Solgt: 5 250 000 kr

Lørenveien 43 B

5 000 000 kr
54 m²
1 soverom
Nymalt og lekker 2-roms med balkong og 50 kvm takterrasse. Heis. Garasjeplass.
Kristine Mevik
Siv Ødegaard
Presenteres av
Kristine Mevik og Siv Ødegaard
Lørenhagen
Nymalt og lekker 2-roms med balkong og 50 kvm takterrasse. Heis. Garasjeplass.

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.
 • Prisantydning
  5 000 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 733 kr
 • Omkostninger
  125 120 kr
 • Totalpris
  5 376 853 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2012
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  54 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 103 kr
 • Energimerke
  Grønn D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velholdt og lys hjørneleilighet med fin utsikt mot gårdstun og nabolaget, beliggende i Lørenhagen. Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og byr på bl. a. en romslig og god planløsning, privat takterrasse, overbygd balkong, stort soverom, nymalte flater mm. Bygget er fra 2012 og leiligheten holder en god standard.
  Fasiliteter:
 • Velholdt HTH-kjøkken med praktisk bod innenfor
 • Sydvestvendt og solrik balkong på 6 kvm med plass til bord og stoler
 • Stor usjenert takterrasse på 50 kvm
 • Heis
 • Felleskostnader inkl. v.vann og fjernvarme
 • 5 minutters gange til Løren Torg, servicetilbud og kjøpesentre
 • Godt kollektivtilbud med Løren t-banestasjon ca. 150 meter unna
 • Kjellerbod på ca. 5 kvm og garasjeplass
 • Viken Fiber leverer kabel-tv og fibernet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lørenveien 43 B, 0585 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 124, bruksnummer 27, seksjonsnummer 85, ideell andel 1/1
Kommunenummer 301, gårdsnummer 124, bruksnummer 27, seksjonsnummer 105, ideell andel 1/94

Innhold

Totalt bruttoareal: 61 kvm
Totalt bruksareal: 56 kvm
Primærrom: 54 kvm
5. etasje: Entré, stue/kjøkken, soverom og bad
Sekundærrom: 2 kvm
5. etasje: Innvendig bod
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.10.2021 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre/mur/betong.
Boligbygg over 7 etasjer samt underetasje. Grunnmur bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stål. Utvendige fasader i hovedsak forblendet med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse EI30 og lydklasse R"w35 samt kikkehull. Balkongdør og terrassedør med to-lags glass fra byggeår. Vinduer med to-lags og tre-lags glass fra byggeår.
Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Oppvarming med radiatorer tilknyttet felles varmesentral. Gulvvarme på bad. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Oppvarming med radiatorer tilknyttet felles varmesentral. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør system med stoppekraner plassert i himling på bad. Fordelerskap for vannbåren varme (radiatorer) plassert i entré. Tilluftsventiler på yttervegg kombinert med mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken.
Sikringsskap med automatsikringer passert i bod. Hovedsikringer og måler plassert i felles tavle (ikke besiktiget). Leiligheten har i hovedsak skjult elektrisk anlegg.
Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er målt 2,20 meter takhøyde på bad og i entré, samt 2,39 meter takhøyde i øvrige rom.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder følgende som har fått TG2:
- Hull i gipsplate i entré. Dette er utbedret.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Velholdt, lys og romslig 2-roms hjørneleilighet i 5. etasje med god planløsning og gode lysforhold. Sentralt beliggende sameie på Løren med personheis i bygget. Generelt velholdt leilighet som har nymalte vegger i stue/kjøkken, soverom og entré. Løren Torg med flere servicetilbud ligger like ved. Området har et godt kollektivtilbud med buss, flybuss og ca. 200 meter til Løren t-banestasjon.
Stue (ca. 21 kvm): Hyggelig stue med plass til både spisebord og sittegruppe. Store vindu som gir rikelig med dagslys. Uttak for TV/tele/data. Direkte adkomst inn til soverom og utgang til balkong samt terrasse. Takhøyde: 2,39 m.
Kjøkken (ca. 7 kvm): Delvis åpen løsning mot stue. HTH-innredning med slette fronter i malt utførelse. Laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenventilator tilkoblet sentralt avtrekk i bygget. Integrerte hvitevarer fra Whirlpool. Nedfelt induksjonstopp. Stekeovn og oppvaskmaskin. Hvitevarene følger med. Brannslange i benkeskap. Praktisk matbod innenfor med sikringsskap med automatsikringer.
Balkong (ca. 6 kvm): Solrik, sydvestvendt uteplass med betonggulv. Sol store deler av dagen og ut over ettermiddag tidlig kveld på sørvendt balkong, ifølge selger. Plass til utemøbler mm. Gulvflate av betong. Rekkverk av glass og metall. Rekkverkshøyden er målt til 115 cm. Strømuttak. Fin utsikt mot nabolaget.
Takterrasse (ca. 50 kvm): Solrik, sydøstvendt uteplass med terrassebord. Morgensol og fram til ettermiddag på terrassen, ifølge selger. Plass til utemøbler, gassgrill, mm. Rekkverk av glass og metall. Rekkverkshøyden er målt til ca. 106 cm. Terrassen har stor blomsterkasse som skille til naboterrassen. Strømuttak. Fin utsikt mot nabolaget. Pallekarmer til planting av grønnsaker og urter følger med. Tillatt å grille med gassgrill og elektrisk grill.
Soverom (ca. 11 kvm): God plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Vindu mot sydvest. Stor skyvedørsgarderobe.
Dusjbad/wc (ca. 5 kvm): Prefabrikert baderom fra byggeår. Vegghengt servantskap med hvite slette fronter. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med overlys og stikkontakt, samt overskap på vegg over servant. Dusjsone med innfellbare dører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Mekanisk avtrekksventil plassert på vegg. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlig avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert i himling. Nedsenket himling i malt murkonstruksjon med downlights.
Entré (ca. 4 kvm): Lys og innbydende gang. God plass til garderobeløsning. Dørtelefon med video og portåpner.
Lagringsplass: Innvendig bod og kjellerbod.
Himlinger: Malt betong. Malte og sparklede gipsplater. Downlights på badet.
Vegger: Keramiske fliser på bad, øvrige vegger er malte og sparklede gipsplater. Malt mur. Stue/kjøkken, soverom og entré malt i oktober 2021.
Gulv: Hovedsakelig 3-stavs eikeparkett. Flislagt gulv med gulvvarme på bad. Nedsenket gulv i dusjhjørne.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarmes med fjernvarme via radiatorer og gulvvarme på badet. Fjernvarmen leveres fra Hafslund og er en miljøvennlig form for oppvarming hvor man benytter seg av ulike energikilder, som spillvarme, avfallsforbrenning, varmepumper, bioenergi og gass til oppvarming av vann. Dette føres så i rør ut til leilighetene. Det er individuelle målere på oppvarming og varmt tappevann.
Friskluftstilførsel via veggventiler. Avtrekk bad og kjøkkenventilator er tilkoblet sentralt avtrekk i bygget. Det er tilførsel av friskluft til bad via spalte under dørblad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 13.01.2015. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er ikke gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt ifølge selger. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 16 servitutter på sameiets eiendom, men ingen av disse antas å ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten.
Disse omhandler blant annet:
Før 1950: Bestemmelse om gjerde, vann/kloakkledning, vei og jernbanegrunn
Før 1970: Bestemmelser om vann-og kloakkledning. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv. Væsker eller stoffer som ikke er tillatt ført til kloakk.
Bestemmelse om veg, avkjørsler med grøfter, veikant, bortleding av overvann og gjerde, vannledn. i kulvert (tunnel) ved jernbanelinjen. vegbredde og kloakkledning, samt gjerdeplikt.
Vedtak av visse vilkår vedrørende utskillelse/bebyggelse av eiendommen med bestemmelse om kloakkledning og plikt til å sette opp gjerde.
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Oslo Lysverker har rett til å ha transformatorstasjon og drifte denne på eiendommen.
Etter 1970: Bruksordningsregler fram mot avsluttet jordskiftesak 0200-2011-0005 i Akershus og Oslo Jordskifterett. Gjelder adkomst, parkeringsplasser, kostnader til drift og vedlikehold, pliktig medlemsskap i Løren Velforening, rett til ferdsel, kabler for strøm, telefoni, data og rør for fjernvarme samt vann-og avløp. Jordskifte - Jordskiftesak 0200-2011-0005 Løren 5
Seksjonering - Sameiebrøk: 56/11588
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Diverse

Følgende inventar kan følge med leiligheten:
- Hvitevarer på kjøkkenet: Kjøl/frys, oppvaskmaskin og komfyr
- Den store salongen på terrassen
Selger informerer om at det kommer en pipelyd fra koketoppen eller stekeovnen med ujevne mellomrom, uvisst av hvilken årsak.
Det er sprekk i flis på vegg på badet. Rett innenfor døren til venstre.
Bilpool: Når du bor på Løren, bor du så sentralt at de fleste transportbehov kan dekkes ved hjelp av en rekke kollektivtilbud. Derfor kan det være fristende å tenke tanken at du kanskje ikke trenger bil sånn i det daglige, og at du heller kan bli deleier i en bilpool. Dermed vil du ha tilgang på bil, bensindrevet eller elektrisk, når du av og til trenger det.
Aktuelle nettsider:
http://www.vikenfiber.no/
http://www.loren.no/
http://www.kanonhallen.no/
http://www.sterktrening.no/
http://www.hasle-loren.no/
http://www.sril.no/
Solkart vedlagt i salgsoppgaven er kun ment som en illustrasjon over solforholdene midtsommers (21. juni). Teknologien som brukes kan slå feil pga. kalibrering e.l. Solforhold må derfor også kontrolleres selv ved hjelp av kompass, kart eller egen app hvis dette er av betydning. Bygg, vegetasjon o.l. kan skygge for solen.
Konferer med megler ved spørsmål eller hvis du har behov for veiledning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger like ved Løren Torg, et hyggelig lite kjøpesenter. Få minutters gange til Løren t-banestasjon.
Det er lagt vekt på attraktive uterom for beboerne med blant annet egen skulpturpark. Forretninger, kafeer og restauranter innen gangavstand. Peppes Pizza, den indiske restauranten Sanjay's, Baker Hansen og Kaffebrenneriet er hyggelige møtesteder. Pipa Kafé og Vinbar ved Krydderhagen samt WB Samson, Sugar & Spice, 8 Fish Sushi og Hasle Linie Gastropub på Vinslottet frister også. Siste nytt er Lunar, Hy's Sushi, OsLoves og Sara Pizzeria i Lørenveien. Gastropuben Fryd finner du på Løren Torg. Quality Hotel Hasle Linie åpnet i slutten av august og snart åpner Norges første Radisson RED-hotell i Økern Portal, hvor du også finner Studio Jobbsprek samt et utvalg av spisesteder.
Dagligvarer handler du hos Meny, Rema 1000 eller Kiwi. Joker og Løren Frukt & Grønt har søndagsåpent. Domino's Pizza og UMai Sushi har også mye godt i diskene sine. Bokhandler Norli tilbyr skrivesaker og lesestoff. I tillegg finnes frisør, hudpleie, fysioterapeut, kiropraktor, Empet Løren Dyreklinikk, Green Kids second hand, Blomsterpikene, renseri, Squeeze, Europris, Apotek 1, Løren og Sinsenklinikken legesenter og STERK treningsstudio for den som vil noe mer med treningen sin.
På Vinslottet finner du Spar, Apotek 1, frisører, Jysk, Sterk Legevakt Øst, og du kan stikke innom Kitch'n og interiørbutikken Houz for å få hjelp til å pynte opp hjemme. Barna har det gøy på leke- og læringssenteret Lille Lab/Mini slottet.
Kort vei til legevakt på Aker Sykehus som behandler lettere sykdom. Post-i-butikk hos Meny på Løren Torg. Vinmonopolet finner du på Carl Berner. Hasle Torg bidrar også til et enda større servicetilbud i nabolaget. Fint med mini-gjenbruksstasjon i Vekslerveien 3.
Det er et stort aktivitetstilbud for store og små i nabolaget. Kanonhallen som brukes til kulturarrangementer som julemesse, konserter og utstillinger ligger like ved. Fra 2021 ble det karakteristiske industrilokalet én av Nationaltheatrets scener i Oslo. Det er en rekke aktiviteter på Løren. Hasle-Løren IL holder til ved Lørenhallen og har et bredt tilbud og tilbyr fotball, ishockey, sykkel, ski, multisport, innebandy og håndball. Sinsen-Refstad (SRIL), driver aktivitetstilbud for barn og unge i området Sinsen, Refstad, Løren, Frydenberg og Hasle.
Det er også Taekwon-Do, Wushu og andre kampsportklubber i området. Sinsen Tennisklubb har fire grusbaner og sandvolleyballbane, samt Tennis Arena hall på Hasle med 11 tennisbaner inne. Danseskolen Danseløvene med mange spennende kurs, samt Sinsen Musikkorps som tilbyr fine aktiviteter for beboerne på Løren. Aktivitetsskolen er også en fin møteplass for barna.
Løren Velforening er dyktig til å få fokus på Løren og har fått inn flere midler som bidrar til utvikling av området. I løpet av året arrangeres det flere kulturbegivenheter: karneval for de minste, Quiz-kvelder, utendørs kino i parken, Lørendagen og Hallo-Venn om høsten, tenning av julegrana på Løren Torg, julemarked og juletrefest som alle samler naboene.
Løren er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. Ca. 200 m til nye Løren t-banestasjon og ca. 1 km til Økern med buss og t-bane. Buss stopper på Sinsen og på ring 3. Flybussen stopper 300 m unna i Dag Hammarskjølds vei samt ringveisbussene 23 og 24. Fra Sinsen kan du også reise med trikk. I tillegg buss og t-bane på Hasle. Bysyklene er også et fint alternativ i sommerhalvåret. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle, mm.
Nærmeste nabolag, Økernområdet er i stadig utvikling, og er spådd til å bli et av Oslos viktigste knutepunkter. Økern Sentrums hovedfokus er å ta et helhetsgrep om stedsutviklingen og skape et moderne og integrert bysentrum med mangfold. Målet er å etablere et totalt tilbud for befolkningen. Økern skal utvikles til å bli en levende og spennende by for alle. Stikkord: Rekreasjon, kunst, kultur – og fritidstilbud, spennende arkitektur og utsmykning, alternativ utforming av bomiljøer, kaféliv, kunst og designerbutikker, bevaring av historiske spor, osv.
Les mer om Løren på www.loren.no og "nye" Økern på https://vimeo.com/523755815

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Kanonen bhg (1-6 år) 0.1 km
- 100 barn, 4 avdelinger
Brødfabrikken FUS bhg (1-6 år) 0.3 km
- 70 barn, 4 avdelinger
Barnehagen Vår Løren (0-6 år) 0.3 km
- 58 barn, 3 avdelinger
Skoler:
Sinsen skole (1-7 kl.) 0.7 km
- 427 elever, 19 klasser
Løren skole (1-7 kl.) 0.8 km
- 500 elever, 28 klasser
Teglverket skole (1-10 kl.) 0.9 km
- 800 elever
Frydenberg skole (8-10 kl.) 0.3 km
- 159 elever, 10 klasser
Wang Ung Oslo (8-10 kl.) 6 min
Kuben videregående skole 22 min
Valle Hovin videregående skole 24 min
Distanser er basert på kortest kjøre-/gåavstand (*luftlinje). Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/ bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 631,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er parkmessig opparbeidet med plener kantet med granitt, elvegrus, store bed, lekeplass, benker, bord og skulptur. Asfalterte gang og kjøreveier.

Parkering

Fast garasjeplass nr. 45 med mulighet for elbil-lader i felles lukket garasjeanlegg. Fra garasjen er det heis opp til leilighetens etasjeplan. Gjesteparkering med betalingsautomat på fellesområdet.
Det er mulig å bli medlem av Hertz Bilpool på Løren. Flere offentlige parkeringsplasser i området med gratis parkering etter kl. 20.00. Nærmeste offentlige lademulighet for elbil er under Løren Torg i Lørenveien 44. Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 3.600,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 600,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Regulerings-og arealplaner

Løren er under stadig utvikling og det er flere byggeprosjekter igangsatt.
Disse er kommet lengst:
- https://boiborgen.no/
- Løren Botaniske: https://nye.obos.no/ny-bolig/boligprosjekter/oslo/grunerlokka/loren-botaniske
- Gregers Kvartal: https://gregerskvartal.no/
- Lille Løren Park: https://www.selvaagbolig.no/oslo/lillelorenpark/
Disse er på et tidligere stadie:
- Lørenveien 64: Løren aktivitetspark med flerbrukshall. Se saksnummer 201818153 hos Plan- og bygningsetaten.
- Bymiljøetaten foreslår å omregulere Lørenveien mellom Lørenvangen og Økernveien fra offentlig kjørevei til bygate med enveisregulert kjørebane, tosidig sykkelfelt og tosidige fortau. Se saksnummer 201807389 hos Plan- og bygningsetaten.
- Lørenvangen 22/Peter Møllers vei 13: Saksnummer 201509417 hos Plan- og bygg. Planforslag om endring av regulering fra kontor til bolig. Forslagsstiller skisserer boliger med ca. 8 etasjer. Dette er foreløpig på planleggingsstadiet.
- Lørenvangen 25: Saksnummer 201909046 hos Plan- og bygg. Reguleringsforslag om bygging av boliger, men det er pt. tidlig i prosessen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.103,- pr. mnd. og inkluderer: kabel-tv, fibernett, á konto varmtvann og fjernvarme, garasjeplass, trappevask, felles bygningsforsikring, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold m.m. Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Herav:
- Felleskostnader: kr 1.815,-
- A-konto energi: kr 504,- (varmtvann og fjernvarme)
- Kabel-tv/fibernett: kr 399,-
- Garasjeplass: kr 385,-
Hafslund leverer strøm, fjernvarme og varmt tappevann. Techem AS avregner faktisk energiforbruk per år mot innkrevd á kontobeløp.
Eier har hatt et energiforbruk som tilsvarer (varmtvann og fjernvarme) ca. kr 170,- og (strøm) ca. kr 260,- pr mnd. Forbruket i 2020 fordelte seg på fjernvarme (1.073 kWh) og varmtvann (13,1 m3) + strøm (ca. 4.133 kWh). Eiere av ladeplass faktureres for strømkostnad.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-TV og fibernett. Dette er inkludert i fellesutgiftene per måned. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1.208.678,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4.351.240,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14.075,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 1.733,- pr. 31.12.2020.
Andel langsiktig gjeld (lån) i Lørenhagen Parkeringssameie for plass 45, er kr 3.394,- pr 30.09.2021.
Sameiet har ingen lån, men Lørenhagen Parkeringssameie låneopptak mai 2019, stort kr 400.000,-, lånenummer 8397.71.73925.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.125.120,-.
Av dette beløpet utgjør kr 1 733,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Karen Mathilde Haugland

Informasjon om sameiet

Leiligheten er tilknyttet Lørenhagen Eierseksjonssameiet (org.nr. 998 900 751), med sameiebrøk 56/11588.
- Sameiet består av 100 boligseksjoner og 6 næringsseksjoner.
- Garasjeplassen er tilknyttet Lørenhagen Parkeringssameie.
- Sameiet har egen nettside: http://www.lorenhagen.info/
- Forretningsfører er Sebra Forvaltning AS, tlf. 23 89 10 20
- Sameiets eiendom er fullverdiforsikret i If... med forsikringsnummer SP 1222405.
- Eierskifte meldes til styret og forretningsfører.
- Dyrehold er tillatt.
- Dugnad må påregnes.
- Vaktmesteravtale med Løren Driftsentral.
- Tilknyttet bomiljøvakt fra Securitas.
- Gassgrill og elektrisk grill er tillatt.
- Avtale med Norsk Brannvernforening.
- Avtale med Alfa Olis gass & vvs as for årlige ettersyn av gassanlegget.
- Moderne søppelhåndteringssystem, samt gjenbruksstasjon på Løren Torg.
- Det er ikke tillatt med privat antenne/ sendeutstyr utenfor leiligheten, samt begrensninger tilknyttet fasadeendringer.
- Alle seksjonene har pliktig medlemskap i Løren Velforening. Velforeningen skal ivareta driften av Lørenparken og øvrig infrastruktur på Løren. Kostnadene til drift og vedlikehold av parken dekkes av samtlige seksjonseiere i de omkringliggende eiendommer, inkludert seksjonene i Lørenhagen. Dette betales gjennom felleskostnadene.
Spørsmål vedrørende TV og bredbånd kan gjøres til Viken Fiber AS på telefon 02414 eller se www.vikenfiber.no. Det ble inngått ny avtale gjennom Velforeningen, den trådte i kraft 1. juni 2020. Denne avtalen gir den enkelte større valgmuligheter.
Foretatte påkostninger de senere år:
- Utskiftning av fotoceller, samt ventilasjon i garasjeanlegget.
- Oppfølging av utbygger ifm. en liten setningsskade i bodområdet
- Oppfølging av vannintrengnings mellom vinduer i 6. etg
- Kontroll av gasspeiser
- Periodisk kontroll av heiser
- Lagt beslag på ytterdører
- Stålforsterkning på dører i garasjeanlegget.
- Nye sykkelstativ til sykkelbodene.
- Oppgradering av hagen.
- Montering av porttelefoner og forbedring av gamle porttelefoner.
- Utskifting av nøkkelsystem.
- Skiftet lysarmaturer i tak på garasjeanlegg.
Planlagte påkostninger ihht telefonsamtale med styreleder 03.11.2021:
- Mulig utskiftning av foringer på enkelte vindu. Går på vedlikeholdsbudsjettet og vil ikke føre til økning i felleskostnadene.
Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler. Les mer på www.lorenhagen.info

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0131/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.21131

Dato

Sist oppdatert: 16. november 2021 kl. 15:44

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.