Solgt: 10 400 000 kr

Kurveien 21

10 900 000 kr
128 m²
2 soverom
Velkommen til Kurveien 21 og en romslig 3-roms eierleilighet med garasje, heis, flott utsikt!
Kjelsås
Velholdt 3-roms toppleilighet i 9.etasje på hele 131 kvm. To bad, heis, garasje og solrik terrasse med fantastisk utsikt
 • Prisantydning
  10 900 000 kr
 • Omkostninger
  273 842 kr
 • Totalpris
  10 673 842 kr
 • Etasje
  9
 • Byggeår
  1995
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  128 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 965 kr
 • Energimerke
  Oransje F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Dette liker selger best ved boligen

Planløsningen, store gode rom, eget bad på hovedsoverom, eget vaskerom, mye skap plass, mange boder, p-plass rett ved heisen og stor terrasse. Utsikten fra stue, kjøkken og terrasse. Fantastisk utsikt mot fjorden, Holmenkollen og Maridalsvannet. Sol fra ca. 13 på terrassen og helt frem til den går ned på kvelden. Stille og rolig sameie med godt voksne beboere . Sameiet og styret er meget godt drevet med fokus på å ha det tekniske i orden samt vedlikeholde og drifte byggene godt.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen og velholdt 3-roms selveier på 131 kvm med god intern beliggenhet i 9.etasje. Det er flott utsikt mot Maridalen, Holmenkollen og fjorden. Sol fra ca kl 13 til ca 22:30 på sommerstid. Leiligheten har en meget god planløsning, med mulighet for å lage et tredje soverom. Leiligheten har en sentral beliggenhet på Kjelsås med kort vei til naturskjønne omgivelser og matbutikk.
- To bad og et vaskerom, et av badene totalrenovert av fagfolk i 2019
- Pen kjøkkeninnredning fra NOREMA med AEG integrerte hvitevarer fra 2017
- Grunnpakke kabel-tv og internett inkl. i felleskostnadene
- Vegger i stue, gang og soverom er malt i 2017
- Ny parkett i de fleste rom i 2017 med støydempende matte under
- Vestvendt terrasse på 15,5 kvm med god plass og kveldssol
- Heis og garasjeplass
- 4 boder totalt

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kurveien 21, 0495 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 75, bruksnummer 723, seksjonsnummer 75, ideell andel 1/1
Kommunenummer 301, gårdsnummer 75, bruksnummer 723, seksjonsnummer 55, ideell andel 1/80

Innhold

Totalt bruttoareal: 144 kvm
Totalt bruksareal: 131 kvm
Totalt primærrom: 128 kvm
Primærrom:
Entré/gang, bad, dusjbad, vaskerom, 2 soverom, stue, kjøkken: 128 kvm
Sekundærrom:
Bod: 3 kvm
I tillegg disponerer boligen totalt 4 boder. Utebod på terrassen på ca. 1.8 kvm, innvendig bod med inngang fra vaskerommet på ca. 3 kvm, 1 bod i 2. etg på ca. 3 kvm og en bod ved p-plass på ca. 1.5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Pål Morten Pedersen.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong/mur. Yttervegger med tre og murkonstruksjon forblendet med stål fasadeplater, liggende malt panel, og teglstein på endeveggene. Vinduer med 2-lags isolerglass produsert i 1995. Vinduskarmene og lisene ble malt i 2017. Balkongdør med 2-lags isolerglass produsert i 1995. 2-fløyet dør til den franske balkongen. Flatt tak antatt tekket med takpapp/folie.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen. Leiligheten fremstår som meget godt vedlikeholdt. Det er god standard over innredninger, overflater og utstyr. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det gjennomgående TG1, utenom TG 2 på det ene badet på bakgrunn av alder. Vaskerommet er fra byggeåret.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er modernisert/påkostet i 2017/2019. Nytt kjøkken i 2017 og et bad i 2019, samt fornyet overflater med ny parkett i hele leiligheten utenom vaskerom/bad. Alle overflater er malt i 2017/2019.

Standard

Pen og velholdt 3-roms selveier i 9.etasje fra 1995. Når dagens eier overtok leiligheten i 2017, så ble det gjort flere oppgraderinger, blant annet så ble kjøkkenet totalrenovert i 2017 og badet i 2019, samt at alle overflater ble fornyet. Vaskerommet og det andre badet er fra byggeåret. Leiligheten fremstår i dag som godt vedlikeholdt og holder en normal god standard.
Entré med god oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe fra 2017
Stor stue med Dovre Sense peis. I stuen er det god plass til både spisebordsmøblement og sofagruppe. Stuen har store vindusflater som gir godt med dagslys til leiligheten. Det er montert Duette solskjerming i stuen. Fra stuen er det utgang til vestvendt terrasse på ca. 15,5 kvm med gode solforhold og flott utsikt! Herfra ser man fjorden, Holmenkollen og Maridalsvannet. På terrassen er det også tilgang til en praktisk utebod på ca. 1,8 kvm for oppbevaring av hageputer og lignende. Det er markise med nyere duk, utelys, dobbel stikkontakt, samt plastfliser fra 2017 på terrassen.
Pen Norema kjøkkeninnredning fra 2017 med integrerte oppvaskmaskin, micro, fryseskap, kjøleskap, induksjonstopp og stekeovn fra AEG. Kjøkkenvifte ut av kanal av merke Exvent Pinion med kjøkken hette og betjeningspanel fra 2017. Kjøkkenet er stort og det er godt med skap, skuff og benkeplass, samt god plass til spisebord og stoler i rommet. I forbindelse med spiseplassen er det en fin fransk balkong med doble dører, som kan åpnes på varme sommerdager for å slippe inn litt kjølig luft, samtidig som du nyter den fine utsikt utover Grefsen/Kjelsås.
Vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt to vasker og benkeplate for bretting av tøy. Fra vaskerommet har man tilgang til en praktisk innvendig bod på ca. 3 kvm.
Dusjbad med flislagt gulv og gulvvarme. Det er dusjhjørne med skyvedører i glass og badet er videre utstyrt med wc, servant med underskap og speil.
Meget romslig hovedsoverom med eget bad. Godt med oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap. Badet ble totaloppusset i 2019 med fliser, dusjvegg i herdet klart glass, vegghengt toalett, dobbelvask, senket himling med downlights og gulvvarme. Pen detalj med mosaikk fliser på ene veggen i dusjhjørne.
Soverom 2 er meget romslig med plass til dobbeltseng, garderobeskap og pult.
Det er også mulighet for et tredje soverom hvis man skulle ønske dette, Se alternativ planskisse.
Materialvalg:
Gulv med parkett av merket Tarkett Shade eik Evening grey 13 mm plank fra 2017 på alle rom utenom bad og vaskerom.
Vegger malt i 2017.
Himling malt i 2017.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på badene. Peisovn i stuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.07.1997.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Pantsettelserklæring til sameiet på 20.000,- tinglyst 05.07.1995 med dagboknummer 35492. Denne gjelder hele sameiet.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 5 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet naboeiendommens rett til å ha stikkledninger for vann og avløp liggende i tomten og en eldre erklæring vedrørende vann og avløp, opparbeidelse av Kurveien og dispensasjon vedrørende byggeavstand fra kommunen.
Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Lampe over kjøkkenbord vil ikke medfølger. Frittstående garderobeskap på soverom to, kombinert skohylle og knaggrekke i gang medfølger.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i attraktivt og rolig boligområde som består av blokkbebyggelse, villabebyggelse, småhusbebyggelse og store grøntarealer. Svært gode turløyper i marka, langs Akerselva og Maridalen på både ski og til fots. I tillegg er det bademuligheter i Frysja, Stilla og Trollvann. Ellers byr området på skøytegåing på Maridalsvannet samt slalombakke i Grefsenkleiva/Trollvannskleiva med mye mer!
Meget sentralt beliggenhet med tanke på skole, offentlig kommunikasjon (buss-, og trikkeholdeplass 5 min unna), og Storo Storsenter er 5 trikkeholdeplasser unna. Av dagligvareforretninger i området er SPAR i umiddelbar nærhet. Her er det godt utvalg og ferskvaredisk. Ellers er det 2 Coop Prixbutikker, REMA1000 og Joker i nærområdet. Apotek og treningssenter Avancia på Stilla/Frysja, Teknisk museum på Kjelsås.
Kjelsås Idrettslag har et bredt tilbud til alle aldersgrupper. Myrerjordet, som er like ved sameiet, har nylig fått et løft med nyere kunstgressbane, løpebane/tursti, boccia-bane, benker og treningsapparater.

Adkomst

Fra Grefsenveien, ta inn Myrerveien og følg denne forbi Myrerjordet. Kurveien er neste vei inn til høyre, Kurveien 21 er første terrasseblokk på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kjelsås barneskole og Engebråten ungdomsskole. Flere barnehager i nærheten som bla. Myrer barnehage (Kanvas) og Haugensjordet barnehage. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4 755,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det følger en garasjeplass med leiligheten i lukket garasjeanlegg. Parkeringsplassen er ca 280 cm bred og ligger like ved heisen.
Det er heisadkomst fra garasje til leilighetsplan. Sameiet har 3 gjesteplasser rett utenfor, samt 5 gjesteplasser i lukket garasjeanlegg. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser s-3214 datert 12.12.90.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Varmt vann, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, trappevask, vaktmestertjenester, noe vedlikehold på fellesarealer, garasje og kabel tv (Telia).

Kommunale utgifter

Felleskostnader inkluderer: Varmt vann, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, trappevask, vaktmestertjenester, noe vedlikehold på fellesarealer, garasje og kabel tv (Telia). Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Selger opplyser om at eiendomsskatten er kr 5,197,- for 2021.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13.800,-. Boligen er tilknyttet Telia (Tidligere GET) som leverandør av kabel-tv, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 2 047 325,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 7 370 370,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 5 197,- for inneværende år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 11 173 842,-
Av dette beløpet utgjør kr 3.500,- andel fellesgjeld/fordring som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- eller boligkjøperforsikring kr. 7.100,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ole Martin Kullberg og Kari Sofie Kullberg

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Kurveien 17-19-21, med sameiebrøk 131 / 8533.
Sameiet består av 74 leiligheter og en garasjeseksjon.
Forretningsfører er Enqvist Eiendomsdrift AS, tlf. 22 80 95 97
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men dyret kan ikke være til sjenanse for naboer. Hunder skal føres i bånd på sameiets tomt. Se punkt 13 i husordensreglene for mer informasjon.
Foretatt påkostninger de senere år i sameiet Kurveien 17-19-21:
- Maling av treverk på fasade i front og vinduskarmer på sideveggene og inne på terrasser.
- Ny taktekking på alle hus.
- Utskifting av råte i treverk.
- Utskifting av fuge og tetting av tak på terrasse boder.
- Blikkenslagerarbeider på betong mot fjellet i nummer 19.
- Tømming av sikringsnett for stein fra fjellet bak.
- Utskifting av beredere i berederrom, oppgradering av tilhørende elektriske komponenter og reduksjonsventil.
- Utskifting av spjeldmotor og avtrekksvifte i heishus.
- Reparasjonsarbeider på skadet teglsten måtte skiftes ut på fasaden med dreneringsfuger og fugegitter høsten 2019.
- Montert nye takrenner på de dedikerte parkeringsplasser i nedre garasjeplan som hadde problemer med lekkasje fra taket i K17. Dette var plasser til 4 biler.
- Alle nødlys skiftet ut i alle oppganger
- Oppgradering av overvåkingsanlegget, ny digital opptaker.
- Lagt opp infrastruktur for lading av el-bil i garasjen, klart for å koble opp ladebokser på p-plassene. Pluggen elektro utfører disse jobbene for sameiet og kostnad per ladeboks er 18900 eks mva (info innhentet 20.4.21 fra Pluggen elektro)
- Årlig oppgradering av bedene utenfor sameiet.
Planlagte påkostninger:
Ingen planlagte påkostninger utover normal vedlikehold iht selger, som sitter i styret.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 41-0048/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Grefsen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR41.2148

Dato

Sist oppdatert: 29. oktober 2021 kl. 08:50

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.