Solgt: 7 100 000 kr

Sogstikroken 14

6 700 000 kr
102 m²
3 soverom
Velkommen til Sogstikroken 14. Presentert av Marius Iversen v.Eiendomsmegler Krogsveen
Sogsti
Rålekker enebolig med flott hage - Flere solrike uteplasser - Garasje - 3 soverom - Barnevennlig i rolig blindgate
 • Prisantydning
  6 700 000 kr
 • Omkostninger
  168 842 kr
 • Totalpris
  7 268 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  102 m²
 • Bruksareal
  102 m²
 • Tomteareal
  314,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lekker enebolig med flotte uteområder og flere solrike og skjermede uteplasser.
Huset er opprinnelig fra 2007, men har i perioden 2018-2019 gjennomgått omfattende oppussingssarbeid, og fremstår i dag som moderne og tidsriktig innredet.
Gode parkeringsmuligheter med garasje, samt tre biloppstillingsplasser med lader for to biler på gårdsplassen.
Familievennlig bolig med tilbaketrukket beliggenhet innerst i rolig blindgate, med utsyn til hyggelig omkringliggende bebyggelse og barnevennlig nabolag. Boligen har store og lyse oppholdsrom, god takhøyde, og bærer preg av påkostede detaljer og materialvalg. Innredning og stilen er balansert og gjennomført, og fint sammensatt av originale detaljer og materialer i kombinasjon med moderne og sømløse interiørløsninger.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sogstikroken 14, 1446 DRØBAK
Kommunenummer 3022, gårdsnummer 71, bruksnummer 545, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 112 kvm
Totalt bruksareal: 102 kvm
Totalt primærrom: 102 kvm
Primærrom:
1. etasje 51 kvm: Gang m/trapp, vaskerom/teknisk rom, 3 soverom, bad
2. etasje 51 kvm: Stue/kjøkken/spiseplass/trapperom
I tillegg disponerer boligen en garasje på ca. 14 kvm og bod på ca. 5 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.07.2021 utført av Kai Sartori.

Byggemåte

Bygningen er fundamentert med støpt betong plate til sprengsteinsfylling og antatt fast grunn. Yttervegger er oppført i tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med stående trepanel. Etasjeskille i tre. Takkonstruksjon av type pulttak tekket med takpapp. Overbygget inngangsparti med glassplate.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkter med tilstandsgrad 2 (TG2):
- Vaskerom 1. etg.: 50 % av normal brukstid er oppnådd. TG er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
- Bad 1. etg.: 50 % av normal brukstid er oppnådd. TG er gitt med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid.
-Tilbygget redskapsbod. TG er vurdert utifra en helhetsvurdering av bygningen.
Alle øvrige kontrollpunkter har fått tilstandsgrad 1 (TG1).
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Lekker enebolig med flotte uteområder og flere solrike og skjermede uteplasser.
Boligen har en praktisk planløsning fordelt over to plan, med gang, vaskerom/teknisk rom, 3 soverom og bad i 1.etg, samt en stor stue med åpen sosial løsning mot kjøkkenet, og med utgang til terrasse over garasjen i 2.etg.
Her bor man tilbaketrukket med beliggenhet innerst i rolig blindgate, med utsyn til hyggelig omkringliggende bebyggelse og barnevennlig nabolag. Boligen har store og lyse oppholdsrom, god takhøyde, og bærer preg av påkostede detaljer og materialvalg. Innredning og stilen er balansert og gjennomført, og fint sammensatt av originale detaljer og materialer i kombinasjon med moderne og sømløse interiørløsninger.
Boligen er opprinnelig fra 2007, men har i perioden 2018-2019 gjennomgått omfattende rehabiliteringsarbeid. Oppgraderinger som er gjennomført i korte trekk:
Generelt:
- Etablert ny markterrasse rundt huset
- Utvidet og opparbeidet ny oppkjørsel
- Installert dobbel ladeboks for elbil
- Nytt lekkert kjøkken
- Oppgradert baderom med flis på flis på vegg, samt ny dusjsone og installert vegghengt toalett
- Nye innerdører
- Installert varme i gulv på alle soverom
- Ny parkett i hele huset
- Malt store deler av boligen innvendig.
Øvrig beskrivelse av rommene:
1.ETASJE:
Entré/gang:
En romslig og innbydende entré som preges av delikate fargekombinasjoner som gir et stilig særpreg. Flislagt entré med varmekabler i gulv. Romslig speildørs garderobe som sikrer rikelig med oppbevaring. Adkomst fra gang via trapp til 2.etg. Under trappen er det god plass for å etablere kontorhjørne.
I tilknytning til entréen er det adkomst til alle soverom, bad, samt vaskerom/teknisk rom. Med romslig entré og flere boder er det rikelig med oppbevaringsplass i boligen.
Vaskerom/teknisk rom:
Romslig og praktisk innredet vaskerom med nisje for både vaskemaskin og tørketrommel. Vaskerommet er videre opparbeidet med godt med skapplass, samt benkeplass med utslagsvask. Varmtvannsbereder på 200 liter fra byggeåret plassert på vaskerom. Sikringsskap plassert i vaskerom, utstyrt med automatsikringer, jordfeilbrytere, måler og innholdsfortegnelse. El-anlegg i boligen hovedsakelig fra byggeåret utført av el-installatør Ås Elektriske AS.
Bad:
Lekkert flislagt bad fra byggeår, som i nyere tid er oppgradert med flis på flis på vegg i 2018, samt nytt toalett og dusjhjørne.
Badet er videre utstyrt med varmekabler i gulv. Elegant kombinasjon av lune farger, store mørke fliser på vegg og sorte kvadratiske fliser på gulv gir badet et delikat og innbydende uttrykk. Badet er videre utstyrt med en bred servant med servantseksjon med skuffer, speil med lys, dusjhjørne med glassvegg, og vegghengt toalett. Mekanisk avtrekk fra vaskerom og bad med aggregat plassert i bod i tilknytning til garasje. Flexit ventilasjonsvifte byttet i 2017 av Ås Elektriske grunnet reklamasjon.
Soverom:
Med god planløsning er etasjen innredet med tre velfungerende soverom.
Et lunt og romslig hovedsoverom som vender mot bakhagen med godt med plass for dobbeltseng og en romslig garderobe som sikrer rikelig med plass for oppbevaring av klær. Hovedsoverommet har videre adkomst til en hyggelig opparbeidet østvendt terrasse på ca. 34m². Et herlig sted å starte morgenen i usjenerte omgivelser i morgensolen.
De to andre soverommene har god størrelse på rommet og egner seg fint som barnerom eller kontor i kombinasjon med gjesterom. Moderne materialvalg og tidsriktige farger går også igjen i disse rom.
2.ETASJE:
Stue:
Et romslig og luftig stuerom i åpen moderne løsning sammen med kjøkkenet. Med gjennomgående planløsning og lysinnslipp fra tre sider oppleves stuen som lys og luftig. God takhøyde som strekker seg fra 2,40m til ca. 3.00m på det høyeste. Vinduer i tre med isolerglass hovedsakelig fra byggeåret. Lekkert 1-stavs parkett fra 2018 som også går igjen på rommene i 1.etg.
Med stort og sosialt stuerom er det god plass for sofahjørne og med tilhørende møblement, en naturlig spiseplass i nærheten av kjøkkenet, i tillegg til en hyggelig lesekrok i eget hjørne hvor man kan nyte en hyggelig utsikt med store gulv-til-tak vinduer. Rommet preges av gjennomgående moderne og påkostede materialvalg. Sentralt plassert i stuen finner man en vedfyrt peisovn som kommer godt med for kosen på lune vinterkvelder. Fra stuen er det videre adkomst til en sydvendt tre terrasse over garasjen på ca. 19 kvm med herlige solforhold gjennom store deler av dagen til kvelden. Et yndet sted å nyte varme sommerdager, med god plass for flere sosiale soner.
Kjøkken:
Kjøkkenet er på mange måter boligens "hjerte" - et stort og luftig spisekjøkken med en praktisk designet innredning, og god plass til spisebord for sosiale sammenkomster. Rommet har god takhøyde og store vindusflater som gir et flott lysinnslipp.
Påkostet kjøkken med innredning fra 2018. Et veldisponert kjøkken med rikelig med skap og benkeplass.
Godt utstyrt med integrert oppvaskmaskin, to stekeovner, nedfelt ekstra bred platetopp med integrert kjøkkenvifte, samt integrert kjøl/frys. Stilige og praktiske hexagonfliser ved steke sonen for enklere rengjøring. Det er montert waterguard/automatisk stoppekran med gulvsensor/fuktsensor. Hyggelig utsyn fra vindusposten over nabolaget.

Oppvarming

Boligen varmes opp primært via elektrisk fyring med panelovner i 2.etg, samt varme i gulv i alle rom i 1.etg. Videre er det installert vedovn i stuen i 2.etg.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.03.2008 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Etter sammenligning med dagens planskisse og originale byggetegninger har rommet i 1. etasje som i dag er benyttet som vaskerom/teknisk rom, opprinnelig byggemeldt som bod .Kjøper overtar ansvar og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 2 servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet samarbeidsavtale for Sogsti tennisanlegg, samt bestemmelse om adkomstrett.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Følgende medfølger ikke:
- Sonos musikkanlegg
- Lamper over spisestue

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sogsti er et trygt og godt sted å bo! I området bor det både barnefamilier, nyetablerte og godt voksne mennesker, det er meget populært og et svært attraktiv boområde. Gaten er en stille og rolig blindgate. Det er også gangavstand til Drøbak sentrum gjennom Brunskogen, og har naturen som nærmeste nabo. Det er mye dyreliv i området, og det hender at et rådyr svinger innom hagen.
Det er relativt kort vei til offentlig transport, kun 200 meter fra boligen. Det er også gangavstand til nærmeste barnehage.
Det finnes mange muligheter for sport og spill i Drøbak, det finnes flere treningssentre og ikke minst muligheter for en god opplevelse på Bølgen, som har mange forskjellige svømmebasseng og mye gøy for barna. Det er også umiddelbar nærhet til rekreasjonsmuligheter i marka.
Sjarmerende Drøbak sentrum ligger kun en kort spasertur unna. Her finner du et fint utvalg av kunstgallerier, koselige kafeer og restauranter, båthavn, badestrender og de fleste servicetilbud som postkontor, apotek, kino, vinmonopol og offentlig kommunikasjon.
Eiendommen sokner til Sogsti skole 1-7 kl. Ungdomskole på Seiersten og på Dyrløkke.
Bussen til Oslo har rute 500 E (ekspress) og rute 500 går innom Vinterbro. God forbindelse også til Ås(Universitetet) og Ski, dette er buss nr. 510. Drøbak ligger ca. en 35-40 minutters biltur fra Oslo.
På Belsjø ligger Drøbak Golfbane med sine 18-hull. Banen er en av de mest besøkte banene i Norge og åpner normalt første helgen i mai og stenges en gang i oktober. Vinterstid er banen preparert med langrennsspor i tillegg til lysløypa i Seierstensmarka. Seierstensmarka er et meget populært rekreasjonsområde både vinterstid og om sommeren. Lysløyper og turstier i umiddelbar nærhet.
Handlesenteret Amfi Drøbak City ligger på Dyrløkke, like ved golfbanen og har et godt utvalg av butikker.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 314,3 kvm. Flat og fin tomt, lekkert opparbeidet med gressplen som strekker seg rundt store deler av boligen, og en flott terrasseplatting som strekker seg helt fra inngangspartiet og til baksiden av huset hvor man har en flott opparbeidet uteplass i skjermede omgivelser. Gårdsplassen er asfaltert og det er satt opp støttemur mot hagen. Gode parkeringsmuligheter for tre biler på gårdsplassen.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter for tre biler på gårdsplassen, hvor det bl.a. er lagt opp ekstra kraftig lader med kapasitet for å lade to biler. Videre er det en integrert garasje på ca. 14 kvm under terrassen. Videre er det gjesteparkeringer for nabolaget like ved boligen. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhus i henhold til reguleringsplan 071-0700 datert 15.12.2003 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 8 758,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier betaler i dag ca. kr. 500,- pr. år for privat brøyting av vei.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.000,- pr. år. / 20 000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Homenet som leverandør av fiber og tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Veisure alarmselskap som koster kr 5-6 000 pr. år. Eier vet ikke om abonnement kan overføres.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 396 893,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 028 814,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.868.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-- for eneboliger mindre 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Fredrik Heide og Rikke Andrea Heide

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1%av salgssummen
Tilrettelegging kr 15 000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 3 00,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 3 000
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0176/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.21176

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2021 kl. 13:17

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.