Solgt: 3 750 000 kr

Sigurd Lies gate 22

3 750 000 kr
58 m²
1 soverom
Velkommen til Sigurd Lies gate 22 - Romslig og flott 2- roms selveier med balkong, sentralt beliggende på Torshov i et rolig og tilbaketrukket område.
Torshov
Lys og romslig 2-roms med vestvendt balkong. Gjennomgående med moderne standard. Varmtvann inkl. Attraktiv beliggenhet rett ved Torshovdalen.
 • Prisantydning
  3 750 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  280 143 kr
 • Omkostninger
  102 092 kr
 • Totalpris
  4 132 235 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1932
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  58 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  3 890 kr
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Svært romslig og flott 2- roms selveier med balkong, sentralt beliggende på Torshov i et rolig og tilbaketrukket område.
Boligen er gjennomgående og byr på en fin, moderne standard. Store vindusflater slipper inn godt med naturlig lys og gir leiligheten en åpen og luftig atmosfære. Her får du en særdeles arealsmart planløsning, som utnytter hver eneste kvadrat av leiligheten.
Dette er den perfekte boligen for deg som setter pris på et yrende byliv, såvel som marka. Her bor du med kort vei til svært gode kollektivtilbud og gangavstand til alt bydelen har å by på!
Høydepunkter:
- God intern beliggenhet
- God planløsning
- Balkong
- To kjellerboder og en loftsbod
- Peis
- Gode utleiemuligheter

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sigurd Lies gate 22, 0479 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 224, bruksnummer 119, seksjonsnummer 165

Innhold

Totalt bruttoareal: 67 kvm
Totalt bruksareal: 60 kvm
Totalt primærrom: 58 kvm
Primærrom:
Entré, bad, kjøkken,stue, 1 soverom: 60 kvm
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på 0,5 kvm og 4,2 kvm. I tillegg en bod på loft som takstmann ikke har befart.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.06.2020 utført av Martens Takst & Byggtjenester AS.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur.Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur og frittbærende dekker utført i armert betong.Bærende ytter og innervegger utført med spekket tegl. Fasade er forblendet med spekket tegl. Uisolert salttakskonstruksjon antatt utført med taksperrer. Takfall på minst 10-15 grader.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Tilstandsgrad 2:
- Luftbehandling: Det er begrenset friskluftstilgang til boligen med dagens ventiler. Det anbefales at vinduer åpnes daglig for lufting.
Iflg. selgers egenerklæring har ny vifte i pipe blitt montert i 2016, grunnet dårlig trekk. Dette har vært en fin løsning.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Svært romslig og flott 2- roms selveier med balkong, sentralt beliggende på Torshov i et rolig og tilbaketrukket område.
Boligen er gjennomgående og byr på en fin, moderne standard. Store vindusflater slipper inn godt med naturlig lys og gir leiligheten en åpen og luftig atmosfære. Her får du en særdeles arealsmart planløsning, som utnytter hver eneste kvadrat av leiligheten.
Dette er den perfekte boligen for deg som setter pris på et yrende byliv, såvel som marka. Her bor du med kort vei til svært gode kollektivtilbud og gangavstand til alt bydelen har å by på!
Nærmere innhold:
Entré:
Lys og innbydende entré med god plass til oppbevaring av sko- og yttertøy. Rommet har eikeparkett på gulv og lyse veggflater.
Stue:
Åpen og luftig stue med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. 3-stavs eikeparkett på gulv, lysmalte veggflater. Her finnes det flere møbleringsmuligheter og rikelig med plass for både sofagruppe med naturlig avstand til TV-seksjon. I tillegg er det god plass til en spisegruppe. Videre byr stuen på en flott peisovn som varmer godt på kalde vinterdager.
Kjøkken:
Leiligheten byr på et pent og hyggelig, separat kjøkken fra 2012. Her får man et praktisk kjøkken med god skap- og benkeplass, og en god arbeidssone til matlaging. Videre har kjøkkenet moderne innredning med fronter i foliert malt utførelse. Laminert benkeplate med innfelt kjøkkenvask og flislagt vegg over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer med innfelt platetopp i benkeplate, oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/frys. Kjøkkenventilator tilkoblet sentralt avtrekk i bygget. Det er montert aquastop for oppvaskmaskin.
Soverom:
Stort soverom med plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. Garderobeskapet på soverommet medfølger. For ytterligere oppbevaring er det et innvendig kott på ca 2 kvm på soverommet. Veggene er malt i lune og moderne farger, og store vindusflater slipper dagslys inn. Fra Soverommet er det direkte adkomst til leilighetens vestvendte balkong.
Balkong:
Sjarmerende og solrik balkong på 1,2 kvm. Her kan man nyte sommersolen fra ca. 16.00-21.00.
Bad:
Pent flislagt bad med varmekabler i gulv, downlights i tak, vegghengt klosett, moderne innredning og dusjnisje med glassvegg og glassdør. Baderommet ble oppusset i 2009 i regi av sameiet. Opplegg for vaskemaskin.
Leiligheten disponerer i tillegg over to kjellerboder på 0,5 og 4,2 kvm, og en loftsbod.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og vedovn i stue. Elektriske varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 25.06.1934 som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
23.05.2008 - Dokumentnr: 418403 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 165
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 61/10225

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Torshov i et rolig og tilbaketrukket område. Området har et spennende kulturtilbud, med blant annet kulturslottet Soria Moria og Torshovteateret. Det er en rekke spisesteder og kafeer på Torshov, blant annet "Grisen" og Trikkestallen som begge har flotte uteserveringer om sommeren, såvel som Åpent Bakeri. Slakterforretningen Strøm-Larsen er også i nærheten.
Sandaker Senter er nærmeste kjøpesenter med vinmonopol, apotek, bibliotek, Coop Mega, bokhandel og andre forretninger.
Det er kort avstand til både Bjølsen, Sagene og Grünerløkka med alle sine forretninger, kafeer, restauranter og yrende uteliv. Gangavstand til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter. Det er en rekke treningssentre i området, blant annet Myrens Sportssenter (med Klatreverket), og SATS Elixia Storo, Ringnes Park og Carl Berner
Godt tilbud av offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med trikkens linjer 11, 12, 13 og 17 som tar deg raskt til og fra sentrum, buss nr 20 som kjører til og fra Galgeberg i øst til Skøyen i vest og buss nr 30 som kjører fra Bygdøy gjennom sentrum og opp til Nydalen.
Torshov er en bydel i vekst og utvikling, stadig flere oppdager den behagelige følelsen av et tilbaketrukket og stille miljø kombinert med nærheten til byen. Med kort vei til servicetilbud, trivelig bomiljø, hyggelige parker og friområder er dette et området som har "alt".

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skolekrets:
Barne- og ungdomsskole: Nordpolen skole
Barnehager:
Askeladden barnehage (2-6 år) 1 min
45 barn, 5 avdelinger 0.1 km
Torshovtoppen barnehage 5 min
66 barn, 5 avdelinger 0.4 km
Ragnas hage (0-6 år) 6 min
114 barn, 6 avdelinger 0.5 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 6.992,2 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan datert 09.06.2020 med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2255 datert 28.07.1977.
Planen er helt eller delvis opphevet og erstattes av ny plan "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn" som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262. Mer informasjon om ny kommuneplan finner du på kommuneplan.oslo.kommune.no.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Varmtvann (a-konto), kabel-tv, nedbetaling av andel fellesgjeld, trappevask, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel m.m. Varmtvann er inkludert med a-konto beløp på kr 331,- pr. mnd. Nøyaktig forbruk avregnes årlig.

Kommunale utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.890,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann (a-konto), kabel-tv, nedbetaling av andel fellesgjeld, trappevask, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel m.m
Felleskostnadene fordeles slik:
- Renter IN 2: kr. 894,-
- Felleskostnader: kr 1.941,-
- Avdrag IN 2: kr. 724,-
Varmtvann er inkludert med a-konto beløp på kr 331,- pr. mnd. Nøyaktig forbruk avregnes årlig.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.500,- pr. år. / 7.593 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv. Dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 073 942,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 3 866 191,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 22 052,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 280.143,- pr. 12.06.2020
Total fellesgjeld for sameiet er kr 37.430.654- pr. 08.06.2020 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 3,15 %
Lånets løpetid: Innfridd i 2041
Avdragsfrihet: Nei.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.132.235,-.
Av dette beløpet utgjør kr 280.143,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 10.200,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.400,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jan Christian Vågenes Forgard

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Søndre Åsen Kvartal VI sameie, med sameiebrøk 61/10225.
Sameiet består av 188 leiligheter og 1 næringsseksjoner.
Forretningsfører er USBL.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt uten skriftlig tillatelse fra styret. Dyrehold kan godkjennes dersom gode grunner taler for det, og det ikke er til ulempe for de øvrige beboerne.
Foretatt påkostninger de senere år: Rehabilitering av baderom, rørstammer til kjøkken. Elektrisk anlegg til fellesareal, nytt callinganlegg samt oppussing av trapperom.
2015: Rehabilitering av pipeløp.
Planlagte påkostninger:
- Sameiet skal skifte vinduer i alle seksjoner. Megler har mottatt informasjon fra styrelder den 12.juni og de har informert om følgende: "Det er ikke helt klart hva endelig kostnad på prosjektet vil være. Dette vil avhenge av prosessen videre og løsningen som ble godkjent. Men vi ser for oss en total kostnad på rundt 15.000.000. Denne kostnaden vil bli fordelt utover enhetene i forhold til eierbrøk. Beboerne vil få valget mellom kapitalinnkalling eller å ta opp felles lån. Utover eventuelt nytt felles lån vil ikke felleskostnader øke."
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.Leiligheten er tilknyttet Sameiet Søndre Åsen Kvartal Vl.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris på kr. 33.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.250,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 42-0058/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grünerløkka
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR42.2058

Dato

Sist oppdatert: 21. desember 2020 kl. 07:57

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.