, kan du ta bussen som passerer i Ekholtveien og tar deg ned til sentrum på cirka 10 minutter. Bussen passerer også forbi togstasjonen som har hyppige avganger mot hovedstaden og en reisetid som i dag er på cirka 40 minutter.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 525 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Parkeringsplasser i front av bebyggelsen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til opplysninger fra Moss kommune datert 18.10.2021 omfattes eiendommen av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP3002.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renter og avdrag fellesgjeld, renhold fellesareal, strøm fellesareal, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, leie vaktmester, avgift TV-anlegg og internett (kun grunnpakke), styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.000,- pr. år. / 8.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibokx som leverandør av kabel-tv og internett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 526 116,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 1 894 017,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14 334,- pr. 21.10.2021
Andel fellesgjeld er kr 82 674,- pr. 21.10.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 4.847.967,- pr. 21.10.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: eff.rente 2,67%
Lånets løpetid: 20 år
Rest løpetid: 16 år 3 mnd.
Type lån: Annuitetslån hvor det betales renter og avdrag.
Bankforbindelse: Sparebank 1
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.183.806,-. Av dette beløpet utgjør kr 82 674,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tonje Steiner Bergh

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Vesthellinga Borettslag Al.
Forretningsfører er ECIT Moss AS (tidligere Erøy Regnskap AS )
Dugnad må påregnes.
I henhold til husordensregler for borettslaget er det forbud mot å eie hund eller katt.
Foretatt påkostninger de senere år:
Gjennomført elektrisk tilsyn på fellesareal og alle sikringsskap tilhørende hver leilighet.
Planlagte påkostninger:
Søkt Moss kommune om kjøp av området som i dag brukes til parkeringsplass for andelseiere.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 13.500,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visninger pr. stk.: kr 1.850,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0399/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21399

Dato

Sist oppdatert: 01. november 2021 kl. 12:13

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.