logo
Bragernes sentrum

Konggata 53B

Prisantydning

1 050 000 kr

Andel fellesgjeld: 565 218 krOmkostninger: 1 132 krTotalpris: 1 616 350 kr
Etasje
3
Byggår
1935
Soverom
1
Primærrom
32 m²
Type
Andelsleilighet
Eierform
Andel
Fasiliteter
Heis og Veranda
Fellesutgifter
6 355 kr
Energimerke
Rød F

Praktisk 2-roms leilighet svært sentralt på Bragernes. Heis. Egen veranda.

Visning

Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
Eiendomsmegler

Rune Sirnes

Drammen
mobil 91146100
telefon 32807907

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Konggata 53B !

Av kvaliteter kan nevnes:

- Leilighet i 3. etasje (en etasje opp fra inngangspartiet.
- Det er heis i bygget
- Leiligheten inneh. entre, bad, soverom, kjøkken og stue
- Egen veranda
- Bygget ble renovert i 2005/06
- Svært sentral beliggenhet med kort gangavstand til "alt"

Eiendommen

Konggata 53B, 3019 DRAMMEN
Gårdsnummer 114, bruksnummer 656, kommunenummer 3005
Andelsnummer 47, Frikvarteret borettslag, organisasjonsnummer 989323989

Eier

Drammen Tingrett

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger svært sentralt på Bragernes med kort gangavstand til sentrum med alt av servicetilbud, butikker og offentlig kommunikasjon. Kort gangavstand også til flotte friarealer i marka, med blant annet Åspaviljongen og Spiralen. Flott turterreng og rekreasjonsområde i Elveparken på begge sider av Drammenselva med gangbroen Ypsilon er også en kort rusletur unna. Umiddelbar nærhet til Sykehuset og Byparken.

Leiligheten ligger en kort spasertur fra Bragernes torg med en rekke kjøpesentere. Magasinet, i tillegg til CC Vest og Torget Vest kjøpesenter. Gågatene i byen kan friste med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, dagligvareforretninger, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det bowling, kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater innen kort avstand. Kort vei til strandpromenaden langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, lekeplasser, volleyballbane og badeplass. På Union brygge finner man restauranter, høyskole og populære Union scene med en rekke konsert, stand-up og quiztilbud. 

Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger på Strømsø. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Drammens Ballklubb nærmeste idrettsforening på Bragernes-siden. Drammen Turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud.

Busskommunikasjon langs Rosenkrantzgata med hyppige avganger se www.brakar.no for rutetider. Gangavstand til Drammen stasjon med ca. 36 min med tog til Oslo, ca. 15 min med tog til Asker og ca. 40 min med tog til Kongsberg se www.vy.no for avganger. Flytog fra Drammen Jernbanestasjon til Oslo Lufthavn se www.flytoget.no for mer informasjon. 

Veibeskrivelse

På visningsdagen vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt. Se vedlagt kart for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning! 

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.

Barnehager: Dampsentralen barnehage, Lilleløkka barnehage, Sørbyløkka barnehage.

Skoler: Øren barneskole, Bragernes barneskole, Heltberg barne- og ungdomsskole, Børresen ungdomsskole.

Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 34 kvm
Totalt bruksareal: 32 kvm
Totalt primærrom: 32 kvm

P-rom: 32 kvm.: Entre, soverom, baderom, kjøkken, stue.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.11.20 utført av takstmann Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Leiligheten ligger i 3. etasje (men bare en etasje opp fra hovedinngangspartiet) og inneholder:
Entre: Parkett på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. Downlights i tak.
Soverom: Parkett på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. Downlights i tak. Garderobeskap.
Baderom: Fliser på gulv og vegger, malt tak. Downlights i tak. Varmekabler. Servant i seksjon med underskap. Dusjhjørne. Toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekksvifte. 
Kjøkken: Parkett på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. Downlights i tak. Enkel kjøkkeninnredning. Åpen løsning til stuen.
Stue: Parkett på gulv, malt tapetstrie på vegger, malt tak. Utgang til veranda.

Tomten

Eiet tomt på 3 058,6 kvm som tilhører borettslaget. Eiendommen opparbeidet med asfalterte adkomstveier og parkeringsplasser, gårdsplass og noe grøntområder.

Parkering

Parkering på oppmerkede plasser på borettslagets tomt (ca. 30 plasser), dette er kostnadsfritt for beboere. Parkeringskort må søkes om og tildeles av styret. Det er ikke faste plasser til hver leilighet. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Konggata som er en offentlig/kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong over grunnmur av betong. Etasjeskiller i betong/element. Takkonstruksjon av betong tekket med Sarnafilduk eller liknende taktetting. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål.

Megler har fått utarbeidet en tilstandsrapport for leiligheten som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten konkluderer takstmann med at leiligheten er noe slitt og trenger oppussing. Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for opprinnelig bygning i deres arkiv. 

Det har blitt utstedt ferdigattest for rehabilitering av bygningen (fasadeendringer, ombygging/endring av innvendig planløsning) datert 04.01.2007. Kopi av denne kan fås v/henv. megler.

Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.

Kjøper overtar leiligheten slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Leiligheten har en praktisk og fin planløsning, og holder en normal enkel standard. 

Oppvarming

Varmekabler i gulv på baderommet. Ellers basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med. 

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Frikvarteret borettslag. Borettslaget består av 90 leiligheter i en bygning/blokk.

Forretningsfører er OBOS.

Borettslagets årsregnskap for 2019 viser et overskudd på kr 2.662.057,-.Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2019 kr. 669.459,-.

Dugnader tilknyttet borettslaget må påregnes.

Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.

Borettslagets hjemmeside: www.frikvarteretborettslag.no

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i dette borettslaget. 

Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen. 

Foretatte arbeid/påkostninger de senere år: Installert "smarte" individuelle strømmålere og nye el-tavler. Oppfølging av skadedyrbekjempelse. Kjøpt inn overvåkningskamera. Parkeringsplassene ble oppmerket i 2020. 

Planlagte arbeid/påkostninger: Videre installering av individuelle strømmålere og nye el-tavler, finansieres ved økning av felleskostnader (kostnaden ble økt 01.01.2020). Montere overvåkningskamera.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. 

Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 – tolv– måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Tryg Forsikring, polisenr.: 6650833.

Kopi av borettslagets vedtekter, husordensregler og årsregnskap kan fås v/henv. megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser. 

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet anleggelse av ledninger m.m. Denne er ikke av direkte betydning for bruken av denne leiligheten. 

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger delvis i et uregulert område hvorav et mindre område er regulert til bl.a. unyansert formål i henhold til reguleringsplan for "Kryss Konggata - Spiralen" datert 23.04.1979. Videre er eiendommen avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015, og kommunedelplan sentrum datert 30.05.2006 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Verditakst: kr. 1.050.000,-.
Lånetakst: kr. 920.000,-.
Kopi av tilstandsrapport med takst fås som en del av salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til selv å sette seg nøye inn i dokumentet før bud inngis. 

Ingen hvitevarer medfølger i salget.

Kjøper må påregne kostnader til skifte av låssylinder og dør til borettslagets ytterdør.

Leiligheten selges som et tvangssalg og i henhold til Lov om tvangsfullbyrdelse og ikke etter avhendingslova. Dette innebærer vesentlig avvik fra et normalt salg ved at kjøper har en større risiko for eiendommens tekniske tilstand, og kjøper må være innforstått med at det kan være svært vanskelig å nå fram med en mangelsklage etter kjøp av tvangssalgsbolig. Samtidig avviker tidsfrister for bud og rutiner for oppgjør fra et normalt salg.

Det gjøres videre oppmerksom på at det ikke er mulig å bestille eierskifteforsikring/boligkjøperforsikring i forbindelse med tvangssalg.

Det vises for øvrig til "Orientering til kjøpere om tvangssalg ved medhjelper" som er vedlagt salgsoppgaven. Ta kontakt med megler dersom noe er uklart.

Overtagelse

Etter gjeldende regelverk vedr. tvangssalg, konf. megler eller les info. på budskjemaet. Normalt vil eiendommen bli levert ryddet, tømt og rengjort, men dersom dette ikke blir gjort av dagens eier må kjøper selv gjøre dette.

Oppdragets KR-kode

KR20.20357

Dato

Sist oppdatert: 23. november 2020 kl. 14:13

Økonomi

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 6 355,- pr. mnd. 

Felleskostnadene inkluderer bla. kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, strøm i fellesarealer,
drift av heis, snøbrøyting, forretningsførsel, revisjon og administrasjonkostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2020.

Felleskostnadene fordeles slik:
Låneutgifter: kr. 3.682,- pr. mnd.
TV/bredbånd: kr. 334,- pr. mnd.
Felleskostnader: kr. 2.339,- pr. mnd.

Eier har ikke gitt megler opplysninger om øvrige løpende kostnader, og megler har derfor ikke kjennskap til hvor store kostnader dagens eier har til strømforbruk m.v.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 708 474,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 550 506. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 5 656,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 396 000,- pr. 01.09.2020

Total fellesgjeld for borettslaget er kr 49.854.628- pr. 01.10.2020.

Borettslaget har to lån i Husbanken. Det største lånet er på ca. kr. 32.000.000,-. Lånet har fast rente frem til 01.11.2021 med rentesats pr. 01.10.20. Lånet planlegges nedbetalt i 2035.

Det minste lånet er på ca. kr. 17.800.000,-. Lånet har flytende rente, rentesats pr. 01.10.20 er 0,92 % p.a. Lånet planlegges nedbetalt i 2035.

Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 1.616.350,-. Av dette beløpet utgjør kr 565 218,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi i Krogsveen ønsker trygge visninger for alle våre kunder og ansatte, og har innført tiltak som sikrer visninger med lav smittefare. Meld deg derfor på visning i god tid innenfor annonsert tidspunkt eller ta kontakt med megler for privatvisning.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Budregler

Det gjelder egne budregler for tvangssalg, og disse er beskrevet i «Orientering til kjøpere av tvangssalg». Budgivere må sette seg inn i orienteringen før man inngir bud. 

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. På grunn av de spesielle reglene for tvangssalg er det dessverre ikke mulig å inngi bud via Krogsveens budapp eller inngi bud elektronisk via Krogsveen.no. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr sms eller på e-post. 

Kjøper vil som vanlig få tilsendt budjournal etter at eiendommen er solgt. Budgiver kan også få utlevert en kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av oppdragsgiver og er avhengig av kjøpesummens størrelse, og beregnes i henhold til satser i Forskrift om tvangssalg ved medhjelper, kap. 3. I tillegg mottar megler oppgjørshonorar kr 5.860,- samt dekning av utlegg.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

EnergiattestTakst
Rune Sirnes
Eiendomsmegler

Rune Sirnes

Telefon
Mobil 91146100
Send epost

Lurer du på noe

Rune svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies