Solgt: 2 975 000 kr

Christoffer Hellumsvei 22

2 650 000 kr
55 m²
1 soverom
Velkommen til Christoffer Hellums vei 22. Lys og luftig stue med mye lysinslipp.
Anne Aartun
Presenteres av
Anne Aartun
Kalbakken
Kalbakken - Stilfull og pent oppusset 2-roms med sydvest-vendt balkong. Nytt bad i 2018. Fyring inkl. Parkeringsleie.
 • Prisantydning
  2 650 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  302 000 kr
 • Omkostninger
  8 457 kr
 • Totalpris
  3 285 457 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1963
 • Soverom
  1 soverom
 • Primærrom
  55 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 816 kr
 • Energimerke
  Rød D

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen, gjennomgående 2-roms med nytt bad, separat kjøkken med spiseplass og en luftig stue med plass til både sofagruppe og spisestue. Romslig soverom. Utgang til balkong fra stuen. En super leilighet med lave bokostnader og kort vei til offentlig transport og nærbutikker.
- Gjennomgående og romslig 2-roms med balkong.
- Stor stue med plass til både sofagruppe og spisestue
- Separat kjøkken med spiseplass
- Stort soverom med integrert garderobe
- Leiligheten er oppusset i 2016-2018.
- Nytt bad 2018 - arbeid utført i regi av borettslaget
- Soilrør skiftet 2018
- Medfølgende kjeller- og loftsbod
- Fyring og kabel-tv/internett er inkl. i felleskostnadene
- Kort vei til t-bane
- Busser går 24/7
- Brl har p-plasser til leie
- Flotte turmuligheter i nærområdet
- Sykkel og gangstier ned til byen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Christoffer Hellumsvei 22, 0951 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 91, bruksnummer 102
Andelsnummer 476, Nordtvedtbekken Borettslag, organisasjonsnummer 950376546

Innhold

Totalt bruttoareal: 62 kvm
Totalt bruksareal: 55 kvm
Totalt primærrom: 55 kvm
Primærrom 55 kvm.:
Entré, bad, soverom, kjøkken, stue med plass til spisestue og med utgang til sørvestvendt balkong på ca. 3 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4 kvm. og en loftsbod på ca. 6 kvm. gulvareal (skråtak).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.11.2020 utført av Aleksander Røv.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i mur. Yttervegger oppført som en murskonstruksjon. Fasadene er kledd med pusset og malte fasadeplater. Etasjeskiller i armert betong. Saltakskonstruksjon tekket med plater/stein. Trapper og repos i oppgang av betong.
Leiligheten ligger i 2. etasje i et bygg på 4 etasjer pluss kjeller og loft.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder punkter med tilstandsgrad 2 (TG2):
- Vinduer og balkongdør: Tilstandsgrad er satt på grunnlag av alder. Generelt vil eldre vinduer og dører miste isolasjonsevne og det kan oppleves trekk.
- Lekkasjesikringssystem: Det er montert en waterguard (automatisk stoppekran) ved hovedinntaket i fordelerskapet til rør-i-rør-systemet, med fuktsensor ført ut til kjøkken og varmtvannsbereder. Oppgaven til dette systemet er å stenge av vanntilførselen ved vannlekkasje for å unngå vannskader. Ved funksjonstest av systemet slo sensoren ut, men ikke selve stoppekranen. Stoppekranen må enten repareres eller skiftes ut for at systemet skal fungere som tiltenkt.
Alle andre kontrollpunkter har fått tilstandsgrad 1 (TG1).
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten ble pusset opp i slutten av 2016 (gang , stue og kjøkken) balkongen ble renovert i 2017. Rehabilitering av bad, sluk, vann og avløp ble utført i 2018. Leiligheten har en fin beliggenhet i borettslaget og vender ut mot hyggelige og grønne fellesarealer. Fra leiligheten er det kort vei til skoler, barnehager, kollektivtransport, butikker og turmuligheter i marka like ved.
Stue: Romslig og lys stue med god plass til spisebord og sofagruppe. Stuen er luftig, med karnapp som nærmest gir en egen spisestue og utgang til balkong. Romhøyden i stuen er 2,49 meter.
Balkong: Herlig balkong som vender mot sydvest med sol fra tidlig til sent. Hyggelig utsyn. Den måler ca. 3 kvm. med god plass til utemøbler. Konstruksjonen er bygget i betong med overflatebelegg/maling på dekket. Rekkverk av aluminium/stål og glass. Selger opplyser om at balkongen ble pusset opp/rehabilitert i 2017.
Kjøkken: Adskilt og hyggelig kjøkken med plass til lite spisebord. Kjøkkeninnredning fra IKEA. Kjøkkeninnredningen fra 2016 med finérte fronter og håndtak i stål. Benkeplate av laminert spon. Nisje til oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/frys. Ventilator over platetoppen. Stålkum og ett-greps blandebatteri.
Bad: Romslig og lekkert flislagt bad som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2018. Dusjnisje med innfellbare dusjvegger i glass, vegghengt wc, stort speil samt servant med servantskap med skuffer. Opplegg for vaskesøyle. Varmekabler i gulvstøp. Det er ventilasjonsavtrekk, koblet på byggets ventilasjonssjakt. Tilluft via luftespalte under dør.
Soverom: Leiligheten har et meget romslig soverom med gode plassbygde skapløsninger til oppbevaring. Soverom vener mot stille og rolig bakside. Soverommet har god plass til stor dobbeltseng og annen innredning som kommode, nattbord o.l.
Entré: Praktisk entré med plass til klesavheng og sko.
Innvendige flater: Laminatgulv, Malte strie og MDF veggpanel, Himlingen har malte betongdekker.
Annet:
- To romslig boder eksternt (en i kjeller og en på loft)
- Eget rom for sykler/barnevogn i kjeller
- Svært god og skjermet intern beliggenhet
Diverse:
- Varmtvannsbereder fra 2018 på ca. 120 liter er plassert i benkeskapet på kjøkkenet.
- Brann- og lyddør inngangsdør/leilighetsdør. B-30 dB40
- Tofløyet balkongdør fra 1986 utført med 3-lags isolerglass.
- Vinduer fra 1986 utført med 3-lags isolerglass.
- Sikringsskapet er plassert i oppgangen utenfor leilighetsdøren. Hovedsikringen er på 40 AMP
- Porttelefon med fjernåpner. Modell: STR

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med fjernvarme fra radiatorer koblet på byggets anlegg. Fyring er inkludert i felleskostnadene.
Varmekabler i gulvstøp på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.02.1970. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Det foreligger også ferdigattest på rehabilitering av fasader og balkonger datert 08.04.2013 samt på utskifting rør for vann og avløp datert 01.03.2019.
Plantegningen viser avvik i størrelsesforholdet mellom gang og bad fra opprinnelige byggetegninger. Opprinnelig var gangen større og badet tilsvarende mindre, men ut ifra tegningene vises det at det i ettertid har blitt innlemmet en del av gangen inn i bad-arealet.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler kommunens rett til vedlikehold av kommunalt ledningsnett.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Christoffer Hellums Vei 22 ligger på Kalbakken ca 10 km nordøst for Oslo sentrum i Nordtvedtbekken borettslag. Et veldrevet borettslag sentralt på Kalbakken med kort vei til skole og barnehage. Kjøpesenter på Kalbakken med godt utvalg av daglivare forretninger, apotek, Pizzeriaer. Bare Trening og Sats treningssentre med mer. Forøvrig ligger Nordtvet bad i nærområdet med svømmehall. Nærmeste større senter på Linderud, alternativt Grorud Senter.
Idrettslaget Grei har kunstgressbane, ballbinge og klubbhus like ved med et aktivt fotball, innebandy, orientering og skimiljø. Nærmeste alpinalegg er på Årvoll.
Med bare få minutters gange er det et rikt utvalg av kollektivtransport. Kalbakken og Rødtvet T-banestopp med bane nr. 4 og 5 mot Nydalen og Oslo sentrum med hyppige avganger på dagtid (ca. 16 min. til Oslo sentrum). Fra Kalbakkveien og fra Sagstuveien går flere bussalternativer. Fra Trondheimsveien går flybussen til Gardemoen og buss til Nittedal, Lillestrøm og flere steder nordover.
Det er fine turmuligheter i nærområdet med turveier langs Grorudelva som går opp i naturskjønne områder i Lillomarka hvor det er skiløyper og lysløyper med flotte turområder sommer som vinter. På sommertid er det mulighet for å benytte badevann som Vesletjern, Badedammen og Steinbruvann. På vinteren er det merkede lysløyper og flotte ski- og akemuligheter. Nordtvet gård er en populær besøksgård i nærområdet og blir besøkt av både barnehager og skoler og som ellers er et fint innslag i nærområdet.
Lillomarka Arena ligger ca. 10 minutter nord for Christoffer Hellums Vei 5 med bil og er et helårs idretts- og aktivitetsanlegg hovedsakelig beregnet på breddeidretten. Det dekker et område på nærmere 86 dekar og består av løyper, standplass, kunstgressbane, bygninger og tekniske anlegg. Anlegget er tilrettelagt for langrenn og skiskyting med snøproduksjonsanlegg for vinterbruk og rulleskiløyper på sommerstid. Anlegget inneholder videre fasiliteter for orientering og hundesport. Skiløypa er lagt i en runde som er circa tre kilometer lang, med flere snarveier som gir mulighet for variasjon. Standplassen for skiskyting, med tilhørende strafferunde, er også tilrettelagt for helårsbruk. Kunstgressbanen er på 2.400 kvadratmeter og spesialtilpasset agilitytrening for hunder.
Ca. 15 minutters gange unna finner man Grorudparken som starter ved Groruddammen og fortsetter nedover langs Alnaelva. Grorudparken er like stor som Frognerparken og har sildrende vann med lys, nye broer og bålplasser med benker. Prestegårdshagen og hageanlegget som tidligere var gjengrodd og utilgjengelig er innlemmet i parken. Her er mange muligheter for både store og små som liker å trene.

Adkomst

Med bil: Fra Kalbakkveien ta inn enten Nordtvetveien eller Kalbakkstubben og videre inn Christoffer Hellums vei.
Kollektivt: Ta linje 5 og gå av på Kalbakken, gangavstand til leiligheten.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Nordtvet barnehage (3-6 år) 2 min
54 barn, 3 avdelinger 0.1 km
- Flaen barnehage (1-6 år) 8 min
108 barn 0.7 km
- Utforskeren barnehage (1-6 år) 10 min
54 barn, 4 avdelinger 0.8 km
Skoler:
- Nordtvet skole (1-7 kl.) 7 min
285 elever, 18 klasser 0.6 km
- Rødtvet skole (1-7 kl.) 17 min
430 elever, 23 klasser 1.3 km
- Veitvet skole (1-10 kl.) 18 min
499 elever, 21 klasser 1.5 km
- Groruddalen skole (8-10 kl.) 18 min
307 elever, 11 klasser 1.5 km
- Apalløkka skole (8-10 kl.) 6 min med bil
350 elever, 13 klasser 2.1 km
- Bjerke videregående skole 6 min med bil
464 elever 3.3 km
- Kuben videregående skole 8 min med bil
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 6.704 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget har en rekke biloppstillingsplasser som leies ut til beboerne for kr 600,- per år ifg selger. Det er for tiden venteliste for å få tildelt fast plass.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan S-435 datert 02.04.1952 med tilhørende reguleringsbestemmelser V061061 datert 06.10.1961.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4.816,- pr. mnd. og inkluderer: Fyring, kabel-tv, internett, kommunale avgifter, bygningsforsikring, drift og vedlikehold av borettslagets fellesarealer samt nedbetaling av andel fellesgjeld. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
- Felleskostnader kr 4.020,-
- Oppvarming kr 552,-
- TV/bredbånd kr 244,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 2.000,- pr. år. / 2000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 711 692,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 562 091,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Formuesverdien for denne eiendommen vurderes til å være satt lavt sammenlignet med markedsverdien. Kjøper må derfor påregne at formuesverdien vil øke.
Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 68.236,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 302.000,- pr. 01.09.2020
Total fellesgjeld for boligselskapet er 23.552.270,- pr. 01.09.2020 og lånevilkårene er:
LÅN 1
Lånenummer: OBOS-98207584029
Saldo pr. 01.09.2020: kr 6.292.162,-
Andel gjeld: kr 80.665,-
Rentebetingelser: 1,80% flytende rente
Lånets restløpetid: 6 år og 9 måneder
Avdragsfrihet: Ingen
LÅN 2
Lånenummer: OBBK01-98207715239
Saldo pr. 01.09.2020: kr 17.260.108,-
Andel gjeld: kr 221.293,-
Rentebetingelser: 1,80% flytende rente
Lånets restløpetid: 27 år og 10 måneder
Avdragsfrihet: Ingen
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på noen av lånene.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (OBOS)
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.960.457,-. Av dette beløpet utgjør kr 302 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
Det vil også være et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. Kun rettshjelpsdekning koster Kr. 4.900,-.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.325,- (OBOS)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hanne Værdalshaug

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Nordtvedtbekken Borettslag.
Borettslaget er medeier av Kalbakken fyrhus og Kalbakken vaskeri.
Borettslaget består av 87 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 56 52
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å holde hund eller utekatt under forutsetting av at beboer undertegner og etterlever borettslagets erklæring om dyrehold.
Kalbakken Vaskeri ligger i fyrhusbygget, Kalbakkstubben 11. Nye brukere kan henvende seg til Engsletta Borettslags driftskontor i Kalbakkstubben 11 for kjøp/påfylling av vaskebrikke eller se www.engsletta.no.
Barnevogner kan parkeres i eget rom ved siden av oppgang 20, 24, 28 eller 32.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020 - Rørfornying av bunn- og uttrekksledninger.
2019 - Prosjektering for gjennomføring av rørfornying av bunn- og uttrekksledninger.
2018 - Nytt kjellerstrekk for kaldtvann. Utskifting av vann- og avløpsrør med tilhørende rehabilitering av samtlige bad. Utskiftning av varmtvannsberedere i alle leilighetene, og installert automatisk vannstoppventil.
2017-2018 - Prosjektering for utskifting av vann- og avløpsrør med tilhørende rehabilitering av bad som gjennomføres i 2018
2016 - Tilstandsvurdering vann- og avløpsrør og bad, tilstandsvurdering bunn- og uttrekksledninger, flekkfjerning/vask og boning av trappeoppganger
2015 - Nytt porttelefonanlegg. Nytt elektronisk låssystem på dørene inn til oppgangene.
2014 - Ny avfallsløsning med nedgravde containere. Utskifting av røykvarslere med 10 års batteri og nye pulverapparater med bedre slukkeeffekt i leilighetene.
Utskifting av dekoder og modem fra Canal Digital i leilighetene
2013 - Helhetlig oppgradering av utemiljø. Oppgradering av inngangspartier med ny asfalt, gatesten og hvilebenker. Oppretting av terreng. Beplantning. Etablering av hellelagt gangvei. Nytt rekkverk ved parkeringsplass. Oppmerking av parkeringsplassene.
2012 Fasade- og balkongrehabilitering. Ny drenering rundt blokkene, etterisolering av fasader og gavlvegger med kompakt pussesystem, rehabilitering av eksisterende balkonger med nye balkongbrystninger. Isolering av grunnmur og montering av grunnmursplater. Malt vinduer og balkongdører. Ny redskapsbod/garasje.
2011 - Prosjektering fasade- og balkongrehabilitering.
2010 - Nye branndører på loft, kjeller og hovedtavlerom. Ny netting rundt pipene til ventilasjonskanalene. Montert takhatter på soilrørene.
Planlagte påkostninger:
Styrets leder informerer om at det ikke er noen planlagte påkostninger i borettslaget utover generell vedlikehold og drift.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informajonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 38.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0245/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.20245

Dato

Sist oppdatert: 09. desember 2020 kl. 20:34

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.