Solgt: 1 300 000 kr

Lufta 15

1 450 000 kr
59 m²
1 soverom
Lufta 15
Tjøme/Kråkere
Fritidsbolig med store oppgraderingsbehov
 • Prisantydning
  1 450 000 kr
 • Omkostninger
  37 592 kr
 • Totalpris
  1 337 592 kr
 • Byggeår
  1978
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  59 m²
 • Bruksareal
  59 m²
 • Tomteareal
  2 651,2 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Lufta 15!
Hytta ligger i et koselig veletablert hyttefelt på Lufta som ligger på Kråkere - litt nordøst på Tjøme.
Hytta har et P-rom på ca. 59 kvm og har en meget enkel standard med store oppgraderingsbehov
Stor naturtomt på hele 2,6 mål
Kort vei ned til Kråkere båthavn hvor det også er en koselig barnevennlig srand

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lufta 15, 3145 TJØME
Kommunenummer 3811, gårdsnummer 211, bruksnummer 145, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 66 kvm
Totalt bruksareal: 59 kvm
Totalt primærrom: 59 kvm
Bruksareal:
Boligen 59 kvm
Primærrom:
Boligen :
1. etasje 59 kvm: Gang, stue, kjøkken, soverom og toalett.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.05.2021 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Fritidsbolig er iht. tilstandsrapport oppført i tre over grunnmur 1978. Hytta er oppført i en etasje samt krypekjeller og krypeloft.
Yttervegger i bindingsverk i tre. Trepanel/kledning fra 1978. Takkonstruksjon i tre. Bordtak som undertak. Saltak. Taket er tekket med betongstein. Ingen drenering.
Hytta har ikke kommunalt vann-/avløp. Vann fra sisterne Det er ingen grunn til lå tro at det er avløp direkte til terreng. I følge opplysninger fra Færder kommune er det ikke byggemeldt at at det er installert ildsted i hytta.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Hytta betraktes som et oppussingsobjekt. Generell værslitasje i utvendige overflater. Generell bruksslitaje på innvendige overflater. Diverse gjenstående arbeider må utføres. Det kan heller ikke utelukkes mulig skjult fuktskade i del av gulv/bjelkelag. Enkelte råteskader i veranda. Enkelte vinduer er ikke fagmessig riktig montert (mangler tilfredsstillende vannbrett/beslag under vinduene. Ventilator på kjøkken må skiftes.
Krypkjeller har et fuktig miljø. Spor etter fukt på begrenset område i stubbeloftsplate i krypekjeller. Det er grunn til å tro at konstruksjonen kan ha mulig skjult skade. Krypekjeller med omkringliggende konstruksjoner betraktes som risikokonstruksjon med erfaringsmessig høyere skadefrekvens enn tradisjonell kjeller med større takhøyde, drenering og støpt betonggulv.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Fritidsboligen er oppført i tre over grunnmur 1978. Hytta er oppført i en etasje samt krypekjeller og krypeloft.
Her er det gang, romslig stue med utgang til veranda, kjøkken, et rom med toalett og et soverom.
Hytta har ikke kommunalt vann-/avløp. Vann fra sisterne Det er ingen grunn til lå tro at det er avløp direkte til terreng. I følge opplysninger fra Færder kommune er det ikke byggemeldt at at det er installert ildsted i boligen.

Oppvarming

Vedfyring. Ilstedet ligger ikke registerert hos kommunen eller Vestfold interkommunale brannvesen. Det er meldepliktig til brannvesenet når det monteres ildsted for fyring med gass, olje og ved. Dette overtar kjøper ansvaret for.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.05.1980. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
23.11.1970 - Dokumentnr: 5558 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3811 Gnr:211 Bnr:19
02.03.1992 - Dokumentnr: 2841 - Målebrev
Areal:1117,2m2
Overført fra: Knr:0723 Gnr:11 Bnr:204
26.10.1992 - Dokumentnr: 13128 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet: Gnr:11 Bnr:167
Sammenslått med denne matrikkelenhet: Gnr:11 Bnr:204
Eiendommen har tidligere bestått av flere bnr og har blitt slått sammen til et større bruksnummer.
04.12.1992 - Dokumentnr: 14910 - Målebrev
Areal:2653,1m2
04.12.1992 - Dokumentnr: 14910 - Grensejustering
Gjelder denne registerenheten med flere
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
DERSOM EIENDOMMEN HAR RETTIGHETER
Eiendommen har tinglyst rett til vei på gnr 211 bnr 19. Rettigheten er tinglyst på gnr 211 bnr 19, dagboknr 5219, tinglyst 26.10.1971.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og takst/boligsalgsrapport.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen er beliggende på Kråkere som ligger på nordsiden av Tjøme. Nordsiden av Tjøme er blant annet kjent for Vrengensundet som er et populært utgangspunkt hvis du skal ut til Tjømes vakre skjærgård. Ettersom du befinner deg relativt nord på øya, er det også kort avstand inn til Tønsberg sentrum. Det er også kort avstand til hyggelige turområder og du er blant annet kun 1 km unna Tjømes neste høyeste fjell, Herkelås. Ca 5 km til Tjøme sentrum som bla. kan tilby post i butikk, flere dagligvare forretninger, restaurant, attraktiv golfbane, lege, frisør og vinmonopol m.m. Du finner dagligvareforretningen Kiwi i Kjøpmannskjær og på Sundene finner du også sommerrestauranten 8-glass - kun en sykkelavstand unna!

Adkomst

Fra Tønsberg følger du FV308 mot Tjøme og over Vrengenbro. Ta så første til venstre mot Mågerø og hold denne veien til du får en liten stikkvei (Lufta) inn til høyre. Hold til venstre når veien deler seg. Boligen kommer på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Lindhøy skolekrets. Barneskole på Lindhøy og ungdomsskole på Haug. Det er barnehage på Mølledammen og på Lindhøy. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på ca 2 651,2 kvm. Tomten består av naturtomt, skog og kuppert terrrengt.

Parkering

Parkering på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Boligen har ikke kommunalt vann-/avløp. Vann fra sisterne Det er ingen grunn til lå tro at det er avløp direkte til terreng. I følge opplysninger fra Færder kommune er det ikke byggemeldt at at det er installert ildsted i boligen.
Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 31.01.2018 er avsatt til: Boligbebyggelse- nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 2710,- for inneværende år. I dette inngår gebyr sommer renovasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 3 199 942,- ifølge skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1 487 592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke(hyttepakke) hos If Forsikring på kr. 9.900,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tor Arne Berg

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 2% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Visninger: Inkludert i vederlag.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0056/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2156

Dato

Sist oppdatert: 08. juli 2021 kl. 12:39

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.