logo
Brunholmen/Ålesund sentrum

Brunholmgata 12

Prisantydning

2 950 000 kr

Omkostninger: 75 092 krTotalpris: 3 025 092 kr
Etasje
3
Byggeår
1906
Soverom
2
Areal (P-ROM)
91 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fellesutgifter
1 697 kr

BUD MOTTATT! Særpreget og flott beliggende eierleilighet|2 soverom|2 stuer|Felles terrasse|Utsikt|

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
Daglig leder / Eiendomsmegler

Marit S. Aursnes

Ålesund
mobil 91336734
telefon 70134402

Send e-post
Bestill verdivurdering

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Leiligheten er beliggende i loftsetasjen og har følgende innhold: Gang, bad, kjøkken, 2 stuer og 2 soverom. 

Buede jugenstilvinduer, skråtak, karnapp og teglstensvegg er med på å gi leiligheten et positivt særpreg. 

Flotte originale heltre fyllingsdører. To store soverom. 

Pent opparbeidede fellesareal med terrasse i bakgård. 

Etablert og attraktivt boligområde like sydvest for Scandic Hotel. Gangavstand til buss-stopp, kafeer og restauranter samt de fleste sentrumsfunksjoner. 

Flott utsikt mot Moljå.

Eiendommen

Brunholmgata 12, 6004 ÅLESUND 
Gårdsnummer 200, bruksnummer 55, seksjonsnummer 5, kommunenummer 1507

Områdebeskrivelse

Leiligheten er beliggende i loftsetasjen i bygård på Aspøya. Eiendommen ligger i et etablert boligområde like sydvest for Scandic Hotell. Det er gangavstand til buss-stopp, kafeer og restauranter samt de fleste sentrumsfunksjoner. Nærområdet består i hovedsak av eiendommer som takstobjektet samt hoteller, restauranter etc.

Veibeskrivelse

Når du er i Ålesund sentrum, kjører du over Hellebroa og tar til høyre i Apotekergata. Følg vegen til Aksel Holms plass og ta til venstre opp Brunholmgata. Leiligheten ligger på høyre hånd. 
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler: 
Aspøy skole (1-7 kl.) 6 min. gange - 0.5 km
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 13 min. gange - 1 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 6 min. m/bil - 2.5 km
Skarbøvik u-skole (8-10 kl.) 6 min. gange - 3.4 km
Kolvikbakken u-skole (8-10 kl.) - Midlertidig flyttet til Hatlane
Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas 1 min. gange 
Akademiet videregående skole Ålesund 1 min. gange

Barnehager: 
Storhaugen barnehage (3-5 år) 9 min. gange - 0.8 km
Midtbyen barnehage (1-5 år) 12 min. gange - 1 km
Klipra barnehage (1-6 år) 22 min. gange - 1.7 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 97 kvm
Totalt bruksareal: 91 kvm
Totalt primærrom: 91 kvm

Primærrom:
3. etasje, 91 kvm: Gang, bad, kjøkken, 2 stuer og 2 soverom.

Sekundærrom:
1. etasje, 2 kvm: Utebod.
3. etasje, 2 kvm: Bod 

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.07.2020 utført av Takstmann Frode K. Mauren. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 317,7 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med støpt fortau mot gater, beplanting, støpte platter/dekorbetong, smijernsrekkverk og felles terrasse. Flaggstang. Tørkestativ.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i yttervegger av murverk/ Ålesundsmur med pussede og malte flater. Taktekking med skiferstein, renner og beslag av metall. Takkonstruksjon med sperrer av tre.
Etasjeskille som trebjelkelag fra byggeår. Vinduer med 2 lags isolerglass med trekarmer fra 2016, overlysvinduer fra 1980/90-tallet med nye glass i 2016. Ytterdør i bygget som nyere hvit dør mot vest. Finer hoveddør til leilighet. Fundamenter av betong/ naturstein. Det er ukjent hvilke type drenering/ fuktsikring som er rundt bygget. Sameiet har en vedlikeholdsplan - planer om omlegging av tak samt piperefhabiliering etc.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har takstmann gitt følgende bygningsdeler tg2: 

Bad: 
Sluk, membran og tettesjikt (i gulv eller vegger) - det er membran i kombinasjon med gammel sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. 

Ildsteder og skorsteiner inne i huset: 
Det er pipe av eldre dato - det er anbefalt piperehabilitering. Murt peis med innsats i stue - pipe må rehabiliteres før den kan brukes. 

Avløp og vannrør: 
Avløpsrør av plast og vannrør av kobber, antagelig i stor grad fra 1980 tallet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. 

Ventilasjon: 
Leiligheten har mekanisk avtrekk men begrenset med tilluft utover ventil i overlysvinduer. Behov for tilluftsventiler bør vurderes.

Etasjeskillere og gulv på grunn: 
Målt avvik mellom 10-20 mm. på kontrollerte steder. Minste målte avvik er 10 mm i/på stue mot nordøst og største målte avvik på 18 mm i/på soverom mot sydvest. Det er ikke registrert symptomer på funksjonssvikt, men vær oppmerksom dersom det registreres endringer.

Elektrisk anlegg: 
El.anlegg er i stor grad fra 1980-tallet og utover, uten noen dokumentasjon. Anbetaler på generelt grunnlag en gjennomgang av el-fagmann.

Eier opplyser at det i 2019 var en lekkasje i taket som gikk ned i leilighet under. Dette ble lokalt utbedret. Sameiet har planer om omlegging av taket. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.12.198. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 

Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Det er foretatt en mindre endring ifm gang utenfor baktrapp som er tatt inn i leiligheten. På seksjoneringen er dette arealet angitt som fellesareal/trapperom. Endringen er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Leiligheten er beliggende i eiendommens loftsetasje og har følgende standard på innvendige overflater: 

Gang har parkett på gulv, malte/tapetserte vegger og malt tak. Vegger og tak er malt opp igjen senere år. "Dots" knagger på vegg i gang medfølger ikke. 

Kjøkken har malte og tapetserte vegger, parkett på gulv og malt tak. Bjørk kjøkkeninnredning fra 2000-tallet med finerfronter og laminatplanter. Hvitevarer: komfyr, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger. 

Stuer har parkett på gulv, malte tapetserte vegger (listefritt) og malt tak. Teglsteinsvegg i ene stuen. Stue 2 har peis med innsats. Det er flott utsikt fra stue til Molja og solnedgangen. 

To store soverom som har eikeparkett på gulv, malte vegger og malte tak. 

Bad er antagelig oppusset +/- år 2000 og har flislagte vegger og malt strie i tak. Flislagt gulv med gulvvarme. HTH innredning med nedfelt servant, wc og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. 

Buede jugenstilvinduer, skråtak og karnapp er med på å gi leiligheten et positivt særpreg. 

Flotte originale heltre fyllingsdører.

Felles brannvarslingsanlegg inngår i fellesutgiftene.
Felles paviljong og terrasse i bakgård.

Lamper i spisestue og gjesterom medfølger ikke.

Tekniske installasjoner: 
Det er pipe av eldre dato, det er anbefalt piperehabilitering av pipe. Murt peis i stue. 
Avløpsrør av plast og vannrør av kobber, antagelig i stor grad fra 1980-tallet. 
Ca. 120 l v.v.tank fra ca 2001 montert på bad. 
El.anlegg er antagelig fra 1980/90 tallet. Automatsikringer.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Det er peis i leiligheten men denne kan ikke brukes før pipen er rehabilitert. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Brunholmgata 12, med sameiebrøk 916/4182. 
Sameiet består av 5 leiligheter.
Forretningsfører er Sameiet Brunholmgata 12.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt. 
Foretatt påkostninger de senere år: Nye vinduer i 2016.
Planlagte påkostninger: Sameiet har en vedlikeholdsplan og det er planer om omlegging av tak samt piperehabilitering etc. Nærmere informasjon ved henvendelse til megler.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

Seksjonsbegjæringen følger vedlagt.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1507/200/55/5:
06.06.2001 - Dokumentnr: 7112 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - areal. 
Gjelder denne registerenheten med flere 


19.02.2004 - Dokumentnr: 2548 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. 
Gjelder denne registerenheten med flere 


13.07.2020 - Dokumentnr: 2737180 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS 
Org.nr: 950 007 613 
Elektronisk innsendt 


06.06.2001 - Dokumentnr: 7112 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: 
Snr: 5 
Formål: Bolig 
Sameiebrøk: 898/4119 
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. 
Gjelder seksjon nr. 3-5 


19.02.2004 - Dokumentnr: 2548 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon: 
Snr: 5 
Formål: Bolig 
Sameiebrøk: 916/4182 
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. 
Gjelder seksjon nr. 2-5 


Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan for Ålesund sentrum dat. 17.03.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Det er mottatt nabovarsel vedrørende planlagt boligbygg med parkering på eiendommen Brunholmgata 9 - konferer megler samt nabovarsel fra Scandi Hotell som skal ombygges og fasadeendres.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Megler vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Oppdragets KR-kode

KR76.20110

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 1 697,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, bygningsforsikring og strøm i fellesareal. 
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10-12.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett - kr 669,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet alarmselskap (Verisure) med avgift kr 500,- pr. mnd. for alle leilighetene og beløpet er inkl. i fellesutgiftene. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 649 542,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 338 351,20. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.025.092,-.

I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonnummer. Kun rettshjelspdekning koster kr. 7.100,- . 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Visning

Vi inviterer til individuelle visninger for å hindre spredning av koronaviruset. Ta kontakt i god tid for å avtale tidspunkt for din visning.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet selgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakke gjennom IF.  Boligkjøperpakken inneholder en rettshjelpsdekning (boligkjøperforsikring)
innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring der man blir sittende med to boliger, flytteforsikring samt våtromsdekning i 4 år der våtromsbevis er utstedt. Du mottar ingen faktura da kostnaden for boligkjøperpakken det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i vedlagte brosjyre.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Egenerklæring boligselgerforsikringTakstEnergiattestVedlegg til salgsoppgave
Marit S. Aursnes
Daglig leder / Eiendomsmegler

Marit S. Aursnes

Telefon
Mobil 91336734
Send epost

Lurer du på noe

Marit svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies