Solgt: 1 940 000 kr

Halfdan Wilhelmsens alle 27

2 070 000 kr
69 m²
2 soverom
Velkommen til visning i Halfdan Wilhelmsens Alle 27
Eirik Roberg
Presenteres av
Eirik Roberg
Tønsberg/Heimdal
Lys, trivelig og velholdt 3-roms leilighet med sentral og sentrumsnær beliggenhet og oppusset bad og kjøkken
 • Prisantydning
  2 070 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  230 000 kr
 • Omkostninger
  8 957 kr
 • Totalpris
  2 178 957 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1950
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  69 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  4 477 kr
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sentrumsnær leilighet i 2. etasje av firemannsbolig med 2 soverom og sydvendt og solrik balkong. Sentral og attraktiv beliggenhet med god bussforbindelse med sentrum og i kort gangavstand til bl.a. sentralsykehuset, MENY på Heimdal, Tønsberg sentrum med alle sentrumsfunksjoner og jernbanestasjon, Kilen handelsområde med bl.a. KIWI- og REMA 1000 dagligvare og diverse forretninger. Ca. 14 min. gange til Byskogen skole (1-10 kl.), ca. 16 min. gange til Træleborg skole (1-7 kl.) og gangavstand til flere barnehager i nærområdet. Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Halfdan Wilhelmsens alle 27, 3117 TØNSBERG
Kommunenummer 3803, gårdsnummer 1010, bruksnummer 95
Andelsnummer 8, Kilen III Borettslag, organisasjonsnummer 955 020 243

Innhold

Totalt bruttoareal: 75 kvm
Totalt bruksareal: 69 kvm
Totalt primærrom: 69 kvm
Bruksareal:
Andelsleilighet 69 kvm
Primærrom:
Andelsleilighet:
2. etasje 69 kvm: Gang, bad, kjøkken, stue og 2 soverom
I tillegg disponerer boligen 2 boder i kjeller på henholdsvis 6,3 kvm og 6,1 kvm. Loftsbod på 6 kvm med skråtak.
Felles bod med naboleilighet og felles vaskekjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.03.2020 utført av Teisbekk Takst og eiendom AS.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre med kjeller i mur. Saltak med betongtakstein.
Yttertak antas å være fra midten av 1990-tallet, og har takfornying i 2016. Yttervegger er kledd om og etterisolert og malt i ca. 2013. Vinduer er skiftet i 2011, utenom kjeller. Bygget har fått ny drenering i 2003. Borettslaget har rehabilitert avløpsrør i 2011.
Leiligheten er pusset opp fra midten av 1990-tallet og fram til 2015, og holder normalt god stand. Bad oppusset i ca. 2010. Kjøkken oppusset i 2010 med ny innredning. Sikringskap med automatsikringer fra ca. 1990 og noen nye automatsikringer med jorfeilbrytere i 2010. VVS anlegg er i stor grad skiftet. Vedovn i stue er montert i ca. 2015.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder: Balkong er i grei stand men terrassebordsgulv (TG2) og markise (TG3, duk på markise er slitt) er noe værslitt. Noe skjevheter og knirk er registrert og litt lytt mellom etasjene (TG2). Forholdene anses som ikke unormalt for boliger i området fra denne tiden. Bad: Pusset opp av bekjent som er håndverker, membran på gulv er utført av rørlegger og el-arbeider er utført av firmaer. Gulv i bad har lokalt fall mot sluk, ellers tilnærmet flatt og noe motfall noen steder (TG2)- oppkant ved dørterskel.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten framstår velholdt, lys og tiltalende med pent oppusset bad og kjøkken fra ca. 2010. Leiligheten har romslig gang/entré med skyvedørsgarderobe og 2 store soverom, hvorav det ene med skyvedørsgarderobe. Stuen er lys og trivelig med plass for spisestue, peisovn og utgang til sydvendt og solrik balkong.
BAD: Pent oppusset bad fra ca. 2010 med skråstilte gulvfliser med varmekabel og pene veggfliser og høytstående brystningsflis. Dusjhjørne, vegghengt toalett, skapinnredning med servant og slette, hvite fronter, speil, lysarmatur og overskap med hylle. I badet er også en tilleggsinnredning/skapinnredning med god skapplass og fast opplegg for vaskemaskin.
KJØKKEN: Pen "Mias" kjøkkeninnredning med vitrinedel fra 2010. Innredningen har eggehvite, profilerte fronter og dobbelt overskap med sprosseglass i vitrinedel, laminat benkeplater, oppvaskkum med mindre utslagskum, lysarmaturer under overskap, integrert høytstående "Zanussi" stekeovn i innredning, løs "Bosch" oppvaskmaskin, "Schott Serans" keramisk platetopp og "Electrolux" ventilator. Pene veggfliser under overskap mot benker. Kjøleskap medfølger ikke i handelen.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Varmekabel i baderomsgulv. Ellers løs transportabel ovn i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 15.06.1950. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leilighet en fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
Dokumentnr. 3284, tinglyst 14.09.1949 Festekontrakt
Dokumentnr. 11482, tinglyst 09.09.1994 Diverse påtegning festekontrakt - nye vilkår
Dokumentnr. 3396, tinglyst 22.03.1996 Elektriske Kraftlinjer
Kopi av dokumenter fåes ved henvendelse til megler.
Servitutt vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport.
Plan for utbygging fra leilighet til kjeller/loft følger som vedlegg til borettslagets vedtekter.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt, solrikt og sentrumsnært til med sydvendt og solrik balkong utenfor stuen. Kort gangavstand til bl.a. MENY dagligvare på Heimdal, sentralsykehuset og ca. 1 km (12 min. gange) til Tønsberg sentrum med alle sentrumsfunksjoner og jernbanestasjon. Kort vei til Kilen handelsområde med bl.a. KIWI- og REMA 1000 dagligvare og diverse forretninger. Ca. 14 min. gange til Byskogen skole (1-10 kl.), ca. 16 min. gange til Træleborg skole (1-7 kl.) og gangavstand til flere barnehager i nærområdet. God bussforbindelse med sentrum.

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum sentrum følg over jernbaneovergangen og hold høyre felt i Halfdan Wilhelmsens Alle og hold til høyre videre forbi sentralsykehuset. Eiendommen ligger på høyre hånd et lite stykke etter jernbanebroen, firemannsbolig i Halfdan Wilhelmsens Alle 27. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 1167 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er alminnelig godt opparbeidet rundt denne bygning med bl.a. asfaltert gårdsplass, plen og vintergrønne prydbusker/trær. Leiligheten har sydvendt og solrik balkong.
Festeavgiften er kr 20.095,- pr. år
Grunneier: Tønsberg kommune
Festetiden er 100 år fra 01.07.1949
Festeavgiften ble sist regulert 01.07.1999 som reguleres etter de første 50 år av festetiden. For de siste 50 år fastsettes avgiften i løpet av det 50de år ved overenskomst, eller hvis sådan ikke oppnåes, ved lovlig skjønn opptatt på begge parters bekostning.
Festeavtalen utløper 01.07.2049.
Det er iht. kondisjonenes § 8 inntatt bestemmelse om forkjøpsrett for grunneier. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Kopi av festekontrakt kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Det er 12 garasjeplasser i borettslaget som leies ut eter "førstemann til mølla" prinsippet. Det betales leie for disse, som kommer i tillegg til felleskostnadene (pr. 01.12.2019 kr 300,-/mnd.). Garasje 50508 leies ut eksternt til kr 1.100,- pr. mnd. pr. 01.01.2020. Det henvises ellers til "Leievilkår" garasjer i Kilen III borettslag som følger som vedlegg til husordensreglene. Bileiere skal i størst mulig grad plassere sine kjøretøyer i garasjene. Bileiere (uten garasje) og besøkenede, må parkere mest mulig hensiktsmessig i forhold til annen ferdsel; bl.a. utrykningskjøretøy og brøytemateriell.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 22.05.2019 avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 477,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag på fellesgjeld, bygningsforsikring, kommunale avgifter, festeavgift, tv-anlegg og bredbånd, drift- og vedlikehold, energi/fyring fellesareal, kontingent, forretningsfører-, styre- og revisjonshonorar og andre driftskostnader i borettslaget.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2020.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 4.427,- inkl. finanskostnader
Dugnad kr 50,-
Øvrig oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Borettslaget har dugnadsrefusjon. Dugnadspenger innbetales hver måned og utbetales en gang i året dersom andelseier stiller til dugnader. Styret sender liste til forvaltningskonsulent for refusjon. Refusjon av dugnadspenger skjer i januar året etter innbetaling og blir trukket fra felleskostnadene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år. / 11000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av TV og internett, grunnpakke og er inkludert i felleskostnader. Tv-tuner/dekoder medfølger. Andelseier kan etter eget ønske bestille tillegg til avtalen som faktureres særskilt.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 614 515,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2 212 254,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 2 330,- pr. 31.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 230 000,- pr. 01.03.2020
Andel fellesgjeld er avrundet opp til nærmeste hele tusen.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 5.412.737,- pr. 01.03.2020 og lånevilkårene er:
Långiver: HANDELSBANKEN
Lånenummer: 94817182598
Restløpetid: 17 år og 1 mnd.
Terminer pr. år: 4
Rentebetingelser: Annuitetslån med 2,85% flytende rente
Avdragsfrihet: Nei
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 652,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.308.957,-. Av dette beløpet utgjør kr 230 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Kilen III Borettslag.
Borettslaget består av 24 leiligheter med følgende adresser og gnr./bnr.: Halfdan Wilhelmsens Alle 25, 27, 29, 31 og 33 og Monradsgate 3, Gnr. 1010, bnr. 94, 95, 96, 106, 107 og 108.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS
Dugnad samt trappevask må påregnes. Vask av trapper og fellesgang skal utføres hver uke – 1. og 2. etg. har flg.fordeling: 1.etg. vasker fra eget repos og ned kjellertrapp. 2.etg. vasker fra loft til repos i 1.etg.
Kjeller og loft rengjøres 2 ganger i året. Det henvises forøvrig til husordensreglene.
Dyrehold: Det må alltid søkes styret før anskaffelse av husdyr. Dette gjelder også hvis man anskaffer seg nytt dyr etter at annet dyr har dødd. Dette fordi det KAN være interessekonflikter i forhold til naboer. Beboere som holder dyr må sørge for at det ikke er til sjenanse, eller etterlater ekskrementer på borettslagets områder.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
FORKJØPSRETT: Forkjøpsretten er parallellutlyst hos forretningsfører, OBOS. Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget/OBOS har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
SIKRINGSFOND: For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Anticimex behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fast provisjon kr 31.250,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning (2 kostnadsfrie)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0049/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2049

Dato

Sist oppdatert: 01. juli 2020 kl. 15:31

Dokumenter

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.