Solgt: 5 000 000 kr

Tærudåsen 34 og 36

4 750 000 kr
122 m²
3 soverom
Velkommen til Tærudåsen 34 og 36
Råholt
Enebolig med oppussingsbehov - Tomt på totalt 1.878 kvm med sentral og flott beliggenhet med gangavstand til alt!
 • Prisantydning
  4 750 000 kr
 • Omkostninger
  120 092 kr
 • Totalpris
  5 120 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1973
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  122 m²
 • Bruksareal
  126 m²
 • Tomteareal
  1 828 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Gul E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Tærudåsen 34 og 36 - En eiendom med stort potensial!
Eneboligen ble bygget i 1973 og store deler av boligens 1.etasje fremstår som fra byggeår. Tomten er stor og består av to gnr/bnr. Eiendommen ligger i dag til et LNF-område.
Vi sees til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tærudåsen 34 og 36, 2070 RÅHOLT
Kommunenummer 3035, gårdsnummer 96, bruksnummer 221, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3035, gårdsnummer 96, bruksnummer 222, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 142 kvm
Totalt bruksareal: 126 kvm
Totalt primærrom: 122 kvm
Bruksareal:
Enebolig 126 kvm
Primærrom:
Enebolig :
U. etasje 53 kvm: Entrè, baderom, kjøkken, stue, gang og soverom.
1. etasje 69 kvm: Vindfang, entrè, baderom, toalettrom, kjøkken, spisestue/stue, kontor og to soverom.
Sekundærrom:
Enebolig :
U. etasje 4 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.04.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre.
Gulvflater i U.etasje av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med malt trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med papp/shingel fra byggeår.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
- Bad 1.etg: Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Overflatene bør beregnes oppgradert innen rimelig tid på grunn av alder og forventet levetid. Gulvbelegget har stedvis sprekker og utettheter i sveiseskjøt.
- Bad hybel: Innredning har stedvis skader/slitasje. Membran/slukmansjett er stedvis synlig utenfor klemring, men kan ikke verifiserer innenfor klemring i sluk, således usikkert om det er tilfredsstillende etablert. Høydeforskjell fra toppsluk til overflate ved dørterskel er mindre enn 25mm. (målt til 13 mm)
- Kjøkken: Overflater gulv og innredning er aldringspreget.
- Kjøkken hybel: Gulvet bærer preg av slitasje.
- Toalettrom/WC har kun naturlig ventilasjon. Det er stedvis knirk i gulv,
- Gulvflater er aldringspreget og bærer stedvis preg av slitasje. Spesielt hybeldel.
- I underetasjen er det klaffventiler stedvis i vegg. Usikker tilluftløsning. Anbefaler mer kontrollerbar ventilering. Vegger i underetasjen er stedvis ulektede fra grunnmuren.
- TG2 gitt til fordelerstokker for rør i rør system som er montert i utvendig bod i underetasje.
- Vinduer og dører er fra byggår og antar å ha redusert levetid.
- slittasjegraden på taktekking vurderes å ha passert anbefalt brukstid. Tekking over utvendig bod er i behov for fornying.
- Overgang mellom tak og vegg ved utvendig bod er vurdert til å ha mangelfulle tettedetaljer.
- Beslag har stedvis høy slitasjegrad.
- Takvann har kun utkast samtidig er det ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmur.
Selger opplyser videre:
- Montering og kobling av nytt sikringsskap i 1.etg og kjeller. Montering av lamper og diverse kompletering i kjeller. Opplegg til 3-fas stikkontakt og stikkontakt ute. Dette ble utført av Romerike Elektro AS.
- Det er også lagt fiberledning inn i huset og boks på veggen.
- Søppelhus/postkasse bygd i 2016
- Skiftet panel i begge røstvegger i 2015
- Plantegning oppe og nede har byttet overskrift.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Enebolig med oppgraderingsbehov.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske panelovner, varmepumpe og varmekabler, kombinert med peisovn i spisestue/stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1973.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, men det foreligger godkjente byggetegninger fra 14.desember 2009. Tilbygget ble aldri bygget. Tegningene fra opprinnelig del som skulle få tilbygg stemmer overens med dagens planløsning.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Dagboknr 285821, tinglyst 13.04.2012, type heftelse: Det er gitt rettighet til tilkobling på vannledning som er under oppføring tilhørende til gnr 96 bnr 247, 221 og 223 fremdridige boenheter i 227 eller alternativt enkeltvis boenheter på to nye fraskilte eiendommer fra gnr 96 bnr 227.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje etasje som er innredet som en utleiedel er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Diverse

Medfølger ikke ved salg:
Hvite skapet i gang
3xlampetter i gang
2xnøkkelskap
Taklampe og 2xlampetter stue
2xlampetter kjøkkenvinduer
Hyller på kontor/skrivebord
All ved i vedskålen

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Tærudåsen ligger i et rolig og familievennlig område i blindvei uten gjennomgangstrafikk. Eiendommen er beliggende på Råholt i Eidsvoll kommune, og ligger idyllisk til ved skogs- og landbruksområder med marka et steinkast unna. Nærheten til barne- og ungdomsskole, barnehage, Råholt sentrum og togstasjonen, gjør Tærudåsen til et sentralt og populært sted å bo. Tomten har meget barnevennlig beliggenhet med alt man trenger i korte avstander fra boligen. Blant annet er det gangavstand til badeland, idrettshall, AMFI kjøpesenter, Eidsvoll verk tog- og busstasjon med hyppige avganger, fotballbaner, lysløype og turstier.
Fritid og rekreasjon
Det er kort vei til flotte tur- og friluftsområder. Om vinteren har Råholt bad et godt og variert tilbud til både mosjonister og svømmere, så vel som barnefamilier. Vannet er klorfritt og svømmehallen har stupetårn,
samt innendørs og utendørs boblebad. Andelva og Hurdalssjøen er ikke langt unna, og kan by på mange hyggelige stunder. Her er det flotte, familievennlige og langgrunne sandstrender. Ved Hurdalssjøen er det også en egen småbåthavn med båtslipp, noe som fører til et yrende båt- og badeliv om sommeren. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Eidsvoll bygningen, ca. 2 km unna, anbefales. Her er det ypperlig for barna å løpe rundt, og det arrangeres flere aktiviteter for hele familien gjennom året.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Spar Råholt, Coop Extra, Rema 1000 eller Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud har nyåpnede Amfi Eidsvoll (arvtaker til Råholtsenteret) et godt og variert utvalg av butikker og servicetilbud. Amfi har flotte og moderne lokaler fra 2014 med med over 50 butikker og serveringssteder. Her finner du også et eget helsesenter med lege, tannlege, kiropraktor, fotterapaut og tanntekniker. Videre er det kort vei til Jessheim Storsenter, som er et moderne kjøpesenter med over 140 butikker og tilknyttede virksomheter.
Offentlig kommunikasjon
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste bussholdeplass er Øvre Grindaveg ca. 250 m unna og Eidsvoll Verk togstasjon ca. 1 km unna boligen. Med bil tar det ca. 4 min til
Eidsvoll Verk, 13 min til Eidsvoll, 15 min til Oslo lufthavn og 32 min til Oslo S.

Adkomst

Fra fylkesvei 501 tar du av på Tærudvegen og kjører videre forbi Råholt ungdomsskole. Ta så avkjøring til venstre ut på Tærudåsen og rett opp boligen ligger på venstre side. Det vil bli skiltet med visningsskilt på visningsdagen

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen har gangavstand til Råholt barneskole og Råholt ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Gnr 96, bnr 221 eiet tomt på 975 kvm. Gnr 96, bnr 222 har eiet tomt på 853,5 kvm. Tomten er for det meste flat, men har en bratt skråning mot øst.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 10.03.2015 er avsatt til: LNFR areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag,Nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.300,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 3.862,- for inneværende år og er med i medregning av kommunale avgifter i avsnittet over.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.422 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr .
Velavgift er kr 2.725 pr. år for vedlikehold av veien.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 534,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 709 796,- for bnr. 221 ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 555 265,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.
Formuesverdi for 2018 var kr 211.200,- for bnr. 222 ifølge selger/skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.870.092.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr 11.100 for enebolig.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Liv Marit Syvertsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 38.000 av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0096/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.2196

Dato

Sist oppdatert: 11. mai 2021 kl. 14:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.