Solgt: 5 150 000 kr

Frysjaveien 17C

4 400 000 kr
68 m²
2 soverom
Velkommen til Brekke Borettslag - Presentert av Caroline S. Stensrød
Frysja
Lys og romslig 3-roms m/sydvestvendt balkong (7kvm) -Parkeringsplass -Idyllisk ved Akerselva - Fyring inkl. i fellesutg.
 • Prisantydning
  4 400 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  176 000 kr
 • Omkostninger
  8 694 kr
 • Totalpris
  5 334 694 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1953
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  68 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 359 kr

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Brekke borettslag og denne hyggelige 3-romsen med flere kvaliteter:
- Sydvestvendt balkong på 7 kvm
- Det medfølger en parkeringsplass til leiligheten
- Tre eksterne boder på hhv 9,10 og 3 kvm
- Nye vinduer og balkongdør fra 2014
- God takhøyde på 2,53 meter
- Det elektriske anlegget har stort sett skjulte kabelføringer og innfelte stikk/brytere.
- God, gjennomgående planløsning med separat kjøkken og to romslige soverom
- Boligen ligger idyllisk til langs Akerselva
- Flotte turmuligheter i Maridalen, i Nordmarka og i Lillomarka
- Nærhet til offentlig transport og matbutikker
- Borettslaget har felles trimrom, sykkelparkering og vaskerom
- Barnevennlig beliggenhet
- Ingen dokumentavgift

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Frysjaveien 17C, 0883 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 59, bruksnummer 287, ideell andel 1/1
Andelsnummer 42, Brekke Borettslag, organisasjonsnummer 948 473 240

Innhold

Totalt bruttoareal: 76 kvm
Totalt bruksareal: 68 kvm
Totalt primærrom: 68 kvm
3. etasje
Primærrom: Bad, stue, kjøkken, entré, 2 soverom
I tillegg disponerer boligen 3 eksterne boder. To på loft på hhv. 9 kvm og 10 kvm (gulvareal) og en i kjelleren på 3 kvm. Bodene er merket nr. 306.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.11.2020 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i betong og mur. Etasjeskiller i armert betong.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG 2:
Radiatorer:
Tilstandsgraden er satt på grunnlag av alderen på radiatorene og vannrørene. Det ble ikke registrert synlige lekkasjer fra radiatorene på befaringsdagen.
Bad:
Badet er en eldre konstruksjon og den anbefalte brukstiden er utløpt, dog dusjes det i dag i dusjkabinett med avløp ned i sluket, og løsningen ansees som funksjonell. Sluk bør renses jevnlig slik at vannstanden i sluket ikke økes. Det anbefales som en ekstra sikkerhet at det ettermonteres en automatisk stoppekran med gulvsensor ved vaskemaskinen.
TG 3:
Ingen
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Entré:
Romslig, separat entré med oppbevaringsmuligheter som skoskap og knagger. Ytterligere lagringsplass i hele tre ekstern, romslige boder. Dørcalling.
Stue:
Romslig stue med god plass til stor sofagruppe, spisebord og oppbevaringsmøbler. Store vindusflater gir godt med lys til oppholdsrommet (nye 2014).
Kjøkken:
Pent kjøkken hvor det er godt med skap- og benkeplass. God plass til spisebord også på kjøkkenet. Kjøkkeninnredning med hvite fronter og integrerte håndtak. Benkeplate av eikefinért spon. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin (ny 2021). Nisje til komfyr. Varmtvannsbereder på ca. 120 liter er plassert i benkeinnredningen på kjøkkenet.
Kun hvitevarer på kjøkkenet medfølger.
Balkong:
Utgang fra kjøkkenet til hyggelig balkong. Balkongen er på 7 kvm og har god plass til utemøbler og grill. Balkongen er sørvestvendt og har gode solforhold.
Hovedsoverom:
Romslig soverom hvor det er god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side av sengen. Godt med oppbevaringsplass i garderobeskap og i kommoder. Begge soverommene vender inn mot rolig fellesområde/friområde.
Soverom II:
Romslig, koselig soverom ideelt som barnerom, gjesterom og/eller kontor. Rommet har plass til dobbeltseng og oppbevaringsmøbler.
Baderom:
Flislagt baderom med dusjkabinett (nytt 2020), toalett (nytt 2010) og servantinnredning for oppbevaring (ny 2017). Nye vannrør fra 2010. Opplegg og plass til vaskemaskin og tørketrommel. Disse medfølger ikke.

Oppvarming

Vannbåren varme via radiatorer. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 50-tallet.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 9 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet vann/kloakk-ledninger, vei, gjerde, kraftlinjer.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet på Frysja med Nordmarka som nærmeste nabo. Her bor du idyllisk til med Akerselven rett utenfor døren. Kun noen minutters gange unna boligen finner du idylliske Brekkedammen (Stilla) med fine bademuligheter på sommerstid. I tillegg er det flere andre, fine badeplasser langs elven. Blant annet "Tauet" som er ca. 100 meter fra boligen. Det er opparbeidet turveier til Oslo sentrum gjennom Nydalen med butikker, restauranter og næringsliv.
Ca. fem minutters gange til flere dagligvareforretninger med Coop Extra på Korsvoll og Rema 1000 på Stillatorvet hvor det også er apotek og div. butikker. På Stillatorvet er det legekontor, tannlege og treningssenter. Avancia treningssenter er ca. 500 menter fra boligen. Dersom du ønsker et større utvalg er både, Tåsen nærsenter, Ullevål stadion og Storo Storsenter i området med stort utvalg av butikker, restauranter, vinmonopol og treningssenter.
Gode kollektivmuligheter med 25-bussen, med rute Lørenskog-Majorstuen, 54- bussen fra Kjelsås til Aker Brygge og 51-bussen, med rute Skar-Nydalen, like utenfor døren. Ca. 10 minutters gange til Kjelsås stasjon hvor du har togforbindelser og trikkestasjon (linje 11 og 12).
Fra Brekkekrysset er det turveier innover i Nordmarka og Maridalen, og fra Kjelsås (Langsettløkka) turstier innover i Lillomarka. En sykkeltur rundt Maridalsvannet anbefales!

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 23.380 kvm som tilhører borettslaget. Pent opparbeidet tomt med asfalterte internveier, sittegrupper, gressplen, prydbusker og trær. God plass mellom husene, plass til aking om vinteren og piknik om sommeren.

Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass. Garasjer tildeles etter venteliste gjennom styret. Det følger en parkeringsplass med hver leilighet, henviser til vedtekter rundt praksis for dette. Gode muligheter for gjesteparkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til midlertidig reguleringsbestemmelse S-2864 datert 14.05.86 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Frysja industriområde står foran en transformasjon fra industri- og lagervirksomhet til et tett byområde med stor andel boliger, skole og nærmiljøkvaliteter som parker, gater, forbindelser, torg og møteplasser. Det er et utviklingspotensial på mellom 1000 og 2000 nye boliger innenfor området og innflytting er i gang.
Frysja skal utvikles til et attraktivt boligområde ved marka og Akerselva med gode offentlige byrom, store grøntområder og en bymessig bebyggelse. Det er i den sammenheng også mulige planer om å utvide Frysjaveien for å få gang-og sykkelvei på begge sider. Den planlagte utviklingen for Frysja vil føre til et positiv løft for hele området de neste årene. Dette vil gjøre at området vil bli et enda mer ettertraktet sted å flytte til. Det forventes økt trafikk i Frysjaveien i årene fremover.
Se saksnummer 201213588 på Plan og Byggningsetatens hjemmesider for mer informasjon.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 359,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring, nedbetaling andel gjeld, grunnpakke kabel-tv, felles byggforsikring, drift mm.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.02.2021.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 3.455,-
Oppvarming 800,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv/internett og selger betaler kr 339,- pr mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.272.194,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4.579.898,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 46 306,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 176 000,- pr. 01.11.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 23.809.272,-,- pr. 31.12.2019 og lånevilkårene er:
Lånenr.: * OBBK01-98207690678
Type: Annuitet
Restsaldo: 23.809.272,-
Restløpetid: 23 år 2 md.
Term pr år: 12
Type Rente: Flyt
Rente: 1,70 %

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 200 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.584.626,-. Av dette beløpet utgjør kr 176.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

MITCHELL DAVID HART og Rannveig Hart

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Brekke Borettslag.
Borettslaget består av 135 leiligheter og 1 tjenesteleilighet.
Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp,
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, så lenge det ikke er til sjenanse for andre andelseiere.
Borettslaget har treningsrom for beboere
Første innflytting skjedde i 1953. Tomten, kjøpt i 1997 er på 23 380 m2.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020: Trappeoppgangene i 17 C, 21 A og 21 B er malt.
2019-2020: Balkongtakene i nr. 11A, 11 B, 13 A, 13 B, 15 A, 15 B, 17 A, 17 B og 17 C er reparert, og undertak er skiftet.
2018-2019: Rørfornying i hele borettslaget.
2017-2018: Lagt til rette for overgang fra råolje til bioolje.
2015: Nye inngangsdører og dørcalling
2013-2014: Vindusutskifting og nye lekeapparater
2011: Oppussing garasjeanlegg. Asfaltering av hovedvei.
2003: Etterisolering og ny puss på alle yttervegger.
2002: Lagt skiferfliser i alle inngangspartier. Oppussing av velferdsrom i 7A.
2001: Utskiftning tak hus 15,17,19 og 21 - Fullført utskifting av EL-anlegg
2000: Utskiftning av tak hus 7, 9, 11 og 13
Planlagte påkostninger:
Det settes i gang arbeid med ladestasjoner i april i år. Infrastrukturen vil ikke dekke alle p-plassene i første omgang, men vil omfatte alle garasjene og parkeringsplassene rundt garasjeanlegget. Den som ønsker ladestasjon, vil få tildelt en av plassene i dette området. Garasje blir ikke tildelt. Den må søkes om og tildeles etter bo-ansiennitet.
Infrastrukturen finansieres av borettslaget, men ladestasjonen betales av den enkelte. Prosjektet har planlagt oppstart primo april i år.
I følge styreleder vil det etterhvert bli satt i gang arbeid med å bytte ut/fornye søppelskurene i borettslaget.
Prosjektet med rehabilitering av alle balkongtakene i 4. etasje avsluttes denne våren - siste blokkene er nr. 7 og 9. Når de er ferdige er alle takene renovert. Innvendig maling av de samme takene skal da gjøres. Her har
ikke styret lagt framdriftsplan ennå.
Det er ikke planer om økning av felleskostnadene. De ble økt fom februar i år etter prisindeksen.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 52-0128/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR52.20128

Dato

Sist oppdatert: 19. november 2021 kl. 17:14

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.