Solgt: 8 850 000 kr

Vangsveien 8A

8 290 000 kr
295 m²
5 soverom
Truls Eirik Holm
Presenteres av
Truls Eirik Holm
Asker/Røyken - Herskapelig enebolig i landlige omgivelser - Utleiedel - Stor solrik tomt - Barnevennlig - Dobbelgarasje
 • Prisantydning
  8 290 000 kr
 • Omkostninger
  208 592 kr
 • Totalpris
  9 058 592 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2009
 • Soverom
  5 soverom
 • Primærrom
  295 m²
 • Bruksareal
  364 m²
 • Tomteareal
  1 554,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Grønn C

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Vangsveien 8A er en herskapelig og innholdsrik enebolig med utleiedel, beliggende sentralt i Røyken.
- Utleiedel
- Dobbelgarasje
- 5 soverom
- Stor, solrik og pent opparbeidet tomt
- Barnevennlig
- Markanært
- Vinterhave med peis
- Jacuzzi
- Togforbindelse fra Røyken stasjon til Asker/Oslo

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vangsveien 8A, 3440 RØYKEN
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 213, bruksnummer 38, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 352 kvm
Totalt bruksareal: 364 kvm
Totalt primærrom: 295 kvm
Bruksareal:
Enebolig 318 kvm
Garasje 46 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 85 kvm: Gang, stue/kjøkken, bad, soverom, trapperom og trimrom.
1. etasje 115 kvm: Hall, toalettrom, vaskerom, stue og kjøkken.
1. etasje 95 kvm: Loftstue, bad og fire soverom.
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 23 kvm: Teknisk rom og to boder.
Garasje:
1. etasje 46 kvm: Garasjerom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.08.2020 utført av Erlend Pettersen Ruud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig m/sokkelleilighet og dobbelgarasje fra 2009. Boligen er iht. boligsalgsrapport oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmur av betong utvendig pusset og malt. Etasjeskillere av betong og tre. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende og stående kledning. Takkonstruksjoner av saltaksform utvendig tekket med takstein. Boligen har to-fløyet ytterdør med glassfelt og kodelås fra Yale. Profilert ytterdør med glassfelt til utleiedel. Balkongdører og vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra byggeår. Oppvarming med vannbåren varme tilknyttet luft-til-vann varmepumpe kombinert med vedfyring.
Boligen består av underetasje med trapperom, trimrom, teknisk rom, to boder og utleiedel på ca. 53 m2 med gang, stue/kjøkken, bad og soverom. Utleiedel har adkomst via egen ytterdør fra bakkeplan. 1.etasje med hall, toalettrom, vaskerom, stue og kjøkken. 2.etasje med loftsstue, bad og fire soverom. Sydvest-vendt markterrasse på ca. 10,5 m2 ved inngangsparti til utleiedel. Utgang fra stue til sydvest-vendt markterrasse på ca. 94,5 m2. Med videre adkomst til vinterstue oppmålt til ca. 25 m2. Utgang fra loftsstue til sydvest-vendt balkong på ca. 5,5 m2. Boligen har i tillegg en frittstående utvendig bod. Deler av boden er ikke måleverdig grunnet skråtak og lav takhøyde. Gulvflate i bod er oppmålt til totalt 13 m2 (inkludert delevegg). Boden er delt i to rom, gulvflater er oppmålt til ca. 8 m2 og 4,5 m2.
Tekniske anlegg/ VVS:
Tekniske installasjoner som nevnt under er i hovedsak plassert i teknisk rom. Teknisk rom har montert sluk. Varmtvannsberedere fra byggeår og 2016 på hver seg ca. 287 liter. Trykktanker på ca. 12 liter fra byggeår og 2012. Vannrør med rør-i-rør system og kobber/galvaniserte rør. Synlige avløpsrør av plast. Hovedstoppekran og måler plassert på vegg. Vaillant luft-til-vann varmepumpe fra byggeår. Fordelerstokker med stoppekraner for vannbåren varme i teknisk rom, samt i fordelerskap plassert på vegg i soverom 3. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert på vegg i vaskerom og på bad (utleiedel). Oppvarming med vannbåren gulvvarme i alle rom. Boligen har balansert ventilasjon i 1. og 2. etasje. Ventilasjonsaggregat plassert på vaskerom. Underetasje med utleiedel har naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer og på yttervegg kombinert med mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken.
Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert på vegg i hall. Hovedsikringens kapasitet er på 63A. Sikringsskap med automatsikringer og måler plassert i soverom 5. Boligen har i hovedsak skjult elektrisk anlegg.
Brann:
Boligen har røykvarslere, brannslukningsapparater og brannslange tilkoblet vann.
Garasje:
Frittstående dobbelgarasje fra 2009. Gulv mot grunn av betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende kledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein. Renner og nedløp av metall. Innvendig vegger og himling med malte plater. Elektrisk styrt leddport. Adkomst til loft (ikke måleverdig) via luke i himling. Gulvflate delvis med plater. To vinduer med to-lags glass fra byggeår. Gulvflate på loftsetasje er oppmålt til ca. 30 m2.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder følgende:
TG 2:
Bad - Med adkomst fra loftsstue i 2.etasje.:
- Sanitærutstyr og innredning - Det er ikke anordning slik at eventuelt lekkasjevann fra innebygget klosett kan oppdages tidlig.
- Overflater gulv, ink. fallforhold - Begrenset fall til sluk. Fall til sluk i dusjsone er målt til 10 mm i en avstand på 80 cm. Fall/nivåforskjell er noe lav med hensyn til lekkasjesikkerhet. Sprekk/riss i flis utenfor dusjsone.
Bad - Med adkomst fra gang U.etasje (utleiedel).:
- Sanitærutstyr og innredning - Servantskap er ikke tilfredstillende festet til vegg på høyre side.
- Membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer - Ikke påvist forsvarlig og tilfredsstillende tettedetaljer i rørgjennomføringer ved toalett og servantskap.
Vaskerom - Med adkomst fra hall 1.etasje.:
- Sanitærutstyr og innredning - Skade/merker på enkelte fronter.
- Overflater gulv, ink. fallforhold - Begrenset fall til sluk. Fall til sluk er målt til 6 mm i en avstand på 80 cm. Fall/nivåforskjell er noe lav med hensyn til lekkasjesikkerhet.
Kjøkken - 1.etasje.:
- Overflater gulv - Registrert noe svikt i parkettgulv ved dør til stue.
- Innredning - Fukt/svellemerker i benkeskap under oppvaskkum og på front til oppvaskmaskin. Ellers ingen unormale observasjoner utover normal bruksslitasje.
Kjøkken - U.etasje (utleiedel).
- Innredning - Slitasje/merker på benkeplate av tre, samt noe ujevnheter ved
skjøt. Ellers ingen unormale observasjoner utover normal bruksslitasje.
Øvrige rom - 1.etasje.:
- Overflater gulv - Sprekk i to gulvfliser ved trapp.
Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - U.etasje.:
- Overflater vegger og himling - Registrert vertikalt riss på vegg i stue (utleiedel).
- Overflater gulv - Noe svikt i parkettgulv i trapperom. Sprekk mellom laminatbord i stue/kjøkken, samt mindre merker/slitasje i gulvets overflatemateriale i utleiedel.
- Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger). - Kjellervegger har kledde vegger, dvs. at primærkonstruksjonen er skjult. Den type konstruksjon er erfaringsmessig å betrakte som særlig utsatt for fuktskader.
Loft - innredet - 2.etasje.:
- Overflater vegger/himling/undertak - Riss/sprekk i overgang mellom vegg/pipe i soverom 3.
- Overflater gulv - Noe svikt i parkettgulv i soverom 3, soverom 4 og loftsstue. Slitasje i gulvets overflatemateriale enkelte steder i loftsstue.
Vinduer/ytterdører:
- Dører - Værmessig slitasje på ytterdør og karm til utleiedel.
Grunnmur, fundamenter:
- Grunnmur - Registrert noe malingsflass i nedre del av grunnmur mot syd.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Meget pen og godt vedlikeholdt enebolig over tre plan.
Kjøkken:
- Kjøkken - 1.etasje.:
Gulvflate belagt med en-stavs parkett. Vegger med tapet. Himling av hvite MDF bord med downlights. IKEA kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter, samt glassfelt i enkelte overskap. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum av kompositt med ett-greps armatur fra Oras. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Nedfelt induksjonstopp, to stekeovner og oppvaskmaskin fra Siemens. Mikrobølgeovn fra IKEA. Side-by-side kjøleskap med fryser og isbitfunksjon fra Bosch. Kjøleskap er tilkoblet vann. Fritthengende ventilator tilkoblet avtrekk ut av bygget. Vannrør med rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast.
- Kjøkken - U.etasje (utleiedel):
Åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkeninnredning med hvite slette fronter. Benkeplate av tre. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Fliser på vegg over deler av kjøkkenbenk. Benkeskapsbelysning og stikkontakt over deler av kjøkkenbenk. Komfyr med keramisk platetopp fra Gorenje. Oppvaskmaskin fra Zanussi. Frittstående kjøleskap fra Ariston. Ventilator plassert i overskap tilkoblet avtrekk ut av bygget. Vannrør med rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Bad:
- Bad - Med adkomst fra loftsstue i 2.etasje.:
Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling i malt flate. Vegghengt servantskap i profilert utførelse. Ovenpåliggende dobbel servant med ett-greps armaturer fra FONTE. Speilskap med hyller på vegg over servant. Stikkontakt på vegg ved siden av servant. Vegghengt høyskap i profilert utførelse. Dusjsonen med innfellbare dører i glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Boblebadekar med integrert
armatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett fra IFÖ. Mekanisk avtrekksventil i himling. Vannrør med rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast.
- Bad - Med adkomst fra gang U.etasje (utleiedel):
Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling i malt flate. Vegghengt servantskap i profilert hvit utførelse. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Oras. Overskap i profilert hvit utførelse, speil og belysning med stikkontakt på vegg over servant. Dusjsone med innfellbare dører i glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra Hafa. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk
avtrekksvifte på vegg. Vannrør med rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert på vegg.
Vaskerom:
Vaskerom fra byggeår. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling i malt flate. Vaskeromsinnredning med fronter i slett utførelse. Benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vannrør med rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert på vegg. Mekanisk avtrekksventil i himling. Ventilasjonsaggregat plassert på vegg over benkeplate.
Toalettrom:
Toalettrom fra byggeår. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Himling i malt flate. Vegghengt servant av glass med ett-greps armatur fra SEKOMIX. Speil og stikkontakt på vegg over servant. Gulvstående toalett fra IFÖ. Mekanisk avtrekksventil i himling. Vannrør med rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast.
Øvrige rom i 1. etasje har gulvflater belagt med en-stavs parkett, samt flislagt gulv i hall. Vannbåren gulvvarme i alle rom. Vegger i malte flater og tapet. Himling av hvite MDF bord med downlights. Profilerte innerdører, samt glassfelt i to-fløyet skyvedør til kjøkken. Ca. 2,40 meter skyvedørsgarderobe i hall. I underetasjen har gulvflater belagt med tre-stavs parkett og laminat. Vegger i malte flater og tapet. Himling med hvite MDF bord og malt betong. Profilerte innerdører. Ca. 2,0 meter garderobeskap i stue/kjøkken (utleiedel). Ca. 1,2 meter garderobeskap i soverom 5 (utleiedel). Naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer og på yttervegg.
I 2. etasje er det gulvflater belagt med tre-stavs parkett. Vegger i malte flater og tapet. Himling med hvite MDF bord. Profilerte innerdører. Ca. 1,5 meter garderobeskap i soverom 1. Ca. 1,0 meter garderobeskap i soverom 2. Ca. 1,0 meter garderobeskap i soverom 3. Ca. 1,0 meter garderobeskap i soverom 4.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme fra Luft-til-vann varmepumpe. Vedfyrt peisovn i stue. Bad i 2. etasje har også varmekabler i gulv som ikke er koblet til. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.06.2009. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3025/213/38:
01.04.1968 - Dokumentnr: 401328 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3025 Gnr:213 Bnr:5
25.02.1991 - Dokumentnr: 401596 - Målebrev
Areal: 1.550 m2.
01.01.2020 - Dokumentnr: 1805981 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0627 Gnr:13 Bnr:38

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut.
Det gjøres oppmerksom på at er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Diverse

Hvitevarer i utleiedel medfølger ikke i handelen. Boligen blir kun "helgevasket" før overtagelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Vangsveien 8A ligger idyllisk til i landlige og naturskjønne omgivelser i Asker kommune. Kort vei til Røyken sentrum med togforbindelse til Asker/Oslo. Ca. 30 minutter med bil til grensen til Oslo. Lite trafikkert område og barnevennlig på alle måter. Kort vei til flere barnehager, og heller ikke langt til både barneskole, ungdomskole og videregående skole. Daglivarebutikken finner du i Røyken sentrum. Kjekstadmarka ligger i nærheten med sine mange flotte turstier og skiløyper. Et eldorado for den friluftsinteresserte både sommer som vinter. Kjekstad Golfbane ligger en kort kjøretur unna boligen.

Adkomst

Følg Spikkestadveien fra Midtbygda eller Røyken sentrum. I en krapp sving ved Vangsvingen bussholdeplass tar du inn Mølleveien. Følg veien til du får Vangsveien på venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
100-Meterskogen barnehage
Heggum barnehage
Røyken barnehage
Kjelstadmarka Kanvas-barnehage
Skoler:
Midtbygda barneskole (1-7 kl.)
Røyken ungdomsskole (8-10 kl.)
Røyken videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 554,7 kvm. Tomt opparbeidet med asfaltert gårdsplass, gressplen, forstøtningsmurer av betong/naturstein, prydbusker og diverse beplantning.

Parkering

Parkering i frittstående dobbeltgarasje med elektrisk styrt leddport. Godt med plass for parkering på egen gårdsplass. Egen innkjørsel på nedsiden av boligen til hybelen/sokkelleiligheten, med egnet område for parkering.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Det foreligger en tinglyst erklæring om bruksrett til kjørbar adkomstvei fra Vangsveien datert 19.12.2019.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse (1 540 kvm) og kjørevei (14 kvm) i henhold til reguleringsplan Røyken sentrum (gamle delen) med id 062762752002 datert 23.05.1985, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 09.01.1986.
Boligen er regulert til nåværende boligbebyggelse i kommuneplanen for 2015 til 2027, med ikrafttredelse 01.10.2015.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 16 968,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og gebyr for feiing. I tillegg gebyr for renovasjon. Eiendommen er tilknyttet vannmåler og kostnadene vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Avregning foretas en gang pr. år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 26.100,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 17.637,-. Boligen svarer for kostnader til snøbrøyting som varierer med mengde snøfall.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 1.336,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 704 627,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 6 136 657,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 208.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Erik Frodahl Hovelsrud og Trine Frodahl Hovelsrud

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 15.100,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2.400,-
Ukens bolig: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0113/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.20113

Dato

Sist oppdatert: 12. oktober 2021 kl. 08:05

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.