Komplett salgsoppgave

Solhaugveien 9A

8 250 000 kr
90 m²
2 soverom
Velkommen til Solhaugveien 9A, presentert av Kristoffer Stormfelt v/avd Sandvika.
Velkommen til Solhaugveien 9A, presentert av Kristoffer Stormfelt v/avd Sandvika.
SANDVIKA/JONG
Usjenert og nyere 3-roms leil. fra 2013 m/fritt utsyn & gode solforhold - Balkong ca 45 kvm - Heis - Gasspeis - Garasjepl.
 • Prisantydning
  8 250 000 kr
 • Omkostninger
  207 592 kr
 • Totalpris
  8 457 592 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2013
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  90 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 611 kr
 • Energimerke
  Grønn D

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Usjenert og nyere 3-roms eierleilighet fra 2013 med fritt utsyn og gode solforhold fra en solrik balkong på ca 45 kvm. Det er heis fra garasjeanlegget og opp til leilighetsplanet som gjør at boligen passer for både unge og eldre. Stuen har en praktisk og god planløsning med en delvis åpen kjøkkenløsning og gasspeis i stuen som gir kos og hygge. Det medfølger 1 parkeringsplass i felles garasjeanlegg i kjelleren. Sameiet ligger usjenert til, men samtidig i gangavstand fra Sandvika med både tog, buss og en haug med butikker og fritidsaktiviteter.
- Usjenert og nyere leil. fra 2013
- Fritt utsyn og gode solforhold
- Solrik balkong på ca 45 kvm
- Heis
- Gasspeis
- Parkeringsplass i felles garasjeanlegg

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Solhaugveien 9A, 1337 SANDVIKA
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 50, bruksnummer 418, seksjonsnummer 8, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 90 kvm
Totalt primærrom: 90 kvm
Bruksareal:
Leilighet 90 kvm
Primærrom:
Leilighet:
4. etasje 90 kvm: Entré, stue, spisestue, kjøkken, bad, toalettrom og to soverom.
I tillegg disponerer boligen en bod på ca 8 m² i kjelleren.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 11.12.2021, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Her kan du vise til punkt om ferdigattest og beskrive konsekvens under det punktet.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis.Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført over 5 plan. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og stålkonstruksjoner med utfyllende bindinsverk av trekonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein samt felter med fasadeplater. Tilnærmet flatt tak tekket med takpapp/ membran (taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra byggeår. Glatt entrédør i brannklasse EI30 og lydklasse 35dB med kikkhull og dørpumpe.
Bad:
- Det er utført fuktmåling med egnet instrument via fordelerskap, i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik.
- Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 30 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende.
- Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Soverom 2:
Dørbladet til innerdør ved soverom 2 har kontakt med dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.
Tekniske anlegg:
Stakeluke er ikke lokalisert.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Usjenert og nyere 3-roms eierleilighet fra 2013 med fritt utsyn og gode solforhold fra en solrik balkong på ca 45 kvm. Det er heis fra garasjeanlegget og opp til leilighetsplanet som gjør at boligen passer for både unge og eldre. Stuen har en praktisk og god planløsning med en delvis åpen kjøkkenløsning og gasspeis i stuen som gir kos og hygge. Det medfølger 1 parkeringsplass i felles garasjeanlegg i kjelleren. Sameiet ligger usjenert til, men samtidig i gangavstand fra Sandvika med både tog, buss og en haug med butikker og fritidsaktiviteter.
- Usjenert og nyere leil. fra 2013
- Fritt utsyn og gode solforhold
- Solrik balkong på ca 45 kvm
- Heis
- Gasspeis
- Parkeringsplass i felles garasjeanlegg
Leilighet beliggende i byggets 4.etasje. Det er calling anlegg med videooverføring til leiligheten. Leiligheten består av entré, stue, spisestue, kjøkken, bad, toalettrom og to soverom. Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca 45 m².
Stue & balkong:
Romslig og åpen stue som gir god plass for å møblere med spisebord og sofaseksjon. Det er også gasspeis i stuen.
Utgang fra stue til vestvendt overbygget balkong på ca 45 m² med belagt terrassebord. Rekkverk av metall og glass som gir godt med utsyn fra balkongen. Utebelysning, stikkontakter og elektriske markiser finnes også her.
Kjøkken:
Delvis åpen kjøkkenløsning med HTH kjøkkeninnredning med glatte fronter fra byggeår. Kjøkkenet består bl.a. av benkeplate i stein med underlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ettgreps armatur. Flislagt flate mellom benkeplate og overskap. Overbelysning og stikkontakter over benk som gjør kjøkkenet mer praktisk.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med: Frittstående kjøleskap med fryser. Integrert oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Ventilator i overskap. Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Komfyrvakt tilkoblet platetopp.
Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er brukt, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Soverom:
Det er 2 soverom i leiligheten som har adkomst fra entrèen.
Bad:
Lyst og pent baderom fra byggeår som er flislagt på gulv med varme og flislagte vegger. Badet er innredet med nedsenket himling med downlights, vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur, speil og stikkontakt over servant, vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører, dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i rommet.
Toalettrom:
Praktisk toalettrom som er flislagt på gulv med varme, samt vegger og himling i malt flate. Toalettet er innredet med vegghengt servant med ett-greps armatur, speil med integrert belysning over servant og vegghengt toalett.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Taklampe ved spiseplassen medfølger.

Oppvarming

Oppvarmet med elektrisitet, vannbåren varme og gasspeis.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.08.2015. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Ferdigattesten omfatter ikke del av stuen (ca 3,5 kvm - den delen som er mot badet) da det opprinnelig er byggemeldt som bod jf. byggetegninger, og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
16.04.2013 - Dokumentnr: 303749 -
Gelder best. om adkomstrett, rett til parkeringsplasser m.m. på eiendom gnr/bnr 50/2 der flere eiendommer har evigvarende rett til bruk av areal regulert til fellesareal. En har her også felles vedlikeholdsansvar. Videre er står det også bestemmelser om vann-og klaokkledninger, telekommunikasjon, og fjernvarmeanlegg, samt plassering av gasstank.
16.04.2013 - Dokumentnr: 303749 - Erklæring/avtale: gjelder for snr 1 - 50. Rett til å ha liggende en gasstank mellom hus C og E Bestemmelse om adkomstrett Felles drifts- og vedlikeholdsansvar.
26.04.2013 - Dokumentnr: 337105 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 8
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 90/5952
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Diverse

- Boligen er blitt vasket grundig av Krogsveen Pluss til visning, og vil ikke bli vasket ytterligere før overtagelse.
- Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leilighet ligger tilbaketrukket, men også sentralt til på Jong ved Sandvika. Solhaugveien har lite gjennomgangstrafikk og det er kort vei til barnehager, skoler og flotte friområder. Umiddelbar nærhet til Jongskollen barnehage og Jong barneskole. Gangavstand til Slependen togstasjon, og ca. 10- 15 minutter til Sandvika stasjon som er et knutepunkt for kollektivtrafikk som ekspressbuss, nattbuss, tog og flytog.
Sandvika sentrum byr på et bredt utvalg av forretninger, kultur-, service og shoppingtilbud. For de aktivitetsog idrettsglade, har nærområdet også mye å by på. Her ligger også Sandvika Storsenter, som er Norges største kjøpesenter målt i omsetning. Med 200 butikker- og spisesteder har senteret en bred butikkmiks bestående av både kjede- og nisjebutikker. Her er det også treningssenter Elixia for de treningsglade og aktive. For øvrig flere treningssente i Sandvika sentrum, med Fresh Fitness, Cross fit trening mm. Det er gode sport og idrettstilbud i nærområdet, med Bærum Sportsklubb på Kadettangen og løpehall mm på Rud. Her er det også utvendig skøytebane på vinterstid, og tennisbaner på sommerstid.
Kort avstand til Kalvøya og fjorden med aktivt sjøliv. Kadettangen badestrand har flotte turmuligheter sommer som vinter. For den som er glad i turer i skog og mark, er Vestmarka et eventyrlig sted å ferdes

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Jongskollen
- Ås bhg.
- Veslefrikk barnehage
Barneskoler:
- Jong skole
- Evje skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 509 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det medfølger egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Det følger av vedlagt seksjoneringsbegjæringen at det er tinglyst 1 plass til seksjonen.
Parkeringsplassen kan fritt leies ut etter godkjenning fra styret. Godkjenning kan bare nektes hvis det foreligger en saklig grunn.
Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.
Iht vedtektene: Parkeringsplass i form av tilleggsdel kan bare selges til andre seksjonseiere i sameiet. Seksjonseier må sørge for reseksjonering. Jf. 2-1 (3) vedrørende parkeringsplass i form av næringsseksjon.
Iht. for.fører må 1 plass følge seksjonen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er hovedsakelig regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan JONG SØNDRE, GNR 50 BNR 2 datert 22.06.2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplaner:
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2017-2035
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 04.04.2018
Delareal: 5 509 m - Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende
Delareal 1 382 m - KPA angittHensyn: Bevaring kulturmiljø
KPBestemmelseHjemmel miljøkvalitet, estetikk, natur, landskap og grønnstruktur
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 611,- pr. mnd. og inkluderer (iht forretningsfører):
Fjernvarme a-konto 648,-
Fast avg. fjernvarme 354,-
Kontingent Jong Vel 21,-
Felleskostnader 1.761,-
Vedlikeholdsfond 100,-
Leie gassanlegg a-konto 267,-
TV/bredbånd 460,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og forretningsfører opplyser at felleskostnadene skal økes til 3.870 kr.
Felleskostnader er kr 150,- pr. mnd for garasjeplassen, og dette kommer i tillegg til oppgitte felleskostnader.
Iht. vedtektene så fordeles kostnader til forbruk av gass iht. individuelt forbruk basert på måling.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen. Men man må bl.a. regne med utgifter til strøm og kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 699 459,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 6 118 052,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 0,- pr. 05.01.2021.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 05.01.2021.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.457.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anette Schanche Nicholson og Cathrine Schanche

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Søndre Jong 2 Sameie, med sameiebrøk 90/5952.
Sameiet består av 47 leiligheter og 7 næringsseksjoner.
Forretningsfører er OBOS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Arbeider i sameiet:
Iht årsberetning 2021:
- Vannproblematikken har vært arbeidskrevende for styret også i inneværende periode. Nytt av året er at vi har fått satt inn to nye filter, hvor det store filteret som er montert i garasjen ved nr 3 har hatt god effekt. Smusset som tidligere la seg i silene i leilighetene er nå på det nærmeste borte. Smusset blir fanget opp av filteret, men det gjenstår fortsatt å finne ut hva smusset består av, og hvorfor det er smuss i varmtvannet.
- Enkelte leiligheter i nr 3a har over tid slitt med veldig varierende temperatur på det varme vannet. Styret har engasjert OAR for å se på dette, men i skrivende stund vites ikke resultatet av dette arbeidet.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0189/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.21189

Dato

Sist oppdatert: 14. januar 2022 kl. 16:12

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.