Solgt: 3 300 000 kr

Grevlingåsen 3A

3 200 000 kr
50 m²
1 soverom
Velkommen til Grevlingåsen 3A! Presentert av Kristian Gjerdingen v/Krogsveen avd. Bekkestua
Kristian Gjerdingen
Presenteres av
Kristian Gjerdingen
Hosle
Arealeffektiv og meget tiltalende 2-roms endeleilighet med solrik beliggenhet!|16,5 kvm markterrasse|Sentralt
 • Prisantydning
  3 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  61 723 kr
 • Omkostninger
  9 057 kr
 • Totalpris
  3 370 780 kr
 • Etasje
  -1
 • Byggeår
  1964
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  50 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 650 kr
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Kristian Gjerdingen v/Krogsveen avd. Bekkestua har gleden av å presentere Grevlingåsen 3A - En lys og meget arealeffektiv leilighet med nydelig beliggenhet i Grevlingåsen!
Denne flotte 2-roms endeleiligheten har trappefri adkomst og en stor sydvendt markterrasse på 16,5 kvm. Leiligheten har en av de beste planløsningene i borettslaget med entrè, bad, romslig soverom, kjøkken og stor stue. Det medfølger i tillegg en bod i samme etasje. Med endeleilighet får du vinduer på to yttervegger og dermed meget godt med dagslys inn. Leiligheten har i tillegg en solrik beliggenhet der du fra terrassen kan nyte sen kveldssol på sommerstid!
Det er enkel tilgang til parkeringsplasser, matbutikk, bussholdeplass og t-bane. En leilighet med flotte kvaliteter!
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grevlingåsen 3A, 1362 HOSLE
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 21, bruksnummer 309, ideell andel 1/1
Andelsnummer 25, Hoslemarka Borettslag A/L, organisasjonsnummer 954039412

Innhold

Totalt bruttoareal: 55 kvm
Totalt bruksareal: 50 kvm
Totalt primærrom: 50 kvm
Bruksareal:
Leilighet 50 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 50 kvm: Bad, entré, stue, kjøkken, soverom.
I tillegg disponerer boligen:
- Sydvendt markterrasse på ca. 16,5 kvm
- Bod med gulvareal på ca. 1,6 kvm i første uetasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Boa Takst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Leiligheten ligger i 1. Uetasje i et bygg på 3 etasjer pluss U.etasje.
Bygning generelt:
- Bygningen er oppført i betong/mur.
- Antatt fundamentert på komprimerte / faste masser.
- Yttervegger er forblendet med fasadeplater og panel.
- Frittbærende dekker / etasjeskiller i armert betong.
- Tilnærmet flatt tak tekket med papp/folie.
- Trapper og repo i oppgang i betong, med terrasso overflate.
- Det er felles vaskeri i bygget.
Vinduer:
Vinduer fra 2016, utført med 2-lags isolerglass og karmer av tre. Enkelte vinduer kan settes i lufteposisjon.
Ytterdører:
Brann og lydklassifisert inngangsdør/leilighetsdør med kikkehull (B-30 DB35). Balkongdører fra 2016, utført med 3-lags isolerglass.
Terrasser:
Syd-vendt markterrasse med utgang fra stue på ca 16,5 kvm. Gulvet er belagt med terrassebord. (Bordene er beiset jevnlig.)
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG 2:
Originale vannrør:
Tilstandsgraden setter på grunnlag av alder.
Benkebereder:
Det anbefales at det monteres waterguard da det er risiko for skader ved en eventuell lekkasje på bereder. (automatisk stenging av vanntilførsel ved vannlekkasje).
Bad generelt:
Badets helhet er vurdert til TG 2, dette på grunnlag av alder og forventet levetid på tettesjikt og oppbygging er utløpt. Det må forventes oppgraderinger i fremtiden. På befaring var det ingen tegn til vesentlige skader på eksisterende konstruksjoner. Gulvmembran eller tettesjikt er ikke mulig se ved visuelle observasjoner i sluket og kan derfor ikke konstateres. Det er ikke anbefalt og dusje rett på gulv uten membran. Det er risiko for at vann trekker videre ned i gulvstøpen og underliggende konstruksjon. Da det er gulv på grunn er risikoen noe redusert. Det kan ikke gis noen garanti for tettheten.
Bad gulv:
Gulvet er tilnærmet flatt utenfor dusjsonen. Det er lokalt fall til sluk i dusjsonen. Ved en eventuell lekkasje fra åpne rør eller betydelig vannsøl på gulvet er skadeomfanget noe redusert grunnet høy terskel ut mot gang. Kjøper bør være oppmerksom på at det kan komme vannsøl på utsiden av dusjen. Det er derfor vurdert til TG2.
Bad innredning:
Innredningen er preget av fuktskader og slitasje samt manglende håndtak.
TG3:
Ingen.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

2016/2017:
- Nye vinduer og balkongdør i regi av borettslaget.

Standard

Meget fin og arealeffektiv endeleilighet som vender ut mot hyggelig parkarealer. Det er flotte beplantninger rundt uten at dette hemmer solforholdene. Leiligheten har en av de beste planløsningene i borettslaget med pen entré med skyvedørsgarderobe, bad, stort soverom, kjøkken og en meget lys og romslig stue. I tillegg disponerer leiligheten en bod på 1,6 kvm i samme etasje. Leiligheten har en sentral beliggenhet med kort avstand til bussholdeplass, matbutikk som også er søndagsåpen og kort avstand til T-banestasjon.
Kjøkken:
Leiligheten har et pent kjøkken fra 2000 med mye skap og benkeplass og med fliser mellom overskap og benk. Kjøkkeninnredningen har eikefronter med håndtak av stål/messing, ventilator over kokeplate og nedfelt stålkum og ett-greps blandebatteri. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp og kjøl/frys. På kjøkkenet er det plass til spisebord.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Baderom:
Et lyst og meget romslig bad med fliser på gulv og vegger. Det er varmekabler i gulvstøp. Badet er innredet med gulvstående toalett, dusjhjørne med foldbare glassdører, servant med ett-greps blandebatteri og underskap og overskap med speil over vask. Badet har opplegg for vaskemaskin.
Overflater på innvendige gulv:
3-stavs parkett, og fliser på badet.
Overflater på innvendige vegger:
Malte flater av gips og betong med underliggende tapet/strie, og fliser på badet.
Overflater på innvendig himling:
Slette malte flater. Romhøyde i stue er ca 2.32m.
Utstyr:
- Sikringsskap med nyere automatsikringer plassert i oppgang utenfor leilighetsdør. Hovedsikring på 2x40 AMP.
- Porttelefon med fjernåpner. Modell: bticino.
- Skyvedørsgarderobe i entrè.
- Opplegg for peis

Oppvarming

Elektrisitet:
- Panelovner
- Varmekabler på badet
- Varmtvannsbereder under kjøkkenbenk på 120 L
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.05.1967. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er også gitt ferdigattest for fasadeendring 13.05.1998 og for garasje for 8 biler, datert 28.11.1979.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets
eiendom:
- Dagboknr 302259, tinglyst 04.05.1964, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse: Eiendommen skal bebygges med våningshus etter bygningsmyndighetens nærmere bestemmelse. Kommunen kan kreve at eieren av eiendommen, eventuelt de enkelte leilighetsinnehavere, melder seg inn i godkjent velforening.
- Dagboknr 306084, tinglyst 19.10.1966, type heftelse: Erklæring / Avtale: Den garasje som Bærum bygningsvesen har godkjent ikke frostfritt fundamentert, må mangler og forskyvninger som følge av telehivning rettes uten utgift for Bærum kommune når bygningsvesenet forlanger det.
- Dagboknr 306468, tinglyst 04.11.1966, type heftelse: Erklæring / Avtale: Den garasje som Bærum bygningsvesen godkjente plasseringen for, kan ikke kreves for ulempeserstatning ved eventuell veiutvidelse og/eller omlegging av avkjørsel.
- Dagboknr 20709, tinglyst 07.12.1977, type heftelse: Erklæring / Avtale: De 2 garasjerekker som bygningssjefen i Bærum godkjente midlertidig må fjernes uten utgift for Bærum kommune når bygningsrådet forlanger det.
- Dagboknr 2586176, tinglyst 12.06.2020, type heftelse: Bestemmelse om elektriske ledninger / kabler: Stedsevarig rett til bygging, drift, vedlikehold / fornyelse, samt adkomstrett for rettighetshaver Elvia AS.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget dersom medlemskap ikke er tegnet. Ved tegning av medlemskap innbetales kr 675,- pr. andelseier. Er det fler enn en andelseier (kjøper) må også medeier tegne medlemskap. Medeiers årskontingent på kr 500,- faktureres sammen med ordinære felleskostnader i januar hvert år.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og hyggelig boligområde på Hosle, med korte avstander til forretninger, offentlig kommunikasjon og flotte turområder.
Fra leiligheten har du kort vei til Østerås senter hvor du finner blant annet dagligvarebutikken Meny, apotek, vinmonopol og frisør. Helsetorget i 2. etasje på Østerås senter har også blant annet legesenter og treningssenter. En kort kjøretur unna har du også Bekkestua sentrum hvor du har en rekke nisjebutikker, bibliotek, restauranter, caféer og Bekkestua senter. Dagligvarehandelen kan også gjøres i gangavstand fra boligen med Joker på Hosle, som også er søndagsåpen, eller Kiwi på Hosle.
Av offentlig kommunikasjon i nærområdet har du tilgang på både buss og T-bane. Bussholdeplassen Hosle senter ligger ca. 500 meter fra boligen og har hyppige avganger mellom Bekkestua og Skøyen. Fra Skøyen kan du komme deg videre med enten buss eller tog. Østerås T-banestasjon ligger ca. 1,5 km gange fra boligen og bruker i underkant av 20 minutter til Nationaltheateret.
Nærområdet kan by på flere sports- og rekreasjonsmuligheter, med bl.a. flere golfbaner, tennisbaner og fotballbaner. Det er for øvrig kort vei til Bærumsmarka med flotte turmuligheter både sommer og vinter. Her kan turene starte like utenfor inngangsdøren. På vinterstid er det kilometervis med oppkjørte skiløyper og egen lysløype i nærområdet, og på sommerstid er det fine tur- og sykkelmuligheter. For golfentusiaster er det kort avstand til Haga og Grini golfbaner. Om sommeren er det flotte bademuligheter på Østernvann og Bogstadvannet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Trygg start familiebhg - Grav/Hosle
- Hosle barnehage avd. Hosleskogen
- Barnehagen Vår Hosletoppen
Barneskoler:
- Hosle skole
- Eikeli skole
- Bekkestua barneskole
Ungdomsskoler:
- Hosletoppen skole
- Østerås skole
Videregående skoler:
- Eikeli videregående skole
- Oslo International School
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 31 957 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med flotte grøntarealer, prydbusker og asfalterte gangveier.

Parkering

Mulighet for leie av p-plass. Tildeles etter venteliste. Se http://www.hoslemarka.no/?page_id=11 for mer informasjon. Det er i dag 5 stykker på venteliste.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplan:
Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse (31.953 kvm) og kjørevei (1 kvm) i henhold til reguleringsplan Hosle, nordøstre del med planID: 1960341 med ikrafttredelse 18.05.1961.
Kommuneplan:
I henhold til kommuneplanens arealdel 2017-2035, med planID: 201601 er eiendommen regulert til nåværende boligbebyggelse (31.957 kvm) og hensyn landskap (31.957 kvm) med ikrafttredelse 04.04.2018
Kommuneplan under arbeid:
Kommuneplanens arealdel 2035-2040, med plannummer 201702 er igangssatt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2 650,- pr. mnd. og inkluderer: Felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, kabel-TV, vaktmestertjenester, drifts- og vedlikeholdskostnader.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 146
Avdrag kr 581
Driftsutgifter kr 1 923
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 807 756,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 907 921,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 27 568,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 61 723- pr. 28.08.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 17 638 883,- pr. 28.08.2020 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12128475530, DnB Bank ASA
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 28.08.2020: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 60
Saldo per 28.08.2020: 4 974 148
Andel av saldo: 17 406
Første termin/første avdrag: 19.09.2014 ( siste termin 19.08.2025 )
Lånenummer: 12128475522, DnB Bank ASA
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 28.08.2020: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 119
Saldo per 28.08.2020: 4 209 789
Andel av saldo: 14 731
Første termin/første avdrag: 03.08.2015 ( siste termin 03.07.2030 )
Lånenummer: 12133113981, DnB Bank ASA
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 28.08.2020: 1.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 131
Saldo per 28.08.2020: 8 454 948
Andel av saldo: 29 586
Første termin/første avdrag: 01.08.2016 ( siste termin 01.07.2031 )

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.250
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 675 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.275.397,- Av dette beløpet utgjør kr 66 340,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.250,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Birute Buzinskaite

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Hoslemarka Borettslag A/L.
Borettslaget består av 224 andeler.
Forretningsfører er Asker og Bærum Boligbyggelag AL,
tlf. 67 57 40 69
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å holde en hund eller en katt. Dyreeiere må melde fra til borettslagets styre før anskaffelse og undertegne på erklæring om "Regler for husdyrhold". Borettslaget har egen nedside: http://www.hoslemarka.no/
Foretatt påkostninger / vedlikehold de senere år:
- Rehabilitering av avløpsrør i alle blokkene i 2014-15.
- Nye vinduer og terrassedører i 2016.
- Rengjøring av ventilasjonskanaler.
- Reparert trapper / inngangspartier.
- Utskifting av benker / møblement utendørs.
- Utbedret gangveier og grøntarealer, samt drenering ved vaktmestergarasje.
- HMS undersøkelse blant leilighetene, og supplert mangler ift. brannvern.
- Reparert traktor.
- Spyling og videofotografering av avløpsrør i flere oppganger.
- Oppsetting av nye søppeldunker for småsøppel.
- Beplantning rundt søppelpunkter.
- Reparert trapp til tørkestativ ved nr. 17.
- Innkjøp av fliskutter til traktor.
- Etablert 12 elbil-ladeplasser.
- Utbedret drenering ved 3, 5 og 7 etter vannskade ifm. regnskyll.
- Skiftet ut alle stakeluker på avløpsrenner.
- Etablert et ekstra grusdepo med tak.
- Innkjøp av ny traktorskuff.
- Fjernet en del store trær etter beboeres ønsker.
Planlagte påkostninger / vedlikehold:
- Innkjøp av ny traktor til vaktmester.
Kommende 5-års periode:
- Utskiftning av ståldører i kjellere på alle blokker.
Diverse informasjon fra borettslaget:
- Styret har gjennomført en stor jobb ifm reklamasjon av vindusprosjekter for 3 år siden. Fikk ikke gjennomslag, da grunnen skyldes eksisterende vegg, ikke nye vinduer.
- Styret har jobbet med å få orden på ulovlig fremleie i borettslaget.
- Innhentet tilbud fra Telenor ift tv/nett til borettslaget. Dette ble funnet lite interessant.
- Gjennomført eltilsyn i borettslagets tavler.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Minimumsvederlag: kr 35.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.150,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning (2 stk. inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- / 5.000,-
Ukens bolig: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0163/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.20163

Dato

Sist oppdatert: 11. desember 2020 kl. 11:23

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.